|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
9.12.2009 15:11:26   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: lunika

DOHODNINA: ima katera kej pojma o tem, baje je treba dati otroka vpisati do konca januarja! Če katera kej ve, kako je s tem naj napiše!

lp

Sicer ne vem, ampak mi je mama rekla da do konca decembra. Sicer potem ni nič izgubljeno, ker ko dobiš odločbo naišeš pritožbo in je vse OK... samo tako prej urediš.

Ah, zdaj se je zbudila naša koka, grem ji dat joško :)

(odgovor članu lunika)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
9.12.2009 15:36:42   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: lunika

DOHODNINA: ima katera kej pojma o tem, baje je treba dati otroka vpisati do konca januarja! Če katera kej ve, kako je s tem naj napiše!

lp

Sicer ne vem, ampak mi je mama rekla da do konca decembra. Sicer potem ni nič izgubljeno, ker ko dobiš odločbo naišeš pritožbo in je vse OK... samo tako prej urediš.

Ah, zdaj se je zbudila naša koka, grem ji dat joško :)

na davčni urad prijaviš otroka in to do konca januarja. če ne oddaš prijave lahko daš pritožbo na informativni izračun, ampak se pol vse skupaj zavleče do decembra.

mi smo pridni, prijavljamo do konca januarja in mamo pol denarce za na morje.user posted image user posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
9.12.2009 18:28:09   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: karmen b

Sprehod po mestnem jedru predlagam za jutri, ker sem danes brez avta, jutri pa je menda tudi vreme lepo napovedano. A se katera javi. Jaz bi tam nekje malo pred dvanajsto. Na prešercu?

Jaaaaa, se prijavim,  user posted image ampak 12 mi je takooooo zgodaj user posted image Resno ne vem če se bova uspele do takrat spokat ven, ker ful pozno ustaneva in ponavadi takrat šele zajtrk jem. Te pokličem.

(je pa res da lahko za zajtrk pojem kako tortico v mestu user posted image )

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
9.12.2009 19:22:33   
Anonimen
http://bibaleze.si/clanek/starsi/kolumna-otroci-niso-za-v-gostilno.html

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1354
9.12.2009 21:19:15   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

o, gorenka, na 3-4 urce se zbujat za jest je luksuz user posted image no, Brina je tut pridna, sam Jaša je pa tut po 7x jedel na noč (starejši kot je bil, bolj pogosto se je zbujal za dojenje). naj princesko kdo na sprehod pelje, ti pa za v mižale...

pri nas je bilo pri prvem enako

frrr kako pa ti zdej jaša spi?
naš 27 mesečnik še vedno ne, ga moramo vedno k sebi vzet, včasih je pa tudi dretje ne glede na to, kje spi
nekje 5-6 noči je prespanih v celoti. 1-2 tedensko je pa tako, da se recimo prebudi vmes in hoče lulat al pa pit, al pa kr brezveze joka v spanju.
dojila sem ga 19.5 mesecev in do takrat se je noro zbujal. mogoče eno noč do takrat prespal v celoti. ko sva prenehala z dojenjem, je začel spat. pri dveh letih je ostal v svoji sobi sam. zdaj spi ene 2 noči tedensko v svoji sobi celo noč, ostale noči ga pa prenesemo k nam, ko greva z možem spat, ker je tolk fino zjutraj, da smo vsi skup user posted image na začetku ni bil vajen Brininega joka vmes in je celo prosil, če ga lahko nazaj v njegovo posteljo neseva. no, pa sta se unesla - Brina skoraj ne joka, Jaša spi tut ob jamranju. upam, da bo čimdlje tolk lepo...

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
9.12.2009 22:36:35   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

vam še eno fotko mojih sončkov pripnem

Joj kako sta simpatična. Se pa morate imet res fajn user posted image

Gorenka - jao pa kaj je s temi zdravniki in sestrami??? Pol pa bodi pameten kaj nardit. user posted image

Ena se je pritoževala glede pleničk (da vse spuščajo). No jaz sem se enkrat razjezila, kupila Pampers active fit (frr, hvala user posted image ) in so glede puščanaj zakon! Nam še v nobenem primeru ni prišlo nič skozi - ful pokakana, polulala, mama zaspana - zato kar dolgo ni bla previta... ven pa ni nič prišlo.

