|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
6.11.2009 12:45:41   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: katrin***

Februarka08...hvala za vzpodbudo, ker jo včasih res potrebujem, da grem dalje in ne obupam. Verjetno moram sama pri sebi pošlihtat, da se otrok naje tudi, če ne bom vedla točno koliko ml je pojedla ipd. pa bo vse o.k. Samo to miselnost opustit je pa tut misija nemogoče, ampak upam, da bo šlo no. user posted image

Katrin - veš jaz prakticiram tehtanje pri vsakem podoju in pol tehtanje nagice (skoraj) vdsak dan. In mi je kar malo žal, da sem se spustila v to... ker me samo psihira, če vidim da ne poje dovolj ali da se kak dan ali par dni ni zredila user posted image . Samo grem pol brat tabelce in v povprečju je še vedno dovolj - pač kak dan več, kak dan pa manj. Maruša je večinoma zadovoljna; občasno pa ima zvečer prave maratone dojenja (npr. včeraj) - pa mi že zmanjka mleka, ona gleda ko čukica naokoli... Včeraj sem ji dodala malo AM in... komaj da je pojedla 10ml user posted image . No to je zame znak, da ni hudo lačna, torej... se brezveze sekiram. Res pa da se je hotela pol ponoči 3x dojit... mama pa zaspaaaaaanaaaaaaaa.

Srecna_zvezda - naj ti povem še kako je bilo pri meni: pila malinov čajček, skoraj vsak dan; enkrat ali dvakrat masirala presredek; senenega drobirja nisem preizkusila... No odpirala sem se še kar hitro (za prvorodko), je pa res, da sem večino popadkov počepnila (tisti ki so bili še doma - taki prijetni, blagi user posted image in v začetku v P). Pa nič nisem bila rezana ali pretrgana... Tako da ne vem kaj je pomagalo, najverjetneje je to čiiiisto odvisno od posameznice. Mi je pa že G nekaj časa pred porodom rekla, da je vse lepo zmehčano (ne pa odprto) in da bo šel otroček gladko ven user posted image . No rodila sem v 5h od popadkov na 5 min; od tega sem bila ene 3h v porodni. Aja, pa epiduralno sem imela, ki naj bi malo podaljšala porod user posted image user posted image , no meni je minilo kar hitro.

Napišem še pol kaj... mala neki jamra

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 401
6.11.2009 12:46:51   
ninasiki
pinky girl čestitke in dobrodošla v klubu mamic

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 402
6.11.2009 12:48:40   
boob
karmen hvala. . sej mi tud kombiniramo z dudo, ampak noče, pa trebušček masiramo, pa nosimo jo dol obrnjeno, pa kaplce (od lj lekarn). . .sam je tok razdražena da je cel hudič user posted image
Do učerej smo tud mi prakticirali strogo na 3h, učerej sm pa sprobala tako kot so punce rekle ko se zbudi in do večera je blo super, pol pa user posted image
No sej upam da se bo počasi unesla.
Drug tedn dobim kaplce iz Italje, ki jih pripravijo glede na težo, velikost in starost otročka, vse kolegice pravijo da so pomagale upam da bodo tudi nam. . je pa 10dnevna terapija in pol naj bi blo ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 403
6.11.2009 12:48:51   
rozilu
Tea user posted image Saj bo - boš vidla, ko bo videl svojega otročička v živo, bo čisto drugače... Moj s tudi čisto razneži; čeprav nisem tega pričakovala in na sploh ni tak tip... ampak pri svojem user posted image je nekaj čisto drugače. Aja, tudi Marušam ni nič podobna mojemu user posted image .. jaz sem mu itak vedno trdila, da so na začetku vedno podobni očetom... hmmmm user posted image . No razen stopal... te ima čisto po njemu, take ogroooomne - upam da ne bo imela št. 46 user posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 404
6.11.2009 12:52:12   
boob
pinky girl čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 405
6.11.2009 12:57:38   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: naty6

Ojla.

Mi smo pa imeli včeraj posvetovalnico. Kaže pa takole:

porodna teža 3.150g = sedaj 4.120g
višina porodna 50 cm = sedaj 54,1 cm
obseg glavice 35 = sedaj 36

Včeraj smo bili stari točno 1 mesec. Mozoljčke imamo tudi, toda P je pravila da nič zato. Koža se čisti.

