endrina
|
Takole.Končno sem uspela, da sem vam še jaz pridružim. Punce ste se kar precej že razpisale in vidim, da vam ni dolgčas z vašimi kostanjčki. No tudi mi bomo jutri stari že 14 dni. Ne morem verjeti, da čas tako hitro beži in da je že 2 tedna mimo od kar sem rodila našega Maxa. Torej rodil se je 16.11.2009 (5 dni čez rok, ki sem ga imela 11.11.), imel je 3800 porodne teže in bil 52 cm velik. Na začetku mi je jedel na 2 urci, potem pa je 4.dan pričel na 3 ure papat. Se samo dojiva. A ima katera od vas po 14 dnevih še vedno boleče dojke. Vsakič ko začneva jest bi zakričala od bolečine, ko mi potegne mleko. Potem čez par minutk bolečina popusti, čutim pa kako mi vleče mleko ven in to iz vsakega voda posebej. A imate bradavice tudi kaj poškodovane? Jaz sem jih dolgo pazila, pol pa je bil 1x tako znerviran, da me je ful grdo zgrabil in tako mim je uspel eno lepo razčarat. Zdaj me ta boli ko hudič, ko mi jo sesa. Mažem se z Lanolin kremo, pa sem zdaj s tem nehala, ker mi ni nič pomagala. Pod blazinicami sem imela namreč bradavice cele sveže. Zdaj sem ugotovila da je bolje če so suhe.Sem mojega poslala naj mi gre po Bepanthen, pa sem mu naročila naj vzame tistega za hitrejše celjenje ran - ona v lekarni pa mu je dala Bepanthen mazilo, ko je isti šmoren kot LAnolin - mastno kot tako da koža pod blazinico tem gor sploh ne zadiha. Ma groza no. A še vedno leže dojite, al prakticirate dojenje sede z blazino za dojenje? Jaz sem pri prvem dojila kar sede, tale pa se je nekako navadil na leže. No pa saj tudi meni paše, ker pol malce lahko zraven zadremam ko me mali sesa. No mi smo imeli na začetku kar probleme s kupčki. Še zdaj mi vedno ne uspe, da bi mu ga podrla. Pa meni še vseeno nekak rata, mojemu pa nikakor ne gre, pa ima iste prijeme kot jaz, pa mu ne rata. Ja kaj češ, mame smo pač zakon. Ena je napisala, da so imeli razpokano kožo. No tudi mi jo imamo. SItuacijo rešujem tako, da ga vsak večer umikem s krpico, pa probam s tem čimveč dol spravit, pol pa ga namažem z mandljevim oljem. Moram rečt, da po trebuščku več nima veliko te razpokane kože, je pa ful bogi pri zapestju in gležnjih. Ker ima tam precej razpokano ga raje mažem še z lamprehtovo kremico za nego ritke, drugič pa z oljem. Upam, da se nam to tam kmalu uredi. Popija še vedno imamo. Se je od včeraj do danes lepo posušil, samo se še ga drži. Mislim pa da bo vsak čas odpadel. Doma mi je zmanjkalo alkohola, pa sem mojega poslala po več. V lekarni mu je rekla, da je z zakonom predpisano, da dojenčku več ne smeš z alkoholom čistit popeka, da se to zdaj po novem dela samo s fiziološko raztopino. Meni ga patronažna vedno porihta z alkoholom. Ker pride vsaki drugi dan, mi je naročila da mu 2x dnevno tako sama čistim, da je to čisto dovolj. Pa tudi v porodnišnici mi je rekla, da je 2x dnevno dovolj, če mu ven sčistim kar mu izteka. Ker pri eni sem prebrala, da so ji naročili naj to pri vsakem dojenju naredi. No ne vem, to je malo preveč a ni? Glede previjanja - jaz Maxa previjam med 1. in 2. podojem, ker mi takrat ponavadi med podiranjem kupčka konkretno prdika, pa se uspe še vmes posračkat. Pa tudi paše mi, da ga vmes previjam, ker ga edino tako uspem zbuditi, da mi gre še na drugo zizo jest. Kolko pa kaj vaši pojejo - našega sem vagala pa mi poje po 90 ml. Ko vas čitam kako napredujete v teži, skorajda ne morem verjeti. Tudi moj prvi otrok je v prvem mesecu pridobil na teži za 1 kg. Tale pa ne vem če bo. Sem ga včeraj vagala nagega, pa se je v 2 tednih zredil le za 220 g. Ne vem no. Pa ima mojega mleka dovolj, koliko vidim ne izkazuje potrebe še po več. Zakaj ne gre po kilaži več gor pa mi ni jasno. Ta prvega sem izključno dojila pa je tako lepo napredoval, ta naš drugi pa zgleda da bo bolj suhcat. Joj kako sem se razpisala.
|