Crystall
|
Ola punce! Jupiiiiii ... tudi jaz sem končno med vami s ponosnim nazivom MAMIIIII Tak sem srečna, da ne morem opisati tega!!! Mene so v ponedeljek obdržali v porodnišnici, ker so sumili na visok razpok mehurja. Dobila iglo v roko (ugotovili, da mi vse žile pokajo in mi komaj namestili po ne vem koliko pikih kateter). Začela sem dobivati antibiotik, da se ne bi mali okužil. V torek zjutraj mi je ginekolog vstavil tabletko za mehčanje materničnega vratu. to je bilo okoli 8h zjutraj. Seveda sem zajtrk morala pojesti v postelji in dve uri nisem smela vstati. Ob 10h so mi naredili ctg in čutila sem že prve popadke. Ob 3h ko je prišel dragi k meni na obisk so bili popadki že konkretni. Ravno ob 5h, ko je Matej odhajal, sem popadek predihavala čepe in ravno takrat je stopila notri krasna zdravnica in me videla. Takoj sem odšla na ctg, potem me je pregledala. Odprta sem bila 2-3 cm in me poslala v porodno. Fant je medtem časom odšel domov (že pred ctgjem), ker se itak ni nč vedelo. Še ginekolog, ki mi je dal tabletko, je rekel, da bova dala naslednji dan še eno. V porodni obvezni klistir. Nisem vedela, kaj me bolj črviči . Ko sem prišla v porodno, so se babice ravno zamenjale, poslale so me v roza sobo s samimi rozastami oblačili z obveznimi rožicami . V žilo sem morala dobiti 1l NaCl zaradi epiduralne. Problem so bile moje žile in seveda ni nič teklo vanje. Ena izmed dveh babic je eno uro sedela ob meni, me božala, držala iglo, da je tekočina lepo tekla. Takoj, ko mi je steklo, je prišla anestezistka in mi vstavila epiduralno. Vmes je prišel že moj dragi. Evo, to je bilo ob 9h zvečer (vmes pa 6 ur konkretnih popadkov). Potem sem se odpirala kot v šusu, počil mi je ovoj, hude bolečine ni bilo, med popadki sem spala in nabirala moči za iztis. Naš sonček Blaž se je rodil naslednji dan ob 00.46 zjutraj. Moj dragi me je tak podpiral, ginekologinja je bila krasna, obe babici naravnost čudoviti. Moji spomini na POROD so FENOMENALNI - kljub dolgemu porodu. Porod me ni nič izmučil - najbrž zaradi spanja med popadki. Imela sem skozi svoje popadke, samo za iztis so mi dodali 3 umetne - 5 minut umetnih Najin Blaž je pravi velikanček - dolg 55 cm in težek 4320 g. V soboto smo prišli domov. Vse je OK. DOJENJE: Do sedaj nam je dojenje super šlo, doma pa nekako ne najdemo pravega položaja in se še mičken lovimo. Super, da je dragi zdaj 14 dni z nama, da mi bo pomagal. Imam polno mleka. Ko mi iz ene ziza, iz druge kr teče in teče. Imam pa zelo trde in na dotik boleče. Upam, da se bo mali danes zvečer pogosto dojil, da mi jih izprazne. Veliko poje in smo že presegli porodno težo. Dojke si redno masiram in mažem z aventovo kremo za prsi. OBLAČENJE in PREVIJANJE: Obup. Mali se ne da in skoz joka. Moram ga previti takrat, ko še mičkeno dremucka ... potem pa v šusu it na hranjenje, drugače je hud protest. Kaka zelo poredko. Zdaj še izločuje zadnje ostanke mekonija. Najmanjše oblekce smo že prerasli, tako da imamo doma modno revijo in ločujem, kaj mu je še prav in kaj ne.