|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
23.11.2009 18:02:10   
Nončika
tassika, zanimivo. pri nas pa edino pri Mullerovih pleničkah ni teklo ven. zaradi elastike na hrbtu. pamperske? sredi noči sem ga morala previjat, kaj previjat v celoti sem ga morala preobleči.
zdaj smo dobili še en paket Hoferjevih plenic in so tudi ok.

jaz pa nekako ne prisegam ravno na Pamperske. že so me razočarale pri hčerki. in zdaj isto. aja, mi smo pa že pri št.3 za 4-9kg. me prav zanima kolko vagamo, saj mamo v sredo posvetovalnico.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 176
23.11.2009 18:29:09   
Eva19
Ojla. da se spet mal javim, Lia je lih zaspala, mam mal časa kej napisat, ker drugač je pa glede na to, da je komi 6 dni stara, kr čez cel dan ful budna user posted image no,ampak je pridna, joka sam kadar je treba jest user posted image

Ja,mene tud zanima, kdaj se vloži vloga za vrtec...pa še to...kdaj je prvič posvetovalnica, glede tega sploh ne vem nič...ni nikjer noben nič povedal kako to gre vse skup user posted image

drugač smo pa dans ponoč celo noč spal, razn trikrat sva jedle, drugač je bla pa glede na prejšnjo noč, ko nisva nič spale, zelo pridna.

Ko bom mela mal več časa, bom prilepla še kakšno slikico user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 177
23.11.2009 19:55:46   
tassika
Ojla punce, bom čisto hitra, danes imam pestro, zoja mi je že 3x bruhala, sploh ne vem kaj ji je, a se preveč naje pa pol vn bruhne, pojma nimam. Pa že cel dan nekaj jokca, jeva že cel dan na 2 uri, vglavnem ni ta prava. Upam, da bo ponoči bolje, da ne bo kakšnega joka, če pa bo pa pač bo, še dobro, da je moj še doma.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 178
23.11.2009 20:23:34   
Nončika
tassika, moj mali tudi nekam čuden. cel dan spi po pol urce skupaj, jeva na 2h in pa kot opažam vedno samo pol ali 3/4 obroka pol pa mi zaspi. in to sredi papanja. eh, spi pa nato kot pravim pol urce. danes je nekaj očitno v zraku.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 179
24.11.2009 10:39:03   
Eva19
Živjo punce!

Kako ste, danes se bo spet en lep dan naredu očitno, ga je treba izkoristit. Mam pa eno vprašanje. Kdaj ste šle z vašimi user posted image prvič ven? Naša Lia je danes stara en teden, pa razmišljava, če greva lahko potem mal z vozičkom ven, če bo tak lep vreme...jaz mislm da ji bo sam dobr nardil,  tud zarad zlatence, da dobi čimveč naravne svetlobe, k itak pravjo da pomaga...da ne bi nazaj se dvignla...

Pa tok sem enih stvari prebrala med nosečnostjo, zdej se mi pa zdi, ko da nič ne vem user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 180
24.11.2009 13:46:12   
rožica13
Tassika mogoče je pa krčke dobila Zoja?

Eva19 posvetovalnica je prvič pri 4-6 tednih, men je patronažna povedala in dala kontakte za naročit. Ven pa lahko greste že sedaj, najprej za ene 10 min, pa vsak dan več.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 181
24.11.2009 14:03:32   
tassika
Rožica ne vem kaj jo daje, nima tipičnih znakov za krčke, se ne zvija. Malo jo res napenja, drugega pa nisem opazila. Zdaj mi končno spi že 2 urci, je bila že tako utrujena, ampak zaspati pa ne. No saj bo kmalu konec, se že nekaj oglaša.

