Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 18:05:58
|
|
|
|
BarbiG
|
Loremi, takoj pojdi na urgenco. Ne čakaj, že zaradi tvoje mirnosti, ki jo nujno potrebuje. Dafi, tebi pa čestitke ob rojstvu dveh korenjakov.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 19:24:40
|
|
|
|
kimsy
|
loremi - upam, da se je krvavi tev ustavila oz. da si bla na urgenci je je s tvojo pikico vse v najlepšem redu! Full držim pesti! dafi - tebi in tvojemu pa iskrene čestitke ob rojstvu dveh frajerjev! Jst sm danes imela kontrolo. Ponoči okoli 4-ih zjutraj sm šla na wc in mela čist krvave hlačke - tist čep al kaj že, pol sm pa imela zjutraj kontrolo in je vse ok, popadkov še nić, odprta samo 1 cm. Kontrolo imam spet 21.01 in močno upam, da bom takrat imela v rokah že svoj zakladek in kontrola odpade! Mi je pa dr. rekla, da lahko rodim čez en dan, al pa en tedn! Ja hvala za take informacije!
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 19:58:23
|
|
|
|
loremi
|
Punce, resnično vam hvala zaodziv, pozitivne misli in nasvete!! Lubčka vsaki posebej in seveda tudi tebi Kruce! Sem šla na urgenco. Vzroka krvavitve dr. ni našla, je pa rekla, da lahko da gre za grozeči splav in da naj ostanem doma na bolniški, jem Dabroston in po potrebi Boscopan. No in naprej ... me vpraša dr., zakaj sem šla na IVF. Ja ker ne morem zanosit. Ja in zakaj ne morete? Imam PCO. Mhm ok, in zdej pravte, je bil zamrznjenček, s stimulacijo? Ja. Zakaj ste pa mela stimulacijo? Ja ker nimam svojih ovulacij oz. ni foliklov, če pa že je, pa nikamor ne zraste. Polovica teh vprašanj je bla pred pregledom, polovica pa po njem, pregledali sta me dve zdravnici in to samo zato, ker sta pomerili en plodek menda velik 17 mm in drugi plodek 6 mm. Dvojčka . Wtf? Od kje? In njuna razlaga ... glede na takšno razliko v velikosti ni druge variante, kot da se je zamrznjenček prijel, pred tem ali pa po tem pa sem zanosila še naravno. Wow! In potem ... gospa, če bo vse ok in ne bo splava oz. drugih težav, boste imela dvojčka. In menda obema plodkoma ije srček. Pregled pri mojem dr. imam 3.2., ampak mi je svetovala, naj grem k njemu na pregled prej. Po telefonu je dr. še nekam klicala, če bi me glede na stanje vzeli noter, no pa se potem osebi na drugi strani to očitno ni zdelo potrebno. In se potem sprašujem, kako to da mi včeraj na gklj na uz ni vidla obeh plodkov? Očitno se je pač skoncentrirala na tistega enega, ki je bil prenešen in ga je tudi takoj našla. Hvala vam res za nsvete in dobre misli in da me berete!! Dafi tudi jaz iskreno čestitam!! Kimsy, tebi pa želim, da bi čimprej držala v naročju mali zakladek!
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:35:46
|
|
|
|
Reby
|
loremi - ja super, pa sej ne morem verjet, dva plodeka, pa še oba srčka? Ti pa zdej bodi pridna in lepo počivaj in bodi na bolniški. Vse za dva pikeca! Sem vesela, da je vse ok
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:39:58
|
|
|
|
Reby
|
kimsy - jeeeee, to pomeni da bomo spet kmal tete? Pa super, da se že odpiraš, to je vredu znak
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:41:55
|
|
|
|
Fargesia
|
Loremi, pa sej to je odlična novička... počivaj, drugega ti ne preostane!
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:43:54
|
|
|
|
biba007
|
Loremi, lubek moj , tole je bil pa plodovit obisk urgence Jupijej-jupijaj, kolk sem vesela zate. Viš, pa boste imeli kar dva!!! Super si, zdaj pa samo še hitro se izležavat, da gre še tale krvavitev mimo. Šššššc, pa bo
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:46:04
|
|
|
|
biba007
|
Dafi, čestitke Kimsy, samo še hipec, jap, pa bomo spet tetke. kolk je tole fino
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 20:47:12
|
|
|
|
lana70
|
aaaaaa, loremi, prvo HB, da je vse ok, drugo. dvojčka!!!!!! halo, kako? Pa saj ne morem verjet, pa bo vse v redu, ker sta take razlike? Sem že prej mislila nate, pa mi je komp nagajal, mi ni hotel poslat posta....držim pesti!
