|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
19.11.2009 17:42:04   
Nončika
sanjacka, čisto prav maš. jaz sem najrajši, če pač počakajo teh 6t in nas pustijo, da se malo navadimo en na drugega.

sicer pa kolko tolko gledajo, da je moj tudi doma, da ne dobivam sama goste. saj veste z dvema otrokoma ni ziher, da mi bo ratalo goste postrečt.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 151
19.11.2009 18:30:31   
kajjada
IZVIRNO SPOROČILO: sanjacka

Vse manj časa imamo  za čvekanje, saj je prav tako!user posted image

Rabim pa nasvet! Že od včeraj me daje neki začetni prehlad, glava boli, kiham, smrkam in bezgavke me bolijo pri vratu. To me vedno, ko zbolim z neko virozo.user posted image
Trenutno sem na močni dozi limon, čaja, medu, me pa skrbi, da se ne bi stopnjevalo in stanje poslabšalo. Ker zelo pridno dojim, ne bi rada dobila kakšnih zdravil. Zanima me mnenje o lekadolu? Ko sem bila noseča sem bila tudi 1x tako prehlajena, pa sem zdržala brez L. Zdaj seveda upam tudi tako. Pred Ninom ne kiham, ne smrkam, si razkužujem rokce itd...samo da bo zdrav moj lupček!!!! Joj, potem pa še po TV o tej gripi vsi tako lepo...pri meni so zdaj obiski prepovedani do spomladi...hecam se, samo vsem ne taožjim članom družine, prijatlce, ex sodelavke, znanke itd...sem jih prosila, da lahko pridejo na obisk po enem mesecu, to pomeni decembra.In obvezno zdravi!
Nič, Nino spančka, jaz pa spet kuhat čaj in pit, ampak ne malinov...hihihihi, so pa zakon te malince v listih!
Lepo se imejte ob štručkah in cartajte se.............!

Tudi mene daje nekaj podobnega (in še oba starejša otroka imam doma z virozo). Sem pa vzela lekadol, ker je to edino kar lahko brez problema, otročku ne bo nič škodilo, se boš pa sigurno boljše počutila. Sicer pa že v bolnici dajejo te tablete za bolečine, ko rodiš.

Se pa jaz bojim gripe, čeprav mislim, da glih ni kaj posebej drugačna kot gripa, ki je vsako leto na pohodu. Če imaš kakšne probleme že od prej, potem lahko to vpliva na karkoli.

Meni je trenutno najlepše, če ni obiskov. Najbolj mi je pa zavrelo, ko je ena kolegica rekla, da pridejo, ko prebolijo vodene koze. Upam, da še vsaj en mesec ne.

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 152
19.11.2009 20:34:52   
divja
Pozdravljene mamice,

zdaj se pa tudi jaz lahko pridružim novembrskim kostanjčkom2009user posted image user posted image user posted image

no mi smo včeraj prišli domov iz porodnišnice, smo imeli en dan podaljšano, ker imam jaz probleme z dojenjem, tako da je mali dobival dodatek in je bil v porodnišnici ful priden in samo spančkal. Prvo noč doma smo se pa zbujali na 2 uri, ampak upam da bo vsak dan bolje :)

na kratko vam napišem mojo porodno zgodbo, preden pozabim nepomembne informacije :)

