|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
11.1.2010 16:28:13   
majakla

Ku -ku.

Zobek! Že? Bravo!

No, HB nisem edina, okrog mene je tudi polno pametnih,
tašče pa so tašče, ne bi raje o tem user posted image , je tudi jaz
ne šmirglam. Sploh pa ko kar nekaj pametujejo kako pa
kaj, pa vidijo, da je moj Nikec tak priden in zadovoljen,
da bolj ne bi mogel bit. Kaj češ?

Me pa zanima, če ste tudi ve non stop v skrbeh za vaše
pikice, ker jaz sem ful. Moji starši so me vzgajali strogo,
pa si zdaj mislim, kako so mi lahko toliko dovolili.
Si predstavljate, ko bodo naši pikeci in pikice začeli ven
hodit, pa na zmenke, JOJ, pol pa bomo tudi me tašče!!!,
kaj če bo Nik imel neko čudno punco..., vrtec, šola, ...
Jaz si tega sploh ne predstavljam.
Zato pa pravijo:
mali otroci - male skrbi, veliki otroci - velike skrbi.

Evo nekaj novih slikic:

- na tem ful uživa, prav vriska in se pogovarja:
user posted image

user posted image

- frizurca, res mu laski sami tako (že od rojstva) stojijo:
user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
11.1.2010 16:33:29   
majakla

Aja, še to vas moram vprašat,
kako dolgo jih pustite ležat na tem?
Ker jaz ga kakšnih 20-30 minut,
moj pa bi ga dokler bi Nik hotel.
Hmmm, kaj mislite?

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
11.1.2010 18:44:03   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: tane

punce...VPRAŠANJE...ali ima morda katera otroško posteljico iz Ikeeje, Gulliver in če lahko kupim za to posteljo jogi pri nas?

Mi smo do sedaj imeli košek in mu postaja malo majhen (po širini) pa mi je ta všeč ker se odstrani stranica ko bo večji in se morda mamica lahko uleže zraven ko mu bere pravljico...

Mi imamo to posteljico iz Ikee in smo kupili Dormeo jogi 120x60. Imajo v Baby Centru in najbrž tudi v drugih trgovinah z otroško opremo jogije te velikosti. Mi smo trenutno super zadovoljni.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
11.1.2010 20:22:52   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

punce...VPRAŠANJE...ali ima morda katera otroško posteljico iz Ikeeje, Gulliver in če lahko kupim za to posteljo jogi pri nas?

Mi smo do sedaj imeli košek in mu postaja malo majhen (po širini) pa mi je ta všeč ker se odstrani stranica ko bo večji in se morda mamica lahko uleže zraven ko mu bere pravljico...

Mi imamo to posteljico iz Ikee in smo kupili Dormeo jogi 120x60. Imajo v Baby Centru in najbrž tudi v drugih trgovinah z otroško opremo jogije te velikosti. Mi smo trenutno super zadovoljni.

Tiara, ojla, sem se ze nekajkrat spomnila nate. Kako si, kaj imas in od kdaj? Mogoce sam jaz ne vem. In se nekaj, kako si zadovoljna z vozickom? Jaz zelooooo.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
11.1.2010 21:36:44   
Anonimen
Čer punce...

Joj, moj sinček je pa pol tud razvajeeennn... in PA KAJ... !!!! user posted image Uživam, ko ga osim, uživam, ko se zajokca in ga vzamem in se mi nasmeji..., uživam, uživam..ko pleševa, ko se igračkava, ko... delava vse skupaj.... user posted image JOKAT mu pa ne pustim. Še preveč bo bolezni in težavic, ko bo res bolel.... in bodo solzice z razlogom tekle... Takrat bo šele hudo in me zanima... na kakšn način bodo vsi te osebki potem pametni??! Itaq, pol jih ne bo preveč blizu... !!!
Punce, ne sekirite se. Po materinskem obučtku.... Nobena tašča ni rodila vašega dojenčka... nobena teta, noben stric... Nabrž vam je jasno na kaj ciljam.
Jst sm zlo samosvoja... se dostx z mojim razpravljam, ker mu ni jasno zakaj ne poslušam nasvetov, zakaj ziignoriram pametovanje njegove pametne mame in očeta.... Enostavn odgovor mam... Mam pediatrinjo, mam knjige, mam internet, mam... prjatlce, ki so mamice... Tok virov informacij mam, da so taščini nasveti res odveč in da... enostavno pač NEEEE zanimajo me in pol rečem še PA PIKA user posted image .
Ne dam se... jst sm super mami svojmu sinu ..... user posted image

MENSTRUACIJO mam pa jst že 4 dni. user posted image Dobila sm jo pa točno 4 mes in 4 dni po porodu. No, sej pravim znak.. za delat nove dojenčke. Pa je tamal tud neki čudno jedel.. hm, a zarad tega??! Je možno??!