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 21:07:50
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
No, me prav veseli da je kaka korist od te urgence! Čestitke!
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 21:08:35
|
|
|
|
loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana70 verjet, pa bo vse v redu, ker sta take razlike? Sem tud tole vprašala ja, če so zarad tega težave, pa je rekla dr. da ne, da če ne bo splava in bi šlo ok naprej, to nebi vplivalo na nič, sta pač različno stara zarodka. Punce hvala vam jaz si samo želim, da nebi bilo krvavitev, ok za krče ste pa rekle, da se pojavljajo, samo krvavitve še šššššcccccc pa da bi plodeka oba lepo rasla. Oooo kok bi to blo lepo!
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 7:38:27
|
|
|
|
loremi
|
Dobro jutro! Kri se mi še vedno pojavlja in dokler bo to, ne bom mirna, no sej zdej tko al tko ne bom, se pa bom poskušala vsaj malo sprostit, kr je pa v takih trenutkih težko, ker ne vem kaj bo s pikicama, ker sta različnih starosti, čeprav je dr. rekla, da je to čist ok in kaj pomenijo te krvavitve in če bodo uslišane moje prošnje, da se s tem preneha in gremo uspešno naprej. Želim si držati te dve mali pikico ob koncu poletja v naročju.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 8:41:45
|
|
|
|
zup2
|
Dobro jutro! Loremi super za kar dva plodka . Tebe je skrbelo za enega, sedaj si pa kar dva dobila . Ti pa svetujem, da res počivaš, saj bo s tem krvavitev vedno manj. Dafi čestitke za dva korenjaka
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 9:09:33
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi Kri se mi še vedno pojavlja in dokler bo to, ne bom mirna, no sej zdej tko al tko ne bom, se pa bom poskušala vsaj malo sprostit, kr je pa v takih trenutkih težko, ker ne vem kaj bo s pikicama, ker sta različnih starosti, čeprav je dr. rekla, da je to čist ok in kaj pomenijo te krvavitve in če bodo uslišane moje prošnje, da se s tem preneha in gremo uspešno naprej. Želim si držati te dve mali pikico ob koncu poletja v naročju. Loremi, pupika moja, daj no, tole, kar imaš ti, je pač ČUDEŽ. Tak, tavelik, tanajsrečnejši čudež. In nisi prva, ki se ji je zgodil, to bi te moralo vsaj malo potolažit, kajne? Zato pa kar, ššššc, stran s stresom in skrbmi in, hop, crkljat bušija. Pa vsak dan ti bomo pošiljale kup lepih misli in pozitivne energije, pa bo, boš videla
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 9:14:34
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana70 aaaaaa, loremi, prvo HB, da je vse ok, drugo. dvojčka!!!!!! halo, kako? Pa saj ne morem verjet, pa bo vse v redu, ker sta take razlike? Sem že prej mislila nate, pa mi je komp nagajal, mi ni hotel poslat posta....držim pesti! Lančika, nate sem pa tudi jaz mislila...veš, tisto glede, akhem, kilc in kolkov. Imamo pri nas identišes situacijo, je*emtiš. Se pri hoji kar malce gugam, pa jamram v najimenitnejši maniri seniorjev . In sem se dala podučiti: je tole čisto normalno, pa to niti ne zaradi teže, ampak zaradi raztezanja vezi. Evo, čisto scientific uržah
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 9:40:45
|
|
|
|
tejalea
|
Dafi - čestitke! Loremi - drži se! Počivaj, kaj drugega pa ne moreš. Želim, ti da k čimprej mine! lp, teja
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 11:16:13
|
|
|
|
loremi
|
biba007, si me prav nasmejala, hvala in seveda hvala vsem!! Danes sem kar klicala na gklj, kdj bi blo možno prit do mojega dr., pa je bil na kliniki in sem šla na uz. Potrdil je, da imam dvojčka in da sta oba živa, en velik 17 mm, drugi 10 mm, da očitno se je zarodek delil (tudi pred pol leta se je tako, ampak je bila potem abrazija) in da sem kar mal fenomen, da se mi je to zgodilo že drugič, ampak tokrat na srečo oba živita . to me je pa mal pomirilo. Je rekel, da so pri dvojčkih rade krvavitve in da trenutno ne morejo drugega naredit, kot rečt, da naj počivam, narava pa bo naredila po svoje. Jaz upam, da meni in mojima pikicama v prid. Imata pa vsak svojo posteljico in vrečko, jupi. Res pa sem zeloooo presenečena, da se je moja pikic spet delila v dve. Joj, sedaj pa naj sam rastejo in rastejooooo in živijo !!! Evo grem počivat, na kaul, gledat tv, z eno skodelco vročega čokolina v roki .
