mismis
|
Joj BEBIII sem že na IVF/ICSI prebrala tole tvojo štorijo glede zamrnjenčkov, sploh ne vem, kaj biti rekla, saj sama veš, da je vse možno, lahko da so se nehale te blastociste razvijati naprej ali pa so kratkomalo propadle. res pa je, da po sedanjih pravilih zamrzujejo le super blastociste, za katere so 1000% da bodo preživele odmznitev. Je pa res, da teh zamrznjenčkov sploh ne boš rabila, tako se je meni zgodilo v 3. postopku, ko sem dobila pošto, da nimamo nič zamrznjenčkov (to je bil edini postopek brez pingvinov), jaz full žalostna, potem pa je moj rekel, da jih itak ne rabimo, ker sta se te dva prijela, pa še res je bilo. kakšne je bil konec pa pustimo. Hočem povedati, da če blastocista ni tako zelo razvita, jo nima smisla zamrzovati, potem pa hoditi na UZ in po možnosti še s kakšno terapijo, da ne preživi odmrznitve, kaj šele 14. dni čakati in biti živčen za en slab zarodek. Po mojem mnenju je že boljše, da takih zarodkov ne zamrzujejo, ampak to je seveda samo moje mnenje. drugače pa počakaj s testom, kar ta nestrpnost, toliko časa si že med nami, da veš, da strogo odsvetujemo delanje testov pred 10. dnem, sedaj si nosečka in to misel ohrani do konca. Pa veliko sreče