Eva19 midve sva šli vn po 14dneh od poroda. Je rekla patronažna, da glede na to da je prej rojena bi še malo počakala, pa itak je bilo slabo vreme. Mislim pa da ne bo nič narobe, če gresta malo vn. Jaz jo oblečem v hlačke in bodi, zgoraj pajac in dam jo v vrečo in pokrijem s tanko bombažno dekico. V vozičku imam pa ovčko in ji je lepo toplo, čez strehco dam pleničko, dokler ne prideva na sonček, tukaj pri nas med bloki ful piha. Če vse to narediš pomoje nimaš kaj falit. KAr pojdita na sonček, meni je za prvič rekla pol urce, ker je tvoja še mlajša bi šla jaz tam za 15-20 min. Jo pa prej previj in podoji, ker potem tako sladko spančkajo v vozičku in ko prideš nazaj domov jo komot slečeš, vsaj moja spi kot top in jo samo prestavim v zibko.

Evo šibam pojest kosilo, dokler je še mirnouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 182
24.11.2009 14:46:00   
caryn
Živjo mamice,

glede na to da je danes tudi luna, mislim da tudi to vpliva malo na naše sončke ;).

Mi smo tudi danes na 2 uri. Pa mazilo za ritko mi je predpisal pediater, tako da bomo videli kako bo, upam da se izboljša.

Glede plenic...mi še vedno uporabljamo št. 1 (Pampers sens.), ker mi je v porodnišnici večkrat vn teklo. Imamo pa tam okol 3600-3800 g (jutri pride patronažna, pa bomo mogoče kaj bolj natančno vedeli).

A je katera že poskusila plenice, ki se jih kupi v Lidlu...nekaj na T? Me zanima kakšne so.

Mi smo bili zunaj tudi samo enkrat...na našem koncu se kar ne prikaže ta sonček pa tudi piha, tako da smo raje notri. Patronažna mi je pa itak svetovala, da naj počakava, tudi da se jaz malo pocajtam (ker sem bila rezana in ker imam tako nizek hemoglobin). Tako da sedaj čakamo pravi sončni dan...ker drugače se bo treba kar v LJ zapeljat...slišim od kolegic da se tam ''kopate v sončku''.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 183
24.11.2009 17:16:23   
pikica 28
oj punce, da poročam kako je bilo na prvem pregledu.
Skratka najprej me je sestra totalno prestrašila, da smo pridobili premalo na teži (cca 700 g). No potem me je pa pediater potolažil, da smo znotraj normale teže in da pač se je to zgodilo po vsej verjetnosti, ker naš mali tako bruha. Pokazal mi je kako ga naj držim pokonci v sedečem položaju, da ima mali hrbtka obrnjenega k meni  in pokrčene nogice in naj se pač tako nosiva čez dan, da bo manj bruhanja. Naj poskusim ga dati ležat tako, da ima glavo višje od trebuščka in nujno podiranje kupčka. Je pa pohvalil malega kako super drži glavico (tako kot dojenčki pri dveh mesecih). Aha pa zdrasli smo za 3 cm, smo 54 sm dolgi.

Ma me je res ta sestra ustrašla...pismo... No me je pediater potolažil, da je glavno, da pridobivamo na teži pa čeprav v prvem mesecu bolj počasi. Ja dojit se pa moramo striktno na 3 ure ali več. Kar je manj, je rekel, da ni OK. Če pa mali išče med obroki zizo, pa mu naj dam kar komarčkov čajček za pit.

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 184
24.11.2009 17:44:51   
kajjada
IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

oj punce, da poročam kako je bilo na prvem pregledu.
Skratka najprej me je sestra totalno prestrašila, da smo pridobili premalo na teži (cca 700 g). No potem me je pa pediater potolažil, da smo znotraj normale teže in da pač se je to zgodilo po vsej verjetnosti, ker naš mali tako bruha. Pokazal mi je kako ga naj držim pokonci v sedečem položaju, da ima mali hrbtka obrnjenega k meni  in pokrčene nogice in naj se pač tako nosiva čez dan, da bo manj bruhanja. Naj poskusim ga dati ležat tako, da ima glavo višje od trebuščka in nujno podiranje kupčka. Je pa pohvalil malega kako super drži glavico (tako kot dojenčki pri dveh mesecih). Aha pa zdrasli smo za 3 cm, smo 54 sm dolgi.

