|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
14.1.2010 9:04:43   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

zakaj???
user posted image user posted image user posted image

ja vici so dobri sploh o janezku user posted image user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
14.1.2010 9:16:48   
ninasiki
ne morm verjet moč je bla fenomenalna
tamauga sm učer dala v pojstlo z mojim ob 4 in je zaspau moj čez uro ustane jst grem na kavo pridm dam si nalakiram nohte tamau še kr spi ura 22.00 se zbudi sploh nism mogla verjet da je spau tok časa pol ga previje zamenjam gazo na nogi od ceplenja in spi do 2.30 in naslednje bujenje ob 6.30 pol pa že 7.45 tko da sm tooook vesela bi blo fajn če bi blo tko usak dan sam da bi jst to prestaula vse za 4 ure naprej da mi ob 20.00 zaspi in tako dalje user posted image user posted image user posted image je pa naštela dohtarca stranske učinke in med njimi je bilo tudi spanje tko da je mojga glih spanje doletelo user posted image user posted image tko da ga bom vsak dan peljala cepit user posted image user posted image user posted image user posted image

pravoda a ni pouno dojenje samo materino mleko in nič dodatka, ker jst samo dojim in na tisti k končam spet začnem nasledn obrok in ko se začne motovilt se prestauva na drugo ker čene mi ne sprazne čist in mastitise fašm user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
14.1.2010 9:45:15   
LINDI
NINASIKI zdaj sem šele vidla iiiiiiiiiiiiiii kok sta cortkana na fotki prava cukra stauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
14.1.2010 9:46:54   
pinky girll
Pozdravljene!

Pravoda- vodo si prekuhaš (mora vret 10 minut) in daš v termovko, da ostane topla. To narediš nekajkrat na dan.
Koliko mu narediš pa je odvisno. Obstaja pa formula, po kateri naj bi se ravnali. Sicer pa po občutku.

Formula: Pravo količino mleka za otroka, ki je težak 3600 gramov, izračunamo takole:
3600 g telesne teže : 6 = 600 g mleka v 24 urah.
Če 600 g mleka porazdelimo na primer na 5 obrokov = 120 g pri vsakem obroku.

V knjigici Frutek-prehrana dojenčka in malčka pa piše:
  • 1 M 70-100ml 6 obrokov
  • 2M 100-13oml 6 obrokov
  • 3M 130-160ml 6 obrokov
  • 4M 160-200ml 6 obrokov
  • 5M 200-230ml 5 obrokov
  • 6M 230-250ml 5 obrokov
Sicer je pa od vsakega posameznika odvisno, če polije ima očitno preveč. Je pa tudi na embalaži napisano kok naj bi pojedel.
Pa flaško moraš vsaj enkrat na dan prekuhat.

Upam, da sem ti kej pomagala.

Punce pred enim letom smo pa na polno delali naše oktorbrčke. Kok je hitro minilo.

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
14.1.2010 10:00:23   
Anonimen
Ninasiki tudi jaz tako dojim, ampak ponavadi ima zvečer premalo in moram dodati ali zadnji obroka ali pa zadnje 2.

Danes ponoči nisem mogla spati zaradi tega dojenja. Sedaj bom pila kar naravni tonik Floravital ( železo )_ali ga še katar, ki doji pije ?? in bom še poiskusila dojiti. Vem 1x jamram 1x sem navdušena. Seveda sem zmedena, ker vidim kako malo imam mleka ko si načrpam, potem mi pa še 150 spije. Včeraj sem si načrpala 80 in mi je potem spila še 150 ???? In potem seveda pomislim kako enostavno bi bilo če bi dodajala?? Potem se spet sekiram ker je mleko umetno....maaa joj beda. Mam prov eno težko obdobje...punce se opravičujem.

Zdi se mi, da bom še menstruacijo dobla ker me vse neki špika doliuser posted image

(odgovor članu pinky girll)
  Neposredna povezava do sporočila: 2030
14.1.2010 10:00:55   
Anonimen
Pinky girl hvala za pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2031
14.1.2010 10:45:51   
tea85
ja dodajanje je pol ko že obupaš nad dojenjem, se zdi super, meni osebno je...

ampak jaz vode ne prekuhavam, kupim tole vode in uporabljam to. ker imamo mi tukaj tako trdo vodo da vodni kamen kar plava, pa vprašanje kaka svinjarija še, in od tistega časa tudi krčov nimama.

pravoda- moja poje 130-150 tak učitno tvoja tudi, se boš vidla klko bo pojedla.

