Nej@
|
Vidim, da oktoberke še kar pišete porodne zgodbe tako, da jaz prav nič ne zamujam. No moja zgodba ni tak prijetna. 13.10 sem ob 6 zjutraj morala biti v porodnišnici, tam so me dali na ctg, ki ni pokazal popadkov potem je sledilo še standardno klistiranje in ostalo pripravljanje na porod. Ob 7ih so mi začeli dajati umetne popadke, babica je rekla da sem odprta 1cm (ginekologinja en dan prej mi je rekla da sem odprta 4cm) po 3 urah umetnih popadkov (5%) sem bila še vedno odprta le 1cm zvišali so dozo popadkov na 10% in po treh urah sem bila odprta nekje 4cm potem so zvišali popadke na 15% in ker se še vedno nisem odpirala in tudi bolečine so bile nevzdržne so rekli da bo potrebno narediti carski rez. Zdravnik je pravzaprav povedal, da moram napisati da je na lastno zahtevo. No ob 16:32 je naša princeska prišla na svet, ponosnemu očku so jo porinili v roke, ko so mene vprašali če jo hočem prijeti je nisem upala ker sem bila še vsa zadeta od anestezije in sem se bala da mi bo padla tako da sem malo dobila v roke komaj okrog 11 ure zvečer ko sem prišla k sebi. Tega trenutka ne bom pozabila. Na peti dan so naju spustili iz porodnišnice, mala je precej zgubila na teži, ker jaz nisem imela dovolj mleka jaz pa sem porodnišnico zapustila z vročino (na viziti so mi rekli, da je to od dojenja in prehlada) na tretji dan me je zjutraj začela trest mrzlica in sem šla k svoji zdravnici, ki me poslala v bolnico, ker je bila moja punčka odpuščena iz porodnišnice je nisem smela imeti pri sebi in bi morala biti na otroškem oddelku ločena od mene, tak, da je ostala doma pri svojem očku. 14 dni je sam skrbel za njo jaz sem jo videla le vsak drug dan, ker je nismo hoteli preveč izpostavljati - v bolnici so vseeno bolni ljudje njen imunski sistem pa slab. Verjetno mi ni treba omenjati, da so to bili najhujši dnevi v mojem življenju . Moja diagnoza je bila zastrupitev krvi (sepsa), ki sem jo staknila nekje med porodom, ko je vsak ki je imel 2 minuti časa vtaknil roke vame. Zdravnik, mi je ko sem ga vprašala kdaj bom lahko šla domov, ker me doma čaka en teden stara punčka rekel, da naj zdaj ne razmišljam o hčerki, ker sem lahko srečna, da bo hčerka sploh imela mamico, ker če bi dan ali dva prišla pozneje v bolnico bi bilo prepozno. Resnično moram pohvali ta odnos zdravnikov/sester do pacientov v bolnišnici in porodnišnici. Sploh, ko sem v porodnišnici prosila za dodatek, ker jaz nisem imela mleka in mi je sestra rekla, da politika porodnišnice tega ne dovoljuje in je potem mala jokala skoraj 3ure ker je bila lačna in je potem sestra iz druge smene poskrbela za dodatek. Če ne bi bilo mojega dragega, ki je perfektno in brez vsakega ugovarjanja poskrbel za malo in bil meni v oporo (ki sem jo rabila ogromno) bi verjetno v tem času doživela živčni zlom. Patronažna sestra je rekla, da še ni doživela tega, da bi bil očka sam, ponavadi so to mamice in, da si je Taja izbrala super očka Zdaj sem že en teden doma iz bolnice in me je moj dragi že vse poučil, kako kaj moram narediti in kaj pomeni kateri zvok ki ga mala spusti Zdaj bijemo vojno proti krčem, ki so ob večerih precej hudi. Danes je na testiranju kuminin sirup bomo videli kako se bo obnesel čez par ur. V skrajni sili bomo zamenjali aptamil comfort z novalac ac, ampak to res le v skrajni sili, ker ji nočem mešati bušija z različnimi mlekci. Jaz si mlekca zdaj črpam ker se bojim mastitisa (dajat ji ga ne smem ker jemljem močne antibiotike in je zdravnik odsvetoval) ga je pa itak premalo da bi lahko nahranila malo. Spi tudi pridno, ponoči (ko zmagamo nad krči) spi od 12 do 6 ure, zjutraj zaspi okrog 8 ure (ko se napapcamo in previjemo pa malo pocrkljamo) vse do 12 ure, potem pa kakor kdaj včasih zaspi včasih pa gleda naokrog in ne spi vendar ne joka, popoldne pa skoraj nikoli ne spi in takrat včasih jokca. Zdaj ne vem če je to normalno, saj mi je jasno da ne more spati cel dan ampak ona je svoje spanje kar precej zmanjšala napram prejšnjega tedna. Jutri imamo prvič pregled pri pediatru (naj povem, da sem klicala 12 pediatrov v naši okolici in so mi vsi rekli, da k njim je ne morem pripeljati, ker imajo že preveč pacientov in to so mi rekli tudi v zdravstvenem domu!) bom potem poročala kaj bodo rekli, v enem mesecu se je zredila za 700g in ne vem če je to dobro ali ne
|