Petek 13-zjutraj : grem na wc in opazim krvavo sluz, dopoldne grem v lj na ctg ki ni kazal nobenih popadkov mali pa je bil tudi živahen. Moje počutje čez dan je bilo odlično, razen zvečer ko sem bila za računalnikom sem postala malo utrujena, tako da sem ob 22 še en film pogledala, in ko grem na wc ob 23.45, se mi je zdelo da mi je malo vode odteklo, pa sem si mislila pa sej to še ni to...grem direktno v posteljo,  5 minut kasneje se mi pridruži moj dragi in se stisne k meni, mene je pa kar kuhalo...prav potila sem se..grem še enkrat na wc in sem komaj do tja prišlo ko sem že naredila poplavo. grem do mojega in mu rečem dej greva mi2 zdele v lj, pa pravi zakaj..ja voda je odtekla...prideva v porodnišnico, me pregleda ginekologinja in potrdi razpok, odprta pa samo 1 cm, jaz pa brez popadkov me pošlje v porodno, kjer so me priklopili na ctg in rekli da bodo počakali če bom slučajno dobila svoje popadke in da me čaka maratonsko dolg porod...
pride jutro ko se je že izmena zamenjala, me pregleda G jaz še vedno brez popadkov in zaprta, mojega pošljejo domov, ker kao če se bo pozno popoldne začelo kaj dogajati in porod zvečer bo kmalu. Meni ob 9 začnejo dodajati umetne popadke čisto počasi, ker naj bi se mogla počasi odpirat, ure 12 moje stanje isto kot zjutraj, o popadkih ne duha ne sluha. ura 13.45 ko se je spet izmena zamenjala, dopoldanska babica me je vsakih 15 min prišla pogledat, popoldansko pa sem videla naslednjič šele ob 14.40, pol ko sem imela že 20 min popadke na minuto ali manj. ker ko so se začeli so šopali v hitrem tempu,jaz kličem sestro da mi da kar koli za bolečine, ker me je res že ful zvijalo, tako da mi da svečko tramala(kot da je kaj nucal,he he ) pol pa le pride moja babica in mi pripelje plin, ki je prav fajn če ga res pravilno predihavaš...vmes je že moj prišel in vse se je začelo zelo na hitro dogajat, tako da je babica komaj sproti začela pripravljati stvari, in nastavke za noge, pa sam govorila je to gre prehitro ..čist prehitro...še par popadkov in glavica je bila zunaj, pravi babica naj ne potiskam in da naj rajši pogledam in potipam glavico mojega, mislim da bo to ostalo večno v mojem spominu, ker občutek je bil neverjeten in nepozaben, pol pa še potisnem in mali je padel ven..malo me je sicer raztrgalo, vendar nisem čutila nobene bolečine več ko sem zagledala mojo štručko...pol je malo bolelo ko mi je kirurginja šivala šive in mi je dala kako lokalno anestezijo, sam kot kaže mi ni prijela dobro...v glavnem sam porod je trajal 2 uri, na 15 ur čakanja na popadke. in res lahko potrdim kar je že marsikatera mamica rekla, da ko vidiš svoje dete pozabiš na vso bolečino in popadke.
jaz vsekakor mislim da mi je tudi pomagal čaj iz malinovih listov in pa dobra podpora babice in mojega dragega.

tako da bodoče mamice le pogumno in čim bolj sproščeno...

no pa še slikici:

user posted image

Patrik 10 minut po rojstvu :)

user posted image

takole pa mi pančkamo

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 153
19.11.2009 23:53:46   
piška goriška
Hejla punce!!

Mi smo stari danes en teden. Nasa lubčica je krasna in prelepa ...

Samo en namig sem hotela povedat - od babice iz porodnišnice. Pri dojenju, da si zapomniš na kateri dojki si dojila - vzameš elastiko ali kak trakec in jo daš na tisto roko, kjer si nazadnje rodila. Jaz sem imela ful težav si zapomnit, katera dojka je bila nazadnje, ampak tole pa deluje.

Vsem mamicam in malim user posted image user posted image user posted image angelčkom poljubčke!

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 154
20.11.2009 9:14:39   
rožica13
Jutro!

Čestitke divja in piška goriška!user posted image user posted image

Naj malo pojamramuser posted image . Mi imamo kar naprej krčke, najhuje je pozno popoldan od petih naprej, takrat se mi že meša, ker sem cel dan sama z njo, moj pride pa šele mal pred šesto, tko da zdej mami pride k men takoj ko pride iz službe mal čez pet in jo ma mal, da lahko jst vsaj kosilo dam na mizo user posted image . Ponoči se ponavadi po obroku eno uro šetamo gor pa dol, pol pa zaspi. Zdle spi kake pol ure, jst pa namesto da bi spala z njo čakam patronažno in pol jo bo spet budila, ko bo pršla in jo bom spet jst mogla okol nost, če bo mela krče user posted image . Pravijo da lahko trajajo do treh mesecev user posted image , to bo groza če bo šlo tko naprej, pol bojo pa itak že zobki začel in bo spet kričanje, ki se ga ne bo dalo umirit.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 155
20.11.2009 9:26:00   
divja
jutro,
mi imamo kot kaže tudi že krčke, ker vsakič po jedi je tak jok, ki se sploh ne umiriuser posted image ....ima mogoče katera kak nasvet kako v takem primeru pomiriti user posted image
mi smo danes ponoči 2 uri hodili okoli ...

