Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.3.2010 10:17:12
|
|
|
|
podezelje
|
hej jaz bi počakala.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.3.2010 11:21:35
|
|
|
|
ninka80
|
luan...počakaj. Naš P pa itak ne cepi, če so otroci smrkavi....
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.3.2010 12:08:29
|
|
|
|
lenybaby
|
Jutroooo!!!! Kak sonček kot da je že poletje!!! Punce, jutri pa vloge za vrtec da nauste pozable! Mi mamo že zbrana dva vrtca, če ga dobimo nas bo stal 142 €... Sm gledala prejšnje plačilne razrede pa bi za 5 € padl v drugi razred zdej pa v tretga, madona! Ful dobr res. Aja, k sm se tolk prtožvala da nš mini Samko nč ne kaka že dva dni... prej je eksplodiral in ga grem previt... ! Dobre plenice mamo skratka no... Sam mali je prec namoču not roko, pol še obe noge... fotr je pa sevede hitr pospravu rep med noge in zbežu iz kontaminiranga območja namest da bi pomagou... mami ti pa se znajde kokr veš in znaš - držiš malega za roke da jih neb v usta nesu, držiš za noge da neb še naprej tacal po plenici - pucaš pa s čim... Jao! Js sm ga kr u umivalnik namočla, mi ni druzga preostal! Jah, takle mamo! Zdele pa slišm da je spet izredno stanje... No pa pejmo pogledat kaj je spet skuhu! Pol pa papat - najprej on pol pa še mi! Lep dan vsem! P.S.: A je kera zasledila kje ene take kot gugalnice k jih obeseš na strop al pa podboje od vrat in pol mali sedi not z nogcam se pa odriva od tal in poskakuje? Sm vidla zanč na tv pa ne vem če je za dobit pr ns k se mi zdi zanimiva stvar...
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.3.2010 19:41:24
|
|
|
|
lenybaby
|
a tko se reče tej stvari! hvala za linke!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 6:36:37
|
|
|
|
podezelje
|
dobro jutro! mi smo danes ponovno vstali ob 5.00 pa pojedli celih 120ml.sva jo včeraj zavlekla do 21.15 in upala,da bo spala vsaj do 5.30,ker ponavadi spi 8 do 9 ur,a očitno se je odločila drugače. še dobro,da ne joka. začne mencarti,se pretegovati,dvigovati in stokati,da je joj.enostavno se očitno naspi.žal se midva ne moreva navadi na te zvoke,ker drugače bi sigurno še lahko spala vsaj eno uro.hvala bogu,da se kmalu premakne ure. saj se v marcu,kajne?če je svetlo mi ni težko vstat.danes imava uz kolkov-končno.zunaj že sije sonček,bova imele lep izlet .ugotovila sva,da bomo po novem morali punco dajat v spalno vrečo,ker je začela ful,ful meziti in se odkrije. uživajte
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 7:18:28
|
|
|
|
luan
|
Čao. Midva sva danes tudi vstala ob pol šestih in se je zbudil z vročino.Tako, da cepljenje definitivno odpade.Sem mu pa zjutraj že naredila inhalacije, potem je še jedel in sedaj že spi. Jaz pa tavelikega zrihtam za v vrtec, da ne bova spet pozna.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 7:40:33
|
|
|
|
podezelje
|
o,jej.mi na srečo še ne vemo,kaj je to vročina .upam,da dolgo tako ostane.vam pa srečno in zdravje.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 7:44:45
|
|
|
|
valerija77
|
jutro punce Podeželje dobrodošla med kostanjčki. Upam da se čimvečkrat tipkamo, če pa nam zaupaš še ostale podatke, pa te prilepimo še na seznamček.. Se že nekaj dni nisem javila, pa ste se tolk načvekale, da sem si morala vzeti nekaj časa in malo preleteti.. No danes se obeta res čudovit dan, zato predvidevam da ga bomo vse izkoristile kolikor se ga bo pač dalo. jaz sem včeraj prehodila z tamalim cca.9 km in sicer sem šla peš od celja do Vojnika. Pa sem misla da me bodo kaj noge danes bolele, pa je zaenkrat vse ok. No tudi danes imam eno manjšo "turo" in sicer en krog okoli celja, ker imam nekaj opravkov pa bom izkoristila vreme, pa še tamali bo zunaj. No jaz že razmišljam da bomo košaro počasi pospravili, saj se mi v njej že odriva z nogicami. Mi pa v vozičku prespi večino časa. Luan jaz bi tudi malo počakala z cepljenjem. Ker dejansko z cepivom dobi oslabljen virus in če je njegov imunski sistem oslabljen, lahko še bolj zboli oz. se težje bori telo z virusom. ne boš pa nič zgubla, če malo počakate. No mi smo med tem zamenjali mleko in imamo sedaj od DM-a. Po novalacu je sicer kakal enkrat na dan ali enkrat na dva dni, vendar zelo trdo. sedaj po tem mleku pa kaka zelo mehko in tudi 3-4 na dan. Še danes zjutraj je bil ves pokakan. Je pa za spanje zelo priden ponoči. Včeraj je zaspal že ob 19 uri in je spal do 5h, potem sem ga nahranila in je potegnil še nekje do 6,30 ure. Zdaj pa spet spančka..