Ej MM, nisi edina, ki pravi, da bo naslednji spet fantek. Moj to pravi, moja mami... skratka.. jst si želim punčke, če bo pa fantek.. ga bom mela pa tud tooook rada, ko mojga Liama.. user posted image Sej je vseen.. sam mela bi eno luliko doma. user posted image

majakla, naš leži kratek čas... ne zato, ker bi mu škodlo ampak ker raje leži na mojih rokah, ki nimajo nobenih igral, nobene zanimive barve... ampak toplino, nežnost.. najbrž za to. Ne škodi mu pa nič... , če leži na tleh, sej je zravnan in... mislim ne vem.. ne zdi se mi, da bi mu škodlo. Naš je toliko časa dokler se ne naveliča.
Ej sva se lih dons z mojim pogovarjala kaj za eno punco bo pripeljal domov??! Črnko...? No pa sva rekla, da so mulatki lepi... user posted image Ja, tud mene skrbi... bom lubosumna pa stroga mami, upam pa, da ne tečna tašča čeprav... hm.. znam bit mal pokroviteljska in ukazovalna, pa nos vrint.. no ne vem.. user posted image

KAKANJE.. naš ne kaka že četri dan. Odkar mam menstruacijo. Nočem povezovat ampak mi ni jasno, prej je najmanj enx na dan.user posted image

Otroški dodatek.. hm, naju so skenslal. Nobenega dodatka, preveč presegavauser posted image . Ja no, probala sm.

stuhica, pa ni problema noooo... seveda, da je naš lepši sam darila so zakonn user posted image Pa kajs e s tem obremenjuješ... Ga bom spet v prodajo dala pa bo. To hitr gre.

metka_zone, si ti enkrat pisala, da si me vidla pri G v Laškem?? Zakaj pa jst tebe nism vidla??! user posted image

KAŠICE moj dobi po dopolnjenem 6 mesecu. No, upam, da bom do takrat uspešno dojila. Baje mlekec zadostuje do takrat potem pa ni več dovolj. Čeprav naš že tko zagrabi žličko... user posted image

Črno za nohtki.. user posted image , jaaaaa pa ne vem kje to umazanijo napraska sej sam po rjuhah praska pa... mal po igralnih zadevcah... Skratka, men je to tko smešn.. NO, našmu tko hitro nohtki rastejo, da mu jih vsak drug dan strižem... Noro res...

Pa našmu tko nogice smrdkajo.. pa najraj mi jih v usta poriva.. user posted image

No, smo pa danes spet pohajkovali po Ljubljani, je blo prelepo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1980
11.1.2010 21:59:30   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

se strinjam s tane... LINDI, še prehitro se otročki ne bodo hoteli crkljat. čas tolk beži in jim postane nerodno, če ti dajo lupčka, če se stisnejo k tebi user posted image treba je res izkoristit in jih zdaj crkljat. s tem jih ne razvadiš. jim samo daš občutek varnosti, ki jo najbolj potrebujejo.
če dojenček joka, ne trmari... trmarjenje se prične v času, ko se otrok začne zavedat sebe kot samostojne osebnosti... zdaj jokajo, ker so v stiski in nas potrebujejo.
konec koncev je pa porodniški dopust namenjen negi otroka in js pravim, da sem doma zarad tamale... če jo bom cel dan nosila  v naročju, jo pač bom... stare tetke se nej pa po trepalnicah mečejo.
spanje ponoči... sin je pred dopolnjenim 20. mesecem 2x prespal noč, nato so bile pa vse noči prespane... 19.5 mesecev sva se dojila in se je pač zbujal za podoje. pri 13ih in pri 18ih mesecih sva bila na infekcijski kliniki (1x calici virus, 1x rota virus) in je bil samo na mojem dojenju, ker ničesar drugega ni obdržal v sebi. sva že skoraj prenehala, a sva spet začela na polno dojit, ker druge ni blo.

frrrr, SVAKA ČAST, da si ga dojila toliko časauser posted image user posted image user posted image ker kot sem rekla nekaj postov nazaj...dojenje le ni tako preprosto, no vsaj pri meni zaradi tega blesavega mastitisa...moram še vedno pazit na prizadeto dojko, ker se mi ves čas nekaj zatrdeva, ampak od mastitisa dalje mora zgleda ful sesati in se mu malo ne da hitro obupa...na ta drugi dojki pa kar teče in potem tam nadoknadi...tko, da
KAŠICE...pri nas če bo le šlo odpadejo najmanj do 6meseca...moja prijateljica ga je dojila kar do 7m in šele potem začela malo s kašicami in se je čisto fajn redil in P rekla da je vse ok...tko, da rižkoo verjetno je odvisno od posameznice in koliko je mleka...

