|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako revni/bogati ste?
5.10.2009 17:53:43   
Anonimen
In kot kakšne se smatrate ve - kot revne ali kot bogate?

Zivim user posted image .
Zdaj grem pa naprej brat, ziher je dost hude krvi user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
5.10.2009 17:56:58   
Anonimen
Lahko je nekdo precej bogat (po mojih merilih), pa se s tem ne baha, ne meče ven, živi solidno, a ne razsipno in svojega statusa ne kaže na vsakem koraku. Poznam najmanj 2 taka primera in to se mi zdi pohvalno.

Tisti, ki jih jaz poznam, zivijo podobno.

Prvenstveno pa ne razmisljajo o tem, kako bodo trosili, ampak kako bodo ustvarjali in jim denar sluzi predvsem kot sredstvo za to, da delajo, kar zelijo delati. In da me kdaj peljejo na kosilo user posted image , to pa tudi.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
5.10.2009 18:06:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ki ima plače 2.000€, istočasno ima pa 1.500€ stroškov. Je reven ali bogat? Za moje pojme je reven, ker si s tistimi 500€ težko privošči povprečje.

zdej pa neumnosti govoriš user posted image

če ti 500 ostane čistega, pa če si sam, je to kar luksuz....500€ kr tko za zagont, za cunje, kavice, večerje...

V mladih casih mi je od takratne stipendije 300 mark, ostalo dobrih 200 na mesec. 40-50 je slo za studenta, ca 20 za bone, nekaj za sadje in to je bilo to. Na faks sem hodla pes, domov stopala, kavbojke in crna majica so bile pa itak zakon. Ma ni bilo da si takrat nisem privoscila user posted image , lazje kot zdaj. Tako da so stevilke zelo relativna zadeva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
5.10.2009 18:40:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Lahko si privoščiš pustit šiht. Lahko si privoščiš bit lena in kupovat pripravljeno hrano. Lahko si privoščiš kofe v lokalu. Lahko si privoščiš vse svoje razvade s čiki vred. Lahko si privoščiš it v trgovino in kupit za oblečt. Lahko si privoščiš sedet ob odprtem oknu pri minusu zunaj in laufat centralno. Lahko si privoščiš it ven in pit in plesat celo noč. Lahko si privoščiš cel ljubi dan presedeti na toplem, sita, ob računalniku. Vse to si lahko privoščiš.

Definicija tegale pa... hmmm... Lahko sem si "privoščila" pustiti službo, ker je moj mož dobil bolje plačano. Lahko si privoščim kupovat pripravljeno hrano, ker me v ne tako malo primerih stane manj, kakor tista, ki bi jo morala sama pripravljati doma. Kaj vse šteješ pod razvade, sicer ne vem, si pa privoščim škatlico cigaret na dan - drži. Tudi centralna mi lahko laufa, ko je zunaj minus in imam jaz odprto okno - ker jo plačujem po kvadraturi stanovanja in ne po porabi. Iti ven pit in plesat za celo noč je tako majhen strošek, da ni omembe vreden, samo nekaj uric časa si je treba vzeti. Ob računalniku pa žal ne morem presedeti cel dan (čeprav bi marsikdaj rada), ker imam še kup drugih opravkov, brez katerih ne bi funkcionirali niti po liniji najmanjšega odpora, če smem tako reči. V današnjih časih sem sita, to definitivno drži, ampak ne verjamem, da je na RR pet RR-ovk, ki bi bolje od mene vedele, kaj je lakota (in takrat celo nisem bila sama kriva za to). In v vseh teh letih na RR tudi še nisem zasledila, da bi katera omenila, da bi bila (ne po lastni krivdi) brezdomka - no, jaz pa mirne duše povem, da sem en kratek čas bila. Ja - kratek čas. Ker sem se dobesedno pretegnila, da to nisem bila več. Prav tako sedaj nimam niti kančka slabe vesti, da sem po 15-ih letih takorekoč neprestanega dela pustila službo. Delati sem začela pri 15-ih, nikdar nisem imela plačanega dopusta in kljub dvema otrokoma niti enkrat nisem bila na porodniškem dopustu. Moja krivda? Z nekaterih vidikov zagotovo, z večine pa še vedno ne. Jaz pač nisem imela staršev, ki bi mi kakorkoli finančno ali drugače materialno pomagali. Tri četrtine RR-ovk je svojo streho nad glavo dobilo pri starših ali pa z njihovo pomočjo - jaz te sreče nisem imela in je niti ne bom, kajti moja mama je pokojna, moj oče pa je izginil neznano kam. Sem kriva tudi za to? Tisti, ki smo začeli ali ki začenjamo živeti popolnoma od svojih rok in možganov, na določene stvari gledamo popolnoma drugače, kakor tisti, ki naših življenjskih izkušenj nimajo (in naj bodo veseli, da je tako - takšno življenje je sicer dobra šola, nikakor pa ne lahka).
Nikomur ne oporekam njegovih prioritet in želja, zato se mi zdi toliko bolj nesmiselno, da se druge ljudi žali zaradi njihovega mnenja. Ni mi težko razložiti, kar mislim (čeprav včasih morda uporabim napačne besede), a se istočasno tudi ne počutim kriva zaradi mojega načina razmišljanja. Predvse zate, Water lily - ščepec tolerance do drugače mislečih ti ne bi škodoval, sploh v primerih, ko ti drugače misleči ljudje ne škodujejo. Ne govorim to samo zase, saj večkrat opazim (morda opažam narobe?), kako se določenim ljudem na RR posmehuješ zaradi določenih stvari v njihovih življenjih, ki so drugačne od tvojih. Nekaj, kar je tebi logično, drugim ni. In nekaj, kar tebi ni, drugim je. Tako je in tako bo ostalo. Ne morem pa, da ne bi napisala Gininega stavka, ki sem si ga prav tukaj, na RR, zapomnila za vse večne čase:"S svojim razmišljanjem ne poveš ničesar o drugih, temveč izključno o sebi." Zdaj pa obrni ta stavek točno tako, kakor ti srce poželi. user posted image Saj te ne prosim, da se strinjaj z mano.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 5.10.2009 18:58:05 >

