|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
7.11.2009 10:01:27   
naty6
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Dober večer,

glede cepljenja proti rotavirusu bi vprašala,
kaj ima to cepljenje kakšne stranske učinke???

Aja, pa včeraj na posvetovalnici (1. pregled)
mi je zdravnica predpisala, ker smo "zimski",
kaplijce AD 3
- naj mu jih dajem?
- ve jim boste dajale
?
ker baje povzročajo krče.

Ojla.
Po cepljenju se lahko pojavijo kratkotrajni neželeni učinki kot so: razdražljivost, neješčnost, driska, bruhanje, vetrovi(kot da jih že nimamo preveč user posted image user posted image ), bolečine v trebuhu, povišana telesna temperatura in utrujenost.

Mi nismo dobili AD3 kapljce, ampak Plivit D3. Zakaj nevem, v lekarni so mi rekli, da mogoče zato ker ne povzorča krčeuser posted image . Ali pa mogoče ker se ne dojimo user posted image ? Bomo videli kako bo s temi kapljicami.

Damjana sem dala ceptiti proti klopnemu meningitisu.Tudi Aneja bom ko bo čas za to. Mislim, da je to cepljenje že skoraj pomembno.

Sedaj pa grem ker moram Aneja previti....se beremo

Naty

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 426
7.11.2009 11:18:15   
Februarka08
Ojla.

Evo, Blaž upam da spi zdajuser posted image ne spi že od jutra, zdaj je njegov čas... Larisa je še zunaj, potem dam še njo spat, po kosilu jo pa mahneva mal v šopinguser posted image user posted image user posted image kooooooooomaj čakam da nase navlečem ene normalne cunje in grem mal med ljudiuser posted image user posted image upam samo da mi bo kaj pravuser posted image user posted image

Mi Larise nismo cepili proti rota v., Blaža pomoje tud ne bomouser posted image saj še sama ne vem, samo tuhtam in tuhtam...

Dajte mi povedat a kaj premišljujete o cepljenju za to novo gripouser posted image user posted image user posted image user posted image prosim za argumente za in proti ker tud o tem razpravljamo domauser posted image hvalauser posted image

Drugače smo pa ok oz. po starem, se dojimo, mal morm dodat, ampak če tako rabi pač rabi, nimam kaj. Popijem ful in se matram da bi mlek bil, tako da naredim res vse, ampak mi zgleda ni naklonjeno bit brez problemov. Bomo že preživeliuser posted image

Vsem lep vikend!user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 427
7.11.2009 11:47:08   
palegia30
majakla baje obstajajo še ene kapljice ki so boljše samo ne vem imena na pamet vprašaj v lekrni z istim učinkom, baje ne povzročajo krčev..

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 428
7.11.2009 13:22:36   
palegia30
evo mi2 z mojo bejbiko sva bili zunaj 40 minut joj kolk mi to polepša dan, upam na lepe dneve brez dežja...user posted image

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 429
7.11.2009 13:59:41   
Februarka08
Se mi je Blaž pokakal med dojenjem, ga grem previt in kaj vidim... ves moker?!?!?user posted image user posted image Na levi in desni strani, ne vem kako mu je ratal lulčka gor zavihat najprej na levo in potem še na desno stranuser posted image user posted image V glavnem, bodi, majčka, žabe, hlače, me je blo kar groza ko sem ga odvijala ker nisem vedla kolk časa je že mokeruser posted image No, zdaj sem mu lulčka dol naštimala, me zanima kolk časa bo v tem položajuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sva se pa učer noro ustrašla midva z mojim. Mu naštimam kapljice, ki jih dobi pred dojenjem in jih je tako pogoltnil, da se mu je zaletelo in ni mogel do sape!!! Kar naenkrat je postal moder v obraz, jaz več nisem vedla kaj najuser posted image sva ga obračala in tolkla zadaj da bi ja zakašljal. No, pol je, samo tiste sekunde se ti vlečejo v nedogled. Groza, kaj takega, sva bla oba čist prestrašena.