če bi rada le dodajala, maj te ne bo sram al karkoli, moraš poskrbeti tudi za svoje zdravje, user posted image potrebuje zdravo mami user posted image

midve imama cepljenje 6.2 se mi zdi user posted image morem še enkrat pogledat...bomo vidli kak bo pančkala al pa jokcalauser posted image

danes pa je bla polulana do uh, vse prek prišlo...učitno za ponoči morem res uporabljat babylove plenice, ker te pampers ponoči premočijo če fejst lula, one pa ne..grr

AJA, POZNA KERA KOGA KI BI IMELA PLENICE ZASTONJ? in sicer št 2. od mullerja, moji so premale in jih imam še malo več kot polovico! in mi je škoda vstran vrečt.

LINDI- SUPER, jaz sem pa pri starših na ptuju user posted image jah škoda, časa menda tako neš mela da bi se dobli na kavi?

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
14.1.2010 10:56:13   
tea85
user posted image

user posted image

moja mala pikica user posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
14.1.2010 11:04:21   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

Ninasiki tudi jaz tako dojim, ampak ponavadi ima zvečer premalo in moram dodati ali zadnji obroka ali pa zadnje 2.

Danes ponoči nisem mogla spati zaradi tega dojenja. Sedaj bom pila kar naravni tonik Floravital ( železo )_ali ga še katar, ki doji pije ?? in bom še poiskusila dojiti. Vem 1x jamram 1x sem navdušena. Seveda sem zmedena, ker vidim kako malo imam mleka ko si načrpam, potem mi pa še 150 spije. Včeraj sem si načrpala 80 in mi je potem spila še 150 ???? In potem seveda pomislim kako enostavno bi bilo če bi dodajala?? Potem se spet sekiram ker je mleko umetno....maaa joj beda. Mam prov eno težko obdobje...punce se opravičujem.

Zdi se mi, da bom še menstruacijo dobla ker me vse neki špika doliuser posted image

pravoda sm jst tud mela ta obdobje in premal mleka pol sm pa sam prstaulala pa se je povečala količina zato sm pa tud 2x mastitis fasala user posted image tko da ne se sekirat ker to povzroči dodatno izgubo tko da ti kr doji tko k dojiš pa če boš mogla dodatke še dodajat boš pač dodajala sej vežn je da dobi tud tvoje mleko no vsaj tko so men rekle v porodnišnici k sm bla čist brez se mi zdi da sm komi 20ml spumpala iz ene user posted image tko da sva bla midva na dodatku na začetku zdej pa laufa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
14.1.2010 11:05:07   
ninasiki
LINDI hvala user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
14.1.2010 11:11:39   
Anonimen
Hvala Tea85 za tvojo tolažbo. Danes jo tehtam pred in po...1x je blo 80ml, 1x 110ml, ampak nič ne tečnari je zdajle kar lepo zaspala.user posted image Ja vem, da se moj hemoglobin ne bo mogel ne vem kaj popraviti doklet dojim ( ker je železo potrebno za nastajanje mleka ), tako da zdaj tehtam ali moje zdravje ( pač dvignem tale hemoglobin nad 13,0) ali pa pač še malo potrpim pa ima moje mleko. Sem trmasta...pa se že čisto odločim pa spet ne vem..No danes bom malo spremljala mleko pa bomo videli.

(odgovor članu tea85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2036
14.1.2010 11:12:34   
Anonimen
Ninasaki potem zdaj dodajaš, a prav razmišljam ? Kater AM pa uporabljaš ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2037
14.1.2010 11:16:54   
tea85
saj boš vidla kak bo, pa če bo to preveč sekiralo boljše pač dodatek...saj ji nebo nič hudega z dodatkom, poglej si mojo pupo kaka bajsika je user posted image user posted image user posted image pa tudi kaj je bla 1 x perehlajena to pa vse.

meni se tudi ni blo lahko odločit, pa sem dodajala pa dojila...v glavnem popiz****, pa še ta mastitis pol, samo jaz si nisem mogla privoščit da me še mastitis 1xdoleti, ker sem res bla taka kot da me je vlak povozil, mala pa odvisna samo od mene, ker sem pač večina časa sama.
ti pa naredi kak boš ti želela in kak bo tebi najbolj odgovarjalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
14.1.2010 11:25:44   
Anonimen
Ja res je fletna tvoja mala user posted image taka velika punca je že. Naša je bol drobčkena ima sedaj 5,25kg pri 3m ( no v soboto bo 3m ). Ja sedaj bom takole poskusila, res je smotano tole dojenje / dodajanje..se ti res lahko kr zmeša. Bom videla kako bo na posvetovalnici v sredo in če bo pač rabila kaj več potem bom šla na dodajanje. Pa bomo videli kako se bom tudi jaz počutila ( če bom še slabotna po kakšnem 'naporu'' pol bo res bolje da začnem jesti tablete za železo ). No naša pa je bila do sedaj že 2x prehlajenauser posted image

(odgovor članu tea85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2039
14.1.2010 11:34:49   
tea85
naša ima zdaj že menda prek 6 kg user posted image velika pa zdaj menda tudi kakih 62 cm...pa je rekla P da je premočnauser posted image meni se ne zdi no...

a celo 2x je že bila, pa pravijo da materino mleko naj bi varovalo... prav si se odločla , boš vidla kaj bojo reklo na pregledu, ker mislim da če se ti ne počutiš dobro zaradi premalo železa, mislim da je bolše da se poštimaš.
jaz sem v glavnem takrat skoraj znorela ker sem ves čas ko je ona spala bla na pumpici user posted image in eh...