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 79
5.10.2009 19:06:31   
Oceania
Kerensa, ti si novodobna cankarjanska mati. Tolikokrat se izpoveduješ, da to čivkajo že vrabci. Iščeš potrditev, se uvrščaš, karkoli že, vse v zvezi s tabo je en velik "wanna be"

< Sporočilo je popravil Lady Birdkiller -- 5.10.2009 19:07:17 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 80
5.10.2009 19:07:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Lady Birdkiller
Kerensa, ti si novodobna cankarjanska mati. Tolikokrat se izpoveduješ, da to čivkajo že vrabci. Iščeš potrditev, se uvrščaš, karkoli že, vse v zvezi s tabo je en velik v "wanna be"

Saj ne vem, a mi je žal zate, da tako razmišljaš oz. da si razlago tako razlagaš... ali mi je vseeno. Ko ugotovim, ti sporočim. No, al' pa če ti ne - razlike ne bo. user posted image Ampak ti pa pustim veselje ob "ugotovitvi dejanskega stanja". user posted image

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 81
5.10.2009 19:09:41   
ZARA
Jst sem nesramno bogata.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
5.10.2009 19:14:20   
Anonimen
v mestu revna, na vasi bogata.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
5.10.2009 19:14:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Zanimivo. In včasih še kako realno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
5.10.2009 19:20:26   
ZARA

A to imaš 2 stanovanja? 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
5.10.2009 21:53:05   
nejcko
Joj, kako predvidljivo - da se je ta debata spet sprevrgla v kreg, namreč. Ker se je še čisto vsaka debata na tebo bogastva/revščine sprevrgla v kreguser posted image

V vsaki taki debati napišem, pa bom še enkrat tukaj podala pravo definicijo revščine; poznamo dve vrsti revščine:
- absolutna revščina (po merilu svetovne banke), je tista, kjer človek živi od manj kot 2€/dan. Tako vrsto revščine srečujemo predvsem v nerazvitem svetu, še naše klošarje, ki nafehtajo za najmanj liter vina na dan (najcenejši je sigurno 2€) bi težko uvrstili v to kategorijo.

- relativna revščina, ki pa se definira glede na standard države (skupnosti), v kateri človek živi. Po tej definiciji pa je revežev veliko več. tako je revež v Slo vsak, ki si ne more privoščiti vsaj enega tedna dopusta nekje izven lastnega doma; vsak, ki doma nima računalnika, ker si ga ne more kupiti; vsak, ki vozi avto, cenejši od jurja ojrov etc. Ker slovenski standard predvideva vse to oz. vsaj 60-70% Slovencev si lahko privošči vse zgoraj našteto.