Ali bo katera dala user posted image  cepiti za rotavirus, ki je pa samoplačniški?

Naty, zelo lepo rastete user posted image

Rotvirus - kar resno razmišljam o tem... Kolko stane, nekaj 100€? Pa kolko časa drži???

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 406
6.11.2009 13:00:17   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: boob

jutro oz dober dan,

sej sploh nevem več kaj je user posted image
Učeraj smo spet imeli od 22h-2h, jok stok in na koncu še dretje. . sploh ne razumem kaj ji je. Na začetku ima krčke ker jih čutim, pol se pa sploh nemore več umirit, tud v naročju ne. Tok se dere da ji tud zraka zmanka, pol se pa začne kar mal dušit. . groza. Kaj naj nrdim?user posted image  Neznam je potolažit in mi je tako hudo ko jo poslušam.
Aja pa naj še povem da v posteljci sploh noče bit, tako da jo imamo kar v vozičku v košari.Tam se počuti bol varna ker je vse bol stisnjeno. Sam nevem kako jo bom spet navadla na postlco.
Dojenje, jst tud jo enkrat na eni drugič na drugi. . na žalost morem pa dojit z nastavki, ker drgač z jezikom poriva vn bradevico in je nemore zagrabit. . so mi že v porodnišnci rekli da verjetno drgač nebo šlo.Vsake tolko probam brez in ne gre. . .no bo že. . sam da se dojiva pa tud če z nastavki.
Danes smo nameravali it na krateh sprehod pa je ta prekleti dež.

Boob - jaz sumim, da z nastavki pojejo fuuuuul več zraka in zato pol krči oz. jih verjetno tišči zrak, ki je ostal v želodčku. Pa pomiri jih (vsaj Marušo) sirup proti krčem (jaz imam kar od Lekarne LJ) - je sladek, tista eterična olja pa ne vem če kaj pomagajo. Naša je kar blažena ko tisto dobi user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 407
6.11.2009 13:06:11   
naty6
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Rotvirus - kar resno razmišljam o tem... Kolko stane, nekaj 100€? Pa kolko časa drži???

Cepljenje stane okoli 100eur. Študije pa so pokazale, da zaščita s cepljenjem traja vsaj 2 leti. Cepljenje je namenjeno dojenčkom in otrokom od 6.tedna starosti dalje, zaključeno pa mora biti najkasneje do 6. meseca starosti.

Prvega sina nismo dali cepiti, ker nam sploh to niso predlagali pred 5. leti, sedaj pa resno razišljam o tem.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 408
6.11.2009 13:06:24   
rozilu
Ah, vidim da sem pozna z odgovori user posted image nisem do konca prebrala, pa sem že odgovarjala... No zdaj pa res grem, Maruška hoče spet papat, čeprav je komaj 1,5h minilo... mah, če ona pravi da je lačna, bo že tako user posted image

Aja, pinky girl - čestitke user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 409
6.11.2009 13:19:02   
tea85
rozilu - hvala, saj danes mi je prekipelo in sem si duška dala in mu spovedla vse kar me muči, ampak dobi človek občutek da se mu kratko malo j****, in kod da sem jaz kriva da je na drugi strani sveta, ni zarad mene tamuser posted image

jaz pa mam taki naval mleka, da mi bo prsa razneslo, naša mala pa tak lepo spi da je niti budila ne bom, sicer bo pa vsak cajt vik in krik, med tem pa si črpam mleko ker boliiiiiuser posted image
kaj se dobi kaj v lekarni proti temu da bi dobla kako vnetje prsi?

kakšne kaplice uporabljate ve za krče? mi2 še nimama nekih problemov ampak, ne morem jest cele dneve samo kruh pa namaz user posted image
a še katero ko si mleko črpa tudi bolijo tak bradevice oz tak pečejo??

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 410
6.11.2009 13:27:53   
Anonimen
Pinky girl ... čestitke user posted image user posted image user posted image

no zdj smo pa mensezdi vse

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 411
6.11.2009 15:55:20   
frrrr
skačica - apisirup ali pa sirup iz smrekovih vršičkov je dober. je za oboje blagodejno vpliva na dihala. Jaša ima oba rad. sicer pa pri nas ima tut Brina nosek zabasan in ji 2x dnevno z injekcijsko brizgo fiziološko v nosek vbrizgamo. vsak dan je bolje.

naty6 - mi bomo proti rota virusu cepili, ker je sine že prebolel rota virus in bo zdaj samo prenašalec... zanj bo čist na izi virozica, za malo pa ne tolk. z njim sva bila na infekcijski kliniki 4 dni, pa je bil fant že leto in pol star. z dojenčico ne bi tam preživljala noči.

boob - zavij malo v eno dekico, pa obrni s trebuščkom navzdol, kapljice proti krčem... upam, da bo kaj pomagalo in se bo punca lahko pomirila in zaspala.

pinky girl - čestitke ob rojstvu!

