|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
30.11.2009 17:23:15   
kajjada
Ojla,

se še jaz javim po dolgem času. Mi smo danes stari en mesec in smo imeli prvi pregled. Naš fant je težek že 5580g in dolg 56,5 cm. So rekli, da že dolgo ni bilo tako konkretnega dojenčka tam. Je bil pa ful priden. Kaj menite o cepljenju za rotavirus?

Drugače pa jaz sem bila v porodnišnici zeeelo zamtrana. Ves čas tiste sestre hodijo, pa da se bo ja zredil, pa koliko je bilirubin,... Eno samo sekiranje, ampak se preživi.

No pa je nekdo lačen, šibam mama mlekarna.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 226
30.11.2009 19:00:44   
endrina
IZVIRNO SPOROČILO: kajjada

Kaj menite o cepljenju za rotavirus?

Kaj pa vem. KOlegica je imela "srečo" da so ga fasali, ko je bil mali star 14 dni in je imela zaradi tega pravo sranje. Bila sta 1 teden v bolnici. Sledilo je vsak dan vaganje, vaganje, pa driska se ni hotla ustaviti tako da je mali pristal na infuziji. Skratka živo sranje. To je bilo pred 4 leti, ko še to cepljenje sploh ni bilo aktualno.
Soseda je svojo ta malo dala cepit, ampak je rekla da jo je 14 dni zvijalo da joj. So ji rekli, da so baje to stranski učinki, da dobijo otroci spet krčeke. Pa glih so se jih rešli, ker so prešli tisto kritično mejo 3 mesecev. Pol pa spet to. Ampak so potrpeli in zdaj upajo, da je bilo to to.
Jaz sem razmišljala, da bom malega dala cepit, čeprav - moram rečt, da me je moj kar precej presenetil ko sem mu to omenila, pa je rekel, da on ga pa ne bi. Tako se bom dokončno odločila, ko se bom posvetovala z našim družinskim pediatrom.

Joj punce naj se vam malo potožim kako imam nakraužlane živčke zaradi tašče. Nonstop mi hodi gor in naju hodi gledat kaj z Maxom delala. Mali itak večino časa prespi in njej gre to v nos, bi ga rada nonstop cartala, pa ji ga ne dam, če glih ne vtrofi na to, da je buden in da se je najedel in podrl kupčeka. No pa to še me ne moti tako, ker jo razumem, da je mali lubani in bi ga pač rada varvala. Samo je pa tu en drug problem. Ko odide moram dobesedno prezračiti celo stanovanje, ker ga tako zasmrdi. Ima namreč nekaj svinj in hudiča se ne preobleče in umije, pol pa taka hodi okrog, pa mi zasmradi celo stanovanje. Pol si lahko mislite kako mali zaudarja po njej, ko ga carta. Zdaj prakticiram tako, da ji ga dam v roke, tik preden ga grem umivat, da ga potem takrat preoblečem. Jaz bom počasi znorela zaradi tega. Pa kaj ji naj rečem, da smrdi al kaj. Sem že mojemu rekla naj ji nekaj reče, pa mu je nerodno. Zadnjič sem kar pred njo odprla gor okno, sem rekla joj kaki čudni luft je tu not ratal, pa ni skapirala. Še ta starejši je zadnjič pred njo rekel, mami kaj pa tu zdaj tak smrdi. Ona pa ne kapira. Znoriš no.

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 227
30.11.2009 20:10:14   
rožica13
O kok nas že je na temi, super čestitke mamiceuser posted image !

endrina, jst ji nebi nikol dala otroka v roke, če bi bla v cunjah iz štale! Ti ji lepo povej, da lahko kaj stakne, če ga bo šlatala v tistih umazanih cunjah.

