tane
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo Ženske ženskice.. Vidim, da nimam sam jst težav z mlekecom. Ma me žalosti to. Čez dan nama nekak in to komaj rata preživet brez dodatka.., zvečer je pa kr skor nujno. In to že 9 dan. Mu dajem Novalac NF, nočno formulo, ki je bolj nasitna in naj bi dlje spal ampak... ne drži. . Sicer ne spi malo ampak... gre mami pozno spat pa se mi zdi da moj sinko mal spi. Skratka, tko močno me žalosti, da ga ne vidim več goltat... zdej se tko bori na moji joški, da je joj. Lenuščka je mal in se mi ne da vlečt, moje joške pa tud niso ne vem kaj polne. Včasih je kr teklo, zdej bi vse dala, da mi zalije majco. Eh.. ma se tolažim s tem, da je moj nedonošenček mel ko je blo najbolj potrebno moj mlekec. Sm pa včer brala, da ko začneš dodajat s flaško, začneš počas otročka odvajat od dojenja... in me je kr zmrazli. Sm rekla, da bom naredila vseeeeee, da se bova še lahko cartkala na joškici koroškici. Men je to tko lepo..... No in jem korenje, glodam ko zajkla, nalivam se s čaji in vodo, da mi je slabo.... uglavnem... vzhajam kot kvas. palegia30, nimam nasveta... sva na istem in mi je tud zate hudo..., vem kako ti je, tudi meni je. punce, evo oglašam se tudi jaz, je naš lepi fantek tako aktiven čez dan da nimam časa za pisanje, preberem vas pa kar velikokrat, da kaj pametnega izvem...no, tokrat pa imam še jaz nekaj za povedat... se dojiva na polno in si večkrat preberem tudi na tej strani glede dojenja in izvem kaj koristnega, priporočam vsem, ki želijo dojiti!!! http://med.over.net/forum5/list.php?94 bistvo vsega pa je POVPRAŠEVANJE in PONUDBA, tako, da če hočete imeti dovolj mleka je potrebno tudi vmes črpati ko otroček ne je, se pravi, če hoče jesti le na 4 ure in ni dovolj mleka, je treba recimo na 2 uri črpati in to večkrat tako bo telo zaznalo, da mora "narediti" več mleka... ne pomaga hrana in pijača (je koristno), le to, da večkrat izprazniš dojko, pa naj bo to na način, da otroček sesa ali pa s črpalko...tako, da NE OBUPAT, ker to je res nekaj najlepšega ko ga/jo gledaš ko sesa...no, vsaj meni. Pa še to, ko pravite nekatere, da vam spijo več kot 4 ure tudi 7,8 ur...ja lepo in prav ampak za dojenje pa slabo, ker potem ni sesanja in dojka začne proizvajat manj mleka, zato bi morale vmes vstati in si sčrpati...no, pa nočem pametovat preveč, vse to sem si prebrala na netu in tudi na tem forumu. KAKANJE...ali ima katera ta problem, da preveč kaka...naš kaka tudi 3-4 na dan, pa v bistvu to ni problem, problem je to, da ima pri skoraj 2 mesecih še vedno tako tekoč drekec, da je do hrbta pokakan predvsem zjutraj, ali pa mu pri strani ven priteče...sem probala že vse plenice...Muller, Hofer, DM pa pristala na Pampers iz Mullerja pri katerih mu vsaj lulanje ustavijo, ker je bil tudi polulan večkrat po boku ali po hrbtu...za kakanje pa kot sem rekla mu ne zdrži nobena
< Sporočilo je popravil tane -- 9.12.2009 0:11:36 >
|