divja
|
Pozdravljene mamice, zdaj se pa tudi jaz lahko pridružim novembrskim kostanjčkom2009 no mi smo včeraj prišli domov iz porodnišnice, smo imeli en dan podaljšano, ker imam jaz probleme z dojenjem, tako da je mali dobival dodatek in je bil v porodnišnici ful priden in samo spančkal. Prvo noč doma smo se pa zbujali na 2 uri, ampak upam da bo vsak dan bolje :) na kratko vam napišem mojo porodno zgodbo, preden pozabim nepomembne informacije :) Petek 13-zjutraj : grem na wc in opazim krvavo sluz, dopoldne grem v lj na ctg ki ni kazal nobenih popadkov mali pa je bil tudi živahen. Moje počutje čez dan je bilo odlično, razen zvečer ko sem bila za računalnikom sem postala malo utrujena, tako da sem ob 22 še en film pogledala, in ko grem na wc ob 23.45, se mi je zdelo da mi je malo vode odteklo, pa sem si mislila pa sej to še ni to...grem direktno v posteljo, 5 minut kasneje se mi pridruži moj dragi in se stisne k meni, mene je pa kar kuhalo...prav potila sem se..grem še enkrat na wc in sem komaj do tja prišlo ko sem že naredila poplavo. grem do mojega in mu rečem dej greva mi2 zdele v lj, pa pravi zakaj..ja voda je odtekla...prideva v porodnišnico, me pregleda ginekologinja in potrdi razpok, odprta pa samo 1 cm, jaz pa brez popadkov me pošlje v porodno, kjer so me priklopili na ctg in rekli da bodo počakali če bom slučajno dobila svoje popadke in da me čaka maratonsko dolg porod... pride jutro ko se je že izmena zamenjala, me pregleda G jaz še vedno brez popadkov in zaprta, mojega pošljejo domov, ker kao če se bo pozno popoldne začelo kaj dogajati in porod zvečer bo kmalu. Meni ob 9 začnejo dodajati umetne popadke čisto počasi, ker naj bi se mogla počasi odpirat, ure 12 moje stanje isto kot zjutraj, o popadkih ne duha ne sluha. ura 13.45 ko se je spet izmena zamenjala, dopoldanska babica me je vsakih 15 min prišla pogledat, popoldansko pa sem videla naslednjič šele ob 14.40, pol ko sem imela že 20 min popadke na minuto ali manj. ker ko so se začeli so šopali v hitrem tempu,jaz kličem sestro da mi da kar koli za bolečine, ker me je res že ful zvijalo, tako da mi da svečko tramala(kot da je kaj nucal,he he ) pol pa le pride moja babica in mi pripelje plin, ki je prav fajn če ga res pravilno predihavaš...vmes je že moj prišel in vse se je začelo zelo na hitro dogajat, tako da je babica komaj sproti začela pripravljati stvari, in nastavke za noge, pa sam govorila je to gre prehitro ..čist prehitro...še par popadkov in glavica je bila zunaj, pravi babica naj ne potiskam in da naj rajši pogledam in potipam glavico mojega, mislim da bo to ostalo večno v mojem spominu, ker občutek je bil neverjeten in nepozaben, pol pa še potisnem in mali je padel ven..malo me je sicer raztrgalo, vendar nisem čutila nobene bolečine več ko sem zagledala mojo štručko...pol je malo bolelo ko mi je kirurginja šivala šive in mi je dala kako lokalno anestezijo, sam kot kaže mi ni prijela dobro...v glavnem sam porod je trajal 2 uri, na 15 ur čakanja na popadke. in res lahko potrdim kar je že marsikatera mamica rekla, da ko vidiš svoje dete pozabiš na vso bolečino in popadke. jaz vsekakor mislim da mi je tudi pomagal čaj iz malinovih listov in pa dobra podpora babice in mojega dragega. tako da bodoče mamice le pogumno in čim bolj sproščeno... no pa še slikici: Patrik 10 minut po rojstvu :) takole pa mi pančkamo
|