manca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Crystall Mi imamo pa atopični dermatitis - po vsej verjetnosti! Blaž je imel grozne težave s kakanjem in drobne mozoljčke po telesu. In sm v sredo klicala pediatrinjo in je rekla, da naj se v petek prideva pokazat. V četrtek zvečer smo se kopali in se v petek zbudili z globokimi ranami za ušesi, čisto luskastim telesom, hudo rdečico, jokom, nervozo. Baje da to malega GROZNO srbi . Pediatrinja nama je dala kapljice, ki naj bi Blažu omilile občutek srbečice, advantan za 2x na dan in posebno kremo z oljem, da mu vlaži kožo. Hkrati sem dobila napotnico za v bolnico, če čez vikend ne bo za zdržati. Sicer pa v ponedeljek se slišimo s P in če ne bo čisto ok, bo ona klicala v bolnico, če naju lahko takoj sprejmejo na dermatološko, da bodo Blažu naredili preiskave na kaj je alergičen, da se vem temu izogibati. Če bo pa ok, se bova pa čisto navadno naročila na pregled s čakalno dobo. Je pa res, da je Blaž zadnje čase slabo spal, slabo jedel, se praskal kolikor se je pač lahko, ni bil več tak smejko - ampak pravi resnež. Tudi problemi s kakanjem so najbrž povezani s temu. Danes grem takoj po nov pralni prašek - prav za otročke. Drugače se pa že 1 teden izogibam mleku in jajcem v celotni prehrani. Temu smo zdaj dodali še svinjino, večino bele moke ... tak, da je moja prehrana bolj švoh. Upam, da bo tole res čimprej bolje, da Blažu pomagamo, da ga ne bo celo telo srbelo. Tudi pri moji prvi hčerki je bilo rečeno, da ima atopični dermatitis. Dobili sva fenistil kapljice in eno namešano kremo v lekarni. Toda fenistil kapljice niso pomagale nič, zato sem na netu prebrskala res ogromno in izvedela, da je bolje, če grem v lekarno po fenistil gel in ga namažem po obrazu, kjer se je res praskala. Je bilo pa to ugotovljeno pri starosti 2 mesecev. Čakalni rok za pregled za alergijo je bil pa 3 mesece, tako da nisva nič prej na vrsto prišli, kljub temu, da je imela obupno kožo. Ta čas sem bila na dieti in sem živela brez mleka, jajc, salam pa tako ali tako nisem jedla skoraj do konca dojenja. No in ko je sledil pregled pri alergologu so nazadnje ugotovili zmerno alergijo na mleko, alergijo na banane in jabolka. Alergija na banane in jabolka pa je minila šele letos. Če se le da probaj vstrajati, da ga čimprej testirajo, da boš vedela, če je poleg mleka in jajc še kaj drugega. Mene kljub teženju niso nič upoštevali, kvečjemu so naju hoteli sprejeti na Jesenice v bolnico in povečati dozo kapljic Fenistila, kljub temu, da je bila doza, ki sem ji jo dajala že presežena za njeno starost. Zgovarjali so se celo na to, da takega majhnega otroka nebi radi testirali. Potem pa ja vedi, na kaj je alergičen. Večinoma alergija izveni do otrokovega drugega leta, ni pa to vedno res. Pri nas je zdaj hb vse ok in nima težav. Tudi kopala sem jo vedno v vodi z dodanim olivnim oljem, ker če sem jo z mandeljevim so se ji pokazale dodatne pikice po telesu. Če želiš, ti lahko pošljem list, ki sem ga dobila na Jesenicah pri alegologu glede prehrane. Ga moram poskenirat, pa ti ga lahko potem zvečer oz. jutri dopoldne pošljem če želiš. Samo na ZS mi pošlji mail
< Sporočilo je popravil manca -- 19.12.2009 9:22:06 >
|