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 7:57:51
|
|
|
|
podezelje
|
hvala,valerija77. sem pozabla prej napisat,da smo mi včeraj prvič šli s sšportnim vozičkom.je 15 minut radovedno gledala,potem pa zaspala-čudež.nič joka,nič mencanja.zdaj spi,ker sem jo šla okopat.ponavadi zjutraj v roku ene ure zaspi nazaj,a danes je očitno poseben dan moji podatki;dat.roj.24.8. anais-25.11.,4290g in 54cm.še kaj? lp
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 9:15:28
|
|
|
|
lenybaby
|
Pr ns se je pa tole s spanjem dokončno obrnilo na glavo Sm mislna da bo s tem novalacovem mlekom za ponoč kej boljš pa ni. Spat gremo ob desetih, dons se je zbudu ob pol treh lačen da je kaj in ves polulan spet tko da sva se mogla it previt sred noči... Kriza! Mislm da se neb mogla nikol navadt tazga ritma...mene vsakič posebi s tira spravi k se morm na tri ure vstat. Še 15 dni do pregleda pri P... Zdej pa res več ne vem al je res že cajt za konkreten večerni obrok al ga nej še naprej "stradam" na škodo njegovga in našga nočnga spanca Zdej je pa prou pridn, skoz neki čebla in protestira, iz ležalnika mi že skor zleze k mu ni več sam za ležat - on bi meu mami non-stop zraven da ga čoha pa se igra z njem... ajej! Greva pol do štacune po kartuše - ki je že lih dans pay-day si lahk prvošm! Nč, pridne bodte pa velik sončka vam želim - baje da bo do 11 stopinj zdej naslednjih nekaj dni?! Končno prihaja pomlad! Aja pa btw: a se ne premakne ura nazaj in ne naprej Zdej bo ob šestih zjutri spet tema... Pa,pa!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 9:36:30
|
|
|
|
Perlica76
|
Zdravo punce!! Ja,mislim,da se končno "voha" pomlad !!! Valerija77,mene pa zanima,ali si postopoma prešaltala na dm-ovo mleko al postopoma? Tale Novalac je res malo predrag,a ni?Sem pa zdaj odkrila,da je v obalnih lekarnah cenejši za cca.2€ od naše kraške,kjer stane 10€!! jAZ SEM KUPILA KENGERUJČKA,ODLOČILA SEM SE ZA TISTEGA V pIKAPOLONICI,KI JE TUDI V AKCIJI(3 NAČINI NOŠENJA) IN SEM FUL ZADOVOLJNA,ups.,sem pislala kar z velikimi,pa se mi ne da zdaj popravljat. Ta mala pa tudi kar zaspi v njem,kar na "stoječ "!! Drugače pa naša kaka 1x na dan in ni bla še nikoli tako ful pokakana,da bi jo mogla dat v ljak !!!!!! Z vročino se tudi nismo še srečali.Kar se pa cepljenja prehlajenega otroka tiče,pa mislim,da tudi naš P tega nebi nardil,ker vedno pred cepljenjem pupo pregleda. Lep dan vam želim!!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 10:16:09
|
|
|
|
podezelje
|
zdravo kako zanimivo. tvoj je lačen,moja pupa pa že skoraj 3 tedne štrajka s hrano.če dosežemo minimalno količino,smo veseli in hvaležni. primer:jedla je snoči 20.30,in sicer 120ml, danes ob 5.35 pa ponovno 120ml.prej sem jo pustla,da je fajn jokala,ker je bla lačna,no pojedla je 140ml.čisto mamo zmešan ritem hranjenja in spanja podnevi.pred 3.mesecem smo bili kar naštelani. ura gre naprej:pomeni, da če je moja pupa zdaj vstala ob 5. bo to po novem ob 6.00!!! zdaj pa rihtat za uz kolkov. škoda da pri nas ful piha,sicer jugo,a je mrzlo.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 16:02:35
|
|
|
|
blondy_81
|
A vašim kostanjčkom že kaj zobki ven rinejo? Naši Manci zgleda da gre prvi že ven. A se vsem otroci že obračajo s hrbta na trebuh ali obratno? Pri nas se Manca sploh še noče. Upam da ni to kaj narobe.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 16:38:20
|
|
|
|
valerija77
|