Lina je pa 2 dni, kar bolše volje, zgleda da jo niso tolk krčki dajal in pa tut kr dost je spala. Upam, da bo tko tut ostal, da ne bo še hujše! Smo bli včeraj prvič na "izletu", smo šli malo v trgovino, ker že 100 let nisem bla sploh nikjer. In je skoz spala, v avtu, tam in nazaj v avtu. V četrtek mamo pa tudi mi pregled, pa da vidimo če je zdrava naša pupa.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 228
1.12.2009 7:53:08   
endrina
Joj res ne vem kaj naj naredim. Danes se je tašča sicer preoblekla, ampak zgleda da ne v celoti. Spet mi je zasmradila celo stanovanje. Ga že luftam preden se mali zbudi. Katastrofa. Sploh ne vem kako se naj te situacije lotim. Meni gre vse to že strašno na živce.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 229
1.12.2009 9:11:39   
tassika
Endrina pa pride tašča samo smrdeča ali tudi umazana? Ker če pride umazana potem te zastopim, če pa samo smrdi pa mislim, da ne moreš nič pomagat, ker tudi če se cela preobleče bo še vedno smrdelo, ke vonj se zažre tudi v lase in kožo, pa vedeti moraš, da ona sama sebe niti ne voha, ker je toliko navajena tega vonja. Nimam nekega recepta kako rešit to težavo, upam pa da vam jo uspe čimhitreje.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 230
1.12.2009 10:22:08   
endrina
Ne, ne pride umazana gor. Ona se pač ko pride iz svinjaka ne umije oz. umije si roke in obraz, pa je to seveda premalo, ker se ta smrad zažre drugam, tudi v lase kot ti praviš tassika. Pa verjetno si spodnje perilo pusti gor, ostalo pa si preobleče. Samo saj to nič ne pomaga. Če bi hotla da ne smrdi, bi se morala vsakič stuširat in porihtat komplet nove cote.
Je pa ful občutljiva tema in vem, da če bi ji direktno kaj rekla, da bi bila ful užaljena in bi jo to zelo prizadelo. Samo meni pa kraužla živčke, ko naju hodi gor gledat in moram vsakič pol zračit bajto, da je spet kolkotolko znosno not.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 231
1.12.2009 12:35:15   
Anonimen
Dan, evo nš mali je končno zaspal, je bil buden tri ureuser posted image . Kolk pa so vaši user posted image kej budni čez dan? Ker pri ns je Gaja full skoz spala, ta pa kr nebi.
No vsaj ponoč se je zdej mal vnesu. Je 2x pa zaspi zdej kr hitr nazaj.
Tassika sm vidla da vi full pozn hodte spat, a nisi nč zmatrana? Jest ga dam spat okol devetih, ker ne zdržim tolk pozn pokoncuser posted image . Recimo včeri smo se šli kopat ob osmih, pol je še jedu, mal gledu pol je pa zaspal.

Joj komi čakam da bo kej sončka, da greva mal okol, v takem se mi sploh ne da. Sej včeri smo bli pri naših, sam to smo bli spet notr. Je pa projekt zdej ko se vsi kam odpravimo, oblečt enga, pa druzga....user posted image

Aja vidm da nobena ni napisala, da je Kepica79 rodila punčko Evo, sam ne vem točnega datuma, okol 23.11
čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke tud vsem ostalim

