Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 ..... pa jo še pravi čas opozorim, da nej ne naredi tega) in ji vztrajno dopovedovat...pa sem glih zanč rekla, da narava že ve kaj dela in je naredila tko, da je pupa že skoz bolj drobna in mejčkena, tamal je pa že zdej tak gavner, skor večji od nje in zanč je nakak na njo zlezu in jo za lase cufal in kar cvilil od navdušenja, ona pa nič ni moglam sploh se ga ni mogla rešit....seveda sem pol tamalga vzela dol in ga kao kregala da tega pa ne sme počet Dete si klofnila, samo si poskrbela, da to ni bila tvoja roka ( kot v primeru psa - bolje da se njega boji, kot mene), pa se sedaj dete lahko boji svojega bratca. Fizicno kaznovanje ti ne pada na pamet, si pa zadovoljna, da narava ze ve kaj dela, pa je puncko naredila bolj drobno, da jo lahko bratec cufa in tako odvadi motecega obnasanja. Vprasanje je kaj pa ti naredis, ce lepo narava in otroci ter zivali hitro resijo - bodica velikega kaktusa. In dete si kao kregala, a v resnici si bila prav zadovoljna da je zlasal sestro. Sram te je lahko. Ne vem no. Verjamem, da v resnici ni glih tako, kot se tukaj razume, samo je zdalec od tega, da bi bilo dejansko primerno. Na kratko se lastni primer. Imam v zlahti fantka, ki je pri svojih 8,9 letih bil nemogoc, saj so mu vedno dopovedovali in nikoli pravzaprav kaznovali. navajen je bil, da lahko udari kogar koli hoce. Spodletelo mu je, ko se je name spravil. Udaril me je, dobil je nazaj - glih toliko, da ga je ego bolel. Pa smo tako nadaljevali, dokler se ni skril pa zaletel pa me z vso mocjo udaril in v istem susu bezal naprej, jaz pa za njim. Cez vhodna varata hise. Ujela sem ga na stopnicah, prijela za uho - da mi ne bi bezal, nisem ga pa niti enkrat potegnila za uho, in mu jasno povedala, da nisem ne njegova babica, ne teta, ne mama, da bom prenasala in sprejela taksno obnasanje. Da ga bom naslednjic, ko me udari ali udari koga drugega ko sem zraven, tako naklestila, da me ne bo pozabil celo zivljenje in mu ne mama ne oci ne nihce ne bo mogel pomagati. Ko je ugotovil, da je vrag odnesel salo, je sedaj lahko vzgojen in spostljiv. Od takrat je kar nekaj let minilo, se vedno pa fant pazi, kako se do mene obnasa in do drugih ko sem zraven.
< Sporočilo je popravil Misek -- 12.10.2009 14:27:02 >