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 412
6.11.2009 16:15:29   
katrin***
user posted image user posted image user posted image  že dopoldne sm vam cel roman napisala pa me je vn vrgl pol pa časa nism mela več - ufff.

No, bom pa zdej probala še enkrat isto napisat.

boob...včeri zvečer smo tudi mi imeli kaos. Se lepo dojive ko mi skoraj celo levo dojko izprazni in začne jokat - si mislim, da najbrž ne teče več pa jo prestavim na drugo pa še večji jokuser posted image  Potem je pa tako tulila, da je blo joj ene 30 min 1h, kljub temu da sm ji dala te vetrovne kapljice. Pol sm bla js že tolk zmedena, da nism vedla al tuli zato k je lačna še pa ne more al jo krčki dajejo. Uglavnem na koncu sva tulile obeuser posted image  ona s flašo v ustih, js pa pruser posted image  v naročju. Hec je bil v tem, da še 10ml po flaši ni spila tko da ni bla lačna, ampak sva ble obe tolk razdražene, da sva obe rabile neki časa, da sve pršle k sebi. user posted image  je potem zaspala pri user posted image  ker je pri meni samo tulila - je verjetno čutila, da je z mano neki narobe. K sm se pa tut js skulirala je blo pa o.k. Tako da te čisto razumem. Sm se pa že navadila na jok, tako da mi ne gre takoj na jok kot v P. Če kaj rabiš, veš kam poklicat a ne user posted image user posted image

frrr...res HVALA za vse besede, ker je tudi pri meni tako. Sem nesigurna vase, ampak počasi peljemo - v 3 dneh je sicer 2x dobila flaško, vendar ni spila več kot 20ml, tako da napredujemo. Tudi jaz sem danes mogla uvest nastavke (hvala boob k si omenila, da sm se spomnila, da jih imam in me rešila!user posted image ) ker so me zjutraj tako bradavice bolele, da sm 1h jokala, medtem ko je tamala jedla. Z nastavki sicer še vedno boli, vendar občutno manj, tako da bomo tudi mi tole prakticirali, dokler se mi ne utrdijo.

kg...še vedno sem na +8kg in kar nočejo dol user posted image user posted image . Imela sem jih +15kg na koncu user posted image . No, sej bomo upam da še kaj vozičkali, če le ne bo tako deževalo.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 413
6.11.2009 16:18:39   
skačica
no tko, pri nas en tak bolj miren dan. Zara že skoraj cel dan spi, samo dopoldne je bila malo budna, jo bomo zvečer skopali, da bo vsaj malo bedela. Iza ne kašlja, je pa full smrkava.
frrr- imam sirup iz smrekovih vršičkov k ga je moja mami naredila pa ga tud povoha ne. Jo ne našajbam, da bi ga popila. Ni variante. Pa je full sladek in okusen.

cepljenje- jaz mislim, da je ne bom dala. Ne vem no, ampak men grejo vsa ta cepljenja full na jetra, do sedaj sem dala Izo cepit za vsa obvezna in zraven še za klopni meningoencefalitis, ker smo res skoz zunaj od pomladi do zime in se teh malih user posted image  res bojim.
Rote pa upam, da kje ne staknemo, Iza itak ne gre v vrtec do druge jeseni, Zara bo šla pa pri dveh letih. Ma, se bom še mal posvetovala z bratrancem in Zarino P.

pinky girl- čestitke! Zdej smo pa vse na broju.

krči- res se mi smilite tiste, ki imate otročke, k jih mučijo krčki. Jaz mislim, da nobena stvar ne pomaga kaj dosti, če so res hudi krčki, ampak samo čas.
Naš Jon je bil res full bogec 4 mesece, sestra je dobila vse možne kapljice pa nobene niso kaj prida pomagale, morda za nekaj časa, potem pa spet štala. Pa samo nekaj stvari je jedla, tako da je nenormalno shujšala. No, po 4. mesecih pa kot bi odrezal, je pa ostala kila, ki jo je baje dobil od vsega napenjanja in joka in so jo potem kirurško odstranili.
Eh, res smotano, če imajo krčke.

