|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
14.1.2010 21:22:21   
Anonimen
LINDI kako pa veš, da ima premalo npr. Ker naša se sploh ne dere, potem ji pa ponudiš pa lahko poje tudi 150 ml, ji moram kar stran vzeti...Mogoče malo pojokca ko se podoji potem pa ko naštimujem AM, pa se že veselo igra s tetra plenico ?? Danes sem imela v povpr. skozi 90 ml in sem ji potem dodala 1x 50 ml mojga, 1x 100 dodatka , pa še 80 x dodatka. Mene tole dodajanje prav ubija oz. ubija me bolj to ker ne vem kdaj ima dosti, ker sploh ne jamra ?

(odgovor članu LINDI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2051
14.1.2010 21:50:35   
lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: najčka

Dan. no jaz mam 5min cajta mi lih moja mami mal tamalo gunca, moram povedat da je že 2 dni tooook sitna sploh ne vem kaj ji manjka. Joka kot nora, pa do zdaj je jedla na 3 ure zdaj pa je lačna na 2 ali pa celo na 1,5ure sm že čist kot cunja pol pa so še vsi pametni da naj ji dam čaj, pa da ne more tok jokat. ma sm jezna k hudič

Joj kako to poznam. Naša pa še za povrh vsega čez dan strahovito malo spi. Danes smo menda celo malo več kot dve uri uspeli v celem dnevu skupaj spraviti, ampak več kot 15 minut v kosu ni bilo nikoli. Ko je budna pa skoz nekaj sitnari, ker je utrujena že po 10 minutah. Včeraj je pa bila popoldne nonstop lačna, je jedla na 1 uro. Poleg tega da sem utrujena niti nič ne uspem narediti. Uspe mi kaj pojesti, pa za nekaj minutk se mogoče malo vsesti, potem je pa že jok. Pa to pri nas traja že skoraj 14 dni in sploh ne vem kaj naj naredim, da bo vsaj malo več spala. Zdaj bi že bila skoraj zadovoljna, če bi spala 30 minut v enem kosu. Včasih pa je spala po 3 ure v enem kosu user posted image Sploh ne vem več kaj naj naredim, da bi boljše spala. Se mi zdi, da sem že vse živo probala, pa nič ne zaleže.

Maškare... Sem ravno danes videla, da prodajajo v baby centru take luškane kompletke za dojenčke. V bistvu je kapica in slinček, pa še ful poceni je. Mislim, da bomo kupili pikapolonico.

Pravoda zakaj se tebi sploh zdi, da ima premalo? Ker po tem kar pišeš, se meni ne sploh ne zdi, da je premalo user posted image No, itak ti veš oziroma imaš občutek kako in kaj. Ti pa povem kaj se je meni zadnjič zgodilo. Mala je nekaj malega jedla, potem pa ful jokala in ni hotel več zgrabit, pa sem mislila da je lačna in sem ji šla dodatka delat. Vmes je pa zadremala, ampak sem jo vseeno malo prebudila, da vidim če je lačna. In je pojedla 70 ml, potem pa zaspala. Čez dve uri mi je pa čisto vse izbruhala in je še 3 ure potem bruhala.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
14.1.2010 21:57:16   
ninasiki
ojla

MAŠKARE ja definitivno ga bom v neki naštimala pa sebe tud ubistvu bom sebe tko bl pofaci user posted image ne neki full

jst sm mu tud zanč kupla bundico v mothercare tako rumeno puhouko je tok cote da nism mogla mim nje grem pa jutr pogledat mal k pade porodniška sam mi je že moj reku da ne bom preveč user posted image sam jst dam use za sončka

aja plenice hoferjeve sm pozabla komentirat KATASTROFA vsakič k se je pokaku pa ni važn kok je pršlo čez tko da so men še kr milerjeve zakon

nč grem ajat bodte pridne pa še tipkamo jutr

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
14.1.2010 22:02:44   
Anonimen
Ko sem jo smo dojila so me naspsihirali, da je presuha in od takrat sem celi panik. Žal je tako prišlo...Ampak sem tudi govorila, da ima dovolj in dovolj..zato sem pa kod zmešana kura.user posted image Ma saj pravim bomo videli kaj bo na posvetovalnici, sedaj ima cca.5.300 kg pa 62 cm. ( po domače merjeno ). Meni se je to zdelo dovolj iz odpustne teže 2.850 to je v 3m 2450, 816 na mesec kar je nadpovpr. Saj pravim jaz bom kar dojila pa če ne bo joka ne bom dodajala. No zvečer vem, da bo ampak dop. in zgodaj pop. pa ne.