Črni, pa dolgi nohtki...tudi pri nas...vedno bolj ker tako vneto tlači rokice v usta in že prijemlje prve igračke in vse kar dobi pred obraz tudi mamin nosek, pa laske, pa usta...enkrat sem imela obraz nad njim in je stegnil rokice in me pobožal po obrazu PUNCE...jaz sem kar zajokala od veselja in klicala mojega da mu pokažem, no saj vem čisto naključje ampak vseeno, vsakič ko se zgodi kaj tako posebnega, pa nasmehi, kljub temu da sem ga malo prej mučila s fiziološko...pa čebljanje in smeh...VSE to mi daje energijo in moč za:
dojenje...kljub težavam, za crkljanje v naročju...kljub temu, da postaja vedno bolj težak...za čas, ki ga preživljam z njim...kljub temu, da ne morem v šoping, pa na telovadbo pa smučat kadar hočem...pa za moč, da tašče, tete, prijateljice itd...skenslam, ko kaj pametujejo...to je moj/najin otrok in dobil bo vso ljubezen, ki mu jo lahko dam...sem rekla svojemu ZDAJ je moj bejbi na 1.mestu

majakla
, mi imamo čisto isto igralno blazino ampak ne zdrži preveč dolgo na njej mogoče max.10 min. potem se pa že jezi, ker ne more igrač v usta dobiti...mislim, da ni nič narobe, če je na njej dokler mu paše, pravijo, da ko začne otrok jokati ga je treba odstraniti od tam kjer je, ker je preveč dražljajev in mu je preveč

rižkoo...zelo samosvojauser posted image user posted image user posted image jaz tudi pa še trmasta in si NITI pod razno ne pustim pametovati...včasih, če ni moj dan jim pa kar hitro kaj nazaj zabrusim...tašči pač na lep način, ker mi dela uslugo in ga pride večkrat malo popazit, da jaz skočim v trgovino ali pa vsaj skuham in pospravim, ji pa vsekakor povem, ko se ne strinjam z njo...npr. ona pravi: "a ni premraz za ven"...pa ji rečem, da ne, da ni, konec debate...pa spet:"a mu ne bi dala volnenih nogavičk gor, ker je malo mrzlo" ( v stanovanju kjer je najmanj 26C in ima nogavičke) pa ji rečem, da ne, da ima že nogavičke...no tko se je začelo in zdaj mi že ful manj govori kaj naj naredim...

< Sporočilo je popravil tane -- 11.1.2010 22:19:13 >

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
11.1.2010 22:24:20   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

Najlepša hvala za info, Tiara123...meni se namreč ne da v Ikeo vozit zdaj pri vsem tem snegu in mi bo posteljico nekdo pripeljal, za jogi, če bi hotela iz Ikee bi ga pa hotela videti tko, da ga potem raje kupim tu v Slo...

Jogi...saj vem smo o tem razpravljale še ko smo bile nosečke ampak vseeno, sem že pozabila...še katera priporoča kaj poleg Dormea...vem, da je ena omenjala nekega iz kokosa?

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
11.1.2010 22:29:02   
LINDI
Jaz sem tudi tako srečna kot ve,ko lahko stisnete svojega malčka k sebi ko zajoka,obožujem ga non stop se ukvarjam z njim,pojem mu,govorim,lubčkam ga non stopuser posted image zdaj se še pustiuser posted image ,ni boljšega kot biti mamiuser posted image

Joj Nikec je pa takkkkkkkkkkkkkkooooooooooo lep.

IGRALNA blazina mojemu ni tako zelo všeč,hitro se je naveliča,ker še ne doseže igračk,potem je pa hud,pa začne jokatuser posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
11.1.2010 22:35:34   
Anonimen
tane... hm, ja sm pozabila napisat, trmastauser posted image
Ej, moja tašča tud.. je morila z "a je lačen", pa " a je lačen?, pa " a je lačen"... vsakič ko mali pač joka, je za njo lačen. Pa sva se fejst ruknle, pa sm ji očitala, da mi skoz daje tak občutek, kot da ne nahranim dovolj svojga otroka in da mi vsiljuje misli, da mam premal mleka in skratka..... Zdej, ko pride gor.. vpraša mojga moža " A je čas za papiko?"user posted image Bi jo sam okol kepe...

