ljupka -> RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok brez nasilja (7.10.2009 19:15:54)
|
Jaz prihajam iz družine,ki smo bili otroci pretepani v pravem smislu besede!S kolcih,polenih,imela sem zabodene škarje v rami,bila sem podrena in zbrcana,brat ki je pet minut prišel prepozno domov je imel počeno rebro,sestra je bila polita s kavo,če ne bi bilo babice bi bili vsi trije mrtvi,pri meni je to najdle trajalo,ker sem bila najdlje doma in svoje mame se še vedno bojim!In ja to je vzorec ,ki se prenaša,brat in sestra se popolnoma enako obnašata,kakor se je mama in jima je to nekaj popolnoma normalno!Jaz se pa vsak dan borim sama s sabo ,da ne podležem jezi,če sta nagajiva! Včasih sta dobila po rit nikoli velik,in me je tako srce bolelo,da sem se jim opravičla da to ni prav in da se to ne sme in naj mi oprostita in res če otroku kaj lepo razložiš zaleže ,sam ne vedno,nažalost! Zadnjič sta šla z babico ven,ker sem na bolniški ne smem ven sta šla z njo in jo nista nič ubogala.Živimo ob cesti,ki je ful prometna ,in sta začela skakat po cesti avti so piskal ona dva pa sta veselo skakala in jezike kazala in jima je bila to kul zabava,babi ni vedela kaj bi me je prišla iskat,klicala sem ju naj prideta k men pa nista kotela sta še vedno divjala,ko sem ju pa le ujela sem pa vsacga enkrat po rit,in sedaj ne gresta več na cesto,rajš sem ju po rit kakor,da mi jih avto povozil,in vsi smo skupaj jokal!Od malega smo ju skos učil,da ne smejo na cesto ,da to ni igrišče,zmeraj sta ubogala,kaj ju je pa tisti dan prijelo ne vem,od tistega dne jih ne rabim po rit ker ubogata in se imamo fajn!
|
|
|
|