nina68
|
No, po dolge času se spet malce javljava. Dans smo mel posvetovalnico pr 9.mesecih, mamo 10400g in smo veliki 71cm. Kot je že ninasiki napisala je sestra preverjala pincetni prijem, je naš prjel tisto rozino za hec, preizkusla ga je tudi s kockami kako jih prijema in je bila ful presenečena, ker že obvlada prijeme, ki jih včasih tudi enoletniki ne, glede na to, da je nedonošenček. Tako, da je bila mami ful ponosna, ker je bil pohvaljen. Obvlada že tudi samostojno vstajanje ob opori, naredi že tudi par korakov, vendar ga v nič ne silim. Kar naredi sam od sebe. Čeblamo že 100 na uro, zdej sta na sporedu mama in baba. Edino kar me malce skrbi je, da se v zadnjem času ob zbujanju (npr.če se pelje mimo motor, al da ga zbudi kakšen močan šum) ful trese. Zato nama je dala P napotnico za nevrologa, da vidimo, če je slučajno kej narobe. Upam, da bo vse ok, tako me je tud zdravnica potolažila, da je skoraj 99%, da je to samo trenutna faza. V petek imava spet NFT, je bla zadnjič FT ful zadovoljna z njegovim napredkom, mi je pa med pogovor dala vedeti, da otrok naredi določeno stvar, ko se zanjo počuti dovolj sposoben, tako, da mi je priporočila, da naj fanta kr pustimo svobodno, da sam dela kar želi, vendar moramo biti prisotni zaradi varnosti. Glede čeveljčkov pa nama je P v RA svetovala, da naj bodo nogavičke z bremzerji ali pa copatki z mehkim podplatom (npr.takšne kot so šolski copati) Ortopedi močno odsvetujejo ortopedske čeveljčke, češ, da je bilo preveč okvar podplatov. Tako,da so pr nas trenutno na uporabi bose nogice, drugače pa zoknčki z bremzerji, za v jesen pa bomo nabavni copatke. Papamo že skoraj vse, zjutraj so za zajtrk obvezno mlečne kašice (keksolino, čokolino, frutolino....), potem pride na vrsto sadje, včasih tud kr že narjene kašice, nekje okrog 13-15 je na vrsti kosilo, popoldan so skutke, pudingi in ostale dobrote, zvečer pa spije mleko z ml.grisom ali polnozrnatimi kosmiči. sedaj ko je pa tako vroče naš sonček poje na obrok ful mal, tekočine pa popije ful. Mogoče me bote nekatere obsojale, sem sodobna mamica, ki pr nobeni stvari ne kompliciram. Se mi verjetno že poznajo leta in pa tudi občutek, da bolj ko kompliciraš slabše je. So pa tudi naši večer ful pestri predno zaspimo oz.že ko zaspimo se po eni uri zbudimo in jočemo kot dež. Zjutraj pa bi gospodič vstal včasih že ob 5.h, vendar ga probam prepričati da zaspi še vsaj do 7.h. Vem, da imate jutri spet srečanje, vendar naju spet ne bo, je tale vročina prehuda za vožnjo nazaj domov, čeprav imam klimo v avtu. Že v petek imava ful smotano uro za NFT 11.15., tako,da bova pomoje pršla domu mokra ko miši. Upam, da se bomo res v jeseni predno odpeketamo nekatere v službe dobile v razširjeni postavi magari na kakšnem kosilu ali popoldanski malici, da udarimo en urnk babji čvek. Lepo se mejte in čimveč hladu, da prebrodite to vročino.
|