ninocka
|
Evo mene kasneje Naš prvi šolski dan - kot veste, je Evan šel v drugo šolo, kot vsi njegovi prijateljčki iz vrtca. Kljub temu se je fuuul veselil in komaj čakal na začetek, smo se šli še en dan prej postrižt, ker je hotel imeti novo frizuro za v šolo . Prvi dan smo morali biti tam ob 9ih, brez torbic. Samo je odpeljal mala dva v vrtec, midva z Evanom sva se pa oblekla, najedla, pocrkljala in potem smo šibali tja. V avtu še ful navdušenja, šola gor, šola dol... pridemo tja, stopimo iz avta, se me prime okrog pasu in me ni več spustil. Tudi ko je srečal svoje prijateljčke iz Bizovika (Ela, Mojca, Maks), ga nisem mogla premaknit od sebe. Me je pa v pasu tolk stiskal in dol vlekel, da me je začel križ bolet. OB 9ih so poklicali prvčke, da se zberejo pred vrati in so jih notri pričakali otroci 2 ali 3 razreda, ki so stali v 2 kolonah, oni so šli pa med njimi not, otroci so jim pa ploskali. Evan me ni hotel spustiti, tako da sem šla potem z njim čez ta sprevod. Imeli so tudi ful luštno igrico Peter in Volk - v avli na tleh so bile blazine in postavljen oder, ampak Evan ni hotel it tja sedet. Se me je držal kot en mali klopek in nikakor ne spustit. Nobeno pregovarjanja, nič ni pomagalo, tako da si je potem igrico ogledal tako, da je sedel med nama in na eni klopci. Potem pa se je počasi med igrico vedno bolj presedal in se smejal in začel malo sodelovati. Po igrici so morali iti v razred z učiteljicami in seveda je hotel, da grem zraven Potem sem mu pa rekla, da jaz ne smem v razred in da naj prime Maksa za roko in gre z njim. S težkim srcem je šel, ko je prišel nazaj je bil pa čist prerojen - spet fuul navdušen nad šolo, nad razredom, nad rutko, nad kresničko...skratka nad vsem Mi smo vmes imeli en sestanek z ravnateljico, ki nam v bistvu ni povedala nič takega, potem smo pa čakali še naše škrate da so prišli dol. Potem smo si šli ogledat razred, kje kdo sedi, kje ima kdo obešalnik v garderobi...navdušenje otrok je bilo ogromno PO šoli smo šli z nekaj starši na brunarco na pijačko in otroci se malo igrat in spoznavat. Potem smo pa šli, ker sva imela s samotom za Evana še eno presenečenje - sej sem vam napisala, da si je fuul želel hrčka? No vmes si je premislil (malo na najino pobudo) in si želel morskega prašička, ker je pač malo večji kot hrček, in ga je lažje crkljati. In smo šli po morskega prašička Jaz sem si tam vmes skoraj premislila, ko sem ugotovila, kako veliko kletko rabi , ampak smo potem vseeno vse nabavili in tako imamo zdaj doma še Filipa Puhka (tako mu je dal ime Evan). Najbolj smešno mi je pa, da ko sva se s Samotom spoznala, sva obadva imela doma mačka z imenom Filip ...nam je tale Filip zgleda v genih Prve dni se je tale naš Puhek nas še malo bal, zdaj se pa že malo bolj crklja, fuul nori po kletki, mene je že celo polulal, kar se je sploh Lianu zdelo ful smešno in ga je šel potem še kregat Mufi (maček) ga gre pa tudi samo malo povhat, tudi če ga imamo zunaj in potem se obrne in gre. Drugi dan smo imeli v šoli roditeljski sestanek, nič posebnega. Imeli bodo Zlatega sončka, potem Bralna značka, imajo učiteljico in dopoldanski in popoldansko vzgojiteljico. Zadnja nam nič ne pride prav, ker je v varstvu v 1a razredu (on je 1b) in ima tam eno drugo. So jih razdelili za popoldansko varstvo, ker jih mora biti v skupini 28, ampak se sploh nič ne sekira. Njemu je všeč in v 1B in v 1A . MI imamo vsega skupaj 5 učbenikov in pa 3 zvezke. V petek prinese polno torbo domov, v ponedeljek pa odnese nazaj. Torbe načeloma nosijo v šolo in domov vsak dan, ampak mi imamo 3 dni en manjši ruzak, ker nese samo puščico, beležko in pa bidon za vodo. Je pa v soboto zbolel - spet angina, tako da je ta teden pri moji ami v varstu. danes zjutraj je pa še Ruben jokal da ga ušesek boli, tako da ima danes mami double trouble doma ma, ne, sej so pridni tile moji pikci...včeraj so se 1,5 ure tako lepo igrali z legoti in lesenimi vlakci Evanu se maje še en zobek, zgornja enka. Se mi zdi, da mu bodo šli ven lih tko kot so mu rastli. Naslednja naj bi se mu potem majala zgornja dvojka Prejšnji vikend je praznoval oz. sta z Lianom praznovala RD s prijateljčki...bilo je okrog 18 otrok, žrka na polno, so ful noreli, se igrali... Evanu je bilo tolk všeč, da ni hotel niti torte dat na mizo, ker bi to pomenilo, da se mora za 10 minut ustavit Pa na koncu smo skoraj pozabili dati darilo - sevda spet Ninjago Legote in eno igrico z dinozavri, Lian je pa dobil Dajza, ker je to zdaj pri njemu najbolj in Mi je pa zanimovo, kako je vsakemu od njih všeč drug lik v tej risanki - Evanu je bil najboj všeč Frenk, Rubnu Max, Lianu je pa Dajz. Ta vikend naj bi šli vsi trije v Črno, ker imava midva neko praznovanje RD in je brez otrok. Sama za vikend nisva bila že ulala časa.... Evo sem popucala za nazaj Kje je pa teta Bete? me zanima kako je šlo Daši v šoli...