|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
1.11.2009 8:33:51   
Crystall
Lenika83 sporoča:
Danes ob 8.08 se je rodila najina Dora.
Težka je 4300g in velika 51 cm.
Vsi smo OK.
Lp, Alenka in Boštjan

ČESTITKE user posted image user posted image user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 201
1.11.2009 9:07:56   
karmen b
Čestitke lenika...naj vama mala Dora še polepša življenje user posted image user posted image user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 202
1.11.2009 9:24:44   
Nončika
Februarka, moje dete je staro 9dni, pa mu že dodajam. mleko mam, nažalost pa ne zadosti. dojenje mi ni bilo usojeno pri hčerki, zdaj pa očitno tudi ne bo zaštartalo tako kot treba.

zdaj si mleko črpam, načrpam samo za pol obroka.

meni je tudi babica rekla naj mislim tudi nase in pa na starejšo hčerko. če se jaz zlomim, mleka tako ali tako ne bo. plus tega bodo še drugi problemi. zelo rada bi dojila, mam občutek, da sem slaba mama, ampak kaj naj delam?

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 203
1.11.2009 9:25:41   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Crystall

Lenika83 sporoča:
Vsi smo OK.
Lp, Alenka in Boštjan

čestitamo. pridno se cartajte.user posted image user posted image user posted image user posted image

evo je mala Dora premagala po teži našega pikeca.

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 204
1.11.2009 11:23:41   
Talika19
Glede dojenja in dodajanja. Jaz v prvo tudi od začetka nisem imela dovolj mleka in sem mu prvih 16 dni dodajala. Napaka, ki sem jo pa delala in nisem vedela za njo, je bila ta, da sem se držala dojenja na 3h. Tako mi je tudi patronažna govorila, češ, če ga bom prej pristavila, da itak ne bom imela mleka. Ker sem si ful želela samo dojiti, sem se sama odločila, da ukinem dodatek in ga začnem bolj pogosto dojit. Tako se mi je mleko ful naredilo in sva se lepo dojila do 17 meseca.
Jaz mislim, da če ste na tem, da že kar nekaj dojite, da se da doseči več mleka. Pomembno je, da ga čim večkrat pristavljate, da se proizvodnja dela.
Držim pesti vsem, ki imate s tem težave, da vam dojenje lepo steče.

Če pa pač ne bo, pa tudi ne bo konec sveta. Otročki bodo ravno tako zrastli v zdrave otroke.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 205
1.11.2009 11:42:03   
malaMravljica
Lenika user posted image user posted image user posted image  za puncko.

TRIS, ma pazim ja pri prehrani. Ta teden sem bila itak sama z malim in sem kuhala res tako, da ne more skodovat, samo riz, ribo in krompircek v pecici pecen brez vsega itd. Pa krci so vseeno, babica je rekla, da to more dat skozi, pac tko je, rekla je tudi, da naj ne kompliciram prevec pri prehrani, ce mi zapase cokolada jo pac lahko v mejah normale. Sestra mi je tudi rekla, da par grozdnih jagod je ok, ne se pa napokat grozdja, saj pocasi se mora navaditi na vso hrano. KAr sem pa prebrala, da res skoduje sem pa cist crtala za nekaj casa.

majakla, glede kozmetike Bübchen sem ti hotla povedat, ker mi je ravno v petek povedala ena kolegica. To sploh ni dobra znamka, na testih se v Nemciji zelooo slabo obnese, za test vem za ognjicevo olje. Sem namrec sama najprej rabila Weledo, pol pa Büchen, ker sem dobila v porodnisnici tudi njihove izdelke. Razliko sem takoj bcutila na mojih rokah, pol ko mi je pa kolegica povedala, sem pa rekla, da sploh nam vec za bejbija rabla nic vec od njih. Saj ves, ce dojencek nima nikakrsnih problem s kozo verjetn ni panike, jaz se pri mojem bojim, ker imam jaz od nekdaj probleme s suho kozo, moj mozek pa alergijo.