Ma me je res ta sestra ustrašla...pismo... No me je pediater potolažil, da je glavno, da pridobivamo na teži pa čeprav v prvem mesecu bolj počasi. Ja dojit se pa moramo striktno na 3 ure ali več. Kar je manj, je rekel, da ni OK. Če pa mali išče med obroki zizo, pa mu naj dam kar komarčkov čajček za pit.

če ste se zredili 700g v enem mesecu, koliko pa naj bi se mogli?

To mi je ful čudno, ker drugače pravijo, da če se otrok zredi 10g na dan je dovolj, glavno da se redi. In če bi dobil res samo 10g na dan je to 300g v enem mesecu. Torej je 700g čisto ok oz. super. To mi je pa res smešno, kar ti je sestra rekla.

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 185
24.11.2009 18:30:09   
Pecorella
tudi mi smo imeli v petek prvi pregled. in si je pediatrinja kar vzela čas in nam vse lepo razložila in našega pikca tudi lepo pregledala. tako da ima zdaj 3820 g, veliki je 52 cm in OG je 36 cm. glede na to, da je bil ob rojstvu pravi drobižek (2520 g in 47 cm), je kar konkretno zrasel in se lepo zredil. in to kar za 1300 g. je bila pediatrinja kar začudena, ko sem rekla, da dojim. je mislila, da je po flaški. naslednji pregled (za seznamček) pa imamo 23.12.

pikica 28: meni je rekla pediatrinja, da se v povprečju zredijo v enem mesecu od 800 do 900 g. tako da 700 g se mi ne zdi neko preveliko odstopanje.

moram pa potrkati, da zaenkrat nimamo nobenih krčev. se pa še vedno napenja preden se pokaka.

ja, pa da ne pozabim: čestitke vsem novim mamicam!user posted image

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 186
24.11.2009 21:42:03   
sanjacka
Čestitke novim mamicam, še malo pa bomo vse novemberke v pričakovanju tukajuser posted image !
Drugače, Ninouser posted image  in jaz sva vredu, pridno spančka, ziza,  kaka in lula! Še vedno pa se, preden napolni planičko kr napenja in spusti veliko plinčkov venuser posted image ! Ponoči pa lepo spi od 22. ure do 1.ali 2. ure zjutraj, potem imava nočno malico, previjanje, če je potrebno, drugače preskočiva in spančka tja do 5. ure zjutraj, tukaj pa je obvezno previjanje in zgodnje jutranje zizanje!user posted image Okoli 7. ure imava umivanje, se preoblečeva in potem nazaj k zizi tja do 10. ure zjutraj! Če ima mamica čas, zraven "potegne" in je prav luštno!!!
V soboto bomo stari že 1 mesec, naslednji teden pa imamo prvi pregled pri pediatru.
Toliko od naju in lep pozdravček in lepo nočko z vašimi štručkamiuser posted image !!! 

(odgovor članu Pecorella)
Neposredna povezava do sporočila: 187
25.11.2009 10:58:27   
pikica 28
hm vidim, da vsak pediater pove drugače...user posted image user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

Neposredna povezava do sporočila: 188
25.11.2009 14:02:22   
Nončika
pikica, vsak pediater očitno po svoje. pomembno je, da pridobiva na teži, raste obseg glavice in je videti lepi ter zadovoljen dojenček.

mi smo danes opravili prvo posvetovalnico. je bil maksimalno priden. me je skoraj kap ko ga je sestra dala na tehtnico. vaga že 5330g, pridobil je 1150g. huh. bajsi mali. aja, zrasli smo sicer, a bolj malo. 1cm.

nam so pa včeraj ponovno podvezali popek in je že krn odpadel. še malo, še malo pa bo popek ok. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 189
25.11.2009 17:00:45   
Eva19
ojla

Ste izkoristle sončn dan? Nama je patronažna svetovala,da kar skos bit na sončku, kljub temu da smo en teden stari, zato, da se zlatenca ne bi spet pojavla...tko da sva dans maksimalno izkoristile lep dan user posted image je bla mala user posted image tko zadovoljna. Je bla pa tud stehtana, ko sva šle s porodnišnice, je imela 3370, no v enem tednu sva prišli na 3600, tko da smo super napredoval.