Perlica jst sem kr zamenjala, nič postopno. ga je kr lepo sprejel. Ja pr nas je 400g novalaca 8,57 eur, od dm-a pa je 600g 4,99 eur in se na koncu meseca kr pozna. Ni pa nič slabše mleko, naš celo lažje kaka kot po novalacu. Midva sva se spet potepala skoraj 4 ure. Podeželje, takoj ko se spravim popravit seznamček, boš gor.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 16:41:56
|
|
|
|
podezelje
|
lepe novice-kolki b.p.!!! naša punca se obrne v obe smeri,a le ko vztrajam in je že prav jezna.spada med lenuhe glede tega.njej je važno,da je pokonci,da vse vidi,ostalo gibanje ji je zadnja skrb.zobki tudi še ne kukajo,vsaj vidim jih ne.pa verjetno še ne bodo,ker sva jih oba z možem dobila v 6.mesecu. hvala za uvrstitev na seznam-ni sile. lp!
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 17:28:50
|
|
|
|
sanjacka
|
Rožica13, hvala ti za koristne nasvete! Se trudim! Počasi in vem, da ne smem stradat, ker še pridno dojim! Samo topleje mora bit, ker zdaj še ne upam preveč zunaj migat, saj okoli nas kr neki virusi strašijo! A se vam cukrčki tudi radi pokrivajo z dekico čez glavo? Pridem v sobo, pa ima dekco čez glavo, sem se tako vstrašila, Nino pa se ful smeji. Ne vem, to mu je ful zabavno. Dlesni ga močno srbijo, zato dam tudi gazico na prst in vidim kako mu paše. Čutim pa še nič ne. Blondy, ni več pravil, enim prej pridejo ven zobki, drugim kasneje... LP in želim vam, da odženete vročino, pa viruse vstran, mi smo uspeli....
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 18:30:55
|
|
|
|
mamka3
|
Že nekaj časa se nisem oglasila. Imam kar gužvo, tavelikedva imata veliko obveznosti v šoli (beri starši), tamala Eva pa je tudi kar zahtevna. Veliko bi bila v rokah, v stolčku zdrži 15 minut, pa še to najraje vidi, da sem zraven nje, pa se pogovarjava. Morava se pa pohvaliti. Včeraj smo dobili prvi zobek, jutri pa bo stara 4 mesece. Tavelikedva sta imela prvi zobek že pri 3-h mesecih. Slina ji teče v potokih. Ne vem pa, kako naj ji približamo lupinico v avtu in voziček. V vozičku je že bolje, sicer na začetku joka, ampak potem se sprijazni in neha. Zanima me, ali otroke oblačite še vedno v kombinezončke tudi zdaj, ko je toplo. Za seznamček: Pediatra smo imeli 1.3.2010. Dobili smo prvo dozo cepiva - obveznega in drugo dozo cepiva proti rota virusu. Reakcije hvalabogu nismo imeli nobene. Teža: 7620 g, velikost: 64 cm. Lep pozdravček vsem kostanjčkom
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 18:44:57
|
|
|
|
Perlica76
|
Valerija77-hvala za inf. Obračanje:naša se obrača le iz enega boka na drugi,iz trebuščka na hrbet se ne obrne,silimo pa je tudi ne.Pa na trebuščku se hitro naveliča.Se pa ful rada dviga v sedeči položaj,tako da se prime iz hrbta za naše rokice(prste)in se kar dvigne gor. Dekice si tudi naša vlači čez glavo,pa stavi v usta.Itak pa si pesti ful baše v usta pa vse ostalo kar ji pride pod roko(slinček,pleničke,dekice,...),se tudi ful slini,zobkov pa še ni videt.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 18:49:19
|
|
|
|
MC09
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanjacka A se vam cukrčki tudi radi pokrivajo z dekico čez glavo? Pridem v sobo, pa ima dekco čez glavo, sem se tako vstrašila, Nino pa se ful smeji. Ne vem, to mu je ful zabavno. Ja, pol se pa gremo KU-KU, tudi 100x, in skos mu je zabavno . Valerija, kje ti to šetaš, te nisem še nikoli srečala pa sma tudi skos naokoli?