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
1.12.2009 13:09:22   
tassika
Nina7 nisem nekaj hudo zaspana, kar gre, na začetku sem hodila z njo spat ob 8-9 zdaj sem se pa unesla, pogledam še vse nadaljevanke, jo še enkrat previjem, podojim in dam spat. Danes mi je štrajkala ponoči, sva se podojili ob 23,30 in potem bo 1,30 ni hotla zaspat in potem je spala do 3,40 in potem spet ob 6-ih. Spanje čez dan, koker ima dan, včasih spi, včasih ne. Se pa dogaja obvezno, da po dojenju še sigurno eno uro gleda potem pa počasi omaga. Je pa vedno bolj zahtevna s pozornostjo, ni več samo to da jo daš na kavč in ona zaspi, malo morgen, jo je treba malo masirat ali pa guncat, pa se pogovarjat in ful gleda, vglavnem ni več samo spanje. Včasih si pa prav želim, da bi čez dan bila zbujena, da bi vsaj zvečer zaspala, tko pa se zvečer matramo, ker je že ful utrujena, že skoraj zaspi potem pa kar naenkrat ko čuk, široko odprte oči, samo da se približaš sobiciuser posted image . Saj počasi se bomo ustalili, zdaj jo tudi jaz zvečer umivam pa je malo bolje, kopamo se še ne, ker še verdno ni popek čisto dober. Danes je bila pri nas patronažna in ima že 3580g, zredila se je dober kg v 1 mesecu, koliko je pa zrasla pa ne vem, sporočim v čet. ko imamo pediatra.

pa da se boste še malo smejale, zdaj jo dam zjutraj za previt mojemu, da lahko jaz še malo poležim, če verjamete, ker se mu itako obvezno polula in pol jo moram jaz celo preoblečt. No in danes grem pa zraven, ker me je tiščalo lulat in gledam, on lepo počasi pleničko dol, pa pol lepo počasi vsako gubico posebej umiti , pa še eno krpico zmočit in mu pravim, polulala se ti bo, ker si prepočasen, on pa meni, ne ne bo in ji lepo nogice pokrči in pritisne na trebušček pa dvigne ritko, da jo bo umil in ona ustreli ko iz topa in ga celega pokaka, jaz sem skoraj padla z wc-ja dol od smeha in kaj pol spet celo preoblečt in še njega in dat prat, pa še po tleh sem pomivala, toliko o jutranjem poležavanjuuser posted image

Kepica79 je pa rodila 24.11. in sta z Evo že doma, včeraj sta prišli. Nisem pa nič pisala, ker ne vem če se bo pridružila naši temi, jo bom vprašala ko se popoldne spet kaj slišiva.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 233
1.12.2009 14:01:44   
rožica13
Ja to je pa drugače endrina, če se preobleče, pol pa res skor ne moreš nič naredit? Edino če se res tvoj na lep način pogovori, da ne hodi tolikokrat k tebi.

Dejte mi povedat a se vaši jeniji tudi tako derejo po kopanju, ko jih vzamete iz vode? Lina je v vodi tko zadovolna, pol do dam pa ven in hitro zavijem v brisačo in že začne, pol se že tko joka da je kr v krču in jo je ful težko pomirit, pa še polula se večkrat. Tko da jo pol zavito v brisačo k seb stiskam, da nebi čutla tolk temparaturne razlike, pol ko ma pa bodi gor je pa o.k., sam preden pridemo do tja, traja, pa celo zbrisat, pa namazat, pol grejo pa cunje ful težko gor k je vse vlažn!
Glede previjanja ponoči, se me vsako noč previjemo, ker ali se pobruha, pokaka, ali pa pride čez pleničko user posted image , pol jo pa še zvijat začne in je ura in pol takoj brez spanja.

Za jenije, ki so že v drugem mesecu http://www.bambino.si/razvoj_dojencka_2_mesec

Joga za dojenčke http://bibaleze.si/multimedia/dojencek/joga-za-dojencke.html

Masaža za dojenčke
http://bibaleze.si/multimedia/dojencek/masaza-dojencka-1-del.html

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 234
1.12.2009 14:16:31   
Anonimen
A tko mate Tassika. A pol jo zbudiš ob 23:30 al se sama zbudi?Pr ns je tud tko, čim gremo v sobo gleda k čuk.
user posted image user posted image tkole k je Zoja tvojga pokakala je Gaja 1x mene.
No Taj je prej zaspal za 20 minut, ne vem kaj ga matra, neki ga more zvijat, ker že skor zaspi pa se spet začne dret. zdej sm ga dala v lupinco, ker mu zgleda paše bit v njejuser posted image .upam, da zaspi, da si vsaj na hitr neki skuham, sploh nism še nč jedla.
Rožica13 to se je pri nas Gaja full jokala ko smo jo dal z vode, Taj se niti ne full. sm pa jest pol dajala kapljice od koroških lekarn na dudo, da sm jo lohk do konca zrihtala.

