lenika83
|
Dober dan! Evo, mi smo nazaj z morja, smo imeli dovolj Zdaj pa gremo lepo po vrsti. Midve ziher prideva na srečanje 17.6. Ura bi mi pa pasala nekje ob 10h. Če se dobimo pod Pohorjem, tam pri Habakuku, se menda da parkirati, ali ne? Ne poznamo ravno preveč dobro tistega dela, pa ne vem. Tea če bi vidve s Tajo rade šle na srečanje, lahko komot gresta z nama. Itak greva po avtocesti in se peljeva mimo Kidričevega. Vozičke bova pa že stlačile v avto, saj nimamo tako zelo majhnega prtljažnika Zdaj pa še malo po spominu komentiram. Zobki vsi linki, ki ste jih prilepile kažejo samo kakšen bi naj bil vrstni red zobkov, ne pa kako se štejejo. Mlečnih zobkov je dvajset in jih štejejo kot 4 skupine po 5 zobkov (pri odraslih pa so skupine po 7 zobkov). Bom si malo izposodila ninino slikico, ker bo najlažje. Torej: zobka označena z 2 sta zgornji enki, 3 sta zgornji dvojki (leva in desna), 8 sta trojki, 6 sta štirici in 10 petici. Pri spodnjih pa enako: 1 sta spodnji enki, 4 sta dvojki, 7 sta trojki, 5 sta štirici in 9 sta petici. Drugače pa imamo mi že 5 zobkov, ampak niti slučajno ne rastejo po tej slikici Bolj izgleda kot da prikukajo kakor kateremu paše. Pleničke za kopanje... mi se sicer zdaj na morju nismo kopali, za toplice sem ji pa kupila Huggies za enkratno uporabo. Sicer mi pa ni povsem jasno v čem bi naj bile drugačne kot običajne plenice, itak totalno puščajo vodo, ker sem malo komaj dvignila iz vode, tako je imela težko plenico Drugače smo pa dobili tudi neke kopalke, ki se jih menda lahko obleče preko običajne plenice in kar ok drži, bomo mogoče to prakticirali. Zdaj pa imam še eno malo trapasto vprašanje (samo prosim ne se mi preveč čuditi). Kako naučite vaše malčke da dajo pa-pa, bravo in podobne finte? Jaz stokrat pomaham in govorim pa-pa, mala me pa samo gleda in nima nobenega interesa, da bi ponovila. Aja, še to. Ena je spraševala, če se ponoči še zbujajo. Jaz sem šokirana, če se zbudi samo enkrat. Običajno se zbudi dvakrat, se pa zgodi, da se tudi štiri ali petkrat. Zaspala pa je do zdaj samo enkrat sama nazaj, drugače pa na joško, malo potegne in spi. Ni pa nobene variante, da bi jo kaj drugega uspavalo. Sem poskušala z dudo, čajem (toplim in hladnim), božanjem, nošenjem, ampak zaleglo ni popolnoma nič. Sploh ne vem kako naj jo drugače uspavam Uspavanje čez dan pa tudi ni podobno ničemur. Ponavadi se tako dere kot bi ji kdo kaj hudega delal. Sem pa jo zdaj začela navajati, da zvečer zaspi sama, brez joške. Dvakrat je celo že uspelo, da je zaspala. Sicer se pol ure premetava po celi postelji, ampak na koncu zaspi brez joka.
|