tea- veš kaj, jaz te pa občudujem, da tako lepo kar sama skrbiš za svojo pikico.  Res si močna in prav je tako. S tvojim boš pa že vidla kako in kaj, ko se vrne nazaj.user posted image

Grem, bi morala mal posesat po stanovanju pa se mi prav nič ne da.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 414
6.11.2009 16:18:59   
katrin***
rozilu...tudi jaz sem razmišljala o tehtanju pa bolje da se nisem spravila v to, ker bi se mi potem pa res še zmešalo. Bolje da ne vem in se oziram samo nanjo. Veš naša pupa je še skoraj dva meseca stara pa sva se šele sedaj začele dojit, tako da sva bolj kot ne začetnice. Ima že kar ustaljen ritem in sicer zaspi od 21-22h recimo, potem tam okoli 3-5h in potem na 3-4h čez dan, kakor je no.

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 415
6.11.2009 16:21:13   
skačica
frrr- aja, glede smsauser posted image - ja, nekateri so rojeni manekeni. Saj veš, princesauser posted image  je bla in bouser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 416
6.11.2009 16:23:58   
skačica
katrin- bravo, BRAVO za tvoje vztrajanjeuser posted image user posted image user posted image . A vidiš kok daleč si prišla, ker nisi obupala? Verjamem pa, da so kdaj težki trenutki.
Men se je zdelo včeraj zvečer, da imam vse že prazno, Zara bi pa še kar vlekla in nisem vedela ali je še lačna ali kaj ji je? No, dans sem si skuhala vse možne čaje in je boljš. Sej včas še sama ne vem pa sem mami v drugo.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 417
6.11.2009 16:31:32   
drobtinica29

čaw punce!

najprej najlepša hvala vsem za izrečene čestitke!

Vsem novim mamicam pa čestitam!

upam da mi sedaj uspe napisat, ker 1x sem že danes pa me je ven vrglo,... grrrrrrrr

pol pa ni blo časa.

Hotla sem vam povedat mojo porodno zgodbo:
no pa še 1x,... vse se je začelo v pon. 26.10. zvečer ob 20.40 ko se mu odluščil čep in odtekla mi je voda, prav tako pa so istočasno začeli še popadki, najprej dva na 10 min, kasneje pa že na 5min. spreje v P ob 21.40, bila odprta 2cm, v porodno sem prišla ob 22.15, nato je vse potekalo po normalni poti, ob 1 odprta že 5cm, nato 8 in nato 10, in pričela se je. najhujše je bilo pri iztisu, ker je prišel ven postrani in še rokico je imel na glavi, vse to je otržilo iztis, zato sem potreboval še dodatno pomoč babice , da mi je pritisnila na trebuh 3x in naše je bilo zunaj! Najlepši občutek in trenutek, vse bolečine v trenutku pozabljene!!!
Vsega skupaj je porod trajal 5ur. Pri vsem tem gre posebna zahval mojemu partnerju, ki je bil prisoten, brez njega bi bilo veliko težje!

V P sma ostal 7 dni, ker smo imeli še zlatenico, sedaj smo pa že doma in se lepo navajmo en na drugega!

lp

27.10.2009 - Matic
28.10.2012 - Urban

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 418
6.11.2009 19:01:33   
LINDI
Zdravo punce,midva s TIMEJEM sva tudi že doma od srede...se še malo lovimo bolj malo spimo mali je na 2 do 2,5 ure,pa še z dojenejm imava probleme je rekla patronažna,da zato ker sva imela oba težek porod tako da 7 minut jemo na dojki potem flaška,potem če je pri volji še druga dojka,ker rata vmes čisto histeričen  in se morava tako hraniti,baje naj bi bilo do drugega tedna to urejeno....bomo videli,je pa cuker,ko bo imel moj kaj časa,bo dal fotke gor ....je mami prebutastauser posted image

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 419
6.11.2009 19:13:20   
Nončika
sem se komaj prebila skozi vse poste. mali spi. seveda po AM, po moji dojki se pa samo dere. zadnje čase si črpam in si samo dnevno za 2obroka načrpam. obup. očitno nama dojenje ne bo ratalo. ati odhaja naslednji teden v službo, ostanem z dvema sama. pa še popoldansko šihto ma. skratka pestro.