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
1.12.2009 14:17:19   
Pikapoka83
Pozdravljene punce!

Naj se še jaz pridružim vašemu klepetu. 20.11. smo dobili sinčka ŽANa, težkega 4040 g in velikega 57 cm. Porod je potekal hitro in brez težav. Sedaj ima mamica kar hude težave s hemoroidi, pa malo boleče šive. Tudi dojenje ni steklo brez začetnih težav, saj sem imela dojki totalno blokirani in mali je bruhal kri (iz mojih bradavičk). No, dojenje je steklo - vsaj upam. Danes smo stari 11 dni in lepo pridobivamo na teži.

Žan je čez noč zelo priden. Spat gremo okrog 21h. Zbuja se na 3 urce (tudi 5 je že zdržal). Vstanemo okrog 8h. Čez dan pa je različno. Včeraj je npr. prespal večino dneva, danes je pa večino dneva prebredel in le za kratek čas zaspančkal. Sestrica ga je zelo lepo sprejela in ni veliko ljubosumja. Očka imamo na očetovskem dopustu, tako, da lepo uživamo v skupnih trenutkih.

Še slikca malega korenjaka starega 3 dni. LP

user posted image

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 236
1.12.2009 14:18:51   
Anonimen
Pikapoka čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image , velik je vaš fantuser posted image

(odgovor članu Pikapoka83)
  Neposredna povezava do sporočila: 237
1.12.2009 15:00:44   
tassika
Ne nina je ne zbujam, se kar sama zbudi, je že mal dobila ritem. Ponoči je ne previjam več, ponavadi ne pride čez, je pa res, da nima nikoli več kot7 urc gor pleničko, ponavadi jo pri prvem jutranjem podoju grem previt in če imam srečo potem zaspi nazaj. Krčki pa zgledajo tako, da rata ves rdeč v obraz in rata ful trd, jaz sem tudi mislila da jih imamo, pa ima samo mravlje v riti, ki se pomirijo takoj ko pride k meni v naročjeuser posted image .
Rožica glede kopanja pa ti ne znam svetovat, kaj pa če bi priklopila kakšen kaloriferček da ne bi bilo take očitne razlike, ker pri nama je enako ko stopim vn iz tuš kabine tudi mene zazebe in mislim, da bi zojo tudi če bi jo namakala.
Jaz pa mislim, da imamo rahlo zamašen nosek, sicer še ni panike, ker še lepo diha samo malo piska, kaj lahko naredim, sem pozabila danes vprašat patronažno. Teče ji pa nič vn, tako da je možno da ima samo kakšno smetko notri.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 238
1.12.2009 15:06:37   
Anonimen
Ma sej ne vem, sam mislim da ga je neki zvijal, ker tud v naročju ni blo vredu, je bil pa tud rdeč v obraz. Zdej je zaspal v lupinici, še mal počakam pa ga bom prestavila na kavč. pa upam, da bo zdej spal neki časa.
Jest pa previjam nazadnje okrog pol devetih pa do zjutri pol nč. Zankrat še ni nč čez prišlo.
Mi mamo tud nosek mal zabasan, jest mu dam mal fiziološke v nos, eno al pa dve kapljici pa je bolš, probi

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 239
1.12.2009 15:23:10   
rožica13
Tassika, Lina je mela že velikrat zabasan nosek, pa sem ji spucala z ročnim aspiratorjem, je šlo ful vn, res pa je da če se ne vidi da je kaj noter, težje dobiš ven. To se zdaj vse čisti, enkrat že pride na plano smrkelček user posted image .
Ja sma že študirala za kak kalorifer, sicer je v sobi 24-25 stopin, kot bi moglo bit, sam sej tko kot si rekla, še nas zebe ko pridemo izpod tople vode.

