skačica
|
hello! Evo, ta velika gdč. že kar nekaj časa spi, ta mala gdč pa tudi, tko da imam nekaj minutk časa, da tle naklofam nekaj neumnosti . Pri nas zaenkrat krčkov HB ni. Upam in mislim, da jih tudi ne bo. Zara je zelo pridna punčka, do včeraj je praktično samo jedla in spala. Se tudi pozna na teži, je v 17 dneh pridobila 800 gramov. Danes je že malo več bedela, ampak ni panike. Če si v bližini in se z njo pogovarjaš, je čist zadovoljna in mirna. Je ne rabimo kar naprej okol nosit. Iza se je tudi navadila na sestrico in jo ima prav rada. Tud njena trma se je unesla in prav lepo sodelujemo. Zdej smo bile že 2 dni same doma, ker se je možu iztekel očetovski. No, je kar šlo, le proces odpravljanja na sprehod je naporen. Da Izo oblečem in obujem (sej po večini se sama, ampak je treba zraven sodelovat, ker ona bi drugač kar mal po svoje ), Zaro oblečem kot medveda in sama sebe uštimam, zraven zvlečem še vse potrebne pripomočke, nas spravim 3 štuke nižje, na hodniku popokam voz in ga zvlečem dol po štengah,...no, ampak je luštno in uživamo, ko se zunaj šetkamo. Kar dolgo, če se le da in je vreme primerno. rizkoo- sling mene tud zeza in sem že skor obupala. Imam hotsling in sem že 100x pogledala cd z navodili , Zaro tlačila not in ven, ampak enostavno se mi zdi, da je ne naštimam vredu not. Ker jo moram široko povijati in se je sploh ne da naštimat v položaj lupince. Mah, ne vem. Pa bi mi tko fajn prav prišlo zdej, ko bo slabo vreme in bom hodila po kosilo v vrtec. Pa tud kar tako na sprehod bi jo lahko v slingu nesla. Mi imamo kontrolo pri 3. mesecih v CE, to je šele januarja. Da ne govorim, da kakšnih hlač sploh ne morem gor spravit, ker je tko široka zaradi teh plenic. Ma, res je zoprno tole široko povijanje. nasmeh- men se zdi, da se Zara že zavestno nasmeji. Mami pravi, da se od 3. tedna dalje, no naša je danes stara točno 3 tedne in se mi zdi, da se zdele par dni tko lepo nasmejčka, ko ji čist nežno kaj nakladam. kakanje- ja, tud naša se ene 3-5x na dan pokaka. Ne čist vsako previjanje. mustela- je pa meni zakon bila pri Izi. Tako krema za temence, šampon in kopel. Sem vse to imela pri Izi, zdaj imamo še vedno za Izo mleko za telo, včas tud Zaro z njim namažem (je rekla patronažna, da naj kar ). Za Zaro sem sedaj uporabljala trdo milo, zdej bom pa tud kopel od Mustele kupila. Sicer jo pa ne milim vedno, kopamo se pa vsak drug dan. majcy- mi smo Izo slikali za potni list, ko je bla stara dva meseca. Je blo težko, ker smo jo morali držat tako, da je imela glavo pokonci pa mogla se je lepo držat- eh, bv. No, nekak je ratalo. februarka- drži se. Lahko ti rečem samo to, da vem kako težko ti je, če dojenje dela preglavice. Nasveta pa pametnega nimam. Upam, da bo steklo, če ne pa pač ne. naty- grozno , samo da je tvoj reagiral tako kot je. Tud jaz zmrznem takrat, ko bi morala ukrepat. Pa čeprav teorijo poznam, v praksi pa potem bolj paniko zganjam kot kaj drugega. No, če mojga ne bi blo, bi pa ravno tako reagirala. Ko je nuja, je nuja. Jutri pa tale 1. november. Je težek dan, ker imam pokopanega atija in mlajšega brata in je vse še bolj sveže. Sicer je pa vsak dan težek, ko se zbudim z mislijo na njiju.Sploh brata zelo pogrešam, ampak tako je. Živeti je treba za naše otročke. Grem, se še kaj javim. Lahko noč.
|