Jaz torej revež definitivno nisem, pa čeprav bi marsikdo kar zavil z očmi in nam kakšen evro šenkal, če bi vedel, s koliko denarja naša 5-članska familija razpolaga mesečno. Imamo pa kar močno materialno ozadje, zaradi česar bi nas kdo lahko smatral celo za bogataše ... torej, tukaj se krasno kaže relativnost pojmov revščina/bogastvo.

In spet:
nekdo ima npr. eno super hišo, npr. tako iz kataloga, notri super najmodernejšo opremo, bazen in savno, vozi mečko ali kakšnega hudega đipa in si 1x letno privošči dopust v Dubaju in 1x letno gre smučat v Francijo - zanj nas bo vsaj večina rekla, da je bogat.
nekdo drug pa živi v enosobnem stanovanju v bloku, starem 30 let, notri ima povsem klasično opremo, vozi nek povprečen avto za par jurjev, 1x letno si privošči dopust na slo ali hr obali oz. potovanje v tujino (npr. Španija, Grčija, Egipt), 1x letno gre smučat na Pohorje ali na Roglo, ima vikendico/zidanico na Dolenjskem in eno garsoniero v Izoli ... zanj nas bo večina rekla, da je nekako srednji sloj.

Ampak malo zračunajte stroške, ki jih ima prvi in stroške, ki jih ima drugi ... kdo ima več denarja oz. kdo je bogatejši?

Jah, vse je relativno. Predvsem bogastvo in revščina.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 86
5.10.2009 22:02:05   
lukec
Za moje pojme sem revna. Zakaj?

Nimam lastne nepremičnine, nimam avtomobila, nimam službe. Po drugi strani pa nimam kreditov in leasingov. Spet po tretji strani nimam staršev ali sorodnikov, ki bi mi pomagali

V tem pogledu sem torej jaz bogata? Imam lastno stanovanje in dva avtomobila (en mal manj star en mal bolj star). Imam starše in sorodnike, ki mi lahko pomagajo... ampak trenutno sem brez službeuser posted image . Kaj sem zdaj?

Sicer pa kalbo spet user posted image .

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
5.10.2009 22:26:56   
birdy
Jst pa težko rečem kaj sem... Smo bolj kot ne revni, al pa bogati kokr pogledaš. Mesca avgusta smo se znajdl pa res v totalni pizdi, mojga so ven ruknl iz krivdnih razlogov in ti zato popolnoma nč ne pripada, ne nadomestilo iz zavoda ne socialna. No, nekak smo naredl da smo dobl 300eur socialna. Ma pa vsak svoj pogled na bogastvo. Moj dec je recimo tak da on pa sam čaja al pa vode ne bo pil. Pa kaj če zarad njegovga soka nimamo niti za bencin, on vode ne bo pil. Pa bomboni pa tko naprej. Sicer nas pa vse po vrsti pomoje najbolj nesejo pufi. Ampak to vidš šele takrat k morš res gledat kam daš dnar.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 88
6.10.2009 1:32:17   
sanja nk.
Kerensa..user posted image ..sorry sam na začetku si mi bila tako ql ženskica, samo zdaj pa res ne vem več kaj naj mislim.....
ne narobe razumet, samo ti se skoz omenjaš tukaj gor, pa daješ teme da vsi pritečejo, najprej pokažepš nek problem, ki si ga sama zstaviš, nato pa kar prideš do zaključka, sama prek RR...sepravi da ne rabeš teh tem odpirat se mi zdi..., ubistvu si oseba ki rabi stalno potrditev okolice in ji je RR idealna priložnost zato...user posted image , kar naprej iščeš neke potrditve, pohvale..., hočeš biti iznajdljiva pri vseh, po eni strani govoriš kako išeč stavri ki se splačajo da so cenejše, po drugi pa govoriš, da imate veliko denarja, pa vsega zapravite......jaz bi se na tvojem mestu mal zamislila na tem, ker kar pač poveš je neodgovorno..user posted image .....pa tudi kar naprej pišeš, da si iz nič ustavrila vse....AL NISI SAMO TI TAKA ...., sej je to spoštovanja vredno, samo vse gre čez meje....sploh mi gre pa že na KKKK , da se skoz opisuješ in govori tvojo življensko filozofijo........za konec ..".ljudje imajo raje ljudi ki kar naprej ne govorijo o sebi"...
Pa tudi poglej za nazaj, koliko tem si odprla, pa nisi imela d njih nobene koristi....lahko ti jih iz spomina naštejem 30 user posted image ...no si imela....imela si občutek da se svet vrti okoli tebe....svaka ti častuser posted image

pa upam da brez zamir....malo sem v rožicah prišla na RR user posted image ...