Mi je pa moj danes naštimal postlco čist zraven najine, da jo bom mela res bliz, če jo bomo tko laži navadl na postlco..pa tud men jo bo laži sredi noči ven jemat za jest.

user posted image Sej dokler ne uredim zavarovanje za tamalo, neki dni velja tud moja kartica al kako? Ker bo orek mene zavarovana,ampak bo še mal trajal,da na socialni uredimo vse skupi.

Evo pa še slikica naše male Lie user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 190
25.11.2009 19:19:59   
ninka80
Na hitro se še jaz malo oglasim.

Eva je pridna, saj večino dneva prespi. Tudi bratec jo je zelo lepo sprejel, tako da uživamo 100 na uro.

Eva19...mala je po tebi zavarovana 60 dni (tako so mi povedali v P), tako da ni panike.
Smo pa danes dobili rojstni lis(kar hitro, glede na to, da je stara šele 7 dni) in je šel moj uredit za otroški dodatek in znižano plačilo za vrtec.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 191
26.11.2009 6:25:59   
valerija77
Jutro mamike

No mi smo danes stari 1 teden. Mišek je zelo priden. Joka samo ko se previja in ko pokaže da je lačen. Z dojenjem sem imela v P kr težave, ker nisem imela dovolj mleka. Pa so mi dali tabletke in od takrat ga imam dovolj. HB, saj prvega sina nisem mogla dojit, ker ga nisem imela. Je pa ta pravi lenušček za papat, saj mi vedno spi zraven in ga moram kr budit. Prve dneve sva se dojila na vsake pol ure ali eno uro. No včeraj sva se dojila on 21.30 uri, nato ob 01.30 uri in potem šele danes ob 5.30 uri. Tako da se očitno sedaj le malo bolj naje. ponoči ga namreč dojim, čez dan pa si ga ostalo izčrpam takrat ko spi.
Krčkov pri nas ni. user posted image user posted image
Čeprav sem že jedla jabolko in tudi mandarino je rekla patronažna da lahko ker so sladke. Dva dni nazaj pa sem jedla ričet in pozabla da je notri fižol. Pa ga k sreči ni nič zvijalo.
Se pa hecava z atijem, da ni čudno da je kr naprej lačen, če ima ekspres prebavo.  user posted image Takoj ko se naje, se tudi že pokaka ali pa včasih celo vmes.
No tu je pa še ena slikca mojga lupčka... user posted image

user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 192
26.11.2009 12:18:11   
tassika
NOVEMBRSKI KOSTANJČKI

NICK     ROJEN      PDP     PODATKI

Tassika   31.10.   23.11.2009   ZOJA (2525g-49cm) 
user posted image
1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     3.12.pediater / 9.12.kardiolog
Prvi koraki:

Rozica13  29.10.  31.10.2009   LINA (3210g-51cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Pikica28  20.10.   02.11.2009   OŽBE (3170g-51cm) 
user posted image

1. mesec:  3870g/54cm                            
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Nina68    17.10.     13.11.2009   TJAŠ (2600g-48cm) 
user posted image

1. mesec:           3840g/52cm/OG 35cm                             
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Nončika   24.10.   30.10.2009   TIMON (4180g-54cm) 

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
  25.11. pediater / 30.11. uz kolkov  
Prvi koraki:

