bridget3
|
POZDRAVLJENE ČVEKICE! Res močno zaostajam s pisanjem in branjem ... še dobro, da ste ve tako pridne Prej sem na seznamu videla, da nas je kar en kup za 21.6. PDP... Je še katera iz Mb? Torba: uf, nimam še pripravljene. Lanolin, vložke in mrežaste hlačke verjetno dobim v porodnišnici MB (kolikor mi je znano...). Prav tako dobim za dojenčka tam 70% alkohol za popek. Zato tega ne bom kupovala, ker je baje dovolj do "odpada krna". Bom pa kupila tisti drugi alkohol - razkužilo 80% in lekarniško mandljevo olje za gube (mišelinke pri bebici). AJA, še tiste sterilne zložence za popek bom kupila, ne vem, če je katera to omenila. Kar se tiče osebnih stvari pa približno kot ste ostale povedala, osnovne zadeve, pa še MP3 vzamem s sabo, ker mi je glasba najboljša sprostitev ... Čeprav mi nekatere kolegice pravijo, da ne bom hotela poslušat za vsak slučaj bom imela zraven kakšno glasbo po mojem okusu. Zatekanje: PRSTI na rokah so občasno kot čevapi Prstan sem dala dol, ker mi itak paše zdaj že na drug prst in še vedno bolj tišči. Noge zvečer nekoliko zatečejo, ampak ni še krize... malo pa se pozna ... še posebej, če veliko stojim. Brcike - jaz zdaj pravim, da se nekaj vali v meni , ker ni več tipično "kickanje": Mali se sto na uro kotali, vali, brca, razteguje, telovadi, kaj vem kaj vse počne tam notri! Občasno me, kar šokira ... Ker prvič doživljam to in mi je na čase prav smešno, ko ne vem, ali me boli ali paše Strahovi: tudi mene dajejo različni dvomi, strahovi o poteku po porodu ... ampak, kot tukajšnje drugorodke pravijo, sčasoma bomo že usvojile vse tehnike rokovanja in nege in sprejemanja sprememb v življenju ... glede partnerstva me skrbi, ker ne bi rada, da bi postala samo in izključno MAMA, ampak bi rada obdržala še pristen partnerski odnos s svojim dragim... Kako bo, bomo videli - trudili se bomo, da bo vse ok Proslavljanje: moj že po naravi pije minimalno (nazdravljanje za novo leto, rojstni dan, en kozarec vina ob nedeljskem kosilu in mooogče kdaj/enkrat na mesec ali še manj/ en pirček zvečer). Bolj me skrbi proslavljanje "novopečenega strica" Mislim, da bo on bolj komiran od "novopečenega atija" ... sicer pa, če se bo kaj pilo, naj se pije v mejah normale, pijanega, po alkoholu zaudarjajočega deda si itak nobena ne želi na obisk Taki naj se malo še zluftajo na zraku MATIČNE CELICE "sem se odločila, da je vseeno bolje, da te celice dobi moj otrok, takoj ko se rodi - ne vem, če ste vedele, ampak, če jih ne odvzamejo, grejo otroku v telo (preden odrežejo popkovnico)!" Je kakšna sestra tukaj ali babica, da mi tole zgornjo zadevo razjasni? Ker imam občutek, da je to bolj za lase privlečeno. Ko popkovino odrežejo, jo odrežejo in je konec; pri shranjevanju celic pa potem postopek poteka tako, da jo na obeh straneh "spnejo" in potem z iglo "črpajo" kri za shranjevanje; kolikor je meni znano iz "literature" sama itak nisem prepričana, ker nisem iz teh poklicnih vod Seveda pa se strinjam, da je to odločitev vsake posameznice in je prav, da imamo možnost izbire; pa če se odločimo ali ne. Jaz sem mnenja, ČE NE ŠKODUJE mojemu otroku, zakaj potem ne bi pomagalo nekomu, ko bo to potreboval ... Če pa škoduje, pa je druga stvar. Zato prosim koga, ki se na to spozna ali ima kakšne znance v teh vodah, da malo pojasni ta postopek odvzemanja in vpliv na novorojenčka. Tukaj , kam si klicala za te papirje, ki jih boš izpolnila in poslala? Tudi jaz sem razmišljala o javni banki, ker za lastno shranjevanje finančno nisem zmožna. Ampak zdaj sem 33.teden, torej moram pohitet; prosim za info. Lepo se imejte! ČAUČAU
|