P.s Vem tudi jaz sem polna napak....samo to sem mogla dat vn user posted image ...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 89
6.10.2009 6:27:42   
Kerensa*
Eh, Sanja, saj veš, da sem vsega navajena user posted image . Ampak zakaj sem pa to temo odprla, sem pa napisala v prvem stavku te teme - zaradi tvoje teme. Pa daleč stran od tega, da zato, ker si omenila, da boš podarila 300€ - jaz nisem bila med tistimi, ki bi ob tem znesku prilepile znak user posted image .

Omenjam samo sebe? Hja, kakor jaz vidim, to počnemo vse na RR, kajne? Tako ali drugače pišemo o sebi. Dodamo stvari o družini, sorodnikih, prijateljih, sosedih in sodelavcih, ampak v vsam pa izhajamo iz sebe. Tako, da ne vem, koga drugega naj omenjam, kot sebe.
Da je odziv na temo konkreten, mi je definitivno všeč. Razlogov za odzivnost je seveda en kup, na srečo pa je večinski še vedno zato, ker ljudje o tem dejansko razmišljajo. O revščini in bogastvu. Nekateri iskreno, nekateri ne. Če to ne bi bilo tako, potem bi bilo odzivov (odgovorov) na temo približno toliko, kakor na forumu "Hribolazenje" al' kaj je že. In meni se zdi prav, da ljudje o tem razmišljajo in napišejo svoje mnenje, pa kdorkoli jih že vpraša. Jasno, da se vedno najde kakšna "cvetka" ali "moralistka", sploh pa, če zagledajo nick Kerensa, ampak to pa ni več moj problem.
Do zaključka nisem prišla. No, odvisno, kako gledaš - napisala sem svoje mnenje, za katerega nisem nikdar in nikjer napisala, da ga nimam. Sem pa jasno napisala, da me zanimajo še tuja mnenja, s katerimi pa se mi seveda ni treba strinjati (tako, kakor drugim ni potrebno, da se strinjajo z mano). Iz različnih mnenj se lahko brez kreganja, zmerjanja in poniževanja razvije konstruktivna debata in po mojem mnenju je to nekaj, česar na RR kronično primanjkuje.
Ta stavek "potrditve in pohvale" mi vedno izvabi nasmeh na ustnice user posted image . Kako neki naj v tem, kaj mislijo drugi, iščem pohvalo zase? Brez naslovnega vprašanja sem vnaprej vedela, da bodo obstajali ljudje, ki se bodo strinjali z mojim mišljenjem in ljudje, ki se ne bodo (tako je tudi pri vseh drugih stvareh v življenju), ampak mene je zanimalo, kaj konkretno kdo misli o tem. Pri določenih stvareh si pač rada razširim obzorje in če je to ravno tematika, o kateri očitno razmišljajo tudi drugi (materialne dobrine), potem to ne pomeni, da jaz kaj iščem zase. Kajne?
Za to, da bi vedela, da sem iznajdljiva, ne potrebujem Ringaraje - to sem bila še prej, preden je Ringaraja sploh obstajala. Če ne bi bila takšna, je vprašanje, kako bi se obrnilo moje življenje. In zame je popolnoma logično, da iščem stvari, katere se mi cenovno (ali kako drugače) splača kupiti - zdi se mi, da to počne 99% Slovencev. A četudi se motim, zaradi tega ne bo konec sveta (če že, pa šele leta 2012 user posted image ). Da imamo veliko denarja, nisem napisala - napisala sem konkreten znesek, s katerim mesečno razpolaga naša družina in po njem bi lahko videla, da ga ni čisto nič več, kakor za dve povprečni slovenski plači. Napisala pa sem, da imamo za naše potrebe dovolj, ampak da z denarjem ne znamo ravnati. Kar se pa tudi nisem zlagala.
Iz nič ustvarila vse? Teoretično drži. Ampak ta stavek je slišati tako, kakor da bi ne vem kaj imela. Sem pa tudi jasno napisala, da načeloma nimam nič (vsaj v primerjavi s kom drugim). Torej je stavek zelo zavajujoč, ker si lahko marsikdo, ki prebere samo ta stavek, predstavlja, da imam ne vem kakšno bogastvo. Nope, pa ga nimam. Niti B od bogastvo, bi rekla.
V temah (na forumu ali v real lifu), kjer je govora o lastnem mišljenju, človek težko govori o čem drugem, kakor o sebi. Čemu bi na vprašanje "Kaj si mislite o..." (kakršnih je npr. na RR veliko) jaz pisala, kaj si misli moja tašča. Saj ni vprašanje "Kaj si vaša tašča misli o...", kajne? Tako, da če tvoje besede "non-stop govoriš o sebi" izhajajo iz tega, potem izhajajo iz napačne strani.
Svojih tem nisem nikdar štela (jao, še tega se mi manjka user posted image ), da bi pa od njih pričakovala ne vem kakšno korist, pa... ježešna user posted image ! Na forumu smo, Sanja. Tukaj se debatira, pregovarja, izmenjuje izkušnje, spoznava ljudi, se o njih ustvarja mnenja, preganja dolgčas in še marsikaj. Kakšne hude koristi načeloma ni (vsaj oprijemljive ne). Če bi bilo moje merilo takšno, da bi mislila, da se svet vrti okrog mene zato, ker je na temo, ki jo odprem slučajno, v momentu razmišljanja o neki stvari (kakor npr. o tej), več odgovorov, kakor na neko drugo, potem bi se zamislila nad sabo. Da se marsikdaj moram, vem, ampak če bi pa resno mislila, da se svet vrti okrog mene zaradi foruma, potem bi se pa jaz samovoljno zamislila nad sabo. Nad tem, kakšna so moja pričakovanja in glede česa.
Zamerila že dolgo nisem nikomur ničesar (na RR). Nimam česa. Sem toliko toleranten človek (aaa, spet pišem o sebi user posted image !), da znam tuja mnenja sprejeti brez hude krvi. Nobene potrebe ni po tem, da bi me vsi marali. Moje življenje ni namreč nič drugačno, če se na RR nekdo strinja z mano ali pa, če se ne. user posted image