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2054
14.1.2010 23:25:06   
majakla

Joj, vem kak je to.

Pri meni tudi, če ne zagrabi takoj,
ali pa če joka in noče jest ali pa
če je z razmakom ene ure, da se
pač malo pocarta, pa je že prvo
kaj slišim:

Kaj pa če nimaš mleka?
In rečem imam in si že zizo stisnem
za dokaz.

Pol pa že:
Kaj pa če je prevodeno?
In še pika na i:
Mogoče pa ga žeja?

Ja, to je stara šola, ki ne pozna
preskokov, ... kaj šele da se lahko
6 mesecev le doji. Halooo!

Ja pol pa ni čudno, da smo cele zmešane, ne?!

Naš Nikec danes spet "štrajka".
Špal od 21h do 6h, se zbudil, papal, papal, papal, potem
pa jok in nič mu ni pasalo.
Sem probala svašta. No, potem ga je spet atiju uspelo
umirit in je malo zaspančkal. Se ob 10h zbudil, vesel,
nasmejan. Ga vzamem ven, še vse ok in na previjalni
jok (ati pa je že moral v službo), ga nekako porihtam,
previjem, sem mislila, da je pač spet zelo lačen, ga
hočem dojit in taki jok, kot ga še ni bilo.
Je jokal do 13h, sva se cartala, sem ga nosla in potem
je revež na meni zaspal. Tako je jedel komaj ob 14h,
takrat pa 30 min. Do večera je bil boljši, nič jokal,
a še vedno ni bil tapravi. Smo ga vsi cartali, mami, ati,
dedi, babi, teta. Je vmes (celo) v svoji pojslici urco spal,
zvečer pa kopanje, vse ok, na koncu oblačenja pa spet
jok in to ful. Sem že mislila, tak zdaj spet ne bo nič jedel.
Ga dam na zizo in je in je in je - več kot pol urce, ga dam
v pojslico in je lepo sam v cca. pol urce, brez dude, a z
medvedkom zaspal. Jaz pa najbolj srečna mami na svetu.
Res ne vem kaj mu je - zobek???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
14.1.2010 23:27:10   
kalypso
mah, men do včeri ni blo jasno to hranjenje; sma bla v bolnici zdaj od ponedeljka do danes zaradi sluzi in krvi v kakcu, sum na alergijo. Malega so vsak dan tehtali, pa je prvi dan dobil 55g, drugi 20g. Pa sem ga pol mogla tehtat za vsak obrok, tk ko v porodnišnici. Pil je vsaki 2 uri cca 70-80 ml, edino zjutri 115ml, ker pač celo noč spi in pol je pol lačen. Men se nikol ni zdelo, da ma premal, pa še spi cele noči, res da je pol čez dan bol buden, zadrema tu pa tam za 20min, pa enkrat popoldan za uro in pol. In je pediatrinja rekla, da moram dodajat pri vsakem obroku razen zjutraj, da otrok mora popit 100ml + meseci, se pravi moj bi moral spit 130ml pri vsakem obroku nekje na 3 ure. Prav, pa sem dodajala, mali je res spil potem vsega skupaj 125-140, prespal večino dneva pa še ponoči in se do naslednjega dneva zredil za 90g. Hmm... da mi navjo pol težili, da se preveč redi :S

bi pa rada nehala dojit, ker je alergičen na neki in noben ne ve na kaj, js mam pa poln kufer sekiranja, me zanima kako se znebiš mleka in kako otroka pripraviš do tega da noče več zize??? Ker men se je dans skor utrgalo, 2 uri je zvečer jokal ko nor, da je na koncu že sapo lovil, prej je cel dan jedu flaško, zvečer se mu je pa zlušatlo zize in je krolu ko bi ga iz kože dajal...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
15.1.2010 1:26:24   
rozilu
Uh, kalypso, upam da bo s tvojim user posted image vse OK. Očitno si on še želi dojenja, čeprav mu kaj škodi, bogi mali...

