|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
5.5.2010 9:10:52   
nikri
Halo vsem skupaj. Berem vas vsak dan in danes se malo tudi oglasim. Včeraj sem imela pregled in UZ. Načeloma je vse v redu, edino vnetje me matra, na UZ pa naš dojenček prehiteva v rasti za 2 tedna in je težek v 33. tednu 2200kg. Tako, da me je sedaj doletela kontrola sladkorja, drugače pa je tudi moj mož veliki.

Naslednji pregled in CTG: 27.5.2010

(odgovor članu tina2806)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
5.5.2010 9:59:17   
Zoja83
nikri
na UZ pa naš dojenček prehiteva v rasti za 2 tedna in je težek v 33. tednu 2200kg
moj je mel v 33.tednu 2500g, pa je rekla, da je čist vredu user posted image  meymey je mela pa neki istega kot ti in je tud rekla, da prehiteva
Danes mam pregled ob enih in punce mene je strah-FEJST-prvič, ker je ta mali velik (se je nazadnje v dveh tednih zredil za celo kilo), potem, ker mislim, da je trdno zasidran na riti (kot na vseh pregledih do zdaj) in posledično mislim, da me čaka zunanji obrat. potem bi zelo rada rodila v trbovljah in me je strah, ker delajo ZO v Lj, da se bo kej prej sprožlo in bom mogla tam ostat user posted image  mislim, da bom mogla dans o vsem tem govorit s svojo G, ker če takole razmišljam, sem na dobri poti za poporodno depresijo user posted image  pa sem drugače optimist, sam dans me je pa stisnilo user posted image
srečanje sem itak za! (meymey bi te prosla, če ti zdej pelješ, bo moj popoldne delal)
aja, akupunkturo mam nasl.teden v torek v Grosupljah pri dr. Trampušu user posted image
se slišimo popoldne, po pregledu-aja CTG mam že zdaj vsak teden user posted image

(odgovor članu nikri)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
5.5.2010 10:15:46   
Bonnie_RR
Hej hej,

kar ležala bi in ležala... Nič se mi ne da...user posted image
No, da ne bo napačno razumljeno. Sem sicer že vstala, bila na  sprehodu s user posted image , pojedla zajtrk, sedaj pa počivam. user posted image

srečanje... Žal ne bo šlo.

Teža user posted image ... Meni je zadnjič (v 33. tednu) težo bejbija ocenila na 1920g in rekla, da je čist ok. Sicer pa, saj veste, (že večkrat omenjeno), to so zgolj neke grobe ocene...

ZO... Zoja... Če nisi 100% prepričana v to, da želiš ZO, ti svetujem, da ne poskušaš z njim. Prvo pravilo je namreč popolna sproščenost. Samo moj nasvet, ker sem ga, prav tako v LJ, že dala enkrat skoz in vem, kakšna je procedura, prijemi ipd.
Glede sproženja pa ti ni treba skrbeti, ker se itak opravlja šele po 37. tednu, ko je user posted image , če bi slučajno res prišlo do tega, že donošen. user posted image

Nič, grem še kaj pametnega naredit (pospravit posodo od zajtrka, dat prat, se it učit...user posted image ).

lp

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 5.5.2010 10:17:51 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
5.5.2010 10:48:08   
Zoja83
Bonnie_RR samega ZO me ni strah, tudi vem, kako poteka, strah me je, da bi me potem v LJ zadržali...user posted image  sej vem, mal preveč razmišljam o tem user posted image  bom se dans pogovorila z G, ker je vredu in se zelo zavzame zate user posted image  sporočim po pregledu, kako in kaj

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
5.5.2010 11:05:38   
milabe
teža: no jst danes začnem 33T pa ima 1905g teže in je reku, da je čist normalno...
se mi pa zdi da je pa moja teža problem, ker strmo narašča user posted image

zoja83 - tudi meni se kao načrtuje ZO, ampak ga bom zavrnila. Pač ne bom riskirala in bom upala, da se sama obrne do poroda, če ne bo pač CR. Sem dala skoz toxo, amniocintezo - sicer ni to nč kej hudega, ampak pri ZO pa ne upam več bit pogumna ;)  aja pa sestrična je rodila v Trbolvljah in je rekla da je tam res super user posted image

Js pa s tem trebuhom v petek na dekliščino, in seveda se sami fajn žuri dogajajo zdej ko sem noseča... ma bom še prišla js tud na vrsto ;) No pa niti ne pogrešam nekega žuranja, ker vem kaj me čaka junija.
Ma glavn da se bom najedla dobre hrane, pa mal sprostila, pol pa počas domov

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
5.5.2010 11:17:12   
čeb Maja
Eno lepo ''jutro'' še od mene,
oh spet ta dež, jaz sem čist zaspana ...