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 156
20.11.2009 9:49:32   
tassika
Mi pa nimamo težav s krčki (trkam na les) ampak z napenjanjem, to se tako napenja da pol malo prdne, kaka tudi manj kot je, ne vem a naj začnem pit donat, pijem tekanejev čaj za dojenje in bebi čaj pa nič n epomaga in potem se tako krega predno kaj naredi, joka ne samo krega se in čisto rdeča je, brala sem da so proti napenjanju kapljice sab simpleks sam ne vem a se to dobi brez recepta, bom dons vprašala v lekarni, itak moram it po gazice, zmanjkalo, popek pa še vedno za čistit. S čim ga ve čistite, jaz ga s fiziološko in alkoholom (1x/dan) samo se mi zdi, da ni nič bolje, mogoče lahko povečam čisščenje z alkoholom, da se prej zaceli, kaj mislite.

Mi bomo p ajutri stari 3 tedne, pa bi se pikica šele v pon. mogla rodituser posted image

ps. jem pa nič takega, da bi jo napenjalo, edino če ji mleko ne ustreza, ker obvezno pa imam en mlečni obtrok na dan, pa veliko spijem jabolčnega kompota, vse ostalo je normalna hrana, nič graha, nič fižola, nič zelja, danes bo rižota s korenčkom.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 157
20.11.2009 10:48:33   
rožica13
divja, Lina se pomiri edino če jo dam zizat, tko da dokler še niso tako močni krči jo nosimo okoli, pomaga če bol na trdo hodiš in malo gugaš zraven, pa če jo imaš na rokaš s trebuščkom proti sebi oz. da ti leži na raki in gleda v tla in sprot malo masiraš bušija. Ko se pa dere v nedogled in se je ne da več z ničimer zamotit jo dam pa zizat in je včasih že tako utrujena da potem zaspi, včasih jo pa potem pač dal časa pustim na joški, da se samo tolaži, ko ne je več, potem pa enkrat zaspi.

Sem vedla kaj bo, je pršla patronažna ko je spala glih eno uro in pol jo je čist zbudila in je blo treba spet jest in spet so bli rahli krčki user posted image , če jo ne zvija tko hudo jo dam ležat na prsa in počasi zaspi, vmes še kaj javka in se kdaj zvija a slej ko prej zaspi, potem se pa samo prevalimo na postlo user posted image .

Tassika jaz sem ji skoz čistla z alkoholom, ker so že v bolnici imeli samo alkohol in je bilo treba pri vsakem previjanju očistit.

Jaz tudi skoraj ne jem presne hrane, čeprav sem vegetarijanka, ne vem kaj bo z mojo krvjo, če se bom še naprej tako pazila. Pojem kako banano, dve na dan, mogoče jabolko, ali kak drug sadež, malo solate in to je to. Drugače pa kompot 2x na dan, kuhano zelenjavo pa itak čim več.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 158
20.11.2009 16:40:38   
tassika
Evo sem šla v lekarno po sab simpleks kapljice, ki naj bi bile proti napenjanu, pa da vidimo če bo naša čebela zdaj kaj manj se napenjala pa prdkalauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 159
20.11.2009 16:49:16   
juniorka
tassika, jaz sem tud na rizotiuser posted image Sem rekla, da ne bom solate nekaj casa, zaradi kisa, pa sem si premislila, ga dam pac bolj malo. Kupila sem a tudi kuhano rdeco peso v lastnem soku in to jem namest solate. V glavnem pa se izogibam paradiznika in cokolade, druga pa ne bom vec pazla, ker krci pac so, pa je tko al takouser posted image Nasa sedaj kaka vsak drug dan, krci so pa tudi bolj vetrovi, in se tudi na zizi potolazi in zaspi, sam pol se ji pa veckrat zaleti v spanju in pol kolca, pa spet ziza... se mi zdi, da i bo zelodcek razneslo vcasih... Jaz sem dobila ene kapljice, ampak se morjo v mleko umesat, sem si nabavla elektricno pumpo in sem celo 2ml dobila ven- torej nic od nic!!! Sem vrnila nazaj. Dobro, da imajo moji otroci tako dober sesalni reflex, da ven dobi to mleko! Sedaj pa ne vem, kako dat kapljice, ker so na alkoholni bazi... bom v vodo dala al kaj najuser posted image
Tassika, ko sem jaz pri prvem bebe caj pila, ga je se bolj sraufalouser posted image , pr nekaterih se pa obnese!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 160
22.11.2009 10:22:45   
caryn
Ojla,