Zdaj pa se gremo spet previt pa jest in probat spat. Nočko

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
10.12.2009 8:29:18   
Anonimen
Dobro jutro punce, kako lep dan bo danesuser posted image Včeraj se nisem nič oglasila me je napadel ponoči en prehlad ( grlo me je bolelo za znoreti, nosek puščal,..grr ) tako, da sem bolj počivala včeraj ( čeprav sprehod sva pa vseeno naredila ). Vzela sem Lekadol plus C ( v lekarni so rekli da lahko ) in isla moos pastile in je veliko boljše. Samo še nosek pušča danes.
No naša je danes tudi lepo spala od 21h pa do 4h ( je skrajšala 2h kot prejšne dni ) ampak ok sva pojedle in hitro nazaj zaspale. Me pa skrbi tole dojenje. Jaz sploh več ne vem ali dobi dovolj ali ne ( mislim, da preveč berem vse namesto da bi prisluhnila otroku in sebi ??). Dopoldne jo kar lepo dojim, popoldne pa vseeno pristavljam ampak je sita bolj za malo časa pa ji potem dam še dodate. Ali je to OK punce, prosim za pomoč ?

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1357
10.12.2009 9:15:01   
lenika83
pravoda če bi jo rada še naprej samo dojila, potem predlagam, da se probaš čimbolj izogibati dodatku. Mi smo včeraj tudi imeli kar krizo z mlekom, pa sem bila trmasta in jo popoldne skoraj cel čas dojila, pa je potem do večera bilo že več mleka in je lepo spala 5 ur v kosu. Drugače pa sem ji jaz do zdaj dala dodatek samo takrat, ko se je res dolgo dojila (okrog 5 ur) in sem videla, da ji skoraj nič več ne teče (to je bilo do zdaj dvakrat).

Drugače pa je bila naša današnja noč dosti boljša od prejšnjih in se zdaj prav fajn počutim. Sicer smo pa včeraj preživeli res grozen dan in smo si zaslužili mirno noč user posted image Mala se je zjutraj zbudila s polnim noskom in kašljem, čez dan ni spala skoraj nič, zvečer je bila seveda utrujena za znoret. Dojila se je skoraj celo popoldne, ker sem imela bolj malo mleka (zato pa zdaj komaj čakam, da se zbudi, ker me že vse tiščiuser posted image ), na koncu so jo pa še krči začeli matrati user posted image (sem že danes naročila koroške kapljice). Prav strah me je bilo kaj bo šele ponoči, ker se nam je zadnji dve noči čisto porušil ritem. No, danes pa je bilo končno ok, smo nekje nazaj na normalnem ritmu. Upam samo, da bomo še čez dan prišli spet v normalni ritem. Nosek pa se mi zdi, da je tudi boljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
10.12.2009 9:27:32   
karmen b
Dobro jutro user posted image

Vidim, da se bom sama sprehajala po mestu danes user posted image ...če se katera premisli, me pa pokličte, če bom še tam, pa se dobimo za na kako tortico.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
10.12.2009 9:49:39   
ninasiki
ojla mamice

evo mi smo stari danes 2 meseca in tuhtam kako lumparijo ušpilat da nam bo za spomin ostalo user posted image če ma katera kako idejo bi se priporočila

gremo pa tud mi danes mal po ljubljani da vidmo kaj so dobrga nardil in kako okrasil še prej pa glavo umit ker sm katastrofa user posted image user posted image vsak laj vod svojo politiko

bodte pridne pa se še slišmo papa

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
10.12.2009 10:54:25   
rozilu
Karmen, ne boš sama user posted image Se greva tudi midve sprehajat v tole pravo ljubljansko meglo user posted image ... mogoče pa jo uspemo pregnat user posted image

Mi smo pa meli včeraj po dolgem času spet ta prave krče user posted image ... tako da smo spet zaspali šele ob 1h.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
10.12.2009 11:41:53   
pattaya
Hoj.

Jaz sem pa mojega user posted image zadnjič prehitro pohvala.