Glede teže dojenčkov - jaz razumem če je težava v začetku nosečnosti, ker je potem drugačen PDP, ne razumem pa kaj je problem če je otrok ''velik'' v teh naših tednih, razumem, da je težava če je premajhen... ampak sej nismo vsi enako sestavljeni... ker pol bi se vsi rodili 51 cm veliki pa 3250 g težki - pa se ne in valda se vsak razvija po svoje...
Po moje se nič ne sekirajta, ker poznam velik mamic ki so bile čist hin od skrbi, na koncu pa so v naročju držale zdrave štručke. Je pa prav, da nas zdravniki spremljajo...

Zoja - a ne obstajajo neke vaje, da bi ga lahko ''prislila'' da bi se obrnil...

aja tole sem hotla prilimat za težo - če katero zanima: http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/Default.aspx

uživajte

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
5.5.2010 11:33:04   
dvojčica6
Zoja83 ... če prav razumem, ti lahko samo približno ocenijo kolko je težak bebi, tako da... sej bo! Verjamemo v Supermana! pa fajn odpravi danes!

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
5.5.2010 11:43:55   
mamimo
Ojla!

Teža otročka: naš je imel v 34. tednu ocenjeno težo 2200 g (+/- 350 g), je rekla, da je čisto v redu, da je sicer za kak teden večji, ampak to ni nič kritičnega. Sploh so pa to povsem okvirne ocene, ne gre za dejansko tehtanje. Zato nima smisla paničarit, razen če bi bil otrok prelahek oz. premajhen.

Lega otroka: naš je bil v 34. tednu obrnjen na glavo in upam, da bo tako ostalo. Sicer se pa spomnim, da je en ginekolog prijateljici, pri kateri otrok ob oceni rasti ni bil obrnjen, svetoval, da naj zjutraj na tešče popije, se mi zdi da 1 l vode. S tem se mehur zelo napolni in "štoka" malega ter ga sili, da se obrne... Meni se to sicer zdi smešno, ampak to ji je rekel ginekolog, ki sicer velja kot strokovnjak za zunanje obrate... Škoditi ne more, a ne?

A še kateri totalno preseda ta dež? Meni se že meša!

lp

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
5.5.2010 12:07:56   
naraščaj
hOJ,

JOJ TA DEŽ. pOLn KUFER GA MAM. ups vlke črke user posted image . sem misla it po tamalo, da bova šli skupi spat, sam sem si premisla, ker trenutno ful lije in bom šla pol po 14 uri. Joj kak je grozn, ko nimam avta. Kot, da mi pol nog fali, joj smo razvajeni. Če bo pa pol še dežval bom res mogla spet mojga atija klicat. joj, joj, lenoba jaz user posted image

Ta teden me pa drži zapravljivost. Sem z mojima staršema šla v Konjice in spet prvlekla celga boga (nč za user posted image ), da ne bo pomote. Sem pa kupla vloške (vir 80 in natura) - majo v Sparu, vem, da je ena spraševala.

Teža user posted image ,
men je ocenla težo v 32t in 3/7 cca 2 kg in je rekla, da je ok. Sam vprašala me je kok je tehtala tamala ob rojstvu.
Lega, naj bi bla v glavčni vstavi.

Srečanje, žal ne bo šlo, mam pregled, pol pa še mojga cel dan ni.

Zoja, drži se in poročaj po pregledu. Držimo pesti.

Nč grem mal poslo "peglat"

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
5.5.2010 12:20:20   
bejbika81
Ojla punce!

Po dolgem času se spet oglašam... Zdaj mam malo več časa, saj sem začela z dopustom user posted image .

Včeraj sem mela kontrolo in UZ (sem v 33t2d). Vse je OK, edino pri obsegu glavice se je G malo ustavila - pravi, da je premali. Izmerila je 28,26mm, kar znaša za 30t6d. Vprašala me je, če ima kdo v družini bolj malo glavico (npr partner) - ne vem kaj natančno pomeni mala glava, zame imajo vsi glave normalne velikosti. Mi je pa moja mama rekla, da sem imela ob rojstvu zelo malo glavico.
Dala mi je Omega 3, ponovno me je naročila na UZ čez 3 tedne.