Zdaj sem ga dala že n-x spat, upam da vsaj kosilo normalno pojem. Grem hitro še cunje iz sušilca zložit, potem pa s princeso v šopinguser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 430
7.11.2009 14:06:06   
malaMravljica
Bejbe, sem vam vceraj vsem odgovorila in tok napisala, pol me je pa dol vrglo in ni blo vec casa.

Skratka, niste slabe mam, ce ne dojite in Tea, mogoce bo drugace, ko bo bejbija videl v zivo.  Vec se pa ne spomnim.

CEPLENJE!!!!  KAj bi ve naredile s cepljenjem, jaz sem lahko odlocim, ga dam cepit al ne, ma ne za rotavirus, za kao obvezno cepljenje govorim. Kaj bi ve dale ali ne?

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 431
7.11.2009 14:07:33   
malaMravljica
Februarka, midva z malim tudi greva v soping, ma sam po hrano. Skoda da ne moreva it skupaj, jaz bi tko s kaksno oktobrko sla nakupovat, grrr... pa ne morem.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 432
7.11.2009 15:05:47   
tea85
hej mamice

jaz sem pa takooo zanič, da res nimam sreče user posted image ...sem dobla mastitis in takooo boli da bi jokala celi dan. sem bla včeraj pri dežurnem mi dala antibiotike- amoksiklav, upam da bo pomagalo, ker včeraj še dojka ni bla rdeča danes pa že je. črpam ko nora, sicer malo se je odprla žleza ker teče dost bolše ko prej, prej je mala v prazno vlekla. včeraj sem bla res za nič, boga mala je čutla da z mano ni vse ok, pa se še ona jokala pol sma obe jokale user posted image sem misla da se mi bo zmešalo.še dobro da je nasploh priden user posted image
sem ponoči se oblekla ko eskim, da sem se prešvicala, zarad vročine in zjutraj je blo vredu počutje, no bolelo še vedno ampak sma mogle po umetno mleko it da ma pikica kaj za papat saj mojega je zjutraj vse izbruhala.
zdaj sem pa tudi komaj še pokonci,pa apetita nimam..no, upam da bo jutri bolše.

sma pa mi2 danes tud mela sprehodek, do dm pa nazaj, je blo prav fajn...ampak so me začeli šivi bolet oz vreznina in spet groza.
pa saj pravim, nimam sreče user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 433
7.11.2009 15:09:15   
tea85
še to MM- JAZ  bi dala cepit in tudi vrjetno bom.

pa je kera prakticirala kumin čaj, a je kaj pomagalo, ker ne vem kak bo prenašala to mleko?

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 434
7.11.2009 15:14:15   
tea85
IZVIRNO SPOROČILO: skačica

tea- veš kaj, jaz te pa občudujem, da tako lepo kar sama skrbiš za svojo pikico.  Res si močna in prav je tako. S tvojim boš pa že vidla kako in kaj, ko se vrne nazaj.user posted image

Grem, bi morala mal posesat po stanovanju pa se mi prav nič ne da.

hvala skačica, veš kolko mi to pomeni, ker sploh ko eni mislijo da ne bom zmogla, jaz pa mislim da bom.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 435
7.11.2009 15:17:15   
tea85
IZVIRNO SPOROČILO: katrin***

Tudi jaz sem danes mogla uvest nastavke (hvala boob k si omenila, da sm se spomnila, da jih imam in me rešila!user posted image ) ker so me zjutraj tako bradavice bolele, da sm 1h jokala, medtem ko je tamala jedla. Z nastavki sicer še vedno boli, vendar občutno manj, tako da bomo tudi mi tole prakticirali, dokler se mi ne utrdijo.

kg...še vedno sem na +8kg in kar nočejo dol user posted image user posted image . Imela sem jih +15kg na koncu user posted image . No, sej bomo upam da še kaj vozičkali, če le ne bo tako deževalo.

glede nastavka, jaz močno sumim da sem dobila mastitis ravno zarad njega, ker na drugi ga nisem uporablala pa je čist ok, z nastavkom pa se je mala kr lovila in posledično ni dovolj mleka spila, tako da pazi, ti priporočam.

kg- ah saj bojo šle dol, brez skrbi.

