Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 12:32:23
|
|
|
|
gapii27
|
sam meni pa štima po uz mogoče pa sm jes tudi pol manj noseča? al kak? pojma nimam...
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 13:43:16
|
|
|
|
loremi
|
Gapii27, hvala za link! hmmm, če bi jaz računala od datuma zadnje M, potem bi bila zdej že 7t, 4d. To pa ne bo štimal. Je pol boljš, da vzamem tole "If you conceived following insemination, IVF or after replacing frozen embryos in natural cycles, use either your LMP or the date of ovulation." in vnesem datum ovulacije, se pravi ko je bla stopka, pa mi prikaže 5t, 4d. To bi blo pa bolj prav pomojm. No kokr moja pamet seže daleč, lahk sem pa v temo brcnla. No kakorkoli, hvala za pomoč! Upam pa da naslednjič pri dr. ne bom tko zmedena in se spomnim vprašat.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 14:46:03
|
|
|
|
gapii27
|
če ti je dala slikco potem maš tak na slikci levo izračun glede na velikost ploda :)
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 15:40:59
|
|
|
|
Fargesia
|
ja, jst bi glede punkcije mela PDP 9.7., tko ga mam pa 10.7. k ZM je bila 28.9. in tole nikakor ne bi šlo skup...punkcija pa 16.10. itak pol glede na velikost ploda postavijo PDP.
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 16:02:07
|
|
|
|
BarbiG
|
Loremi, kdaj si imela punkcijo, da zračunam, ker se mi zdi, da si noseča okol 7 tednov.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 16:17:33
|
|
|
|
gapii27
|
ja v bistvu so neke razlike...pr tebi bi blo fargi 5 dni... no vglavnem vse se suče tu nekje 5 dni gor al dol
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 16:26:14
|
|
|
|
loremi
|
BarbiG, nisem mela tokrat punkcije, zamrznjenčka imam. ZM sem imela 24.11.2009, stopka je bla 06.12., transfer pa 13.12.. Ampak 7 tednov? Ne vem, nekak mi to ne gre ... No ja, mal so presenetljivi teli izračuni ja, ko tud ne vem, kolk more bit pikica velka glede na tedne ... joooooj kolk sem zatežila s tem , ampak se opravičujem s tem, da je to začetek vsega in tud firbec pol ful dela . No zdej bom pa itak komej čakala na vsak nov pregled.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 18:21:05
|
|
|
|
BarbiG
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi BarbiG, nisem mela tokrat punkcije, zamrznjenčka imam. ZM sem imela 24.11.2009, stopka je bla 06.12., transfer pa 13.12.. Ampak 7 tednov? Ne vem, nekak mi to ne gre ... No ja, mal so presenetljivi teli izračuni ja, ko tud ne vem, kolk more bit pikica velka glede na tedne ... joooooj kolk sem zatežila s tem , ampak se opravičujem s tem, da je to začetek vsega in tud firbec pol ful dela . No zdej bom pa itak komej čakala na vsak nov pregled. Loremi, tkole, pri tebi se nosečnost šteje tako, da od prvega dneva zadnje M odšteješ še dva dni, ker si dobila stopko na 12 dan cikla in si noseča 7 4/7 in rok imaš 29.08.2010 - torej nosečnost šteješ od 22.11.2009 naprej. Za primerjavo, moja dva sta bila pri 7 tednih velika 10 in 9 mm. Sam tolk za orientacijo. Tukaj imaš link http://babymed.com/tools/ultrasound/first_trimester/Default.aspx , kjer ti pokaže koliko mora biti otroček velik glede na dolžino nosečnosti.
< Sporočilo je popravil BarbiG -- 14.1.2010 18:29:13 >
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 14.1.2010 20:52:18
|
|
|
|
bit
|
loremi......čestitke..... kako sem pa vesela zate.................da si vidla sedaj pa uzivaj.... aja dober večer vsem
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 8:18:43
|
|
|
|
loremi
|
BarbiG, hvala! Bit, hvala! Dobro jutro! Lep petek in pričetek vikenda vam želim!