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 11:21:00
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 IZVIRNO SPOROČILO: lana70 aaaaaa, loremi, prvo HB, da je vse ok, drugo. dvojčka!!!!!! halo, kako? Pa saj ne morem verjet, pa bo vse v redu, ker sta take razlike? Sem že prej mislila nate, pa mi je komp nagajal, mi ni hotel poslat posta....držim pesti! Lančika, nate sem pa tudi jaz mislila...veš, tisto glede, akhem, kilc in kolkov. Imamo pri nas identišes situacijo, je*emtiš. Se pri hoji kar malce gugam, pa jamram v najimenitnejši maniri seniorjev . In sem se dala podučiti: je tole čisto normalno, pa to niti ne zaradi teže, ampak zaradi raztezanja vezi. Evo, čisto scientific uržah ...baje da pomaga sivkina krema od Justa....jaz sem jo spet pozabila naročit, sem porabila že celo mandeljnovo mleko od justa, je superca...poskusi...drugače pa bibek, a vidiš, kako nama pada cifra, a!! Včeraj sem previjalno dobila, sem jo dala delat, sem takoj tiste cunjice noter zložila....pa še kar ne verjamem..
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 11:57:43
|
|
|
|
Reby
|
loremi - jupiiiii Super, da si šla še danes na UZ. Zdej pa le veliko kavčat in počivat, se splača. Jaz sem počivala do 7. meseca, ampak za naše pikice vse, a ne?
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 11:58:16
|
|
|
|
BarbiG
|
Uau Loremi, to bo avgusta veselja. Sej ne morem verjet, kr dva maš. Ja pol pa dobrodošla v klub dvojnih . Boš videla, da bo vse v redu. Tudi za TTTS sindrom ti ni treba skrbet, ker imata vsak svojo posteljico. Ti samo veliko počivaj, ampak res veliko, pa na vsake toliko si noge podloži, pa boš avgusta v naročje dobila dva najlepša .
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 13:37:32
|
|
|
|
loremi
|
Evo že kaučam, za vikend, no pa zdej tud kdaj med tednom, mi mami kuha in pospravlja in cote v stroj baše. Sam upam, da zdržim tkole kaučat skoz, no sej paše. Jap, vse za pikice. BarbiG, zakaj pa noge podložit? Mhm, pa ste imele prav glede tednov v nosečnosti, je menda več kot 7 tednov ja, men je to še zmer tko nenavadno, ampak ok, že tko je. A lahko še vprašam, kaj pomeni to, sindrom TTTS? Ker v četrtek je blo prvo napisano en plod TT, jst pa ne vem, kaj to pomen .
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 13:40:02
|
|
|
|
sonček33
|
LOremi superca... lepa novička...in amaldav sta tudi fenomenčka...juhej..počivaj in uživaj Vsem nosečkam vse dobro...pa čim manj težav.
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 13:46:13
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi Evo že kaučam, za vikend, no pa zdej tud kdaj med tednom, mi mami kuha in pospravlja in cote v stroj baše. Sam upam, da zdržim tkole kaučat skoz, no sej paše. Jap, vse za pikice. BarbiG, zakaj pa noge podložit? Mhm, pa ste imele prav glede tednov v nosečnosti, je menda več kot 7 tednov ja, men je to še zmer tko nenavadno, ampak ok, že tko je. A lahko še vprašam, kaj pomeni to, sindrom TTTS? Ker v četrtek je blo prvo napisano en plod TT, jst pa ne vem, kaj to pomen . Se bom jest mal vmešala, k glih berem Najprej čestitke za čudež je tako lepo takele novičke brat Kokr jest vem, pomeni TT dolžina teme-trtica, kakor merijo tamaučke ... a so bile zraven kakšne številke? Če ja, potem bo verjetno to
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 15:01:08
|
|
|
|
BarbiG
|
Loremi TT je teme-trtic, TTTS pa je sindrom transfuzije od dvojčka k dvojčku.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 16.1.2010 15:08:00
|
|
|
|
gapii27
|
loremi vse dobro naprej in čestitke za jes pa že komaj čakam pregled v torek-mislim, da bom že kr v ponedeljek šla... k svoji gin....da vidimo njen komentar na razvoj nogice in da mi pove, če sem kaj odprta bi že rada čimprej rodila, da pikecu pomagajo, če je res zaostala rast stegnenice... se tolažim da ne more biti res, drug dan pa že zopet sam tuhtam zakaj morajo/mo pikeci in mi vse to skoz dat.. kaj za hudiča smo naredili narobe... strah me je nič manj ga ne bomo imeli radi samo ne bi rada, da bi bil kaj prikrajšan, rada bi da bi da bi oba vzganjala norčije brez problemov....
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?