Kajjada    30.10.   05.11.2009   JAN (4650g-53cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Juniorka   11.11.    05.11.2009   LEILA (4065g-58cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Sanjacka    31.10.   02.11.2009   NINO (3740g-51cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Nina7   13.11.    22.11.2009   TAJ (3380g-52cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Korala   11.11.    28.11.2009   BRIN (3330g-52cm) 

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Pecorella   20.10.    09.11.2009   JON (g-cm) 
user posted image

1. mesec:      3870g/52cm/OG 36cm                       
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     23.12.2009

Prvi koraki:

Ellam   06.11.    01.11.2009   LUCAS (3990g-52cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Divja   14.11.    11.11.2009   PATRIK (3800g-53cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Eva19   17.11.    16.11.2009   LIA (3560-50cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

*I.am.happy*    .11.    18.11.2009    (g-cm)

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Valerija77   19.11.    13.11.2009   MATIC (4470g-55cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Ninika80   18.11.    16.11.2009   EVA (3370-50cm) 

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 193
26.11.2009 12:23:33   
Lupinca
Ojli mamiceuser posted image

no, še malo pa bo konec našega meseca :D upam da se nas bo čimveč nabralo tukaj.
Moja mala miška se ravno zabava v ležalniku, ko opazuje neko zame preveč pisano gosenicouser posted image , js imam pa tako malo časa zase, čeprov mi čez dan še vedno večina časa spi. Koliko pa vaši pikci kaj spijo čez dan? Ker ponoči pa rabi eno uro da nazaj zaspi. Se vedno zbudi okol 3h. Nevem kako ji to uspe, vedno enako uro najdtuser posted image

pa luškane jenčije imate vse! user posted image

pleničke imamo pa mi ponoči pamperske, niso še nikoli premočile, čez dan pa mullerjeve, pa se tudi fajn obnesejo. Razmišljam zdej edin, da bi šli že na eno številko večje, ker včasih se ji že fajn pozna rob od elastike na nogicah.

no toliko od mene, pa se še kaj oglasim, moram zdaj mal v kuhinjo...am am, mami lačnauser posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 194
26.11.2009 12:50:52   
Lupinca
aja pa še slikca najine miške za na seznamčekuser posted image
user posted image

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 195
26.11.2009 13:58:32   
petkapet
Ojla,

se javljava še midva s Tinčkom user posted image . Še en dan moram jest te antibiotike ( zaradi jajčnika), pol pa fertik. Sicer pa ga vseeno dojim in malo dodajam.

Kilce Danes imamo 14 dni . Patronažna je prinesla tehtnico. Od odpusta je 10 dni in v tem času se je zredil kr za pol kileuser posted image . Pa je rekla, da je kr veliko in naj mu ne dodajam več user posted image , samo pol se mi zdi, da bo bolj na pogosto lačen, ker mi na dojki enostavno zaspi. Mislim, da mu bom vseeno malo dodajala, da ne bo prehitro lačen.

Ej, srečke tiste, ki imate sončko, nauživajte se!!! Tu na obali je že dva tedna oblačno sranje, včasih tudi malo meglice, sonca pa sploh ničuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 196
26.11.2009 16:07:18   
kajjada
Ejla,

mene pa vedno bolj muči tale gripa. Tule na našem koncu so kar naprej neki kritični primerki. In sem poslušala predstojnico pediatrije v tukajšnji bolnici in pravi naj se gredo vsi, ki imajo doma dojenčka cepit. In zdaj vedno bolj razmišljam, kaj naredit. A ve se boste cepile?

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 197
26.11.2009 19:29:40   
caryn
Glede cepljenja jaz kar ne vem...se bom še malo pozanimala.