Tri dni že imam celi dan od 7 zjutraj do 9 zvečer pravo štalo. Ful so ga začeli matrati krčki in se dere celi dan, pa ne pomagajo nobene kaplice. Pol pa ker je zmatran in je treba jest, pa ob flaški kr zaspi in poje čisto malo. Zdajle že spi dobro uro, kar je v zadnjih treh dnevih že pravi rekord. Pa vsaj noči so mirne.

Sem misla da so krive AD3 kapljice, ki sem jih dajal en teden. Pa sem mu jih nazadnje dala v ponedeljek pa še krčeki kar trajajo. Sam ni mi jasno, da je blo zdaj ene tri tedne taki mir, da skor nismo več vedeli kaj so krčeki, zdaj pa spet tako zvijanje. Bom pa danes mu probala dat drug AM, sem do zdaj devala Bebo, danes pa sem šla kupit Novolac za kolike in bomo vidli če bo kaj pomagalo.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
10.12.2009 11:42:35   
Emilly
Sem bila danes na pregledu pri g. pa sem dobila Cerazette tabletke. A jih katera pozna, uporablja? Naj bi bile edine tablete, ki ne vplivajo na dojenje, pa se vseen kar mal bojim....

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
10.12.2009 13:18:52   
LINDI
PATTAYA pa en teden traja,da se bo pokazalo,če je mleko v redu....na internetu najdi bownova terapija baje ful pomaga,jaz sem zdaj naročena z malim,sporočim,če bo pomagalo

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
10.12.2009 14:13:50   
tea85
lep dan vsem

se po dolgem času javlam...sem zadnjič že napisala celo litanijo pol pa se mi je zbrisalo in se mi n več dalo.

no, mi2 sma prehlajene, sicer že malo bolše, tako da nisma bila veni cel tedn, in tudi kopale se nisma cel tedn da je nebi dodatno še prehladla.

je pa naša tako živa postala in se prav vidi kako bo trmasta user posted image z nogicami se že tako upira da je kr težko jo obvladat da mi ne pade iz rokuser posted image

zadnje čase sma ful pri mojih starših in je prav fajn ko sem lahko malo prosta ker mama počuva malo, sma prejle pršle domu ker imam napovedane obiske, a vrjetno bocva šle pol kr nazaj, čeprav se mi ful ni za vozit nazaj na ptuj...no saj boma itak vidle.

hehe, jaz sem pa si naročila nov voziček, zakaj? ker je ta ko ga imam za en drek, sploh ni fajn, sprednje kole grejo kr nekam po svoje, leva že ruži tak kod da bo vstran padlauser posted image plus tega kar me še najbolj moti je da je  user posted image obrjena od mene in ji tudi ves veter gre direkt v obraz. in sem rekla da imam tega dosti in vidla na netu eno akcijo vozička enega, je dost lepši in bolši od tega pa ima še veliko stvari za zraven. no, saj voziček me že čaka, da ga grem dvignit...morem prvo počakat na dinarčke user posted image user posted image

glede spanja...mi2 imama še vedno isti ritem, čudež je če se zbudi na 3 ure. edino sem misla če ji dam premalo za jest 120 ml? sem razmišljala da bi ji dala 150 ml, pa da vidim če bo htela pojest pa če bo kaj dlje spala??hmm, porbat ni greh, saj če nebo pojela pač bo kolko bo.