KOPANJE, jaz ga kopam 2x na teden, izjemoma sem sedaj 2 dni zapored, sam danes sem mu naredila en tak welnes dopoldan z samim razvajanjem z mamico. Kopam pa sam v vodi, nic samponckov ali mila, babica je rekla, da milo bom rabla, ko bo zunaj laufal in se umazal.

PREGIBI POD PAZDUHO IN NA NOGICAH, kaj jih kaj kontrolilrate, da se kje kaj ne uname. Ce kaj opazite pod pazduho recimo je fajn, ga vsak dan mal imet slecenega ( pa dovolj toplo sobo!!) pol pa umit s krpo, posusit in da bo res suho se z bejbi pudrom. VAm tezim, ker jaz tega sama neb vedla in mi je babica pokazala kako to gre. Imam sreco, babioca je bila res velikokrat pri meni.

SLING, hmm vse negativno pisete o slingu, sedaj pa ne vem kaj naredit.

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 206
1.11.2009 11:50:22   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Crystall

Lenika83 sporoča:
Vsi smo OK.
Lp, Alenka in Boštjan

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 207
1.11.2009 11:53:15   
Anonimen
Najprej čestitke novopečeni mamici in čim več zdravja, pa da boste hitro domauser posted image

Pri nas se je pa včeraj sprožil AC ( je samo zavibriral- ni piskal ). Sva skočila z mojim v sobo in je tamala čisto lepo spalauser posted image Potem sva bila vsa panična, mojga je še želodček zagrabič ( preveč živčkov ) tako, da je bilo pestro. Ali se je kateri to že zgodilo ?

Glede spanja moram našo kar pohvaliti. Zaspi okol 20h-21h potem pa do 23h in nekje od 1h - 4h,5h tudi do 7h že. Tako, da je kar OK, se kar naspimo. Seveda pa potem dopoldne nekje od 8h do 11h je pokonci, potem pa malo zaspi pa se že dojimo. Danes je stara 16 dni tako, da ne vem upam da se spalni vzorec ne bo veliko spreminjal.

Moj ima dopust / očetovki dopust še ta teden ( tako, da je bil doma 3t) in me prav skrbi ko ga ne bo. Saj tudi sedaj sva bili same po 6 do 8h , ampak moj dela po cele dneve. K sreči lahko popoldne mao k babici in dedku gremo, da ne bom skozi same. Ali ste se tudi ve srečale kaj s strahom ?

Mleko jaz imam totalni naval, po dojenju si moram še črpati. Danes sem za poniči kar flaške pripravila, ker me tako bradavice bolijo. Tako, da sem pol ob pol 1 dala kar po flaški, ob 4h pa spet črpanje. Kako ve prakticirate tale naval mleka ? Jaz se ponoči 3x preoblečem ker vse tečeuser posted image user posted image

Februarka08 upam, da bo kmalu vse boljše...vsi ki, imate sedaj krče pa tudi čim hitreje naj minejo. Pri  nas je sedaj 2 dni mirno in upam, da bo tako tudi nekaj časa.

Greste danes kaj ven ? Mi smo bili včeraj 20 minut je preveč pihalo. Danes pa ne vem, kar lepo izgleda ampak je mraz malo.

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
1.11.2009 12:24:09   
TRIŠ
Mmno zato sem vprašala glede prehrane,ker tokrat se res nične pazim,je pa dosti boljše oz.kar dobro,ker mu dajem koroške kapljice kar na dudikouser posted image .Sling pa je super stvar samo mislim da se mamice še malo bojimo,čez kak mesec mislim da bodo samo pozitivne izkušnje.Fino pa je če ga imaš kje izprobatuser posted image