Pravoda meni se zdi, da če je user posted image zadovoljna, da ima dovolj. Sej mi je jasno, da te hitro napsihirajo, da ni dovoj, pa da je presuha itd. Upam da te pri P potolažijo. Nekaj časa sem bila tudi jaz v dvomih... je tašča kar prepogosto za moj okus omenila lakoto oz. premalo mleka, če je kaj jokala. Na srečo tega ne dela več... Pred kako uro, ko je Maruša jokala že kar nekaj časa, pa sem bla prepričana, da ni več lačna; pa sem vseeno rekla, pa dejmo spet joško, mogoče pa si... in je zagrabla, papala par minut, pol pa vse ven zbruhala user posted image tako da...

Sem pa tako žalostna user posted image sva bili doma na morju par dni, pol me je pa moj prepričal, da pridem nazaj s torto, ker sem imela v sredo rd user posted image . Dol je tako luštno, tudi če ni skoz sonce... ne pa ta moreča sivina v LJ user posted image . Pa še z vozičkom se ne da nikamor, a je že kaj boljše? Zadnjič sem se sicer sprehajala po pločnikih, na PST pa mi ni ratalo prit... Mogoče grem pa kmalu spet dol; samo kaj ko spakiram pol bajte (za 2 dni), pol pa to v mojga Getza spravit user posted image

Aaaa, ve že o menstruaciji... ja točno pred enim letom sem imela zadnjo user posted image , upam da naslednja ne bo prav kmalu.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
15.1.2010 9:16:29   
stuhica
Kalypso če s eželiš znebit mleka, a vedno pristavi za kako minutko potem mu pa daj ( že prej si pripravi flaško)  ampak glede na to da imaš mleko boš mogla to delat postopoma zmeri ga manj časa prestavš tako bo povpraševanje padlo gre tud ponudba k vragu... o upam da ti bo uspelo.... se da sam počasi ker traja jaz sem tamalga tud mogla  odvadt ker če ne bi še dons imel ziziko user posted image user posted image

No jaz sme a vesela da mi uspeva vsak dan več napumpat ( čeprav mi tud tale pumpanje včasih preseda- je mal nerodn čekdo glih na obisk pride, pa na urco gledat da ne bom pozabla si spumpat, ker je možnost da dobim mastitis itd) , tako da imamo več mojih obrokov kot dodajanja... Če bo do 6 mesca bo čist dost pol bomo pa počas začel z sadjem in zelenjavco...

Sam tolk na brzino Alvin je v  vrtcu, Lejlo je mami pršla iskat in sta jo z atijem peljala k sebi domov, moj dela jaz pa veselo za knjige mam v ponedlejke po dolgem času spet en izpituser posted image user posted image  ne vem kako mi bo uspelo upam da mi bo, drug teden bom čist čist zabezecana... kriza bo teh 10 dni... ampak upam da mi bo uspelo vsaj kašn izpit nardit.... tako d apunce držite pesti... morm it ker če ne me bo tale forum potegnu in pol spet nič ne obm nardila za šolo....
čav bav

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
15.1.2010 9:18:31   
stuhica
aja a je ktera ugotvila zdej ko anj bi se kao plenice pocenile kje so se res?? Mulerjeve mogoče..

Majakla pomoje bo kr zobček kmalu na sporedu...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
15.1.2010 9:45:00   
LINDI
Jaz mu dam čez dan 120ml,zvečer pa še 1 žličko več in 30več vode...itak na škatli piše koliko približno naj bi pojedel pri katerih mesecih,če ti takoj ne jamrva več potem ji daš dovolj,če se pa dolgo joka pa premalo,čeprav lahko daš tudi preveč.Jaz mu dam 120 in tudi če jamra,podrem kupček...potem je pa ponavadi vse o.k.,ne rabi več.user posted image ,razen zvečer predno zaspi hoče več,ponoči imava pa spet 120ml,je pa star 2meseca in poluser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
15.1.2010 10:10:05   
ninasiki
punce moje jst ne vem kok moj spije ampak k si jst spumpam joško če recimo greva z mojim na kak roj. dan in da pustim mami da ga nahran dobim vn okol 150 odvisno od dneva pride tud dan k spumpam samp 80 in pol tamau sam išče mava pa zdej lahko rečm kr redne ure hranjenja čez dan 10.00, 12.00, 15.00 pa ob 15.00 in te ure so tud za spanje spi mi približno od 30 min pa do 1 ure odvisno kok je zmatran se mi je pa dons že drugič zgodilo da sm ga dala v pojstlo ob 8 in je spau do 3 tko da srčno upam da podalšuje svoj spanec ker zdej v dveh dneh sm kr mal k seb pršla