Ej, jst sm ta..., ki sem napisala, da po 6 mes mlekec mamin ni dovolj... , bom kr prepisala kar sm prebrala..

Vprašanje:
V trgovinah prodajajo hrano za dojenčke, na kateri piše "po dopolnjenem četrtem mesecu". Otroka bi rada dojila vsaj do šestega meseca starosti. Ali mu moram kašice dodajati že zdaj?

Odgovor:
Ne! Prvih šest mesecev za dojenčka ni boljše hrane, kot je lahko prebavljivo materino mleko oziroma materinemu mleku enakovredne mešanice, ki vsebujejo prav vsa hranila, ki jih potrebuje otrok. V tem obdobju ne potrebuje ničesar drugega. Šele po šestih mesecih se zaloge železa, ki so se med nosečnostjo nakopičile v otrokovem organizmu, izpraznijo in je treba začeti dodajati. Zato naj vas spretno oglaševanje izdelovalcev otroške hrane ne zavede, da bi kupovali nekaj, za kar je še prezgodaj.

Ne vem...user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1984
12.1.2010 7:38:54   
Crystall
Ejjjj :)

Vidim, da naši oktobrčki pridno rastejo user posted image user posted image user posted image  Blaž je že pogruntal, kako se obrniti iz trebuščka na hrbet, igračke tudi sam drži in jih daje v usta. Je pa res, da je zelo močen fant. Včeraj sem ga tehtala in imamo skoraj 8 kilogramov user posted image user posted image user posted image

Sicer pa Blaž že pozna angleški valček, ogromno pesmic (celo eskimsko in angleške otroške), je že cela mala enciklopedija user posted image . Res se z njim ukvarjam non stop - je še ta prednost, da mi ni treba kuhati user posted image  - kuha moja mami. Blaž tudi obrača oči proti televiziji - takrat celo ziza ni več zanimiva .... hahahahahaha

Blaž star točno 1 mesec
user posted image

Blaž star 1 mesec in 19 dni
user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
12.1.2010 10:32:48   
Anonimen
Par dni me ni pa vas spet komaj dohajam...

Jaz slabo spim...pa ne zaradi male ( ta mi lepo spi od 20h-21h do 5h-pol7h), ampak zaradi tega,ker mi joški totalno otrdita ( no leva, desna ne tako ) in mi vse vn teče ( in pušča kljub chico blainicam)..ma sm slabe volje. Zvečer pa komaj kaj dobi mala ( včerej 40ml iz obeh ). Ma tole dojenje je res ena znanost. A še kateri tako ''nabije''mleka ponoči ??

Glede nasvetov tašč ...o jojjjjjjj ne govorite. Men se je že skor sfulzlal, pa samo na obisk greva. Dobre tiste, ki skupaj živite.

Drugi teden imamo posvetovalnico in 1 obv. cepljenje in cepljenje za rota. Tiste, ki ste že dale cepit ali je bilo pri tej kompinacij kaj str. učinkov. Glede teže sem joi včeraj stehtala ima 5,200 in cca. 63cm. Tako da smo prišli od 2.850 ( odpustne ) in 51 cm kar deleč. Samo za težo me skrbi, da ni premalo. Bomo videli...se vam kaj oglasim...

(odgovor članu Crystall)
  Neposredna povezava do sporočila: 1986
12.1.2010 11:11:36   
Anonimen
user posted image

user posted image

(odgovor članu Crystall)
  Neposredna povezava do sporočila: 1987
12.1.2010 11:12:36   
lenika83
Dober dan!

mM mi niti ne teži toliko, ko so vsi tako pametni. Bolj se jim čudim od kod takšne ideje pobirajo. Pa včasih pomislim, da mi je prav hudo za njihove otroke, ki očitno niso bili nikoli v življenju prav pocrkljani. Trak za nošenje sem pa že naročila, ampak vseeno hvala za ponudbo.