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 436
7.11.2009 16:07:09   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Dober večer,

glede cepljenja proti rotavirusu bi vprašala,
kaj ima to cepljenje kakšne stranske učinke???

Aja, pa včeraj na posvetovalnici (1. pregled)
mi je zdravnica predpisala, ker smo "zimski",
kaplijce AD 3
- naj mu jih dajem?
- ve jim boste dajale
?
ker baje povzročajo krče.

AD3 povzročajo krče. ja res je. smo probali pri hčerki. jaz sem ji davala 3kapljice, ker ko smo prišli do 5kapljic nismo spali ne podnevi ne ponoči.

zdaj bom prosila našega pediatra za Plivit D3, če ne pa si bom sama kupila. je pa res, da bodo naši pikeci manj na sončku kot pa poletni otročički.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 437
7.11.2009 19:41:04   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: tea85

še to MM- JAZ  bi dala cepit in tudi vrjetno bom.

pa je kera prakticirala kumin čaj, a je kaj pomagalo, ker ne vem kak bo prenašala to mleko?

Kumina je v vsakem čaju za dojenje in bebe čajih - je proti napenjanju, tako da ti kar user posted image

AD3 in krči - katastrofa, ne morem verjet da take stvari predpisujejo, kot da nima že ful user posted image problemov s krčki. A plivit pa je OK?

Evo, mi smo bli danes na dooooolgem sprehodu, ravno sončka smo ujeli; pol so se takoj zgrnili oblaki user posted image . Ma super je blo, upam da bo nasl. teden čim več takih dni.

Aja, včeraj... je bil spet katastrofalen večer user posted image krči, dretje in pol ne zaspat do kakih 2h... No na srečo je pol kar pridna in lepo spančka, 1x ali 2x je in potegnemo do 10h zjutraj. Čez dan pa sploh spi kot user posted image ... tašča jo ne more prehvalit - ponavadi jo dobi okoli 4h in jo kako uro pestva. Valda je takrat čisto mirna in pridno pančka... naj pride kdaj na obisk ob 23h... user posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 438
7.11.2009 20:01:24   
pattaya
Hojla somamice.

Končno se vam javlam.

Sma komaj včeraj prišla iz P, ker je moj ubošček Nejc dobil med porodom neko bakterijo in je bil 7 dni na antibiotikih. Nekaj dni je bil na intenzivnem oddelku, v torek pa sem ga dobila k sebi. Hvala bogu je zdaj vse ok, je zdrav.

Probleme imamo edino s krči (ga ful matrajo), ampak hvala bogu samo čez dan in imam ponoči mir., pa še zdravnica mi je predpisla ene kaplice, ki še kar pomagajo lajšat krče.

Zaradi tega, ker prve dneve nisma bila skupaj se tudi noče dojiti in kako ga pristaviš zažene vik in krik, tako da si moram črpat mleko (ga pa tudi nimam veliko, čeprav sem dobila tablete za mleko), večimo pa ga prehranjujem z umetno hrano beba. Drugače je pa ful priden.

Drugače porod je bil še kar ok. 28. zvečer ob 7 so se začeli popadki na kakih 5 min. Ko sma prišla ob 9 v P pa so bili kar na 4 minute. Vse skupaj se je stopnjevalo in zadnje dve ure ( od 4 naprej) so bile kar peklenske (popadki na 1 minuto). Tudi sam porod je trajal kar dolgo zaradi velikega Nejca (4140g) in zaradi tega težkega poroda je dobil tudi to bakterijo.

Zdaj pa naš tamali lepo pančka, tam nekje do 9, pol ga še pa previjem in nahranim pa upam da bo enčas spal.

LP

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 439
7.11.2009 20:15:40   
Emilly
Ojla!!!

