|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.3.2010 21:51:35   
mayamaya
tako otrok spi, jaz grem pa na kavč gledat odbojko do konca. danes imam monopol nad kavčem in daljincem user posted image .

lepe sanje

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
10.3.2010 22:53:11   
valerija77
Moji dedci pa že vsi spijo,sam jst še strašim okol. Sm si lase farbala pa me je skor kap, mojga bo pa zjutraj..user posted image
Tudi jaz sem za piknik, vendar ne na trojanah. Tam je taka gužva in zmeda da mi z tamalim ni tam za bit. Bolj sem imela v mislih kakšno turistično kmetijo ali kaj podobnega.
Nč, bo treba it spat, ker me bo mali zbudu ob petih. Nočko...

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
11.3.2010 9:01:57   
Nezy85
Dobro jutro,
končno je le nehalo snežit, ampak res je lepo ko pogledaš ven pri oknuuser posted image
No sem prebrala da ste nekatere že začele počasi uvajat GH in me zanima kako se vam obnese, in ali dajate tudi že iztisnjen sokec od jabolk??
Pikica28 vidim da je tvoje dete zelo lepo sprejelo GH, a z sokecami si že začela??
Tudi jaz sem se pogovarjala z kolegicami in jih je večina že začela z GH pri 4mesecu, tako da tudi mene mika!!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
11.3.2010 9:07:18   
pikica 28
nezy85...
ja tudi s sokom sem pričela. Najprej sem začela z večerno mlečno kašico(po žlički), potem se počasi začela s sokci in sedaj pa že par dni je dopoldanska malica eno kuhano jabolko in včeraj sem mu dodala reženj hruške. Je tako vse zmazal, da je bilo veselje. Banance najbolj ne sprejema, mogoče žličko ali dve. Korenčka pa tudi najbolj ne mara. Ja korenčkov sokec mu je slasten, kašica pa bljak. user posted image user posted image user posted image

Razlog, da sem začela že uvajat GH je, da smo se zopet  full zbujali ponoči, ker mu mlekec ni več dovolj in mi zeloooo polivamo. Imamo prav modno pisto čez dan. HB da pridno pridobivamo na kilaži...glede na to, da toliko polivamo.

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 11.3.2010 9:09:25 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
11.3.2010 9:38:32   
lenybaby
IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

nezy85...
ja tudi s sokom sem pričela. Najprej sem začela z večerno mlečno kašico(po žlički), potem se počasi začela s sokci in sedaj pa že par dni je dopoldanska malica eno kuhano jabolko in včeraj sem mu dodala reženj hruške. Je tako vse zmazal, da je bilo veselje. Banance najbolj ne sprejema, mogoče žličko ali dve. Korenčka pa tudi najbolj ne mara. Ja korenčkov sokec mu je slasten, kašica pa bljak. user posted image user posted image user posted image

Razlog, da sem začela že uvajat GH je, da smo se zopet  full zbujali ponoči, ker mu mlekec ni več dovolj in mi zeloooo polivamo. Imamo prav modno pisto čez dan. HB da pridno pridobivamo na kilaži...glede na to, da toliko polivamo.

Tud mi bomo počas mogli šaltat... user posted image  Dans se mi je ponoč dvakrat zbudil - ob pol dveh in ob šestih smo mogli jest! user posted image  Tko da... mlek mu očitno res več ni zadost. Dons bom probala zvečer mu dat novalac da vidm če bo kej več mel od tega sam po moje bo kr treba kej bl resenga začet papcat. Katero mlečno kašico pa jeste, pikica 28? A ste se posvetovale kej s P ali patronažno preden ste začele z uvajanjem GH? Kr pr nas je enak problem tud glede polivanja - kr naprej vn meče. Kako pa user posted image  te sokce dajete - tud po žlički al po flaški? Delate jih pa s sokovnikom al obstaja še kak drug način? Nisem se še kej dost poglabljala v te stvari - me je kr mal presenetlo da je tko hitr odrezal in "reku" da ma tega mleka vrh glave! user posted image   Zanimiv je kr js mam mleka ful in redko sprazne do konca ko papava sam očitno iz samga mlekca ne dobi dost tistga kar potrebuje. user posted image

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
11.3.2010 10:58:55   
Nezy85
pikica, a sokeca mu kar svežega daš ali prej prekuhaš?