Črni, pa dolgi nohtki...tudi pri nas...vedno bolj ker tako vneto tlači rokice v usta in že prijemlje prve igračke in vse kar dobi pred obraz tudi mamin nosek, pa laske, pa usta...enkrat sem imela obraz nad njim in je stegnil rokice in me pobožal po obrazu PUNCE...jaz sem kar zajokala od veselja in klicala mojega da mu pokažem, no saj vem čisto naključje ampak vseeno, vsakič ko se zgodi kaj tako posebnega, pa nasmehi, kljub temu da sem ga malo prej mučila s fiziološko...pa čebljanje in smeh...VSE to mi daje energijo in moč za:
dojenje...kljub težavam, za crkljanje v naročju...kljub temu, da postaja vedno bolj težak...za čas, ki ga preživljam z njim...kljub temu, da ne morem v šoping, pa na telovadbo pa smučat kadar hočem...pa za moč, da tašče, tete, prijateljice itd...skenslam, ko kaj pametujejo...to je moj/najin otrok in dobil bo vso ljubezen, ki mu jo lahko dam...sem rekla svojemu ZDAJ je moj bejbi na 1.mestu

Tu se pa moram podpisat. Ne bi se mogla bolj strinjati. Jaz sem včeraj videla, da si je dajala nogico od žirafice v usta in sem takoj letela po fotoaparat user posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
12.1.2010 11:57:56   
malaMravljica
Rizkoo, ma kaj je to, a imava midve vse iste knjige al kaj. Tiste tanke imava iste, ta tekst si pa vn iz Baby knjige prepisala, ki je tudi od nemskih avtorjev a ne? Tam sem tudi jaz to prebrala, pa vceraj nism vec vedla od kje mi to.

Moj mali pa ne spi vec dobro ponoci, zbuja se na eno uro in pol joka, rabi dudo in to celo noc tako. Vceraj sem po celi vecnosti popila dve kavi, danes ju bom spet, sem neprespana do konca, pa se ldvice so me zacele bolet, ker sem celo noc skakala po mrzlem stanovanju brez si kaj oblect.

Pravoda, jaz imam isti problem z blazinicami in mlekom ponoci. Sem nekako resila tako, da pac spim sam na hrbtu, se med nosecnostjo sem bolj na trebuhu bla kot sedaj, sam ne gre, je takoj vse mokro drugace. Pol pa, ko popije na eni strani se dam mal na bok na tisto stran, potem pa spet na hrbet.

Ti nasveti ja, men moja tasca non stop razlaga, da malega ne bi smela s sabo okol nosit. Ja pa ja de, kot da sem vsak dan v sopingu za nepotrebne zadeve, tok poredko grem in to izkljucno po hrano, takrat ga pa vedno s sabo vzamem in ze imam razlog za to. Vceraj spet ista pesem, pa sem ji ze spet rekla, da ni res kar govori, da mora prit v stik z bacili, da ne bo sedaj v vati, pol pa takoj ko pride prvic do tujih ljudi zboli. In je imela odgovor na to, da ce sem slisala na porocilih, da je tukaj en dojencek urmru za prasicjo gripo user posted image user posted image user posted image  prav res nisem slisala, pa imam ze nekaj casa cel dan prizgan radio. POtem je rekla, da ona je njene vedno dala tasci, da nakupovanje z dojenckom ni prakticno user posted image user posted image user posted image  jaz pa nazaj, ja je prakticno, tako ga imam rada, tako ga gledam tudi med nakupovanjem, hihihi... a sem zleht a user posted image  

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
12.1.2010 12:07:17   
Emilly
Živjo!!!

Se spet malo javim.... Naša je še kar fuuuul pridna. Ponoči že skoraj redno spimo po 11, 12 uruser posted image user posted image user posted image  Se mi je ponoči tudi mleko zeloooo nabiralo, zjutraj sem kdaj mislila da mi bodo eksplodirale, pa so se tudi moje joške navadile na tak ritem, tko da zdej je že skor ok!!!user posted image  Prav zaradi dolgeeega spanja, pa Gaja zvečer in takoj zjutraj poje ogroooomno, ampak res, kdaj prov pomislim, od kje še črpa. Tko da tudi samo z dojenjem, našiuser posted image  z lahkoto spijo tudi po več ur (mislim, da je ena napisala, da je treba dodajati, da bo spala dlje, sem že pozabila katera)

Tudi čez dan ni skoraj nobenega dela, ko jo previjem in napapcam, veselo vriska, se igra ali spančka do naslednje lakoteuser posted image  Sicer pa punce sem popolnoma istega mnenja glede''razvajanja'' . Tudi jaz jo rada nosim, še bolj pa moja tašča.... Sicer pa zadnje čase pride zelo redko do joka, tako da se večkrat kar leže igrava in zabavava.

