candy24
|
Pozdravljene , z sva se dokončno odločila, da bova kupila previjalno v obliki komode. K tej odločitvi so pripomogli tudi vaši nasveti. Več vas je omenilo, da boste imele previjalno v kopalnici (nad pralnim strojem). Ta ideja se mi zdi res super in praktična. Tudi jaz bi se odločla za takšno rešitev, ampak v kopalnici imava nad pralnim strojem omaro za brisače, ki je ne moreva nikamor prestavit (kopalnica je res majhna). Zato bomo za prvič imeli kar komodo v sobi, ki pa je po drugi strani praktična zato, ker služi kot omara za dojenčkove stvari in obleke. Kiwa: previjalne podloge za previjalne mize sem pred kratkim gledala v Baby centru, imajo pa vsaj 3 različne dimenzije. Pogovarjale ste se o laskih - dodala bi samo to, da mi je to tako zelooooo lepo, če imajo laske, ko se rodijo. Male čupice so mi tako cute... Glede otrdevanja trebuha pa sem brala tudi "največjega zaveznika nosečnic" dr. Pušenjaka na med.over, ki pravi, da je to običajen pojav in da se po 20. tednu lahko pojavljajo Braxton-Hicksovi popadki o katerih je že petrca2507 vse napisala. rozinca33: tvoje izčrpno poročilo glede pralnih plenic je super. Mimogrede - s fantom sva že začela zamenjevati žarnice (navadne z varčnimi). 99% procentna sva, da bova kupila plenice Racman iz bambusa - kar oni set s torbo za 154 eurov. Glede na to, da je v setu "samo" 10 plenic, pa se zdaj ne moreva odločit ali naj nabaviva 2 seta teh bambusovih ALI 1 set bambusovih in ostale posamično dokupiva ali vzameva kakšen drugi set (npr. iz organskega bombaža v katerem so plenice na pritiskače). Ti boš vzela na pritiskače ali ježke? Glede izračuna stroškov je pa tako. Midva s fantom sva včeraj približno izračunala. Če uporabljaš plenice za enkratno uporabo in kupuješ one ta najbolj poceni (npr. Mercator Lumpi, paket z 42 plenicami stane 8 eurov), te pride to na mesec 40 eurov. Na dan porabiš nekje 8 plenic, torej imaš en paket 6 dni; mesec ima povprečno 30 dni, torej porabiš 5 paketov teh plenic na mesec; ergo: 5 paketov plenic po 8 eurov je 40 eurov (če uporabljaš Mercator Lumpi); ta znesek pa je seveda občutno višji, če uporabljaš katere dražje plenice za enkratno uporabo (npr. plenice Fixies, ki jih pediatri še posebej priporočajo, ker so dermatološko testirane). Previjaš pa po mojem vsaj dve leti ali 24 mesecev; 24 krat 40 eurov je pa 960 eurov. Za nakup pralnih pa daš nekje 300 eurov, in še nekje enkrat toliko za stroške (elektrika, voda, prašek, plenične predloge...), torej skupaj 600 eurov. Očitno se torej da nekaj eurov res prišparat pri pralnih pleničkah. Pri izračunu me pa prosim kar popravite, če sem dnevno računala preveč previjanj. Tiste, ki že previjate, koliko krat na dan se otroka dejansko previje in kako dolgo ste jih previjale? mala biba: glede tvojih občutkov tam spodaj... Sem se pošteno nasmejala ob branju. Enkrat sem brala Pušenjaka na med.over, ko je odgovarjal eni nosečnici s podobnim problemom in ji je napisal, da ji imaginacija zelo dobro deluje. Rekel ji je, da če je MV primerno dolg in popolnoma zaprt, da se ji ni treba bat, da bi kaj ven padlo. Sama pa si napisala, da imaš kmalu pregled, kjer ti bo ginekolog lahko te stvari preveril. Pri uriniranju pa jaz čutim podobno kot ti - ampak se ne sekiram preveč, ker sem tako čutila že pred nosečnostjo. Sicer pa upam, da je vse ok. Tako - zdaj pa nimam več kaj za napisat, pa še na telovadbo se mi že mudi... Lepo bodite!
|