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
11.3.2010 11:05:20   
rožica13
Tudi jaz sem ji že dala malo GH za probat. Je tko hecna, ko se kr strese ko ji dam kaj v usta in take frise zraven poka user posted image . Na začetku je ful z jezičkom vn rinla, zdaj pa že malo lepše poje ampak ji dam itak čisto malo, npr. če jem banano ji dam malo in na začetku se je tudi po njej spakovala, zdaj pa ne več oz. ko ji parkrat dam pol začne frise pokat. Bomo pa še počakali do naslednjega tedna ko ima pregled, čeprav je rekla P, da lahko že začnemo s kašicami zvečer zaradi refluksa ampak se mi zdi še vseeno malo zgodaj.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
11.3.2010 11:22:05   
Metuljcica77
pozdravljene čvekice

valerija77 najlepša hvala za ZS, te kliknem če bom rabla še kakšen nasvet.

kakanje ... tole je pa zlo zanimivo ... naša pa zadnja dva tedna kaka cca na 2-3 dni, pa bolj gosto kot prej ... prej pa tudi po 5 krat na dan ...

mamice, a se vam da kej napista svoja mnenja o stajicah, a se nam splača?? midve z Emo bova večino poletja preživele na morju in ne vem a se sploh splača kupit eno stajico za doma.  Iščem okroglo stajico kot smo jih imeli mi včasih, so mi zelo všeč ... nimam sreče, trenutno ne najdem nikjer user posted image

komaj čakam da se moja mala pikica zbudi, greva na sprehod, imamo super sončkaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
11.3.2010 11:35:56   
Nezy85
Jaz nisem za stajice, ker se otrok naj ne bi pravilno razvijal, pa tudi nogice zelo za sabo vlečejo, vsaj jaz sem jih ko me je moja mami dala v stajico!
Evo strokovno mnenje!

prof. dr. Milena Stojčević-Polovina, znanstveni svet., spec. za fizikalno medicino in rehabilitacijo, otroška fiziatrinja
Otroka nikoli ne smemo siliti v nekaj, za kar še ni pripravljen. S tem, ko ga posadimo v hojco, pa storimo ravno to. Razvojni koraki sledijo eden za drugim in otrok mora osvojiti vsakega. Ni pomembno le, kdaj osvoji določeno sposobnost, važno je, da je otrok v vsakem položaju siguren in da ga obvladuje. Vsako naslednjo fazo gradi na dobro osvojenih predhodnih temeljih. Ta razvoj je podoben stopnicam. Če hočemo varno priti na vrh, moramo stopiti na vsako stopnico, sicer lahko pademo. Da bi otrok lahko normalno shodil, mora obvladovati vse predhodne faze. Če pri tem prehitevamo, otrok ne osvoji optimalno vseh faz. In tu se pojavlja vprašanje hojce.

Zakaj uporabljamo hojco?
Hojce so pri nas zelo priljubljene. A zakaj jih uporabljamo? Zato, da bi se otrok naučil hoditi, ali da ga odložimo nekam, kjer se bo lahko premikal, vendar ga ni treba nositi na rokah? Starši pogosto otroka posedejo v hojco, ko še ne zna samostojno stati ali celo samostojno sedeti. Nekateri to začnejo že pri šestih mesecih. Težko je verjeti, a tudi to se dogaja.