Res ste boge, ko vam tako pametujejo, jaz bi znorela.... HB živimo sami brez tašč, tako da do takih pametovanj večinoma ne pride. Nasploh ne bi prenesla mojih ali pa njegovih staršev 24 h skupaj, enostavno ne gre, pa če smo še taki prijatelji!!!

Na vseh slikicah so čudoviti naši oktoberčkiuser posted image user posted image user posted image  Očitno je, da smo vse dobre mame,  aneuser posted image

Nič malo bo treba ven v to meglouser posted image , ker že dolgo nismo bili......

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
12.1.2010 14:31:56   
LINDI
Taki cukri ampak kako vam rata nasmehe ujet,naš se ful smeji,ko ga hočem pa slikat pa takoj resno pogleda ker je tak firbec kaj to zdaj mami počne s to škatlo in mi sploh ne rata edino na eni fotki se je tko mal nasmehniluser posted image user posted image user posted image noro,pa jih imam ogromno fotkuser posted image

Ja ja ti nasveti in teženje nadležno ni kaj...Ena je napisala,da je skoz lačen pri taščiuser posted image no naš ma pa skoz krčke,ker se pri njej začne jokat ja,ja krčke ima,ne vem zakaj jih potem pri meni nimauser posted image In mi gre tud ful na živce touser posted image Pa enkrat mi je 5x rekla,k je dež padal,da naj marelo vzamem,ja ja kar naj proba moj voziček z eno roko vozit itak imam parelino za voziček in zase kaj rabim še dežnik v glavnem ta 6 mi je pa film poču sem rekla,pa sem vam že 5x povedala,da ne morem z marelo vozička vozit.Pa saj če 1 ali 2 pove v redu presliim ali požrem,ko pa tokrat zateži maš pa dost,tko ,da če se le da šibneva malo domov da se skuliravauser posted image saj ne veš,a nič ne posluša,ko ji kaj govoriš ali kaj je to zaen user posted image

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
12.1.2010 14:34:25   
majakla

Haaalooo! Kje ste? Se pozna, da naše pikice in pikeci
vsak dan manj spijo, ne?

Pri nas je čez dan nekako tako, urco spi, dve urci bedi,
pol urce spi, spet dve bedi, pol urce spi in včasih do 21h,
to je nekje tri ure bedi, pol pa ga "vrže" in ponoči spi od
cca. 21h pa do 6-7h, no, potem pa je taaak lačen ko volk.
Danes se je zbudil ob 6.45, 15 min jedel, 5 min kakal, se
previjemo, spet 10 min jedel in spet kakal, se previjeva
(tu je ati že šel nazaj spat) in potem sva oba, ko naša
četica koraka, šla za atijem v veliko posteljo, kjer smo
spali do 10h.

Kdaj "dobijo" končno barvo oči, ker Nik ima še vedno
modre, pa jih nima po kom imet ? ? ?

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
12.1.2010 14:38:08   
majakla

Ja Lindi, te tašče. user posted image

Ampak veš kaj, me bomo tudi tašče nekoč,
ampak si ne znam predstavljat user posted image , da bomo
taaak tečne!
user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
12.1.2010 15:06:31   
tea85
helo

ja jaz sem spraševala o teh kašicah pa to user posted image midve se ne dojima a vendar bom pri 4 mesecih nekje za okus že dala kak korenček ampak ne bom pretiravala, namreč biti ji tak nima kaj, je moja kolegica tudi že v tem času dodajal, sedaj je mala stara 9 mesecov pa je skoraj vse. user posted image

ja meni pa ne pametuje tašča ker je nimam ( je pokojna) ampak moja babicauser posted image ej to pa ponorim in zadnič sem bla tak že tečna in je nekaj pametovala ker sem ji dala mlačno mleko za pit, ona pa bluzi da je mrzlo,...pol že da kak jo prijimam, da jo tak grdo vlačim, haloooo????!!! kak naj otroka dvignem kot ga, ne vem za njo je vse pregrobo, ahh...včasim me tak razp**** da ji povem svoje te pa se muli pol.user posted image te pa naj gre tam k mojim bratrancem pa njim govrit kak delajo z otroki, to pa ne upa. grrr
ž

jaz pa ji mam namen kupit zdaj to igralo, ta otoček, samo me je strah da ji to nebo zanimivo, ker bolj ji maham kaj on samo gleda, pa vse drugo bol zanimivo, na hrbtu pa tak noče dolgo ležat te pa že jokuser posted image

danes spet nisem kaj dosti spala ker je bla skoz neke lačna, mogla bi pospravit, cote obesit pa se mi ne da, bi šla kar spat, zdaj mala spi ampak v tem času sem se vsaj v miru najedla.

aja pa še to, otrok ni razvajen od tega ker ga cartamo pa to, no malo že user posted image ampak razvajeni otroci so za mene tisti kot je že lenika napisala, ki dobijo materialni vse kar si zmislijo pa itd.

