pikica 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: endrina IZVIRNO SPOROČILO: kajjada Kaj menite o cepljenju za rotavirus? Kaj pa vem. KOlegica je imela "srečo" da so ga fasali, ko je bil mali star 14 dni in je imela zaradi tega pravo sranje. Bila sta 1 teden v bolnici. Sledilo je vsak dan vaganje, vaganje, pa driska se ni hotla ustaviti tako da je mali pristal na infuziji. Skratka živo sranje. To je bilo pred 4 leti, ko še to cepljenje sploh ni bilo aktualno. Soseda je svojo ta malo dala cepit, ampak je rekla da jo je 14 dni zvijalo da joj. So ji rekli, da so baje to stranski učinki, da dobijo otroci spet krčeke. Pa glih so se jih rešli, ker so prešli tisto kritično mejo 3 mesecev. Pol pa spet to. Ampak so potrpeli in zdaj upajo, da je bilo to to. Jaz sem razmišljala, da bom malega dala cepit, čeprav - moram rečt, da me je moj kar precej presenetil ko sem mu to omenila, pa je rekel, da on ga pa ne bi. Tako se bom dokončno odločila, ko se bom posvetovala z našim družinskim pediatrom. Joj punce naj se vam malo potožim kako imam nakraužlane živčke zaradi tašče. Nonstop mi hodi gor in naju hodi gledat kaj z Maxom delala. Mali itak večino časa prespi in njej gre to v nos, bi ga rada nonstop cartala, pa ji ga ne dam, če glih ne vtrofi na to, da je buden in da se je najedel in podrl kupčeka. No pa to še me ne moti tako, ker jo razumem, da je mali lubani in bi ga pač rada varvala. Samo je pa tu en drug problem. Ko odide moram dobesedno prezračiti celo stanovanje, ker ga tako zasmrdi. Ima namreč nekaj svinj in hudiča se ne preobleče in umije, pol pa taka hodi okrog, pa mi zasmradi celo stanovanje. Pol si lahko mislite kako mali zaudarja po njej, ko ga carta. Zdaj prakticiram tako, da ji ga dam v roke, tik preden ga grem umivat, da ga potem takrat preoblečem. Jaz bom počasi znorela zaradi tega. Pa kaj ji naj rečem, da smrdi al kaj. Sem že mojemu rekla naj ji nekaj reče, pa mu je nerodno. Zadnjič sem kar pred njo odprla gor okno, sem rekla joj kaki čudni luft je tu not ratal, pa ni skapirala. Še ta starejši je zadnjič pred njo rekel, mami kaj pa tu zdaj tak smrdi. Ona pa ne kapira. Znoriš no. vidim, da imaš podobne probleme kot jaz. Samo, da mi nimamo svinj...je pa zoperna, ker me non stop hodi gledat kaj delam, kako je mali in ga non stop hoče pestvat. Pa sem ji dala jasno vedet da mi gre na živce in potem ona toži mojemu tastu. Mah...vse kar naredim, potem ona men, ne ne...jaz sem pa to tako delala, ne ne to pa ni prav...ma da popiz... pardon na izrazu. Že tako sem zmantrana in neprespana, pa še ona mi frfota živčke. Potem se pa čudim, zakaj sem živčna in zakaj mi zmanjkuje mleka. Ma, da znoriš. Je zadnič rekla, da že tako vidi, da ni prav, da hodi gledat tamalega in da sedaj pa sploj je več ne bo in da itak nočem nič poslušat, ker mi kao ona hoče samo dobro. Ma ja, sam kako ona to pove je pa druga stvar. Sploh mi ne pusti, da ji dopovem zakaj jaz pač ne delam tako, kot si pač ona zamišlja....mah še bi lahko kaj napisala...