no pa še jaz pofočkam našega kostanjčka. Jutri bomo stari že 14 dni in tudi pri nas so krčki na vidiku. Problem je ker veliko je (prav golta) in potem težko podre kupčka, tako da mal polivamo, pa tudi bruhcamo (tko v loku). Drugače je priden, ponoči bolj aktiven kot podnevi (tko je bilo tudi v bušiju). Pa ritko imamo ful vneto. S čim mažete ritke?

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 161
22.11.2009 11:33:41   
Nončika
caryn, probaj s praško pasto. nam je pomagalo.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 162
22.11.2009 12:07:54   
petkapet
Čau punce,

nekaj dni vas nisem brala, ker sem pristala v bolnici user posted image .

V četrtek me je začelo zebst in ful bolet v spodnjem delu trebuha. Pa vzamem lekadol, ki pomaga sam za 4 ure. Popoldne sem si zmerila vročino, pa je šla čez 39C. Sem vseeno poklicala v bolnico dežurnega, ma so rekli naj takoj pridem gor tudi z otrokom, če bom mogla ostat notri.

G. me je vse pregledala, ginekološko, pa na UZ in...sem fasala unetje jajčnika in jajcevoda. Ful so mi nekih preiskav naredili , vzeli kri, skratka so bili super. Takoj sem dobila antibiotike, ki so tudi kmalu prijeli. Naš korenjak je bil tudi super priden in se cartal z mano, tako da sem imela družbo. Danes so me odpustili, tako da sva doma.
Pa še en nauk punce, user posted image , debele nogavice in ne skakat bose naokoli user posted image .

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 163
22.11.2009 17:58:57   
tassika
ojla punce, mi smo pa cel dan pohajali in vam nisem nič napisala, smo šli k našim domov, ker so imeli, kako naj povem, na naši vasi imamo športno društvo, ki večkrat letno organizira kakšno kolesarsko tekmo in smo šli lepo gledat, je bil krasen dan, zunaj smo bili več kot eno urco, potem pa je bilo treba šibat nazaj, ker je moja tak lakotnik kot da že tri dni ne bi jedla, pa je šla moja klobasauser posted image  no potem pa je sledilo še kosilo, pa slikanje, ker se je zoja zbudila, matr stara je tri tedne pa ima več slik kot jaz pomoje v celem življenju. Je pa moja mami grozna, je tako zaščitniška, da bi jo smo ona imela, moj ati jo vzame, pa mu jo ful hitro spuli iz rok, moram pridt en dan ko bo sam domauser posted image . No in zdaj smo prišli domov, zoja sedi v lupinici in me gleda, jaz pa tukaj nakladam.

Upam, da ste preživele lep vikend, jutri bo baje slabo, potem pa spet lepše vreme, meni ustreza, pa vamuser posted image

Petkapet, samo da se je vse uredilo, jaz pa še vedno dokaj sveže krvavim, samo bolečin pa vročine pa nimam nobenih, tako da mislim da je vse ok.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 164
22.11.2009 18:18:23   
Eva19
Evo pa se vam pridružujem še jazuser posted image user posted image

sem 17.11. ob 18.09 uri na svet spravla našo Lio, veliko 50 cm ter težko 3560g. Porod ni bil med najlažjimi, ker sem rojevala brez kakršnih koli sredstev proti bolečinam, ker sem imela burno reakcijo na popadke in sem po vsakem bruhalauser posted image tko da, če bi dobila še kaj proti bolečinam, bi bilo še slabše. v porodni sobi s popadki pa sem bila od 20 čez 9 zjutraj pa do 18.09, tko da je bilo kar dolgo,ampak na koncu vse bolečine takoj pozabljene, pa tudi šivana nisem bila nič.

