PikicaStonoga
|
Janja, joj da kr naenkrat naraste vročina ... mi smo danes zaradi tega pristali v bolnici! Moje dete zdej spančka in upam na dobro noč, jaz pa brskam po internetu in berem o vročinskih krčih! Tijana je še danes bila zdrava, vse OK, okol dveh kličem varuško, če že lahko pridem po njo, pa pravi, da še spi, čez 15 min pa kliče, naj pridem hitro, da je nekaj narobe! :( Letela sem v natikačih in eni stari trenirki, Tijana je imela vročinski krč. Kr med spanjem je fasala tako vročino, da je imela krč, ko sem prišla, je že minil in jo je varuška že hladila ...sem se cela tresla še nekaj ur potem ...kr je zgledal tako, da je medtem ko je Tijana ajala na trebupčku celo telo otrdelo in cela se je tresla, ko jo je obrnila, pa je šla pena iz ust in oči ji je zavilo, da se je videlo belo Ko sva jo ohladili, naju je ona peljala v ZD na urgenco, kerj smo dobili napotnico za bolnico. Menda v LJ še vedno vsakega, ko se to zgodi prvič, pošljejo na opazovanje. Dala je kri in vodo, drugače je vse OK, grlo malo, res malo rdeče, lahko bi bila kakšna virozica. Jutri, če bo vse OK greva domov in dobiva navodila, kako in kaj , če se ponovi in zdravilo, da se krč prekine. Res cela sem se tresla , šele tm nekje v bolnici sem tok prišla k sebi, da sem se pomirila ...naša varuška je res zlata ...žal mi je, ker se je tud ona tok prestrašila, samo je res dobro poskrbela za Tijano in še potem naju peljala in doma vse pustila in šla z nama. Res sem ji hvaležna. Zdaj se pa lepo imejte, dobro spite in držite pesti, da se vročinski krč nikoli več ne ponovi (so pa menda lahko dedni, moj možek jih je pa kot otrok tudi mel ) No pa nočko, malo še pobrskam, pa grem še jaz ajat ...