Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 samo to ni problem tega, ker se otrok ne tepe, pač pa tega .... To je rezultat celotnega stalisca do moralno upravicenih in moralno neupravicenih vzgojnih metod. Ena izmed njih je, da otroka ne smes niti dotakniti, kaj pa sele po riti klofniti. P. S. Napisala sem odogvor na cel post in ga skrcila na slednje. Ko bos uspela videti celotno sliko namesto izseckov, ki ti ustrezajo, lahko nadaljujemo. uf....sej ne vem kako bi, da ne bo spet narobe razumljeno... jst s tem se dfinitivno strenjam, da so eni nori časi, pa vsi sam neke pravice gonjo itd. o dolžnostih noben nebi. samo pravice. in ja, sej je prov da otrok ima pravice. mora jih met. samo ni pa prav, da se tega zaveda ž v najzgodnejših letih. prav je, da učitelj ne sme udari otroka. ni pa prav da 7let star otrok to ve. in ne samo to, da tolk star otrok ve, da mu učitelj sploh nič ne more. da se mu lohk dobesedno userje na glavo, pa mu nič ne more. krivi so pa starši. jaz imam o učiteljih svoje mnenj. ne preveč lepo. samo kaj bo to koristili mojemu otroku, če bom jaz to mnenje na dolgo in na široko delila z njim, če bom pred njim sekala čez učitelje in šolo, če mu bom govorila da mu itak noben nič ne more in da če bo karkoli narobe, nej kr men pove, pa bom šla v šolo, magari z odvetnikom in jim dala vetra a mu bo to kaj koristilo? ne. in ne glede na to, da jaz o učiteljih na splošno nimam najboljšega mnenja in da se mi naš cel šolski sitem zdi za skozlat, moj otrok bo čez ta sistem mogu it in v tem sistemu si bo mogu izborit mesto in godile se mu bojo krivice, ki jih bo mogu al požret al pa sam urejat itd. in če bom hotla, da bo moj otrok čez ta sistem šel uspešno in čimmanj traumatično, bom na mojo veliko žalost mogla bit zaveznica z učitelji, pa čeprav si mislim o njih kar si. in ti lahko rečeš 16letnemu sinu, ki ima težave s kakim učiteljem, da je ta učitelj nesposoben bedat, ampak tko pač je in da nima kej dost narest, če hoče seb dobro, da že dugo leto boljše, tole zdej pa naj nekak proba pregurat na način, da bo zanj najboljš. nikakor pa ne morš 8letnemu otroku rečt da je šola itak brezveze, učitelji so vsi glupi in nesposobni in da jih itak same brezvezne stvari učijo, samo tko pač je in če bo kej narobe, nej on kr očiju in mamici pove in bosta šla rjut v šolo. to je kar se tega tiče. in ja, s kompletno vzgojo je nekaj narobe, samo nima pa pretepanje nič s tem. ker če bi to, da otroka po riti al karkoli že, imelo pozitivne učinke na vzgojo, pol bi večina otrok bila dobro vzgojena. tko pa niso.
|