Komaj mi rata pridit do računalnika. Postajam vsak dan bolj utrujena, pa nevem zakaj, ker moj  mi res ful pomaga, pa še Gaja je kar pridna, sploh ponoči se sam enkrat zbudi...

Ja vse vas zelooo občudujem, res, sploh pa tiste ki same skrbite za otročke - bravo!!!!

Ja tile krčki, pri nas so tud kar pogosto, na srečo je do zdaj trajalo vedno le kaki dve uri skupaj, potem pa ponavad zaspi, pa spet nova porcija. Se je pa tud že zgodilo, da od utrujenosti ni hotla več zaspatuser posted image tko, da ti krči so res obupni res...

Tale vremeuser posted image ... Dva dni nazaj pa danes sva končno lovili sonček, da smo šli ven za ene deset minut....

Smo se pa v četrtek prvič tehtali in je v petih dneh dobila 360g in sem čist veselauser posted image , ker malo samo dojim in večkrat nisem bla čist prepričana, a je to to al ne... sploh ker je prejšnje dneve večkrat vse izbruhala kar je pojedlauser posted image  . Sploh nevem zakaj do tega prideuser posted image

Pattaya - samo da je z malim vse OKuser posted image

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 440
7.11.2009 20:41:21   
Nončika
pattaya, vse to z bakterijo in z težkim porodom sem jaz dala skoz pred 4l. tedaj je mala vagala 4200g, zdaj pa je bil porod express, čeprav je mali vagal le 20g manj. 4180g. meni moje mleko ni zadoščalo za našega korenjaka. kaj pa pri vas? vidim, da si napisala, da si črpaš. maš zadosti? meni z tem črpanjem mleko počasi usiha in ga ni več bogve dosti.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 441
7.11.2009 23:19:33   
rozilu
Eno vprašanje, vedno pozabim - s čim mažete vaše user posted image ? Mislim predvsem po obrazu, no pa tudi po telesu. 

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 442
7.11.2009 23:39:59   
majakla

DOBER VEČER user posted image user posted image user posted image

Rozilu: jaz ga mažem s kremo oz. lotionom
od Penaten-a po telesu, tudi kopel oz.
cremebad imam od Penatena in tudi
kremico za obraz.
(Penaten-Baby-soothing naturals)

No, pa LAHKO NOČ
user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 443
8.11.2009 0:58:38   
ninasiki
ojla mamice

kako ste, ste kr pridne čveke sm vs sam na hitrco prebrala vidma da je debata o ceplenjih in o nekih kapljicah k jst glig nimam  pojma za kaj so user posted image  tko da čakam prvi pregled k jo bom vse uprašala

je bla pa učeri zadnjič babca pr ns in je bilo vse ok rekla je naj sam tko nadaljujem in če bo kak problem naj jo kr pokličem

nč grem perilo obest pol pa spat

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 444
8.11.2009 6:27:28   
palegia30
Rozilu jaz mažem svojo pupo z mandeljevim oljem povsod, baje je najboljše in potem ima res lepo kožo. Za kopel pa od Eucerina trdo milo, tako mi je babica priporočila.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 445
8.11.2009 9:05:57   
pattaya
Nončika jaz mleka nimam skoraj nič. Črplem si 2 do 3 krat na dan in dobim iz obeh ziz tam nekje 20 do 30 ml, tak da to še zdaleč ni zadosti za našega velikana. Po pač zrastel z umetno hrano.

Jaz tudi mažem mojega kar z mandeljevim oljem, vendar mi je včeraj patronažna rekla, da ga naj mažem samo tam ko so gubice (podpazduho, vratu, uhicami, mednožju, pod koleni), ker če celega namažeš koža ne more dihati in otroci se še bolj lupijo in prej dobijo temenice.

Neposredna povezava do sporočila: 446
8.11.2009 9:41:32   
smejčica

Hej, čvekice.user posted image
Kako ste kaj?

Se vam spet na hitro oglašam.

