pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Aja, pa da dodam še svoj piskerček k temu razmišljanju... Za moje pojme sem revna. Zakaj? Nimam lastne nepremičnine, nimam avtomobila, nimam službe. Po drugi strani pa nimam kreditov in leasingov. Spet po tretji strani nimam staršev ali sorodnikov, ki bi mi pomagali, ampak istočasno pa je tudi naš družinski dohodek nadpovprečen. Zaradi slabega ravnanja z denarjem nam resda nič ne ostane (raje zmanjka, kakor pa ostane ), ampak kljub temu si pa privoščim vse (in še več) od povprečnega Slovenca. V trgovini gledam na cene, vendar ne zato, ker ne bi imela 1€ za mleko, temveč zato, ker se mi zdi nesmiselno dati 1€ za mleko, če ga pa lahko dobim za 0,49€. Enako velja za oblačila in obutev (z redkimi izjemami, ko se zaljubim v kakšno torbico ali škornje ). Za dobre počitnice nimam denarja, imam pa denar za dopust (kar mi je bolj bistveno). Ne bom pa trdila, da ne bi šla za kakšen teden v Dubai . Sem ljubosumna na tiste, ki imajo več od mene? Ne. Brez problema priznam, da bi tudi jaz rada imela več in tudi delam na tem, da bi bilo čimprej tako, nikoli pa nisem ljubosumna na materialno imetje nekoga drugega. In to predvsem zato, ker sem spoznala premnogo ljudi, ki so za to materialno imetje plačali ceno, kakršne jaz ne bi nikoli. Ne trdim, da je pri vseh tako, dejstvo pa je, da bi jaz raje hodila na Karitas po hrano, kakor pa delala 16 ur na dan samo zato, da bi se potem lahko vozila v Mercedesu. Ne - trenutno si pravzaprav želim Fičkota (če katera ve za kakšnega, naj mi javi - resno! ). Svoje želje postavljam pred svoje potrebe (čeprav teh tudi ne zanikam), zato stvari kdaj pa kdaj preplačam, vendar mi je moje zadovoljstvo pomembnejše. Prav to je večinoma tudi razlog, da mi zmanjka denarja za marsikaj, kar je pomembno - a na koncu se vedno vse izide (vsaj do sedaj se je). Punce, ne mešat biti reven in biti neodgovoren... Z nadpovprečnim družinskim dohodkom nikakor ne moreš biti reven. Če grdo delaš z denarjem, si za moje pojme neodgovoren.