LINDI- jaz jo ful dosti slikam ko se z njo ukvarjam, ravno zaradi takih trenutkov ko so smeheci al pa kaj, da mam že pri roki user posted image user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
12.1.2010 15:41:18   
palegia30
Ojla, da se še jaz malo javim...
Rižko si tudi srečnica, ki ima že menzes, evo jaz sem jo dbila kljub polnem dojenju..V petek pa na vstavitev materičnega vložka z bakrom.

Drugače je moja punčica spala od 21 ure in do 5!!!!!!!!!!nisem mogla verjet in to v kosu..morda pa se začenja spanje v kosu..joj kaj bi dala. sem imela pa prsi nabite so kar počit hotle, hihi...

Drug teden imava prvo cepljenje..

Mamice uživajte še naprej ob svojih malčkih mene že kliče.

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
12.1.2010 20:51:24   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Tiara, ojla, sem se ze nekajkrat spomnila nate. Kako si, kaj imas in od kdaj? Mogoce sam jaz ne vem. In se nekaj, kako si zadovoljna z vozickom? Jaz zelooooo.

mM, imaš ZS..

28.10. smo dobili punčko Taro in od takrat je RR in internet na splošno nekje na zadnjem mestu na prioritetni lestvici.. Drugače pa smo pridni, veliko jemo in spimo in hitro rastemo.

Bugaboo je pa zakon in mi ni žal, da ga imamo. Čakamo le še na tople dneve in pomlad, ko bova (upam da) skoz na terenu in upam, da se mala ne bo pritoževala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1996
13.1.2010 0:24:39   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo
Ej, jst sm ta..., ki sem napisala, da po 6 mes mlekec mamin ni dovolj... , bom kr prepisala kar sm prebrala..

Vprašanje:
V trgovinah prodajajo hrano za dojenčke, na kateri piše "po dopolnjenem četrtem mesecu". Otroka bi rada dojila vsaj do šestega meseca starosti. Ali mu moram kašice dodajati že zdaj?

Odgovor:
Ne! Prvih šest mesecev za dojenčka ni boljše hrane, kot je lahko prebavljivo materino mleko oziroma materinemu mleku enakovredne mešanice, ki vsebujejo prav vsa hranila, ki jih potrebuje otrok. V tem obdobju ne potrebuje ničesar drugega. Šele po šestih mesecih se zaloge železa, ki so se med nosečnostjo nakopičile v otrokovem organizmu, izpraznijo in je treba začeti dodajati. Zato naj vas spretno oglaševanje izdelovalcev otroške hrane ne zavede, da bi kupovali nekaj, za kar je še prezgodaj.

Ne vem...user posted image

se strinjam z odgovorom. ne prehitevat z žlico! celo življenje bodo uporabljali žlico, imajo še čas. pri starosti 5 mesecev nas bodo obiskale patronažne sestre, ki nam bodo predstavile kako otroka privajat na gosto hrano. to ni tekmovanje kdo bo kaj prej poskusil, gre za naše otročke.

in etikete... na čokolešniku piše po dopolnjenem 8. mesecu... js bi na embalažo napisala po dopolnjenem 12. mesecu, ker vsebuje oreščke.
oreščki, agrumi, med, kravje mleko, svinjina... te stvari so na jedilniku po dopolnjenem 1. letu ali še kasneje.

tea85 in majchy - pomaranč in mandarin ne ponujat svojim otročkom. tega js ne jem, ker dojim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
13.1.2010 0:43:52   
frrrr
mM in pravoda - priporočam blazinice Chicco 0+, odlične so!

tea85 - vsak otroček je poseben. nekateri dobijo pikice, če doječa mamica kaj prepovedanega poje. druge otročke imajo za testne zajčke in jim svašta porinejo v usta, ker so se jim sline cedilo ob pogledu na njih, ko so jedli user posted image otroci nas opazujejo in posnemajo naše gibe, a to še ne pomeni, da morajo imet enak jedilnik kot mi. če je prijateljčin otrok ok, hb... ni pa rečeno, da se ne bo pojavila kakšna astma ali kakšna druga vrsta alergije kasneje v življenju zaradi prehitevanja.