P.S. Kaj si pa ti pila? user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 90
6.10.2009 8:22:23   
Anonimen
uf...pojma nimam. oz. bogati zihr nismo, saj si se enga starga avta ne mormo privoscit. oz. registracije trenutno.
po drugi strani, pa mislim , da zivimo boljeo od veliko slovencev.
moz:               900€
porodniska:    430€
ptr. dodatek   320€
                     -------
                    1650€ na mesec

ostejemo 200€ kredita za bajto
              100€ sola(malica,kosilo)
              150€el., voda, internet
            ----------
             450€

torej nam ostane 1200€ za hrano....aja, moz ponuca ok. 10€ na dan za malico, kavo zjutraj, pir po sihtu in cike. je tuki se ok.300€ na mesec...

bemu!!!! pa sj nam kar dosti ostane,pa se zmer velikokrat ne pridemo cez mesec.
upam, da se bom kdaj naucila delat z denarjemuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
6.10.2009 8:41:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

A to imaš 2 stanovanja? 

bi bilo fino, jauser posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
6.10.2009 9:03:21   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Lahko si privoščiš pustit šiht. Lahko si privoščiš bit lena in kupovat pripravljeno hrano. Lahko si privoščiš kofe v lokalu. Lahko si privoščiš vse svoje razvade s čiki vred. Lahko si privoščiš it v trgovino in kupit za oblečt. Lahko si privoščiš sedet ob odprtem oknu pri minusu zunaj in laufat centralno. Lahko si privoščiš it ven in pit in plesat celo noč. Lahko si privoščiš cel ljubi dan presedeti na toplem, sita, ob računalniku. Vse to si lahko privoščiš.