tako mali vragec je zaspančkala..grem malo pospravit hitro predn se zbudi user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
10.12.2009 15:01:39   
LINDI
TEA sem te že pogrešala,vidim,da sta z lepotičko še vedno same,te razumem glede vozička,upam,da bo ta boljši ni fino,če je cuker obrnjen stran od tebe.Sploh ko so še tako majhni,naj ti čimbolj služi novi vozičekuser posted image
Ti kar šibaj domov,pusti se razvajati,pa ostanita čez noč,če imata kje prespati z lepotičko,kaj bosta same v stanovanju,ja,se že spreminjajo bejbiji,a ne,začenjajo bolj čebljati,naš ima tudi isti ritem spančkanja,je pa bogi,ga non stop zvija,kakšno mleko imaš ti zdaj,ali je kaj bolje s temi krčkiuser posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
10.12.2009 15:19:35   
karmen b
No pa smo iz mesta prišli, se najedli, previli in zadrnjohali naprej. Super je bo.....ko sem začela porivat vižiček čez Tivoli se mi je zdelo, da kar po luftu hodim, tako sem bla srečna, da sem med civilizacijo in sem komaj čakala, da pridem skupaj z muco*maco in njenim srčkanim Maksom. Potem sva se vsedle na kavico v Mačku in pridružila se nama je še rozilu in njena Maruša. Vsi trije črički so bili zelo pridni in mamice kar nismo mogle nehat klepetat. Definitivno moramo ponovit tole.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
10.12.2009 15:55:17   
mashi
Glede dohodnine: stvar je zelo simpl, starš, po katerem je otrok zavarovan, lahko uveljavlja dogodninsko olajšavo za vzdrževanega člana. Možnosti sta dve:
1. olajšava se obračuna vsak mesec pri plači in je posledično višje neto izplačilo
2. ne želiš, da se očajšava obračuna vsak mesec, ampak jo uveljavljaš za nazaj, kar pomeni, da moraš oddati ugovor na informativni izračun dohodnine in denar dobiš nazaj za vse leto oz. za čas uveljavljanja olajšave.
Ne rabiš hodit nič na davčni urad, saj oni pridobije podatke o rojstvu  in davčno pošljejo domov.

Spanje: Glede na to, da Petja spi ponoči 4h in potem med 2,5 in 3h, sem svoje spanje optimizirala. Mali skoz neki brunda, preden se zbudi in preden zaspi in to mi ne da spati. Vedno sem se zbudila ob vsakem zvoku, zdaj pa sem si omislila zamaške za ušesa. Tako slišim jok, brundanja pa ne in spim med dojenji kot top in se naspim. Res pa je, dagrem z malim okoli 21 spat, ponoči ga ne previjam in mu ne podiram kupčkov. Tako sva konec v 10 min. Sem prav zadovoljna.

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
10.12.2009 16:24:34   
majakla

Zdlavo, tak pa je mamica mene "zadekala",
da sva lahko sla na svezi zlakec.
user posted image

user posted image

dobim dudico in ...
user posted image

... in že spim.
user posted image

(odgovor članu mashi)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
10.12.2009 16:46:02   
KOZELJKA

IZVIRNO SPOROČILO: Emilly

Sem bila danes na pregledu pri g. pa sem dobila Cerazette tabletke. A jih katera pozna, uporablja? Naj bi bile edine tablete, ki ne vplivajo na dojenje, pa se vseen kar mal bojim....

Jaz uporabljam Cerazette tablete zdej skoraj 2 tedna. Zaenkrat vse OK.

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
10.12.2009 17:00:54   
Bananček
Pozdravljene,
vas berem že od nosečk dalje, pa se nikakor ne spravim k tipkanju. Pa sem se vseeno odločila, da se vam pridružim, če me vzamete zraven. Imam oktoberčka, rodil se je 19.10. in je zaenkrat priden dojenček. Prihajam pa z gorenjskega konca. Če na hitro povzamem 'aktualne' teme zadnjih dni. Tudi meni se zdi da imam popoldan in zvečer manj mleka, da kao ne poje dost potem, sam, če mu dam dodatek pa tut noče, tko da zgleda da lačen ni user posted image . Drgač pa po nasvetu mami sem pa ke spijem kakšen deci pirčka in ta res čudežno dela mleko. No, men pomaga. Krčkov nimamo (že trkam) in upam da jih ne bo, imam pa doma za vsak slučaj avstrijske kaplce in če ga kej precej vetrčki dajejo (vednjo manj), potem mu na dudo dam eno kaplco - pravim za posladkat.
Po posvetovalnici sem dobila plivit d3 kapljice, vendar mu vseeno dajem avstrijske. Tiste ki dajete avstrijske a dajete po eno kapljico na dan vsak dan a isto kej stopnjujejte kot pri drugih?
Če katera uporablja za previjalno še čez podlogo za enkratno uporabo: v lekarni jih dobite 60 kosov za cca 12€, kar je kar nekej ceneje kot dm ali muller. Tko v info, če kateri pride prav.
Cerazzete tabletke sem začela dobro jemati (slab teden) in je zaenkrat ok.
Aha, še spanje a ne user posted image zadnje dni nam mal traja da zaspimo, tko da zaspi ob cca 23h, potem pa do mal pred 6h. Potem spimo še do 9h, spet ama ama, pa še do cca 11.30, ko se odpraviva na sprehod. 
No, pa sem se 'zaklepetala' Lepo popoldne in mirno nočko!