Katere so možne škodljive posledice uporabe hojce?
1. Če je hojca previsoka, se otrok ne opira na cela stopala, temveč samo na prste ali na pol stopal.
2. V hojci takoj začne hoditi naprej, v naravnem toku razvoja pa otrok najprej hodi vstran in šele nato naprej. V ta normalen potek se ne bi smeli vmešavati, saj ga je narava začrtala v desettisočletjih človekovega razvoja.
3. Hojce so na koleščkih, zato se otrok v njej sunkovito poganja sem ter tja in se zaletava. Za tako sunkovito gibanje ni dovolj motorično razvit in zato razvija kompenzacijske mehanizme, ki motijo normalen otrokov razvoj.
4. Otrok je bolj nespreten, ker se njegove obrambne reakcije ne morejo dobro razviti.
5. Če ima otrok motnje v razvoju, posebno cerebralne motnje gibanja, ga nikakor ne smemo posesti v hojco, ker s tem še pospešujemo razvoj bolezni oziroma povzročimo pojav prej omenjenih kompenzacijskih mehanizmov - nenormalnih položajev in gibov, ki so lahko še hujša motnja od osnovne bolezni.

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
11.3.2010 11:37:13   
Nezy85
JOOOOOOJ punce pomota, groooza, jaz sem zaj zamenjala stajico in hojico!!!!SE OPRAVIČUJEMuser posted image

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
11.3.2010 11:42:27   
Nezy85
Ja načeloma pa si bi jaz stajico kupla takšno ki ima široko mrežo, da lahko lepo prstke da skozi in se počasi prijema in dviguje, pa če pade se ne vstraši ker pade na mehko, če pa se bol na prostem uči hoditi, se pa lahko zgodi da se vstraši ko pade in pol ne želijo več probat hodit, takšne informacije sem dobila od kolegic!Ja pa mislim da sem v pikapolonci v Mariboru vidla takšno stajico, meni je rekla da imajo katalog in si ga lahko pogledam pa ti jo tudi naročijo če ti je ktera všeč!!

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
11.3.2010 11:57:18   
Nezy85
Mislim tudi da se je pri našem tamalem ritem zelo izbolšav, je zelo priden postal ponoči se samo 1x na noč zbudi!!Krst pa bomo tudi mi imeli ta mese, in to na cvetno nedeljo 28.03.user posted image

< Sporočilo je popravil Nezy85 -- 11.3.2010 11:59:26 >

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
11.3.2010 11:59:30   
petkapet
Aaa, danes je imel po dolgem casu super kakec, bomo vidli kako bo med dnevom.

Ja, te razumem Divja, ceprav so naši korenjaki veseljaki kr krepki in že kr okrogli, pa te vedno skrbi ker tolko strašijo z dehidracijo.Ja kr pejdi ga pokazat, ki boš bolj mirna user posted image .

Hvala Mayamaya, sva na veziuser posted image .

Super, da dodajate, najbrž bomo tudi mi kaj začeli pokušat, ker nas tolko gleda, medtem+, ko jemo.

En suuper dan z Obale vam želimo, pa da dobite tudi drugod tako krasno sonce! Zdaj pa venuser posted image !

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
11.3.2010 12:00:55   
Neni13
Čist nahitrco,

danes sem v prospektu Europsina vidla palični mešalnik 7,99 EUR.

Stajica je zakon. Naš je sicer ni prvo maral. Razen pri babici. user posted image
Je pa prav prišla, ko je že shodil pa do 1,5 leta. Saj če sem mogla kaj naredit, sem ga dala notr, saj sem vedela, da se mu ne more nič narediti. :)

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
11.3.2010 13:28:16   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby

IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

nezy85...

Tud mi bomo počas mogli šaltat... user posted image  Dans se mi je ponoč dvakrat zbudil - ob pol dveh in ob šestih smo mogli jest! user posted image  Tko da... mlek mu očitno res več ni zadost. Dons bom probala zvečer mu dat novalac da vidm če bo kej več mel od tega sam po moje bo kr treba kej bl resenga začet papcat. Katero mlečno kašico pa jeste, pikica 28? A ste se posvetovale kej s P ali patronažno preden ste začele z uvajanjem GH? Kr pr nas je enak problem tud glede polivanja - kr naprej vn meče. Kako pa user posted image  te sokce dajete - tud po žlički al po flaški? Delate jih pa s sokovnikom al obstaja še kak drug način? Nisem se še kej dost poglabljala v te stvari - me je kr mal presenetlo da je tko hitr odrezal in "reku" da ma tega mleka vrh glave! user posted image   Zanimiv je kr js mam mleka ful in redko sprazne do konca ko papava sam očitno iz samga mlekca ne dobi dost tistga kar potrebuje. user posted image