Kalypso ja se strinjam manj k je povpraševanja manj je ponudbe sm pa slišala da neki tud mrzli obkladki upočasnjujejo razvoj mleka zdej kok je to res ne vem upam pa da se pocajtata z tamaumu

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
15.1.2010 11:01:31   
tea85

IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

Jaz mu dam čez dan 120ml,zvečer pa še 1 žličko več in 30več vode...itak na škatli piše koliko približno naj bi pojedel pri katerih mesecih,če ti takoj ne jamrva več potem ji daš dovolj,če se pa dolgo joka pa premalo,čeprav lahko daš tudi preveč.Jaz mu dam 120 in tudi če jamra,podrem kupček...potem je pa ponavadi vse o.k.,ne rabi več.user posted image ,razen zvečer predno zaspi hoče več,ponoči imava pa spet 120ml,je pa star 2meseca in poluser posted image

midve imama tako enako stare user posted image user posted image hehe, pa isto poje naša kot tvoj.

bom ti poslala zs št. pa če boš mela čas oz boste ,meli čas, pokliči. nisem sicer v ptuju ampak okolica, 7 km ven iz ptuja ampak to ni ničuser posted image

MM- heh,bom popravla sploh se nisem zavzela za napako user posted image

nič zdaj pa v mesto...

aja lindi, mi tudi hodimo v takem ven, tudi že ob 8 zvečer smo šli user posted image pa zrak ji ne bo škodil pa bolana zdaj tudi ni bla nič. no zdak same hodima ampak tazadnjo ob 6 zvečer. meni je pač vseeno kaj si drugi mislijo, pol pa ni čudno da so njihovi skoz bolani user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
15.1.2010 13:03:23   
Februarka08
Ojla!

Meni tako brzijo dnevi, da komaj sledimuser posted image ko je jutro in preden se vsi najemo in oblečemo, šibamo na sprehod. Potem hitro pripravim nekaj za kosilo, če imam srečo, mi oba spita medtem, potem hitro pojemo in spet šibamo na sprehoduser posted image ko pridemo not, spet hranjenje in je kmalu večeruser posted image tako je vsak dan in komaj je ponedeljek, je že petekuser posted image še malo, pa bom mogla spet na šihtuser posted image groza!
Tako da vam tudi sledim bolj težko, mi ne dasta 5 min zase... ampak danes si bom vzela svojih 5 min popoldne in me ne bo celo popoldneuser posted image user posted image grem v trgovino in mal na razprodajeuser posted image da nas oblečem za krstuser posted image

Smo pa že 3 mesce stariuser posted image joj, kako gre časuser posted image
Eh, morm letet...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
15.1.2010 14:55:09   
najčka
No punce moje da vam povem, sem danes zjutraj klicala najprej patronažno, pa mi je svetovala naj se kar k P naročiva in sem poklicala, so mi rekli naj jo pripeljem pokazat. pa je poslušala kako diha pa ušesa pregledala pa v grlo.... in je rekla da ima naša malčica malo vneta zgornja dihala in jo dala na inhalator ker je mala hripava. Pa se je drla pod tisto masko grooooozn. No potem pa sva si privoščile še eno kavico PR ŽABARJU  z karmen in muco*maco pa je blo prav luštno, sam ma hitrej smo zaključile kot prej z bušiji.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
15.1.2010 15:13:23   
rozilu
Joj najčka upam da se kmalu pozdravi tvoja Maša. Za žabarja ste ble pa za naju čisto prezgodnje user posted image (glej kdaj pišem poste ponoči user posted image ). Upam da ste se fajn naklepetale še za nas ostale user posted image