(odgovor članu KOZELJKA)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
10.12.2009 17:05:58   
rakica 2
pozdravljene mamice...vas berem,pišem bolj malo,ko pa napišem cel roman mi vse vn vrže gggrrruser posted image ,naša je bla zej dva dni zvečer prava tečka,nč ji ni blo prav,zaspana,da je komaj gledla,spat pa ne in se je mami ujezila,hop v košek in ona spii!aaa???user posted image očitno je hotla met mir,mi pa ujčkal po rokah...tud prav..dans sm ji uštimala tavliko postlco v otroški sobi,pa da vidmo kako bo,zdaj jo glih testirauser posted image ..dojenje-mava zvečer kar mal krize,saj me prov izcuza,ampak zaenkrat še gre,sm pa dans mal legla pop,(po dolgem časuuuuu) in se je kar nabralo mleka,zgleda da bo treba bolj počivat,pa manj pospravljat,a kaj ko mi je miklavž metlo prnesuuser posted image user posted image kakanje-pri 6tednih še VEDNO tud do 7x dnevno...,enkrat rumeno,drugič zeleno...aha muzika...konc testiranja...plenice-najslabše od pampersa,vsaj pri nas,najbolj pa sem zadovoljna s spinovimi in hoferjevimi,kaj ima kera od sparkya?kako se obnesejo???alarm kličeuser posted image

(odgovor članu KOZELJKA)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
10.12.2009 17:10:46   
Anonimen
Pri nas se je danes pojavila sluz z rdečimi nitkami v blatu ( včeraj nismo kakali ??). Klicala sem k pediatru in pravi, da je lahko od tega ker je bila zaprta in, da naj spremljam. Tudi mleka mi je kot kaže zmanjkalo ( samo zjutraj je dovolj ), danes sem jo pristavljala na 2h , potem pa po joku ugotovim, da je lačna in mi je snedla 160 ml. Tako, da sem pogorela z dojenjem na celi črti.user posted image  Tiste,ki jih hranite samo z AM koliko pojedo ?

Pa še blato me skrbi, da ni slučajno alergija na KM. Danes se je res 2x napenjala ko je kakala, zjutraj je bilo ok blato, potem pa 2x lepo gorčično vendar malo sluzi rdeče.user posted image user posted image Čeprav nimamo krčkov ( oz. zelo zelo malo ), lepo rastemo, redimo, spimo, smejimo, jem pa tudi vse že skoraj od začetka. Ne vem sem žalostna, pa vedno sama cele dneve mahhuser posted image user posted image

(odgovor članu Bananček)
  Neposredna povezava do sporočila: 1373
10.12.2009 18:57:14   
KOZELJKA
bananček - ia katerega konca gorenjske pa si, če smem vprašat?

pravoda - probej si zrihtat Tametil tablete, ki pomagajo pri proizvodnji mleka. RAbiš pa recept!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
10.12.2009 19:40:16   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: mashi

Glede dohodnine: stvar je zelo simpl, starš, po katerem je otrok zavarovan, lahko uveljavlja dogodninsko olajšavo za vzdrževanega člana. Možnosti sta dve:
1. olajšava se obračuna vsak mesec pri plači in je posledično višje neto izplačilo
2. ne želiš, da se očajšava obračuna vsak mesec, ampak jo uveljavljaš za nazaj, kar pomeni, da moraš oddati ugovor na informativni izračun dohodnine in denar dobiš nazaj za vse leto oz. za čas uveljavljanja olajšave.
Ne rabiš hodit nič na davčni urad, saj oni pridobije podatke o rojstvu  in davčno pošljejo domov.

pridobijo podatke to že ja. ampak oni ne vejo keri od strašev namerava uveljavljat olajšavo. meni je ta oblika, da mi povrnejo pač za nazaj ene vrste šparanje. je pa res treba javit, ker drugače ne upoštevajo. ugovor na inf. izračun pa se zavleče.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu mashi)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.