po posvetu z P sem začela z milupinimi kašicami, ki so primerne od 4meseca dalje. To so riževe kašice s priokusom banane, samega riža, koruze in maline. Sokce sem pa začela dajati od fructala in tudi tiste, ki so primerni od 4 meseca dalje. Ker sedaj ni domačega sadja, kupljeno pa je preveč škropljeno (pesticidi). Skratka sokec dam kar po flaški. Imam naštimano flaško (razredčeno s prekuhano vodo) in mu jo vsake toliko časa ponudim. Če noče sokeca, dobi pa čajčka.

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
11.3.2010 13:30:26   
pikica 28

quote]IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85

pikica, a sokeca mu kar svežega daš ali prej prekuhaš?
[/quote]
kupljeni sok od frutka, ki je primeren od 4 meseca dalje in ga razredčim s prekuhano vodo.

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
11.3.2010 13:32:11   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85

Jaz nisem za stajice, ker se otrok naj ne bi pravilno razvijal, pa tudi nogice zelo za sabo vlečejo, vsaj jaz sem jih ko me je moja mami dala v stajico!
Evo strokovno mnenje!

prof. dr. Milena Stojčević-Polovina, znanstveni svet., spec. za fizikalno medicino in rehabilitacijo, otroška fiziatrinja
Otroka nikoli ne smemo siliti v nekaj, za kar še ni pripravljen. S tem, ko ga posadimo v hojco, pa storimo ravno to. Razvojni koraki sledijo eden za drugim in otrok mora osvojiti vsakega. Ni pomembno le, kdaj osvoji določeno sposobnost, važno je, da je otrok v vsakem položaju siguren in da ga obvladuje. Vsako naslednjo fazo gradi na dobro osvojenih predhodnih temeljih. Ta razvoj je podoben stopnicam. Če hočemo varno priti na vrh, moramo stopiti na vsako stopnico, sicer lahko pademo. Da bi otrok lahko normalno shodil, mora obvladovati vse predhodne faze. Če pri tem prehitevamo, otrok ne osvoji optimalno vseh faz. In tu se pojavlja vprašanje hojce.

Zakaj uporabljamo hojco?
Hojce so pri nas zelo priljubljene. A zakaj jih uporabljamo? Zato, da bi se otrok naučil hoditi, ali da ga odložimo nekam, kjer se bo lahko premikal, vendar ga ni treba nositi na rokah? Starši pogosto otroka posedejo v hojco, ko še ne zna samostojno stati ali celo samostojno sedeti. Nekateri to začnejo že pri šestih mesecih. Težko je verjeti, a tudi to se dogaja.

Katere so možne škodljive posledice uporabe hojce?
1. Če je hojca previsoka, se otrok ne opira na cela stopala, temveč samo na prste ali na pol stopal.
2. V hojci takoj začne hoditi naprej, v naravnem toku razvoja pa otrok najprej hodi vstran in šele nato naprej. V ta normalen potek se ne bi smeli vmešavati, saj ga je narava začrtala v desettisočletjih človekovega razvoja.
3. Hojce so na koleščkih, zato se otrok v njej sunkovito poganja sem ter tja in se zaletava. Za tako sunkovito gibanje ni dovolj motorično razvit in zato razvija kompenzacijske mehanizme, ki motijo normalen otrokov razvoj.
4. Otrok je bolj nespreten, ker se njegove obrambne reakcije ne morejo dobro razviti.
5. Če ima otrok motnje v razvoju, posebno cerebralne motnje gibanja, ga nikakor ne smemo posesti v hojco, ker s tem še pospešujemo razvoj bolezni oziroma povzročimo pojav prej omenjenih kompenzacijskih mehanizmov - nenormalnih položajev in gibov, ki so lahko še hujša motnja od osnovne bolezni.

Nezy...brez zamere sam stajica in hojica so to dve različne stvari.