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 10:34:45
|
|
|
|
gapii27
|
jutro babike kako smo? pr nam se prelad umirja HB in tamaldva pridno brckata... sem 3 dni kihala in kašlal, da me je že blo strah, da ne bi sprožla kakih krčev me doli kr špika zadne cajte, bomo vidli kaj bo rekla g.v torek... drugače pijem čaj plahtica, sam zdej ga nisem upala ko sem itak se full napenjala... pol pa še eno kontrolo pr Cerarju 25.1.... upamo na dobre novice in da se je kaj velikost stegnenice spremenila danes gremo na domov na štajersko malo čez vikend. potem pa v sredo zopet nazaj na gorenjsko, ker mam tu bliže porodnišnico... lepo mi bodite
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 15:13:12
|
|
|
|
loremi
|
Punce mene bo pobral od strahu , bolet me je začel v trebuhu in fuuul močen izcedek se mi pojavlja, rozasto/rjavkast, pa mal krvi vmes, kr naenkrat več kot pa je blo prej v celem dnevu al pa v dveh dneh skup , kaj bi lahko to pomenil? čist sem presrana
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 15:18:26
|
|
|
|
loremi
|
zdej se je pa že sveža kri pojavla
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 15:43:09
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi zdej se je pa že sveža kri pojavla Loremi, daj ti brž pokliči svojega G...pa razloži tole.... So tile stresi sicer čisto prehudi. Ti pa pošiljam en cel roj pikapokic
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 15:47:25
|
|
|
|
loremi
|
Ne vem kje bi zdej koga dobila v Leonišču, še najmanj pa ne vem, kako prek telefona prit do mojega ginekologa . Sem pa klicala na ginekološko urgenco, je rekl sestra, nej sam počivam, da nimajo kej nardit, če se bo pa pojavlja krvavitev kot ob M, pa to pomeni splav in se lahko pridem tud pokazat. čist sem fetrik
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 15:53:45
|
|
|
|
biba007
|
Madoniš no Ti povem, da če te bo kaj spravilo čez rob, je tale stres. Viš, meni je pa G rekla, da naj NEMUDOMA pridirkam, če bi se pojavila kakršnakoli krvavitev. Saj, roko na srce, kaj dosti več kot ležat ti najbrž itak ne bi mogli svetovat, ampak se mi zdi, da bi bilo za tvoj srček super boljš, če bi vidla svojo pikico.... Hm, kaj pa urgenca? Pa jim malo zatežiš? Saj razumejo, da smo IVFjevke že tako še posebej občutljivih živcev in rahločutne narave Ni kaj, tko pač je...
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 16:04:45
|
|
|
|
Fargesia
|
hmmm, ko sem jaz zakrvavela (ornk) se je ena pikica poslovila... lahko da imaš kakšen hematom, kar se zelo rado zgodi... hja, urgenca v LJ je pa poglavje zase...če boš bolj mirna, kar pojdi tja. te morajo vzet...vejretno bojo mal grdo gledale (sestre), ampak se ne pusti...jst sem po abraziji lani eni svoje povedala, pol je bila pa vsa sladka in še preden sem se oblekla nazaj je že mojmu ven letela povedat, da je vse ok...
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 16:22:29
|
|
|
|
Reby
|
loremi - pojdi takoj na urgenco! Držim pesti
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:05:11
|
|
|
|
zup2
|
Loremi tudi jaz ti svetujem, da greš na urgenco. Naredili bodo UZ in boš vsaj bolj mirna, da je s pikico vse uredu. Srečno
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:27:19
|
|
|
|
loremi
|
Pa je lahko UZ tud kakšna "dodatna grožnja", da bi še mal preveč podražli notri in bi bilo še slabše? Zdej je tako, da enkrat ko grem na wc, je sled krvi, drugič ko grem,je manjša, pa spet več in spet manj ... pa taka neprijetna bolečina je prisotna
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:32:27
|
|
|
|
Reby
|
Dafi sporoča Naša družina je večja za dva člana! Mami in atija sta razveselila 2 fanta - Alen in Benjamin - 2100, 2300 g in po 48 cm. Čestitke družinici
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:32:41
|
|
|
|
zup2
|
Loremi jaz mislim da UZ ne povzroča dodatnih groženj. Samo ti boš mirnejša ko boš videla pikico. Je pa res, da kaj veliko ne morejo narest, priporočajo le počitek...vsaj pri meni je bilo tako. Sem pa krvavela nekje do 11. tedna zaradi hematoma. Kakšen dan se mi je fejst ulilo, spet drug dan pa spet nič. Srečno.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:39:42
|
|
|
|
Reby
|
loremi - kar pojdi, nobene grožnje ne more predstavjati, boš pa ti bolj pomirjena, ker boš vedela, na čem si. Sploh ne vem, kaj ti govorijo o splavu, če je krvavitev močna kot pri menstruaciji. Da ne povem, da sem krvavela 10x več in je bilo vse ok.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:50:18
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
Tud pr nas smo krvavel, vse skupaj pa so pripisali rasti maternice.... Ti jo kar mhni do urgence, sej so fejstne punce tam, no ja meni. Če ne jo pa praš katera je pa men povej, jo bo dobila po nosu!
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del 15.1.2010 17:57:29
|
|
|
|
gapii27
|
loremi dafi mene pa full šraufa po bušiju.... mal mam prebavnih motenj
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?