Nonička super mama si in da ne slišim več stavka ,da si slaba mama.Vsaka mama je za svojega otroka najboljša mamauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 209
1.11.2009 12:30:11   
TRIŠ
Dojenje in naval mleka jaz imam tudi ponoči moderček za dojenje in blazinice,katere menjam po 4x na noč,črpala pa si mleka nisem nikoli.

očetovski dopust moj ima službo od 7-15 in nikoli nismo prakticirali,da bi ga takoj po porodu izrabil.Vedno ga vzame ko smo že malo večji in lahko kam gremo.Tokrat bo to veseli decemberuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 210
1.11.2009 13:03:51   
Nončika
talika19, tole, da nastavljam kolkokrat treba ne gre. pol bi non stop visel na meni. bradavice so že čisto v ranah. spimo cca 3/4ure pa se spet dojimo po 1,5h. tako ne gre. izčrpana sem totalno. pa še ta starejša zahteva pozornost. tole bom probala zdržati dok je še moj na dopustu, do konca naslednjega tedna. mogoče pa se bo odprlo in bom nekako dobila mleko. pol sem pa sama z dvema. pogosto vse do 22h zvečer.

meni dojenje ni ratalo niti pri hčerki. oba sta bila full močna (4200g in 4180g) in zahtevata kar dosti. sem si načrpala mleko in je mali ruknil kar 120ml. to sem si pa načrpala 2x z obeh dojk. vmes ko sem pač dala dodatek.user posted image user posted image user posted image

Triš, velja. že sem prejokala marsikatero noč v teh 9dneh. pa ni nič pomagalo.
včasih je povpraševanje večje kot ponudba.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 211
1.11.2009 13:04:44   
Nončika
triš, ne da se mi preverjat za nazaj. si rodila 23 ali 24?

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 212
1.11.2009 13:05:49   
sonček33
Nončika šcc šččč s temi slabimi mislimi in samoobsojanjem. Super mama si!

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 213
1.11.2009 13:12:26   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

23.10 se je rodil naš četrti sonček user posted image .Za bradavice pa si kupi v lekarni kremico z lanolinom preverjeno zeloooo pomagauser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 214
1.11.2009 13:56:30   
majakla

Lenika83: (še tukaj) čestitam ti za Doro
in vama želim, da bosta hitro doma.
user posted image

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 215
1.11.2009 14:20:24   
malaMravljica
TRIS, a pol mislis, da niti nima smisla neki prevec pazit pri hrani?
Pa za por sedaj ne vem, ga imam tok v vrtu, ga bo treba zacet rabit, ga lahko jem tudi jaz ali je mogoce tako neprimeren kot cvetaca. Cvetaco sem tudi jedla vsak dan, ker sem jo imela tok na vrtu, pol je bil pa jok dva dni skup.

Aja TRIS, imas blazinice od Chicco?

Noncika, joj no, pa ne takih, da ce ne stece dojenje si slaba mama, neumnost na kvadrat. Pac ni steklo, tako je in pika. Mogoce se bo in ce ne so what, ne prvi ne zadnji ne bo, ki bo pil kupljene pripravke in ravno tako zraste gor. Seveda je idealno ce se doji, sam kaj, saj nisi sama rekla ne bom dojila ker ne vem, boli ali kaksna podobna neumnost.  Pozitivno naprej, ok!

Jaz sem pa sedaj cist happy. Od ponedeljka do danes sem bila sama z malim, cez 2 urci pa pride moj domu. Dopoldne je klical, da ima se 540 km in sem mu rekla, naj gleda kar table, kjer je moje ime in ime od sineka napisano, da je zagotovo prava smer. Spet se bomo cartali in sedaj je bil v bistvu zadnjic tok zlo odsoten, do splomladi je sedaj najin. Midva sva sedaj s sprehoda, sinek se spi naprej na balkonu, jaz pa iscem idejo za eno fajn kosilo.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 216
1.11.2009 14:41:10   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

pravi sonček si, sonček.slabe misli odletele. user posted image user posted image user posted image  samo, ko prebiram, da kako ženskice lepo dojijo, me pač malo zgrabi. ja, nič se skuliram in grem naprej. pomembno je da mata naša dva mala pajaca mirno in zadovoljno mamico.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 217
1.11.2009 14:42:39   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