želim ti da čim boljše rešiš, pa katerokoli rešitev vzameš bo vredi edino kaj pač je da AM stane, žal... jaz kopujem babylove 1, pa sem zadovoljna pa tudi moja lepo prenaša. pa še drag ni tak, 5 eu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
14.1.2010 11:39:18   
Anonimen
Ja glede varovanja imunskega sistema z materinim mlekom sem tudi jaz slišala in po pravici povedano mi je bilo kar čudno ko je že 2x zbolela. Pa smo veliko na zraku ( nismo samo notri ), pa lepo je zadekana vedno,...ma sj pravim ne vem. Vsak otrok drugače. Bomo videli, upam samo, da se vsi poštimamo pa da smo vsi zdravi pa je. user posted image .

Glede AM: jaz ji zdaj dajem še Aptamil comfortmil proti krčem...ker malo dodatka je bilo vedno potrebno že na začetku ( polno dojenje je trajalo samo 10 dni 1x vmes ) in smo pač takrat tega proti krčem imeli in ga je potrebno porabiti.

Komaj čakam sredo, da vidim kaj in kako napredujemo pa še cepljenje imamo ( no to lihk ne čakam prav z veseljem )user posted image

(odgovor članu tea85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2041
14.1.2010 11:44:51   
tea85
ja saj jaz sem mela tudi prvo aptamil, te novalac, zdaj pa te babylove, tega mam zdaj že 2 meseca.

saj bo vse ok...tudi midve hodima ven vsak dan dopoldan in zvečer kakih 6 pa hvalabogi zdaj ni bla še nič prehlajena od takrat, čeprav jaz sem neke šmrkava user posted image saj tudi ko je otrok prehlajen je baje dobro it venuser posted image tak so mi rekli.

no fajn rešita pa ne se sekirat, vse bo ok.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
14.1.2010 11:51:39   
Anonimen
Ja pri nas je rekla, da če ni vročine komot vn oz. je še priporočljivo. Tako,da sveži zrak mislim, da res nobenemu ne škoduje, ampak pazit je treba, da ni otrok vročičen.

Hvala za pomoč in pomiritev user posted image user posted image . Čim več lepih dni tudi vamauser posted image

(odgovor članu tea85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2043
14.1.2010 14:34:31   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

Ninasaki potem zdaj dodajaš, a prav razmišljam ? Kater AM pa uporabljaš ?

pravoda ne jst sm samo na začetku dodajala pa prstaulala zdej pa samo dojim drgač sm pa na začetku mela novalac v porodnišnici pa ne vem kirga so mi dajali

tea85 js pr men k sm druzga fasala sm ga dost hit preprečla ker sm vedla da je spet mastitis in mi je šou moj ob 22.00 v ZD po antibiotike pa sintocinon sprej da smo hit to odpravl in pr tadrugmu mi je vročina narasla na 39 me je tok kuhal da če bi se na rediator prklopla bi lahko centralno izklopl user posted image pol mi je šou pa čaj kuhat pa juhco ob 24.00 in sm švicala k pr norci tko da sm šla okol 02.00 pod tuš in ob treh normalno zaspala noja umes sm še tamauga dojila pa bradavice bolele k 100 user posted image

moj je pa pr 3 mescih
višina 62 cm
teža 7000g
obseg glavice 41 cm

pol je pa moj tud bajsi user posted image sam tko k ti prauš tea85 se men tud ne zdi da bi biu nevem kak bajsi user posted image čeprou se mi zdi tud da je zrastu sam je rekla una sestra k ga je merla da je še kr 62cm user posted image nevem a je možno da otrok v največjem razvoju ne zraste tud 1cm v 1 mescu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
14.1.2010 15:57:06   
tea85
da nebi zrastel niti cm v 1 mesecu pa se mi zdi skoraj ne mogoče, daj ga sama zmeri doma z šiviljskim metrom, da boš vidla, me res zanima če je res temu tako user posted image

pa eh, malo pretiravajo s tem da so pretežki, pa daj no...res rada je, ampak še to zdaj že celo na 3 ure user posted image ponoči pa na 4- 5 user posted image