muca*maca - ene dobijo zelo hitro menstruacijo kljub polnemu dojenju, druge srečnice so celo leto ali več brez. ima pa mleko verjetno res drugačen okus, ker se je tut jaša zmrdoval nas joško, kadar sem imela obisk

majakla - js tamalo pustim na igralni blazini dokler uživa. ne more ji škodit user posted image

tane - dojenje in ostale aktivnosti - sin bil star 4 mesece, ko smo šli na zimski dopust. sem poskusila smučat na eni otroški progi, pa me je blo tolk strah, da se mi kaj zgodi. vezi so bile še premlahave... v soboto gremo na letošnji zimski oddih, pa bo moja smučarska oprema kr doma počivala, js bom pa vozičkala in se sankala s sinom. letos uživam z malo, pred mano je pa še ohoho let, ko bom smučala user posted image

kar se pa prespanih noči tiče... nečakinja od rojstva dalje spala celo noč, sine pa ne in ne. vsak otrok je drugačen. slej kot prej bodo vsi spali... ko bomo mi imele probleme s spanjem, jih bomo pa težko iz postelje dobile user posted image

lepo spite!

Neposredna povezava do sporočila: 1998
13.1.2010 0:46:16   
frrrr
samo težim vam... me imate že dost? user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
13.1.2010 8:38:15   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

Ja ja ti nasveti in teženje nadležno ni kaj...Ena je napisala,da je skoz lačen pri taščiuser posted image no naš ma pa skoz krčke,ker se pri njej začne jokat ja,ja krčke ima,ne vem zakaj jih potem pri meni nimauser posted image In mi gre tud ful na živce touser posted image Pa enkrat mi je 5x rekla,k je dež padal,da naj marelo vzamem,ja ja kar naj proba moj voziček z eno roko vozit itak imam parelino za voziček in zase kaj rabim še dežnik v glavnem ta 6 mi je pa film poču sem rekla,pa sem vam že 5x povedala,da ne morem z marelo vozička vozit.Pa saj če 1 ali 2 pove v redu presliim ali požrem,ko pa tokrat zateži maš pa dost,tko ,da če se le da šibneva malo domov da se skuliravauser posted image saj ne veš,a nič ne posluša,ko ji kaj govoriš ali kaj je to zaen user posted image

lindi se mi zdi da je tvoja tašča ista k moja user posted image user posted image user posted image user posted image ne šmergla 5% in tumba svoje pa če se jst strinjam z tem al pa ne sam zdej nazadnje pa k se mi je film otrgu je pa zaenkrat uredu no ja res je tud da sm komi 2 dni spet kle sam se noben ne utika in noben ne hod v MOJO sobo kar sm pa najbol vesela tko da naslednjič ko bojo padal komentarji jo bom takoj utišala in ne bom več čakala na 5x, 6x, ....

kar se pa hrane tiče pa jst tud ne mislm čisto nič še dodajat 6mescou bom dojila in pol probala z dodajanjem

FRRR dej mi prosm povej kako se zmenš to z obiskom na domu al kr sama pride user posted image

MAJAKLA jst sm slišala da se jih do 1 leta če lahko tko rečm dokončno pobarvajo user posted image ke Aleksej ma tud sive pa nevem no moj mamal sive sam prevladuje bl nevem zelena on ma neko čudno mešanco user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tko da ne vem če ma glih čist sive ampak naš mali jih pa ma AJA pa zeloooo lep baby in dnevna tudi user posted image

ZOBKI no pri nas jih še ni sm bla pa dva dni nazaj tooook šokirana k mi je mami rekla da bo oči zgubu spodnje dve 1 halooooo pri 48 no ampak pustmo leta on je obseden z ustno higieno in 3x na dan drgne tiste zobe tud k je kadiu pa če je zvečer pržga in si pred tem umiu zobe si je pol še enkrat user posted image in zdej to se mi toook smili ker je čist puff je pa šou v moste na zobno higieno spucat kamen in je rekla da ma neko bolezen dlesni user posted image in da je to dedno tko da bi bilo fajn da gremo svi njegovi potomci na pregled user posted image si je pa tud zobni kamen spucu tko da je reku da je tud med dlesnijo in korenino in da je zaradi tega prišlo do odstopanja user posted image 85uer kr neki da mi zobni kamen spuca ampak bo treba it dokler me kej ne rukne

zdej pa letim mamo danes prvo pikico upam da ne bo joku

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?