23.10 se je rodil naš četrti sonček user posted image .Za bradavice pa si kupi v lekarni kremico z lanolinom preverjeno zeloooo pomagauser posted image

nabavljeno, že jo rabim od 3dne naprej. evo, vaš 4sonček je še tehtnica, naš dečko pa je že škorpijon. samo 3h26min je zgrešil tehtnico.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 218
1.11.2009 14:44:44   
Nončika
malamravljica, maš prav. vi se pa saaammmmooooo cartajte in raaaazzzvvvajajte en drugega.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 219
1.11.2009 15:20:20   
Talika19

pravi sonček si, sonček.slabe misli odletele. user posted image user posted image user posted image  samo, ko prebiram, da kako ženskice lepo dojijo, me pač malo zgrabi. ja, nič se skuliram in grem naprej. pomembno je da mata naša dva mala pajaca mirno in zadovoljno mamico.

To pa res ni treba tako razmišljat slabo. Jaz sem samo povedala izkušnjo. Kot sem rekla, če ne gre pač ne gre. Otrok bo ravno tako zadovoljen in zdrav. Samo ne se sekirat preveč.user posted image user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 220
1.11.2009 15:32:32   
TRIŠ

IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

nabavljeno, že jo rabim od 3dne naprej. evo, vaš 4sonček je še tehtnica, naš dečko pa je že škorpijon. samo 3h26min je zgrešil tehtnico.

Reeeeeeeeeeeeeees jaz pa mislim non stop da je škorpijonček.Sedaj pa grem preverituser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 221
1.11.2009 15:37:34   
TRIŠ
Mm blazinice imam od aventa,dm in muller.Ostala pa bom na dm in mulleruser posted image .Cvetačo pa lahko ješ 100%,jaz jem res vse in malega danes nič ne zvija pa sem jedla še potico sicer lešnikovo,popila pa sem že 4 l čaja z kumino ,janežom in kamilicam,mogoče pa tudi to pomaga.Glede hrane pa je to nova teorija da naj bi mamica jedla vse,ker če bo ona zadovoljna bo tudi otrok.Jaz pa sem se pri prvem pazila ampak res pazila in je imel nenormalne krče,tako da....mislim da čez to moramo it pa jeuser posted image .Pa naužijte se ljubezni z user posted image za cel teden nazajuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 222
1.11.2009 15:42:02   
TRIŠ
Nončika pa še res je tehtnicauser posted image user posted image user posted image user posted image ,saj nimam nič proti škorpijončkom ampak moja mami je bila tehtnica,pa sem si potiho želela da bo tudi naš sinekuser posted image

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 223
1.11.2009 15:42:55   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

To pa res ni treba tako razmišljat slabo. Jaz sem samo povedala izkušnjo. Kot sem rekla, če ne gre pač ne gre. Otrok bo ravno tako zadovoljen in zdrav. Samo ne se sekirat preveč.user posted image user posted image user posted image

slabe misli šššcccc. zdaj sem ravno nazaj s sprehoda z malo. je prav pasalo malo iti nekam ven in se naužiti svežega zraka. medtem pa je ati dal papat malemu preko flaške.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 224
1.11.2009 16:41:57   
Talika19
Pravoda, če imaš preveč mleka ti črpanje ne bo pomagalo, ker s tem samo spodbujaš dojke, da spet delajo mleko. Če te ful tiščijo si izčrpaj samo toliko, da izgine pritisk, da ne fašeš kakšnega mastitisa. V nekaj dneh se ti bo stanje normaliziralo, ko se bodo dojke navadile koliko morajo naresti mleka, kot pravijo, da se ponudba prilagodi povpraševanju.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?