nina7 lahko da mu je pasal v lupinci ker je bol zgužvan noter in ma trebušček bol skrčen, če je mel slučajno krčke, ker drugače itak sami nogice krčijo k bušiju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 240
1.12.2009 15:48:04   
pikica 28
ojla, se po dooolgem času spet oglašam tule. Sem fasala gnojno angino in sem bila čisto fuč, povrhu vsega pa smo še malo mlekeca zgubili. Tako, da sedaj dodajam in si ga nujno pumpam ven in hranim našega Ožija po steklenički, ker drugače zelooo bruhamo. Od kar pa smo na steklenički (moje mleko in ko mi zmanjka še adaptirano) veliko lepše jemo, spimo in seveda se vidno redimouser posted image user posted image user posted image .

Sem vas brala in vidim, da se pogovarjate o kopanju in spanju. No naš se je tudi zelo jokal ko sem ga dala iz vodice ven. Sedaj pa vidim, da moram ujeti pravi trenutek, da se skopava. Mora biti sit in umirjen in seveda lepo napančkan, pa je potem vse OK. Seveda ga pa hitro zavijem v pleničko in še v brisačko in potem je manj joka. Sem pa začela delat takole: če je čez dan zelo pokakan, potem kar v banico nalijem vodico in mu ritko umijem, zbrišem in se potem lepo oblečeva. Vidim, da tudi njemu to zelo paše, bolj kot pa da ga drgnem samo s mokro krpico ali robčki.
Punce na koliko časa pa kopate svoje jenlije? Jaz sem ga pričela kar lepo vsaki drugi dan in potem tako lepo zadovoljno spi..user posted image user posted image user posted image

Ja glede spanja čez dan...hja včasim prespimo dan včasih pa ne in potem je tako zmantran, da je kot ena cotka in potem samo jokamo, ker nam nič ne paše. No danes sem pa začela prakticirat, da sem ga za popoldanski spanec kar položila v posteljico in je kar takoj zapančkal. Prej smo pa spali na kavču v dnevni sobi ali v ležalniku ali pa v košari. Pa vidim, da mu to več ne odgovarja, ker se takoj zbudi ko mu pade dudica ali pa kaj druzga. Izgleda, da mu paše lega posteljice in pa seveda mir in nežna glasbica tako, da tudi dudice nima v ustih (si jo kar sam ven vrže, ko lepo globoko zaspi).

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 241
1.12.2009 15:56:17   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: endrina

IZVIRNO SPOROČILO: kajjada

Kaj menite o cepljenju za rotavirus?

Kaj pa vem. KOlegica je imela "srečo" da so ga fasali, ko je bil mali star 14 dni in je imela zaradi tega pravo sranje. Bila sta 1 teden v bolnici. Sledilo je vsak dan vaganje, vaganje, pa driska se ni hotla ustaviti tako da je mali pristal na infuziji. Skratka živo sranje. To je bilo pred 4 leti, ko še to cepljenje sploh ni bilo aktualno.
Soseda je svojo ta malo dala cepit, ampak je rekla da jo je 14 dni zvijalo da joj. So ji rekli, da so baje to stranski učinki, da dobijo otroci spet krčeke. Pa glih so se jih rešli, ker so prešli tisto kritično mejo 3 mesecev. Pol pa spet to. Ampak so potrpeli in zdaj upajo, da je bilo to to.
Jaz sem razmišljala, da bom malega dala cepit, čeprav - moram rečt, da me je moj kar precej presenetil ko sem mu to omenila, pa je rekel, da on ga pa ne bi. Tako se bom dokončno odločila, ko se bom posvetovala z našim družinskim pediatrom.