Definicija tegale pa... hmmm... Lahko sem si "privoščila" pustiti službo, ker je moj mož dobil bolje plačano. Lahko si privoščim kupovat pripravljeno hrano, ker me v ne tako malo primerih stane manj, kakor tista, ki bi jo morala sama pripravljati doma. Kaj vse šteješ pod razvade, sicer ne vem, si pa privoščim škatlico cigaret na dan - drži. Tudi centralna mi lahko laufa, ko je zunaj minus in imam jaz odprto okno - ker jo plačujem po kvadraturi stanovanja in ne po porabi. Iti ven pit in plesat za celo noč je tako majhen strošek, da ni omembe vreden, samo nekaj uric časa si je treba vzeti. Ob računalniku pa žal ne morem presedeti cel dan (čeprav bi marsikdaj rada), ker imam še kup drugih opravkov, brez katerih ne bi funkcionirali niti po liniji najmanjšega odpora, če smem tako reči. V današnjih časih sem sita, to definitivno drži, ampak ne verjamem, da je na RR pet RR-ovk, ki bi bolje od mene vedele, kaj je lakota (in takrat celo nisem bila sama kriva za to). In v vseh teh letih na RR tudi še nisem zasledila, da bi katera omenila, da bi bila (ne po lastni krivdi) brezdomka - no, jaz pa mirne duše povem, da sem en kratek čas bila. Ja - kratek čas. Ker sem se dobesedno pretegnila, da to nisem bila več. Prav tako sedaj nimam niti kančka slabe vesti, da sem po 15-ih letih takorekoč neprestanega dela pustila službo. Delati sem začela pri 15-ih, nikdar nisem imela plačanega dopusta in kljub dvema otrokoma niti enkrat nisem bila na porodniškem dopustu. Moja krivda? Z nekaterih vidikov zagotovo, z večine pa še vedno ne. Jaz pač nisem imela staršev, ki bi mi kakorkoli finančno ali drugače materialno pomagali. Tri četrtine RR-ovk je svojo streho nad glavo dobilo pri starših ali pa z njihovo pomočjo - jaz te sreče nisem imela in je niti ne bom, kajti moja mama je pokojna, moj oče pa je izginil neznano kam. Sem kriva tudi za to? Tisti, ki smo začeli ali ki začenjamo živeti popolnoma od svojih rok in možganov, na določene stvari gledamo popolnoma drugače, kakor tisti, ki naših življenjskih izkušenj nimajo (in naj bodo veseli, da je tako - takšno življenje je sicer dobra šola, nikakor pa ne lahka).
Nikomur ne oporekam njegovih prioritet in želja, zato se mi zdi toliko bolj nesmiselno, da se druge ljudi žali zaradi njihovega mnenja. Ni mi težko razložiti, kar mislim (čeprav včasih morda uporabim napačne besede), a se istočasno tudi ne počutim kriva zaradi mojega načina razmišljanja. Predvse zate, Water lily - ščepec tolerance do drugače mislečih ti ne bi škodoval, sploh v primerih, ko ti drugače misleči ljudje ne škodujejo. Ne govorim to samo zase, saj večkrat opazim (morda opažam narobe?), kako se določenim ljudem na RR posmehuješ zaradi določenih stvari v njihovih življenjih, ki so drugačne od tvojih. Nekaj, kar je tebi logično, drugim ni. In nekaj, kar tebi ni, drugim je. Tako je in tako bo ostalo. Ne morem pa, da ne bi napisala Gininega stavka, ki sem si ga prav tukaj, na RR, zapomnila za vse večne čase:"S svojim razmišljanjem ne poveš ničesar o drugih, temveč izključno o sebi." Zdaj pa obrni ta stavek točno tako, kakor ti srce poželi. user posted image Saj te ne prosim, da se strinjaj z mano.

Tvoja preteklost je kruta in takrat si bila revna. Ne po svoji izbiri. Ampak.....ti pišeš da si sedaj revna!
Pri 2jurjih dohodka!
Pomisli toliko let nazaj ko si bila lačna, te je zeblo....nisi vedela kam naj greš.... Predstavljaj si sebe takrat pa sebe sedaj. Kako bi takrat reagirala na to če bi ti nekdo v tvojem sedajšnjem položaju rekel da je reven ti bi bila pa lačna? Bi te prjelo da bi ga treščla al bi ga objela pa potolažla?
Zaradi tvojega izhodišča te še manj razumem kako lahko trdiš da si revna.
Razumela bi da bi en razvajen mulc k so mu tastari vse v rit utaklni pr dveh jurjih jamrov da je reven. Tebe pa pač ne razumem.
Še manj razumem zakaj se ti zdi smešno če nekdo predalčka in načrtuje in zavaruje svojo prihodnost in prihodnost svojih potomcev. Meni se ne zdi smešno da recimo moj 16letni otrok ostane na cesti če jaz umrem takrat.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 93
6.10.2009 9:52:26   
tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: pety78
Reveži ponavadi ne dobijo kredita, ker ga ne morejo odplačevati...