Mi smo imeli včeraj tudi patronažno in je naš fant skoraj 700 g težji kot ob izhodu iz porodnišnice user posted image , kar je kar veliko za slaba dva tedna. Sem vprašala patronažno in je rekla, da je normalno da se user posted image poredi od 600 do 1500g v enem mesecu.

lep večer vsem skupaj in čim bolj prespano noč user posted image

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 198
27.11.2009 9:20:50   
tassika
Jutro punce, samo na hitrco se javim, ker sem čisto sesuta, se me je lotil prehlad, boli me grlo, smrkam, kašljam, kiham, ma ni da ni, sama sebi grem na živce, vzela sem en lekadol, ker mi bo razneslo glavouser posted image . Še dobro da je zoja pridna, čeprav bi mi pasalo, da bi z mano odspala še kakšne 3urce, pa gleda kot čukec.

Lupinica, moja spi kot ima dan, včasih celega prebedi, vmes jo pa zmanjka po dojenju tko za kakšno urico, kakšen drug dan pa celega prespi, se zbudi samo za dojit in konec.

Aja cepljenje, jaz se ne bom, sem se pred leti cepila za sezonsko gripo in mi je tako sesulo imunski sistem, da sem tisto zimo bila konstantno pri dohtarjih, sem staknila vse razen gripeuser posted image , ampak to ne samo prehlade, imela sem hud bronhitis, skoraj začetek pljučnice,... groza in si po pravici povedano ne upam tvegat, kaj se bo zgodilo tokrat. Izogibam se velikih centrov in trgovin, ampak mislim, da sem ta prehlad staknila v lekarni, ker sem šla po čaj in je bila kolona do vratuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 27.11.2009 9:23:03 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 199
27.11.2009 13:29:15   
sashy
Hoj, hoj mamice!

Tudi jaz sporočam, da sem že drugič postala mamica v ponedeljek 23.11. ob 7.28 mali Taji veliki 52 cm in težki 3160g.

Porodna izkušnja:
V nedeljo zvečer so se začeli popadki od 3 do 5 min in so postajali vse bolj redni in močni, z možem sva se odpravila v Postojnsko porodnišnico, ker sem se dogovorila za porod v vodi. Prišla sva ob pol polnoči in bila sem odprta 2cm. Ker sem želela naravni porod mi je babca rekla, da to še lahko traja zato grem lahko domov ali pa na ginekološki oddelek. No mož se je odpeljal domov jaz pa sem poskušala zaspati kar v porodnišnici. Popadki so se začeli še bolj stopnjevat in ob 1ih so postali redni na 3 min ob treh zjutraj so me spet pregledali in bila sem odprta 3cm. Nato so mi dali klistir, poklicala sem moža, da pride iz Ljubljane spet v Postojno , in šla v porodno. Do šestih sem se sprehajala po sobi in se guncala na veliki napihnjeni žogi . No, ob šestih me je babca spet pregledala in bila sem odprta 5cm, v banjo so natočili, ker so popadki postali že zelo močni. Tam sem predihala kar nekaj popadkov, začela sem se res hitro odpirirati, zadnjih nekaj popadkov so prižgali še mehurčke, ki so bili usmerjeni v hrbet (to je res nekja božanskega med popadki). No ob 7.25 spontan razpok mehurja ob 7.28 pa je na svet "priplavala naša morska" deklica Taja . Ocene takoj po porodu, pet in deset min za tem so bile: 9, 10, 10. Šivana nisem bila čisto nič, porod je vodila samo babca in pa ena študentka (ful mi je blo všeč, ko je babca študentki vse razlaga, pa sem še jaz vedela za kaj se gre).

Za enkrat se ne bom prav veliko oglašala, ker ne bo časa bom pa skušala sproti poročat o vsem. V glavnem doma so vsi bolani razen naju s Tajo, pa še študiram zravenuser posted image

Pregled imava pa 17.12., danes je bila patronažna že prvič pri nas, popek še ni odpadel, v ponedeljek pa pride ponovno. Dojenje nama je pa kar steklo, imam še preveč mlekauser posted image

Želim vam čim več cartanja

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Špela ali?
tweety83

Odločava se med imeni za punčko,in sicer me zanima katero vam je najbolj všeč:

Špela (24%)

Nika (40%)

Zoja (37%)

Število vseh glasov: 432

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!