No po 4 dneh sva prišli domov, en dan dalj smo bili zaradi zlatence, ampak je vrednost bilirubina hitro lepo padla, tako da, ni blo treba bit še dalj tam....zdej se pa doma lepo cartamo, ponoči mamo sicer mal težav, ker noče bit v svoji postelci,ampak se že da nekak, da preguramo do jutra, drugače pa zaenkrat vse brez problemov. Mala je zelo pridna user posted image

Lep pozdrav vsem mamicam user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 165
22.11.2009 18:28:40   
tassika
Eva19 en nasvet, je pri meni enako, jaz jo dam na joško ko greva spat da malo pocuza in potem zaspi, počakam ene pol urce, če zaspim tudi kaj več in jo potem samo prestavim v njeno posteljico, to mi dela samo ko je treba it spat, ponoči je pa taka koma, da jo samo postavim notri in spi, zjutraj pa jo pustim pri meni kakšno urco, potem pa itak vstanemo. Je pa to mi začela delat sedaj ko je stara 3t prej je lepo spala, zdaj pa vedno manj spi in vedno več gleda, saj je prav tako, ampak ob 23,30 mi pa ni več smešno, ko bi ona bedela, jaz pa komaj gledam. Recimo danes ponoči se je pogovarjala od 3-4,30 zjutrajin to tako naglas, da nisem mogla spat, pol sem ji dala pa še mal za jest pa je takoj zaspalauser posted image
Jah nimaš kaj take so starševske radostiuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 166
22.11.2009 19:18:40   
*I.am.happy*
ojla mamice!

no pa da se še tukaj pofočkamo, ko imamo kostanjčka doma. na seznamu me je tassika malo pozabila ampak nič ne de, nisem jeznauser posted image trenutno naša sreča spi in mu ni hudega, pol bo pa že ura za vpitje. ponavadi ga zvečer matra in zvija. čeprav pravijo, da se krčki pojavijo tam nekje pri 3 tednih, mislim, da je to že to...
Ampak bomo že, za našega srčka vse. To je ena taka radost in veselje, res pa je, da mama rata jokica, ko vidi kako je njenemu piščančku hudouser posted image

Drugače pa veliiiiiko je in prav tako veliiiiiko spi, dvakrat smo se že sprehajali in pa obvlada lulanje in pa kakanje ko se da plenica dol in tik preden se da nova goruser posted image
Hja spi pa kar pri nas, drugače ne gre...ali je pa nam tako lažje.

Me pa zanima kako je z vami mamice? oz. kako kaj počutje. namreč mene zanima, če ste ve tudi čutile oz. še čutite eno tako razbolelost tam spodaj? jaz evo po 11 dneh še kar, pa nisem bila šivana. Ja in pa čišča, upam, da se kmalu konča.

Aja no pa še en problem se je pojavil pa me zanima, če ima katera izkušnje še s tem. Namreč v porodnišnici te ne spustijo domov, če ne greš kakat. OK, tam je šlo. doma tudi do zadnjih 3 dni pa nočna mora. Ne gre in ne gre,najprej me zvija že v trebuhu potem pa tako boli, da si sploh ne upam na WC , ker je to taka bolečina, da ne vem, kako bi prišla z WCjauser posted image user posted image user posted image sem si že vse o hemoroidih prebrala, samo pri meni ni nobene krvavitve!?!? in res ne vem, če je to to?! kakšna ideja?

Aja no še nekaj. Kdaj se prijavljajo naši srčki v vrtec?

LP

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 167
23.11.2009 10:44:36   
valerija77
Od danes naprej se vam tudi jaz pridružujem...user posted image user posted image user posted image
V četrtek 19.11. ob 16:19 uri nas je razveselil in tudi malo presenetil (z težo in dolžino) naš Matic. mere so bile kar konkretne, torej teža 4470g in dolžina 55 cm.
Da vam še jaz malo potarnam porodno zgodbo...