Joj punce naj se vam malo potožim kako imam nakraužlane živčke zaradi tašče. Nonstop mi hodi gor in naju hodi gledat kaj z Maxom delala. Mali itak večino časa prespi in njej gre to v nos, bi ga rada nonstop cartala, pa ji ga ne dam, če glih ne vtrofi na to, da je buden in da se je najedel in podrl kupčeka. No pa to še me ne moti tako, ker jo razumem, da je mali lubani in bi ga pač rada varvala. Samo je pa tu en drug problem. Ko odide moram dobesedno prezračiti celo stanovanje, ker ga tako zasmrdi. Ima namreč nekaj svinj in hudiča se ne preobleče in umije, pol pa taka hodi okrog, pa mi zasmradi celo stanovanje. Pol si lahko mislite kako mali zaudarja po njej, ko ga carta. Zdaj prakticiram tako, da ji ga dam v roke, tik preden ga grem umivat, da ga potem takrat preoblečem. Jaz bom počasi znorela zaradi tega. Pa kaj ji naj rečem, da smrdi al kaj. Sem že mojemu rekla naj ji nekaj reče, pa mu je nerodno. Zadnjič sem kar pred njo odprla gor okno, sem rekla joj kaki čudni luft je tu not ratal, pa ni skapirala. Še ta starejši je zadnjič pred njo rekel, mami kaj pa tu zdaj tak smrdi. Ona pa ne kapira. Znoriš no.

vidim, da imaš podobne probleme kot jaz. Samo, da mi nimamo svinj...je pa zoperna, ker me non stop hodi gledat kaj delam, kako je mali in ga non stop hoče pestvat. Pa sem ji dala jasno vedet da mi gre na živce in potem ona toži mojemu tastu. Mah...vse kar naredim, potem ona men, ne ne...jaz sem pa to tako delala, ne ne to pa ni prav...ma da popiz... pardon na izrazu. Že tako sem zmantrana in neprespana, pa še ona mi frfota živčke. Potem se pa čudim, zakaj sem živčna in zakaj mi zmanjkuje mleka. Ma, da znoriš. Je zadnič rekla, da že tako vidi, da ni prav, da hodi gledat tamalega in da sedaj pa sploj je več ne bo in da itak nočem nič poslušat, ker mi kao ona hoče samo dobro. Ma ja, sam kako ona to pove je pa druga stvar. Sploh mi ne pusti, da ji dopovem zakaj jaz pač ne delam tako, kot si pač ona zamišlja....mah še bi lahko kaj napisala...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 242
1.12.2009 17:03:29   
pi82ka
Živjo mamice,
pa sem se vam pridružila z našo user posted image  Elo Brino.
Nisem uspela vsega prebrat, malo na hitro sem preletela, zato bom mogoče vprašala nekaj, kar ste že imele debato.
Ali vse na polno dojite, tiste ki ne kako gre pri vas to? Ali ste za mleko dobile kakšne sprejčke ali tabletke? Namreč, jaz sem imela v porodnišnici tok trde dojke, ampak mleko pa ni steklo. Dali so mi sprej, ki si ga vbrizgaš v nosi in po 5min. začneš dojiti, ker sem imela poleg tega čist krvave bradavice sem mogla mleko iztisnit v flaško in ji po flaški dat papcat. probala sem tudi z nastavkom, kar je nekako šlo, ampak ker pomoje nimam ravno veliko mleka in počasi teče, se naša pupa naveliča jest, malo zadremlje potem pa se mal crtlja potem pa jo zgrabi lakota in je treba dat flaško.
Full bi rada na polno dojila, iztiskam si mleko na tri ure, včasih 40 ml pa tja do 100ml to swicer traja ampak bolje tako, kot pa samo pripravek.
Pa še eno vprašanje ali so vsem vašim dojenčkom izmerili sluh predno ste šli domov. Namreč naši pupi ne morejo izmeriz sluha, lahko da je še plodovnica notri ali pa maslo...upam da sliši in da je samo to. Sem full v skrbeh zaradi tega in mi skoz roji po glavi to in pa dojenje...pa še ta gripa...mi vsakega obiskovalca napodimo si umit roke in razkuži...