Drugače vse ostale mere našega user posted image  so popolnoma normalne in tehta že 2152 g.

Kaj naj si mislim glede glavice? Malo me je prestrašla s tem...

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
5.5.2010 13:04:32   
čeb Maja
bejbika81 - če te je naročila šele čez 3 tedne ni nič narobe, bi verjetno ful paniko naredili če bi sumili, da je zahiranček ali pa da se kaj narobe razvija....
Pač ima manjšo glavico po mamici - če je bodoča babi povedala da si tudi ti imela drobno... Vsaj ne bo imel/a velike lubenice (sori izrazu punce samo eni otroci imajo res huuuuge glavo)...

Sej sem že prej prilimala en link pa še tegale mogoče, da počekiraš mere (izberi si tvoj teden na strani) http://www.noseca.com/33teden.html

Očitno smo res v tednih ko nas naši ful strašijo, jaz imam drug teden kontrolo rasti (točno 35 t/0d) in me je že vnaprej zdej strah kaj bojo mene napsihiral... Mene kr zjezi, k da smo vsi po kalupu narejeni...

Punce srečno, pa čim manj skrbi!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bejbika81)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
5.5.2010 13:41:47   
bubal
Čestitke vsem user posted image za uspešne preglede!

čeb Maja Zanima me, ali je omenjeni pregled plačljiv oz. kje se prijaviš?

IZVIRNO SPOROČILO: čeb Maja

Imajo pa zdej v leonoišču v Lj eno raziskavo, da ti preko danke (z UZ-jem) preverjajo stanje presredka, mišico zapiralko in medenično dno - moraš biti prvorodka, pa preverrijo pred in po porodu.

Hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
5.5.2010 13:53:21   
čeb Maja
bubal - če želiš ti lahko na ZS pošljem tel. številko od te zdravnice pa se z njo vse pogovoriš.
V bistvu gre za prostovoljke in zato ni nič plačljivo.

Jaz sem še vedno v dvomih, da preveč boli user posted image - čeprav mi je zdravnica rekla da čisto nič ne čutiš...

Napiši če želiš pa pošljem...

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
5.5.2010 14:15:01   
bcljka

torej srečanje junijčic 2v1 ... naslednji teden... načeloma 13.5 (ura...???) zuni na sončku... tivoli - čolnarna? ....

bcljka
majkl
meymey

dvojčica6 (popoldne, po 17:00)
tina2806
zoja83

oj!

jst sm pa uspela spat 13ur v kosu user posted image user posted image user posted image no, 1x sm šla na wc, k je moj odhaju user posted image morm iskoristt dokler lahko... ob sredah nimam faksa in mi toooooook paše spat, pa še ta dež je zuni user posted image

tista fora z litrom vode na tešče zjutri... pol bi bla moja user posted image zih na glavi... ker jst zjutri vedno spijem tok vode... user posted image bomo vidl kaj bo pokazu UZ v pondelk user posted image
glede teže... na zadnjem pregledu 3 tedne nazaj, torej v 31. tednu (30T 6/7) je bla moja ocenjena teža 1750g... moja G prav vedno da je vse OK, nikol ne dela panike... mislm, ni še nč rekla glede teže in velikosti... bomo vidl kaj bo zdej v pondelk... user posted image tud recimo k je bla zadnjič spet na riti, je čist na izi rekla, eh... sej ma še čas da se spet obrne na glavo user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
5.5.2010 14:30:42   
gajka
Glede velikosti user posted image : v prvi user posted image mi je bilo pri 35t glede na mere na UZ rečeno, da bo user posted image kvečjemu povprečno velik, skoraj prej malo manjši... Rodil se je pri točno 38t (2 tedna prekmalu), imel 52 cm in 3.4 kg, obseg glavice pa 33.5 cm (HB, da je bila malo pod povprečjem, sem se manj matrala user posted image , je bila pa tudi glavica hitro po vseh standardih). Če bi počakal še tiste 14 dni, bi imel nekje 3.8 kg in 54 cm, toliko o napovedani "(pod)povprečnosti"! user posted image Pri 19 mesecih pa presega vse povprečne mere vrstnikov in se kosa že skoraj s 3 letniki (po višini še bolj kot po teži). Ampak zdaj nam nihče ne teži, ker dol tiščat ga pač ne moremo! user posted image
Pa spomnim se tudi iz prve user posted image , kako so nekaterim soforumašicam napovedovali orng velike user posted image , rodili so se pa čisto povprečni, pa eno so cel zadnji trimester strašili, da ima user posted image ekstremno veliko glavo, pa je bila punca že čisto paf, kako bo rodila, na koncu pa je bil obseg glavice čisto povprečen... Vzemite te mere malo z rezervo, ker lahko res precej odstopajo od dejanskega stanja. Poleg tega mi je G tudi zadnjič razložila, da imajo user posted image obdobja rasti in obdobja rejenja in je ful odvisno, kdaj ga meri na UZ in lahko v roku 1 tedna dobi popolnoma drugačne rezultate.