uh, ta mastitis, jaz sem tudi takrat tak švicala ko zmešana, pa zeblo pa vroče pa ko zombi sem bla user posted image user posted image , saj jaz sem tudi takrat šla kr hitro si po antibiotike, pa je blo čez 3 dni ok, samo kot sem rekla, nisem si več smela tega dovolit ker sem sama večina časa in veš kako je takrat še komaj se premikaš, brez volje, pol pa še user posted image

danes sem kupla moji pikici bundico, ful poceni 12 eu...ker se mi zdi da te "bundice " za dojenčke so tak tanke, raje jo mam bolj oblečeno kot premalo ko grem ven, nočem da bi mi jo zeblo.
pa sem še kupla majčke hello kity user posted image so tak cart, pa neko jopo še... pa sem rekla da nič ne rabi pa še kar kupim, samo če pa je zdaj res ful poceni, pa sem vzela zato večje št.user posted image neki izgovor more bit user posted image

< Sporočilo je popravil tea85 -- 14.1.2010 15:58:25 >

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
14.1.2010 18:55:39   
malaMravljica
tea, preden spet pozabim, daj si popravi tekst v podpisu, imas namesto g napisano kg

o dodajanju ne morem komentirat, ker pojma nimam.

o novih cuncah pa lahko user posted image  moj je danes dobil tok lepe zivo rdece hlace, pa par hlace trenirkica od CA in ene tok lepe od Zare. sem mu sla 68 kupit, ker 62 mu zlezejo gor do kolen in nocem da ga zebe sedaj pozimi.pa se nekaj bodijev tudi 68, ker nisem imela nobenega se.

sem imela danes zobozdravnika in sem jih klicala, ce lahko pride mali zraven, seveda lahko. pa celih 45 minut mi je delala in mali je bil tok priden, je rekla kar s sabo tudi drugic. moj veliko dela in je pol kar problem z varstvom. povsod gre z mano.

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
14.1.2010 19:23:55   
najčka
Dan. no jaz mam 5min cajta mi lih moja mami mal tamalo gunca, moram povedat da je že 2 dni tooook sitna sploh ne vem kaj ji manjka. Joka kot nora, pa do zdaj je jedla na 3 ure zdaj pa je lačna na 2 ali pa celo na 1,5ure sm že čist kot cunja pol pa so še vsi pametni da naj ji dam čaj, pa da ne more tok jokat. ma sm jezna k hudič

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
14.1.2010 20:30:34   
karmen b
Čer...evo me da vas spet malo pozdravim....ste pridne in čvekate, men se pa ne da tipkat.

Sem pa takoj za srečanje pri Žabarju.....zbiram prijave in predloge za termin!!!

Drugače pa nadvse uživam v materinstvu in sem zelo ponosna mamica. Špela je pridna punca, ki ima sicer svoje slabe trenutke, ko jo kaj matra, takrat pač mamica stopi v akcijo, da ji olajša muke. Seveda mi to ni težko, samo da se moja punčka spet smeje.

Danes sem ji kupila kostum za maškarce in sicer bo sončnica, ker obožuje vse rožice, ki jih vidi in ne vem, če je še kak kostum bolj primeren zanjo, kot rožica. A bodo vaši črički tugi maškarce?

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
14.1.2010 21:02:13   
LINDI
TEA nimam pojma lahko,da bo trajalo,ker gremo tja v Grajeno,pa še tja k sestrični in bratrancu v Duplek ali kako se rečeuser posted image ,lahko pa mi na Zs pošlješ cifro,za vsak slučaj...če ne bo ratalo,pa drugič...a ti si čisto na Ptuju,ali tudi kje v kaki drugi vasici.....oooooooHELLO kitty,zakaj nimam bejbikeuser posted image user posted image user posted image
Midva imava pa 6400g in 66 dolžine,ampak po domačem tehtanju in merjenju,tko da za dolžino nisem ziher,a moraš nogice stegnitiuser posted image user posted image midva sva mu....aja danes smo kupili tehtnico...mi še 2kg falita do teže pred Timejčkom...sam jih je blo itak prevečuser posted image user posted image user posted image sem pa vsen ful veselauser posted image user posted image user posted image

Ja jaz sem se tudi od začetka sekirala,ker smo morali dodajati....brezveze...če me vprašaš zdaj se tudi malo nebi sekirala,moj pri meni poje le 40 ostalo imava aptamil comformi...zaenkret ni bil bolan pa se non stop terava z vozičkom ,pa kaj me briga meni zelo paše še družbo imam...imam tle še eno mamico,ki pravi,da sva nore...je zadnjič fuull medlo midve pa na terenuuser posted image ...pa zadnjič smo sneg kidali...mali pa je zunaj spaluser posted image

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
14.1.2010 21:03:28   
LINDI
JA JA moj bo tudi grem v Pon iskat tko da ne vem kaj bo odvisno kaj bom dobila...upam,da ne bo vsega zmanjkalo...komaj čakam prve maškarceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......