pridne bodite in se crtlajte

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 243
1.12.2009 17:14:43   
Anonimen
Pi82ka čestitke za Elo Brino.
Glede dojenja je pri meni tko, da tud nimam dost mleka. Naš mali je full požeruh, najprej se podoji potem pa hoče še, tko, da sva midva tud delno na AM. Sm si pa zdej začela čez dan črpat , včasih načrpam sam 40, včasih 80ml, kej več pa mi ne rata. Tko, da mu dam najprej moje mleko potem pa še AM. Ponoč se pa samo doji. Probi se čim manj obremenjevat, ker živčki tud vplivajo na to, pa počivaj čimveč.
Nam so izmerili sluh in je blo ok. Če te skrbi probi mal zaropotat blizu nje pa boš vidla če bo odreagirala

(odgovor članu pi82ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 244
1.12.2009 17:17:28   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

nina7 lahko da mu je pasal v lupinci ker je bol zgužvan noter in ma trebušček bol skrčen, če je mel slučajno krčke, ker drugače itak sami nogice krčijo k bušiju.

zgleda da res, ker sm ga kr pustila noter in še kar spi. Upam, da ga je zvijal od kakšne hrane ki sm jo pojedla in da ne bomo mel krčkov. Tega me je full strah

(odgovor članu rožica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
1.12.2009 17:47:04   
rožica13
pikica28 jaz jo pa čez dan ne dam več v zibelko, ker hočem da se navadi na "ropot", ki je čez dan, ker pri mojih nečakinjah je mogo bit vse tiho kot v grobu, skor se nismo smel pogovarjat, pa so ble dvojne vrate vmes, pa po prstih hodt mim sobe itd., ker drugač je bil takoj jok, v glavnem groza. Lina zaenkrat spi, pa se lahko več ljudi bol glasno pogovarja.

pi28ka čestitke user posted image ! Lini niso izmerili sluha, vsaj da bi jaz vedela ne. Poskusi pa kot je napisala nina7, ker Lina se včasih ful vstraši, če kaj pade po tleh al pa kej tazga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 246
1.12.2009 18:03:06   
pikica 28
To sem danes probala, pa bom samo popoldanski spanček tako prakticirala, ker je drugače preveč utrujen. Čeprav je spal v sobi, sem nalašč ropotala in sva se z mojim na glas pogovarjala, pa ga nisva zbudila. Mislim, da mu sam lega res bolj odgovarja. Drugače pa pridno panlka tudi ko se pogovarjamo in ko je v ležalniku. Samo danes nikako, da bi zapančkali, pa sem ga potem dala v sobico. In sedaj je lepo spočit in se lepo cartamo.

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 247
1.12.2009 18:06:18   
tassika
Kako vam jih uspe imeti v ležalniku, moja se takoj začne dret, se vidi, da je bil oči zdaj 5 tednov doma, se bova drugi teden uvajali v vse te zadeve, upam, da nama uspe, če ne bo pa malo joka. Zoja spi popoldne v dnevni na kavču v sobici noče, ker je preveč tiho, ponoči pa ni panike.

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 248
1.12.2009 21:03:29   
pikica 28
hja, ta ležalnik brni pod ritko...tako, da je kar rad v njem...user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 249
1.12.2009 21:09:07   
eva1
Sam tok da vete da vam zavidam ful user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...sej ne mal mi je dolgčas, kr na stari teme ni več nobene....zdej bom pa tle težila, dokler ne grem v Rim user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Ime?
daisy87

Katero ime vam je ljubše?

Žana (33%)

Zala (67%)

Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!