Saj ko so dobili kredit, niso bili reveži. Če takole na hitro pomislim, poznam 4 ljudi, katerim je šlo pred časom dokaj ali zelo dobro. Danes pa jim gre slabo (ne samo v primerjavi s svojim prejšnjim stanjem, temveč v primerjavi s povprečjem) in krivda ni bila na njihovi strani. Niso alkoholiki, niso narkomani, niso kockarji.

Domišljija, Water lily, ja - tisti, ki jo ima, preživi. Tistemu brez pa trda prede. Ampak ti se raje smejiš hipotetično popolnoma verjetni možnosti, kakor pa, da bi pomislila, da mogoče pa svet le ni črno-bel. V končni fazi - tudi tvoj svet ni črno-bel, kajne? Malo morje nians je vmes. In če sem jaz zate kvazi revež, potem zame ti predstavljaš žensko, ki je živ dokaz za to, da denar ne kupi vsega, pa če imaš življenje še tako lepo popredalčkano, zavarovano in premišljeno, kakor ti.

Moj svet niti približno ni črno bel.
Mi pa rdeča lučka zasveti k nekdo napiše da je pri 2.000 revež. Tacga bi najraj treščla. K se dela dobesedno norca iz revščine in ljudi ki resno nič nimajo.

In ja seveda si kvazi revež.
Sedaj pa vstani, pa pejd do družin ki so letos izgubile službo, ne prostovoljno se ji odpovedale. Družini ki je kuhan krompir vsak dan. Družini ki sanja o pici. Družini, ki gleda če si bo lahko privoščila drva za čez zimo da ne bodo v mrazu. Družini, ki si ni mogla privoščit zvezkov za otroke septembra. Družini ki ne zbere za najemnino in jim grozi da jih pred zimo izselijo. Pa jim reci v fris da si revna.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

Neposredna povezava do sporočila: 94
6.10.2009 9:58:38   
resnično srečna
gledate samo na material...mar ni bogastvo tudi ljubezen...zdravje...naši otroci...jaz sem najbolj bogata...imam super ex moža...imam še bolj super sedanjega moža...2 super truper otroka...denar se da narest...službe so...samo marskido gleda v vrata, ki so se mu zaprla...in ne v vsa tista, ki se mu odpirajo...

zdravje...je pa tisto, ki je največ vredno...se spomnite kako ste se počutile, ko je zbolel vaš otročiček...pa je bil morda samo en usran prehlad...pomislite na mamice, ki zaradi bolezni izgubijo svoje otroke...kako reven se počutiš takrat...kako oropan vsega...kako si tega kar si izgubil ne moreš na noben način pridobiti nazaj...

drage moje ne kregajte se...ene pač potrebujemo/jo več pozornosti, potrjevanje...to je v nas...ampak so mar zato kaj slabše?

in tema, ki se odpre...je zato, da se nekaj dogaja...nekje...tole na RR...kaj drugega v življenju...

denar smo si pa izmislili samo...no naši predniki...in vedno bo tako, da ga bo nekdo imel več in nekdo manj...ampak njegova vrednost v številkah je pa še vedno za vsakega drugače vredna...

in veste...naj vam sveta ne vrti denar...svet naj vam vrti bogastvo...bogastvo, ki ga v sebi skrivate ve same...

in ko se zaveš kako zelo bogat si...je svet v barvah...kljub velikemu minusu na računu...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

Neposredna povezava do sporočila: 95
6.10.2009 10:48:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

samo marskido gleda v vrata, ki so se mu zaprla...in ne v vsa tista, ki se mu odpirajo...

ja, to nas dela nesrečne, se strinjam.

(odgovor članu resnično srečna)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
6.10.2009 12:12:26   
Kerensa*
Kako bi takrat reagirala na to če bi ti nekdo v tvojem sedajšnjem položaju rekel da je reven ti bi bila pa lačna?