mamo pa probleme tudi z popkom. noče nam odpasti, niti se ne suši kot bi se moral. zdaj ga vozimo k pediatru, da nam namažejo z nečim in se popek počasi, a resnično počasi suši. jutri bomo stari 2t, kopanja pa še ne poznamo.

krči, nas ne mučijo, razen občasno vetrovi. trkam po lesu.

smo pa zvagali našega pikeca v sredo, to je pri starosti 11i in je vagal 4570g. ob odpustu iz P je pa mel 4180g, v počlih 8dneh je pridobil 390g.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 420
6.11.2009 19:21:33   
palegia30
Lindi tudi pri meni je bilo tako prvi teden zaradi premajhne teže moje punčice ob porodu, nisem spala nič prov v jok me je že spravljalo, no sedaj teče drugi teden in se mi zdi da je veliko boljše, mala napredovala v teži in to zelo, jaza pa tudi malo več spim in počivam, je pa res, da se moramo vse navaditi na nov ritem življenja, jaz komaj čakam, da bo lepo vreme zunaj, da lahko vsaj vozičkamo.

ČAJ jaz priporočam galexov čaj pri dojenju saj moja punčica hvala bogu nima krčev, zato ga kar preventivno pijem vsako jutro in zvečer - priporočam! Ni za tvorjenje mleka ampak za matere pri dojenju.

BRADAVICE tudi s tem sem imela težave in sicer ragade najprej sem mazala z Bepanthenom pa ni pomagalo, sedaj uporabljam že en teden ovčje olje in res pomaga namažeš po vsakem dojenju in ni potrebno spirat.

Nič zdaj pa moja punči kliče, grem, papa

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 421
6.11.2009 21:23:29   
majakla

Dober večer,

glede cepljenja proti rotavirusu bi vprašala,
kaj ima to cepljenje kakšne stranske učinke???

Aja, pa včeraj na posvetovalnici (1. pregled)
mi je zdravnica predpisala, ker smo "zimski",
kaplijce AD 3
- naj mu jih dajem?
- ve jim boste dajale
?
ker baje povzročajo krče.

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 422
6.11.2009 21:32:22   
rozilu
Maja, ker smo zimski??? user posted image A ni tako da vsi dobijo AD3 in da je to edini obvezni dodatek dojenemu user posted image ?

Glede stranskih učinkov cepljenja: vsako cepivo jih lahko ima; vprašanje pa če se pojavijo pri tvojem otročku; upaš pač da ne... Ko so mene cepli proti mumpsu... sem ga dobila user posted image user posted image user posted image . OK, to je blo 30 let nazaj in mislim da so takrat cepivo ravno uvedli; dandanes upam da je s tem kaj bolje.

Skačica, kdaj pa lahko cepiš proti klopnemu meningitisu? To se meni zdi bolj smiselno kot razne danes eksotične zadeve, ki so pa obvezne...

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 423
7.11.2009 0:22:12   
majakla

Rozilu:

((Maja, ker smo zimski??? A ni tako da vsi dobijo AD3 in da je to edini obvezni dodatek dojenemu?))

Tako je pač meni dr. rekla, da če bi bili sredi poletja, tega ne bi potrebovali,
pač pa bi bil že sonček dovolj. Zato pa tudi sprašujem, ker ne vem.
user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 424
7.11.2009 10:00:05   
katrin***
jutro punce,

AD3 dobijo vsi, glede sončka pa pojma nimam kako je s tem. Vem samo to, da imajo radi otroci po teh kapljicah krčke.

frrr...syntocinon imam že doma in ga bom pri naslednjem obroku uporabila pa da vidimo. Hvala resuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Včer smo spet mel burke in verjemite, da se mi je zmešalo od joka od skrbi od nevedenja ipd.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uglavnem, dons je šel lubi po tehtnico, da bom vsaj približno vedela al je sploh kej dobila od mene al ne, al je res sm v teh zamašenih vodih problem. Sm tolk živčna pa v skrbeh, da mi res ni dobr in se ne počutim o.k.
Vem, da sm bla včer čist pametna glede te tehtnice, ampak ne vidm drugač, da se pomirim.

Poročam o napredkuuser posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?