< Sporočilo je popravil gajka -- 5.5.2010 14:33:53 >

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
5.5.2010 14:44:13   
bejbika81
Hvala punce za vzpodbudne odgovore!¨

Sicer sem po vseh možnih tabelah gledala mere in res nekoliko zaostaja - je pa tudi res, da če bi blo hudo narobe, bi me G verjetno poslala še na kake nadaljne preiskave.

Srečno vsem pa se beremo!

Aja: Naslednji pregled + UZ = 25.05.2010

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
5.5.2010 14:56:28   
Zoja83
Eto me s pregleda user posted image  mela CTG (sma se s sestro kr mal pomatrale, da sma ga našle) in mi je vse padlo dol, ker sem vedela-ni se obrnil user posted image  torej ocenjena teža je 2800 g, sm se pogovarjala z njo, če prehitro raste, pa je rekla, da je vse v povprečju in naj se nikakor ne sekiram, ker ona ocenjuje, da če bi dopolnil 40.tednov, bi lahko imel težo 3500-3600g...ampak to so spet okvirne ocene
glede njegovega udobnega sedenja na ritki je pa takole: nasl.pregled 12.5.+CTG in ne bo samo ctg, ampak spet UZ, pogledamo njegov položaj in moram povedat, kako sem se odločila: za zunanji obrat oz.da počakam, če se bo obrnil/carski rez. Mislim, da bo kr ZO, ker je od 12.tedna na riti, zato mislim, da me drugače kr čaka carski. user posted image  
mi je pa še mal zatežila, da če mi voda odteče, nujno dol uležt, pa rešilca zarad njegovga položaja...jst pa že mojmu težila, da bi me v tem primeru kr on peljal-herojka japajade user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4242
5.5.2010 14:58:39   
gajka
bejbika81 - sem šla prav gledat svojo materinsko knjižico iz prve user posted image . Pri točno 36t je bil na UZ izmerjen obseg glavice 307 mm (povprečje je kao 335 mm). Mulo je imel 335 mm ravno ob rojstvu pri 38t. Pa ni nihče nobene panike delal. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4243
5.5.2010 15:03:18   
bubal
Še članek, vaje ki pomagajo plodu da se obrne.

http://www.ringaraja.net/clanek/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.html

Neposredna povezava do sporočila: 4244
5.5.2010 15:06:45   
gajka
Midva sva pa danes še priznanje očetovstva uredila. user posted image Pa še mimo BCja sva šla po nekaj malenkosti (termometer za vodo - starega je naš mulo zadnjič razbil, pa vložke, pa suhe to-to krpice...). Menda imamo zdaj vse! user posted image No, če pa še kaj manjka, bo pač moj malo po trgovinah skakal. user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
5.5.2010 15:15:18   
bcljka
sm šla brat te vaje... in sm se zapičla v tretjo user posted image

3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

user posted image user posted image user posted image jst tko pomivam celo stanovanje 1x na teden... to pomen, da če se je user posted image slučajno obrnla ga ne smem več user posted image ker se loh obrne nazaj na rito user posted image dobr izgovor da bo moj user posted image začel pomivat user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
5.5.2010 15:26:15   
bubal
user posted image user posted image si me nasmejala

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
5.5.2010 16:38:57   
Zoja83
bubal hvala za članek
bcljka bom pa jst tud jutri po tleh pomivala user posted image

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
5.5.2010 18:57:03   
bcljka
ne si pozabt zaščitt kolen user posted image jst uporabljam kr ščitnike za odbojko user posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
5.5.2010 19:10:42   
tukaj
Pozdravljene,

naporen dan je za mano. Sem že od 7 zjutraj na terenu.Sem uredila še nekaj stvari na faksu - popoldan pa sva podpisala še priznanje očetovstva in odnesla papirje na CSD, tko da zdaj vsaj s tem ne bom več imela problemov.

Komaj čakam, da imamo naslednji teden pregled.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?