Ravno sem peljala tavečjega v vrtec, tamal pa spančka.
V glavnem začelo se je v torek zvečer, ko sem dobila prve popadke. In smo čakali kdaj bo šlo zares. Ker sem imela že 3 ure svoje popadke na 10 minut, sem rekla mojmu da greva. Ko sva prišla so me priklopili na ctg in tam mi je lepo kazalo popadke tudi že na 8 in celo na 4 minute, vendar rahle. Sprejeli so me na oddelek, ampak do jutra so popadki minili. Tako sem imela v sredo le nekaj blagih popadkov tekom celega dneva. Ravno tako v četrtek zjutraj. Na viziti pa sem izrazila željo, da bi šla domov, če se nič ne dogaja, čeprav sem bila že 6 dni čez rok. Pa mi zdravnica reče a ne bi raje dobili kaj za popadke in šli danes rodit? O ja, to pa takoj. Medtem mi je naredila še vaginalni pregled in sem ji skor z mize zlezla, tko me je bolel. Ročno mi je namreč raztegnila maternični vrat, saj sem bila še čisto zaprta in MV je bil dolg še 3 cm. In sem šla ob 11:30 uri do porodne, dobila klistir in bila ob 11:45 priklopljena na umetne popadke. Takrat je prišel še moj in počasi se je začelo. Na začetku še popadki niso bili kaj močni in sem jih kr lepo predihavala, okrog 14 ure pa so bili že presneto močni. Ker sem prvega rojevala kar 12 ur, sem pri tem računala nekje 6-8 ur in bi morali biti gotovi. Malo pred 16 uro mi je rekla babica, da bova v roku ene ure rodili. Sploh nisem mogla verjet, da bi lahko bila tako hitro gotova. Vmes mi je predrla še plodovnico. Kaj v roku ene ure, gotova sem bila že čez dobrih 20 minut, torej ob 16:19 uri nas je presenetil z svojo težo in dolžino naš Matic. Vedela sem da bi naj bil nekje 4 kg, ampak 4470g pa tudi ni malo.
Po treh urah so naju peljali na oddelek. Z dojenjem pa sem spet imela težave. Ves čas sem ga imela na prsih, zvečer pa so mi ga odpeljali, ker mu je malo hroplo v pljučkih. Nazaja so mi ga pripeljali so ob 5 zjutraj in takrat sva se spet dojila. Ker pa ni spal skupaj niti 1 uro, sem ga vozila na tehtanje. Ker so videli da nimam dovolj mleka, so mi dali tabletko. Jaz sem se že sprijaznila, da pač ne bom imela mleka in bomo na flaški. Ponoči pa sem dobla tak naval mleka, da sem si morala iti stisnit mleko, ker sem imela čisto trde in kar teklo je mleko iz njih. Naslednji dan sem dobla še eno tabletko. Vendar pa je moj sinko pravi lenušček za papat. In sva se morala kr namatrat, da sva se dojila, ker nikakor ni znal zagrabit bradavice. Ponoči je pa dobival nadomestek.
No včeraj sva prišla domov in sva se še nekajkrat trudila dojiti, vendar nikakor ni hotel zgrabiti bradavice. Na koncu smo dali flaško. Potem je spal 2 uri, potem pa sva se spet poskusla dojit in je lepo prijel bradavico. Vendar pa se očitno ne naje, saj spi kvečjemu pol ure. Danes ponoči pa sem bila čisto mokra od mleka, tako da bomo poskusl mleko izčrpat pa dati na flaško, ker na dojki je samo nekaj minut in mi zaspi, pa čeprav ga kr naprej budim ne pomaga.
No to bo zaenkrat.

Pa da ne pozabim....ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!!  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 168
23.11.2009 10:51:12   
ninka80
Pridružujem se vam tudi jaz user posted image user posted image user posted image user posted image

18.11. ob 23.07 se nam je pridružila naša Eva (3370 g in 50 cm).

Včeraj sva prišli domov in se obe dobro počutiva.