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
15.1.2010 15:17:09   
rozilu
Danes sem pa zvedla, da moja zelo dobra prijateljica pričakuje.... DVA.... jupiiiii, dvojno veselje user posted image da o vsem ostalem dvojnem ne govorimo. Si pa sploh ne predstavljam njo z otročkom... kaj šele z dvema user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
15.1.2010 15:36:08   
malaMravljica
punce, nekaj bi vprasala. Kako dajate vase malceke spat, jih date v postci spodaj, da imajo nogice cist pri dnu postelje in je gor, kjer imamo odrasli glavo prazno? Ker pravilno je tako, sam jaz ga dam kar gor, kot odrasli spimo. Saj tudi ce bi ga imela spodaj, si lahko dekico cez glavo potegne, vsaj jaz tako mislim, razen, ce bi ga pokrivala z dekico tako malo kot poustr.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
15.1.2010 16:12:29   
rozilu
jaz dajem tako kot ti mm, in ne tako kot si opisala da naj bi bilo prav. Sem to že slišala, samo mi ni bilo jasno zakaj tako - imaš kako razlago?

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
15.1.2010 16:15:25   
malaMravljica
baje si tako kot dajam jaz spat, pa tudi ti, da si lahko povlece dekico cez obraz in ne dobi vec zraka.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
15.1.2010 16:26:34   
najčka
Jaz jo tud dajem gor, pa saj si lahko deko potegne čez tudi če je spodaj v postelji.
Rozilu ja škoda ker te ni bilo, bomo drugič kasnejeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2070
15.1.2010 20:00:55   
googica
naš Juš je tud oktobrček.. 23. 10.. 57 cm, 4930 g..no zdej ma že 67 cm pa neki čez 7 kil. :)slike so pa v albumu, lahk pogledate naš ponos :)

< Sporočilo je popravil googica -- 15.1.2010 20:08:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
15.1.2010 20:59:38   
ninasiki
MM jst tud dajem našga korenjaka kr tko k mi spimo sploh pa prvič slišim to kar ti praviš user posted image mi ni noben nč reku tud babca ne in spimo od prvega dne tko

je pa mami najdla slikek sm bla jst mejhna in sm ugotovila da je tamau isti jst user posted image
user posted image
moja malenkost pri 3-4 mescih

user posted image
Aleksej pr 3 mescih

< Sporočilo je popravil ninasiki -- 15.1.2010 21:00:09 >

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
15.1.2010 21:59:07   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

punce, nekaj bi vprasala. Kako dajate vase malceke spat, jih date v postci spodaj, da imajo nogice cist pri dnu postelje in je gor, kjer imamo odrasli glavo prazno? Ker pravilno je tako, sam jaz ga dam kar gor, kot odrasli spimo. Saj tudi ce bi ga imela spodaj, si lahko dekico cez glavo potegne, vsaj jaz tako mislim, razen, ce bi ga pokrivala z dekico tako malo kot poustr.

MM, jaz dajem tako kot ti oz. nekje na sredino koška, ga položim se je pa enkrat zgodilo, da si je kovtrček potegnil čez obraz in ko sem ga videla me j etotalno panika zagrabila tako, da zdaj zatlačim kovterček spodaj pod jogi, da ga ne more povleči in ga položim tako, da mu pride do vratu.

Neposredna povezava do sporočila: 2073
15.1.2010 22:02:43   
tane
ninasiki kolk je Aleksej cortkan a mu laski malo na rdeče vlečejo?

midva sva tudi za božič pri moji mami gledala album ko sem bila jaz dojenček in mi je prav tako podoben, sploh oči...drugače pa parvijo, da sva si ga lepo razdelila...zgornji del obrazka je moj (posebej očke), spodnji pa njegov (usta)user posted image

mi smo morali pa cepljenje prestaviti, ker je bil prehlajen...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
15.1.2010 22:08:31   
tane
punce a je od vas katera morda mislila iti na kakšno telovadbo za mamice in malčke?

meni je kolegica tole priporočila (poglejte si še video):

http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=igriva_vadba

tole je pa sploh noro (poglejte si še video):

http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=dinamicna_vadba

...ampak se bom najprej posvetovala z fizioterapevtko, ki jo imamo konec meseca.

kaj pa plavanje za malčke?

http://www.plavanje-dojenckov.com/

PA ŠE NEKAJ:

a kaj svoje bebike masirate? sem našla tole na netu (poglejte si video predstavitev):

http://www.masazadojencka.si/masaza.htm

jaz sem nekajkrat poskusila in se mi zdi, da mu ni bilo všeč...se je ves čas zelo zvijal oz. izvijal in premikal, pa ne vem ni zgledalo, da mu je všeč

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......