Jaz bi rekla samo, da sem revnejša od njega. Ker če je nekdo reven (ali pa se ima za revnega, kakorkoli obrneš), to še ne pomeni, da ni nikogar, ki bi bil revnejši od njega. Za moje takratne razmere sem bila revna. Za moje današnje razmere sem revna. Zakaj se imam zdaj za revno? Zato, ker še nimam vsega tistega, kar si želim imeti. Ne želim si nedosegljivega, zato bom kmalu lahko rekla, da nisem več revna.
Bi te prjelo da bi ga treščla al bi ga objela pa potolažla?

Nič od tega. Zakaj bi ga treščila zato, ker se počuti reven? Razložila bi mu (če bi mi uspelo, seveda - bi pa poskusila), da obstajajo še revnejši od njega in da naj bo zadovoljen s tem, kar ima, čeprav se njemu zdi, da ima (pre)malo. Morda pa bi ga res poskusila potolažiti. Na način:"Tudi ti boš nekega dne imel tisto, česar sedaj nimaš in potem se ne boš več počutil revnega." Če je to tolažba, no.
Še manj razumem zakaj se ti zdi smešno če nekdo predalčka in načrtuje in zavaruje svojo prihodnost in prihodnost svojih potomcev. Meni se ne zdi smešno da recimo moj 16letni otrok ostane na cesti če jaz umrem takrat.

To se mi ne zdi smešno. Predalčkanje in organiziranje (al' kaj že) sem navedla izključno kot "dokaz", da to ni bistvo. Jasno, da ti to nudi neko socialno varnost, zagotovo pa to ni 100%-no merilo. Smejala pa se temu nisem nikjer.

Neposredna povezava do sporočila: 97
7.10.2009 10:47:21   
5ra_28

Moj svet niti približno ni črno bel.
Mi pa rdeča lučka zasveti k nekdo napiše da je pri 2.000 revež. Tacga bi najraj treščla. K se dela dobesedno norca iz revščine in ljudi ki resno nič nimajo.

In ja seveda si kvazi revež.
Sedaj pa vstani, pa pejd do družin ki so letos izgubile službo, ne prostovoljno se ji odpovedale. Družini ki je kuhan krompir vsak dan. Družini ki sanja o pici. Družini, ki gleda če si bo lahko privoščila drva za čez zimo da ne bodo v mrazu. Družini, ki si ni mogla privoščit zvezkov za otroke septembra. Družini ki ne zbere za najemnino in jim grozi da jih pred zimo izselijo. Pa jim reci v fris da si revna.

user posted image user posted image Pa še to, kar si dopisala...kasneje.
Kerensa..da najprej poveš, kak hudo ti je včasih bilo oz. kaj vse nisi imela, oz. se ti je zgodilo, zdaj pa lahko službo pustiš, ker partner dovolj zasluži, pa rečeš da si revna.user posted image .

Tudi midva nisva nič podedovala, oz. nič dobila, pa sva vseeno v 'recesiji' kupila novogradnjo in iz dva, smo nastali trije. Pa se zvečer doma z mojim počutim bogato, ko pogledam okrog sebe. Sem pa preveč revna, da bi šla VSAK DAN na kavo v gostilno/kafič in za škatlo cigaret. Hm...kako je vse relativno, a ne?? Pa vrednote na lestvici so tudi različno razporejene.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 98
   [Brisano sporočilo]
7.10.2009 11:20:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tjašy)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
7.10.2009 11:41:04   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Če gledaš  na naš avto, sharana - verjetno ni ravno avto revnih.
Če gledaš na to,da nas je 6 na 80 kv. m. - je sredina
Če gledaš naše cunje - sredina
Revni nismo, ker lahko kupimo vso hrano in še kak priboljšek.
Ko odštejem kredit, ostane cca. 250 evrov na osebo mesečno.Če pogledaš višino kredita za odplačat in dolg do staršev - pol smo pa v podnu

zelo podobno, le v zadnjem stavku ... ostane cca 100 eur/ osebo, ampak imamo srečo, da imata večino dejavnosti lahko zastonj (smučanje, rolanje, ...) , kar pa je tudi konkretno prišparan denar

Osebno se ne počutim bogate, je pa res, da proti sorodnikom, ki so ali brez službe ali v trgovini zaslužijo toliko, kot imamo mi kredita, mi je pa jasno, da nam ni hudega....
Kar je največ vredno, je pa to, da znava veliko sama narediti, pomagava obdelovati njivo - imamo veliko svoje zelenjave, partner je sam naredil igrala, teraso, belimo sami, znanka je otrokoma naredila lepo poslikavo na steno... 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?