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 20:14:45
|
|
|
|
pikica 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Vas lahko nekaj vprašam, pa brez zamere-kam tako hitite z GH, če vsi pediatri priporčajo GH po 6 mesecu(seveda kakšen pediater pred penzijo mogoče druagče reče)? V čem je fora..nočem nič slabega, pa nobenga kreganja... Pa še več dela je s pripravo hrane, pa z vsem, pa še v korist otroku naj nebi bilo...ajde še nekako štekam, če se uvede večerna kašica z upanjem, da bo ponoči bolje spal... Scer pa dobrodošla podeželje..naš se tudi dviguje, jaz pravim da trebušnjake dela..sicer pa kar se spanja tiče-to je pa ful različno..eni tako drugi drugače... zakaj že uvajam GH?...ker smo ponoči spet čuli na 2 uri (smo na AM) in zato, ker zeloooo polivamo. Plus vsega pa še, ker je moj mali začel izrecno zavračat flašo. Začela sem pa po posvetu s pediatrom in ne zato, ker bi pač sama tako želela hiteti. Nisem nič užaljena sam na žalost se naš veliko bolje počuti, ko imamo že obroke GH, kot pa prej samo na flaši, kar se mu tudi vidi. Fizično in motorično smo bili pri 4 mesecih razviti za 6 mesecev. Čez slab teden bomo stari 5 mesecev. Mi že lepo sedimo, se obračamo (prvi obrat pri dobrih 2 mesecih), in počasi že puzamo. Skratka se zelo dobro in hitro motorično razvijamo. Jemo pa tako lepo, da nismo nič popacani. Skratka lepo nam laufa. Če pa bi lahko polno dojila, bi pa vstrajala do 6 meseca na mleku.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 20:20:35
|
|
|
|
pikica 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81 A vašim kostanjčkom že kaj zobki ven rinejo? Naši Manci zgleda da gre prvi že ven. A se vsem otroci že obračajo s hrbta na trebuh ali obratno? Pri nas se Manca sploh še noče. Upam da ni to kaj narobe. mi se kotalimo po celi dnevni sobi in že počasi puzamo...
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 21:02:54
|
|
|
|
valerija77
|
MC mene je kr po celem mestu dost.. Imam sivo oranžen trikolesnik in če vidiš še rumeno glavo...sem taprava! Grem pa v nedeljo po kosilu spet en dolg sprehod do šmartinskega jezera, pa se mi lahko katera pridruži, če želi...je kr mal dolgčas ko grem sama Pikica, vem kako je to če dete nima dosti samo mleko. pri tavečjem sinu sem tudi jaz začela pri treh mesecih in pol z gosto hrano, ker je že pri 2 mesecih jedel 200ml mleka na 2 uri in mi je potem zdravnica predlagala da poskusim z gosto hrano in je jedel z takim veseljem da joj. In pol je tudi dalj časa bil sit. Zdaj pri Maticu pa še ne bom, sicer sem mu samo malo ponudila, vendar je z jezičkom vse ven zmetal. In to je tudi znak, da dete še ni pripravljeno uživat gosto hrano, zato bom še kr počakala. Bomo že, itak bodo potem malo starejši vsega vraga zbasal vase..
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 21:24:37
|
|
|
|
blondy_81
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28 IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81 A vašim kostanjčkom že kaj zobki ven rinejo? Naši Manci zgleda da gre prvi že ven. A se vsem otroci že obračajo s hrbta na trebuh ali obratno? Pri nas se Manca sploh še noče. Upam da ni to kaj narobe. mi se kotalimo po celi dnevni sobi in že počasi puzamo... A pa je to popolnoma sam začel a si mu kaj pomagala, da je pogruntal kako to gre? Je pa res napreden, če že puza.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.3.2010 21:52:14
|
|
|
|
MC09
|
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77 MC mene je kr po celem mestu dost.. Imam sivo oranžen trikolesnik in če vidiš še rumeno glavo...sem taprava! Grem pa v nedeljo po kosilu spet en dolg sprehod do šmartinskega jezera, pa se mi lahko katera pridruži, če želi...je kr mal dolgčas ko grem sama Valerija, saj te poznam (telovadba še v ), pa te nikjer ne vidim , med vikendom bolj težko, se pa lahko med tednom dop. kdaj kam skupaj odpravimo
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.