19.10 sem tudi jaz rodila fantka s CR. Tako imam sedaj doma dva sončka, ki me zaposlita čez celi dan. user posted image

Vidim, da se pogovarjate o dojenju in pomankanju mleka. Joj, ma ne se sekirat. Tudi pri moji je prvič bilo tako, da sma na koncu pristali na adaptiranem mleku. Mala se ni hotla dojit, ker je samo spala. Bradavice ni znala zagrabit, uporabljala sem nastavke. Nato se mi je preveč zredila, in sma mogli zmanjšat z dojenjem. Dojit sma se mogli na 4 ure. Še zdaj mi je žal, da sem poslušala tistega zdravnika, saj je potem šlo samo navzdol. Začela sem torej manj dojit, mala mi je hujšala, . začela sem si črpat mleko, kar je bilo povsem  brezveze, saj me je samo še bolj obremenjevalo, ker si nisem nič načrpala. user posted image V glavnem-ne črpat, res.
Zdaj dojim brez nastavkov, ker je mali lepo zagrabil, črpam si samo toliko, da me prsa ne bolijo. Tudi sem imela kak dan, ko sem mislila, da mleka nimam....bolj se obremenjuješ,, slabše je. Zato priporočam, da dojite na dve uri in zagotovo boste imele dovolj mleka. Morda ne takoj, čez kak dan pa. user posted image Res je dojenje zelo pomembno za nastanek mleka.
No, sem vam hotela povedat svojo izkušnjo.....zdaj me pa že mala kliče...

Lp

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 447
8.11.2009 11:34:08   
rozilu
Jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: pattaya

Jaz tudi mažem mojega kar z mandeljevim oljem, vendar mi je včeraj patronažna rekla, da ga naj mažem samo tam ko so gubice (podpazduho, vratu, uhicami, mednožju, pod koleni), ker če celega namažeš koža ne more dihati in otroci se še bolj lupijo in prej dobijo temenice.

Ja, ravno zaradi tega sprašujem, ker mi je patronažna isto rekla - da se jim zamašijo pore in pol pridejo lahko mozoljčki. Ne pri vseh pač. Jaz jo zdaj po telesu mažem z mlekom od Welede; po obrazu pa z mandljevim oljem. Mozoljčki ji ponavadi nastanejo okoli ust, ma to sumim da je zaradi lanolina, ki ostane na bradavici user posted image .

Kaka siviiiina je zunaj user posted image ... ma če ne bo dežka, gremo vseeno ven! user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 448
8.11.2009 11:42:30   
Anonimen
No pa je spet en deževen danuser posted image Včeraj smo se lepo sprehajali od 14h do 16h ( vmes smo še na čajček skočili s prijateljiuser posted image ) tako, da smo domov prišli ravno pred dežjem. Ampak je pa tako pasal sveži luft da joj...

Glede dojenja mi se lepo dojimo ampak se mi zdi, da imam že malo manj mleka tako, da si moram danes skuhati čaj za dojenje. Bil je pa 2t naval, da nisem vedela katere blazinice  saj mi je vse prepušalo. In res chicotove zmagajouser posted image Hvala za nasvet.

Ali se vaši sončki tudi ful napenjajo pred kakanjem ali pa če hočejo kakšnega spustiti. Naša se še v sanju ponoči tako, da me je kar groza. Ali je to normalno  ? ME je strah kakšne kile in potem se masirva, dava pleničko dol ..mislim, da je boljše ampak meni je ful hudi ko postane vsa rdeča pa take čudne zvoke spuša.

Mi jo mažemo samo z mandljevim poljem in nič po obrazu. Sedaj se ji delajo majhni mozoljčki ( baje se to koža čisti ) in jo tudi nič ne mažemo. Mislim, da narava najbolje poskrbi za kožo. Preveč krem ni ok, saj za moje pojme.

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 449
8.11.2009 11:51:57   
Anonimen
user posted image

Evo tole je naša pupa pri 20 dnevih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?