Še na hitro porodna zgodba ( ki je bila res kratka). V sredo popoldne me je nekaj "šraufalo", vendar nič močnejšega ali precej bolečega. Na prigovarjanje moža sva okrog 19h šla v P. Tam sva prišla ob 20h. Sledil je CTG (kazal popadke, ki se meni niso zdeli popadki ), nato je sledil klistir in malo čez 21H so se začeli močnejši popadki, katere sem prehodila po hodniku P. Ob 22. 30 sem šla v porodno, babica je ugortovila, da sem že 8 cm odprta in potem je bilo čez pol ure vsega konec. Naša mala princeska je prihitela spoznat mamico in atija. Takoj so mi jo dali na trebuh in smo se malo pocrtali, potem pa so jo šli očistit, mene pa zašit (malo sem se raztrgala, ampak nič ne boli). Ati je bil pri Evi ves čas in nato sem jo dobila, da sem jo podojila.
Porod je bil zelo hiter, od samih malo močnejših popadkov do konca: 2 uri.

Čestitke vsem mamicam. user posted image user posted image user posted image user posted image

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 169
23.11.2009 12:06:30   
pikica 28
punce pozdravljene...vidim, da nisem samo jaz prehlajena in me malo kuha vročina. Pridno počivam in pijem čajčka.

Imamo pa en problemček...mi smo konstantno mokri ko se polulamo, mislim tako mokri, da pride vse čez hlačke, bodi... In zdaj ne vem a je to normalno al so plenice slabe. Smo na pamperskih, probala hoferjeve, sedaj pa morem še nočne pamperske probat. A se še kateri to dogaja? Je pa shit, ker smo drobceni in menda zato vse ven pokuka. Sicer imamo 3700g samo vseeno...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 170
23.11.2009 12:07:44   
pikica 28
super, čestitke za Evico in hiter porod...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 171
23.11.2009 13:51:11   
tassika
Pikica28 jaz imam nočne pamperske 3-6kg pa ima mala komaj 3 kg pa ne pride nič skozi, ji pa gledam, da ji pri nogicah popravim, tako da je malo tiste elastike zunaj, ker je dvojna, ena notri zadrži druga je pa na zunanji strani. No nam ne pride nič skozi, pa jo ponoči ne previjam več. Sem mislila, da bo kriza, ker ima suhcene nogice, pa zaenkrat držijo.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 172
23.11.2009 15:01:18   
rožica13
Čestitke novim mamicam user posted image !

Mi imamo zdajle en dan malo manj močne krčke (moram potrkat), mogoče ker sem povečala količino čaja, ga zdaj spijem 2l, prej sem pa 1l/dan ali pa je samo tako obdobje. Je včeraj celo popoldan spala, po 4ih urah sem jo pa zbudila, sicer komaj ker je spala kot top user posted image . Sem jo previla, nahranla in je zopet zaspala, se mi je tako čudno zdelo, ponavadi je ob taki uri vpila kot ne vem kaj, no potem sva jo šla pa skopat, ker naju je bilo strah da ponoči nebi spala. Potem je pa malo jokala od krčkov ampak se je kmalu umirila in zaspala. Zdajle pa zopet spi že 3,5 h, tko da če se čez pol ure ne zbudi jo bom jaz. Je sestra v bolnici rekla da naj jih ne pustimo čez dan spati več kot 3-4 ure, ker potem ponoči ne bojo.

I.am.happy poskusi si mazat s šentjanževim oljem, meni je pomagalo, pa tudi ne vem kaj sem imela. Hemeroidov pomoje ne, je bla ena bunka zraven lukne pa je bolel k user posted image , še umila sem se komaj, sem si potem na vato dala olje in narahlo vtrla. Sicer še vedno ni dobro ampak veliko boljše.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 173
23.11.2009 16:06:57   
pikica 28
oj, kdaj jo pa nazadnje previješ za spanje? No mi smo se to noč previli na 3 ure, ker je bil totalno polulan, enkrat pa mu je celo kakec ven pogledal...user posted image user posted image user posted image
Sedaj sem probala ene druge pleničke, pa bom videla kako bodo...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 174
23.11.2009 17:47:56   
tassika
Zadnjič previjam ob od 23.00-00,30 odvisno kdaj pride ura hranjenja in potem zjutraj med 7.00-8.00 ko vstaneva. Saj pravim zaenkrat se obnesejo, ker od mullerja so bile dobre samo prve 2t potem ji je pa kar pri hrbtu začelo vn tečtuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

je vas mož ljubosumen brez pravega razloga?
cupacups

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!