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
11.3.2010 13:33:32   
pikica 28
joj smotka jaz sem takoj komentirala pa še prebrala nisem, da si zamenjala stajico in hojico...buša jaz...oprosti...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

Neposredna povezava do sporočila: 1493
11.3.2010 13:47:03   
Nezy85
Ahhhh ni panike,jaz sem danes čist zmedena, nam manjka sveži zrakec!!!user posted image

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

Neposredna povezava do sporočila: 1494
11.3.2010 16:19:48   
pikica 28
he, he...hvala enako jaz pa totalno zaspane...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
11.3.2010 19:05:15   
tassika
punce a vam nekaj povem, zoja se obrne iz hrbta na trebušček in zdaj je čist jezna če ji ne uspe v sekundi, se tako krega, da jo do dvigala slišimuser posted image

Evo pa še ena za nasmejat:
user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 1496
11.3.2010 21:55:14   
sanjacka
Hvala Nezy za koristne informacije glede hojice. user posted image Sem že velikokrat slišala nasvete strokovnjakov in jih upoštevam! Sama jo tudi nisem upormabljala pri prvem sinu in dobro vem, da je tudi zdaj ne bom!
Glede stajice pa vem, da bo fajn, ko jo bomo potrebovali. Sploh je super, ko je toplo vreme pa smo zunaj na terasi, pa je stajica poleg-je zelo mobilna zadevica! (hojica, stajicauser posted image , izrazi pa taki!)
Jaz pa  glede GS ne vem, kdaj bi začeli? user posted image Pridno se dojimo, res da ponoči mogoče 2x, včasih celo 3x želi zizo, ampak to ni da se zbudi, kr v spanju ziza in spančkamo dalje. Lepo mu je z zizo, meni pa tudi!user posted image   Zdaj smo pregled prestavili po 25.3. zaradi prehlada in bo dobil 2 pikico cepiva.Takrat bom vprašala za mnenje P.
Ah ja, še tole sem skoraj pozabila! Tassika, tvoja Zoja pa res lepo napreduje, čestitam! Pa ne zaradi te pijače, ki jo drži v roki, ne? Vem, da ste pridne na FT.Uživajta še naprej, pa pazi, da ne bo kaj na skrivaj spila!user posted image
Lep pozdravček! 

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
11.3.2010 23:04:43   
valerija77
tassika moj se tudi že obrne. Z eno nogico stopi na stopalo, dvigne ritko in pol se tolk časa zaganja da se prekucne. Zraven pa se jezi in vriska in ga je kr smešn poslušat.
Hojice tudi jaz ne bom uporabljala, stajico pa vsekakor. Imam pa takšno z drobno mrežo in ima 4 obročke za prijeti. glede spanja je pa moj kr priden. Zaspi nekje med 19-20 uro in spi do 5 ure, nato ga nahranim in spi še nekje do 7 ure. res pa je da potem čez dan spi le pol urce nekje med 11-12 uro in pa če greva vmes še kaj ven, ker v vozičku pa zelo rad spi. No sej zdej grem pa še jst,...user posted image Nočko...

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
12.3.2010 7:47:38   
divja
Dobro jutro,
čestitke kostanjčkom za obrateuser posted image
mi2 sva bila pa včeraj pri zdravniku, so revčku iz prsta kri vzeli, pol je bil pa jok... sam se je hitro pomiril, izvidi krvi kažejo da gre za virozo, drug teden moram pa še blato prinesti da ga pošljejo v ljubljano in takrat bom kaj več vedela..drugače na teži lepo pridobiva ima 7520 g in v 14 dneh je zrastel za 1,5 cm
GH jaz sem tudi že razmišljala da bi počasi začela, sam bom počakala da ta viroza mine, ker je res bošček ker toliko kaka, se vidi da ni čisto ok, ker mi tudi ful veliko pančka
nič grem še kaj  naredit
pa pa

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
12.3.2010 12:22:19   
Metuljcica77
ja res je, hojica in stajica sta dve različni zadevi ... jaz hojice sigurno ne bom imela, stajica pa me zelo mika, pa trenutno imajo v BC neko akcijo .. pa še nisem zbrala poguma da bi jo naročilauser posted image

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?