|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
3.5.2010 8:40:09   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: tukaj
stvari za porodnišnico - ste si že pripravile torbe?

Ne. Če bom tako flegma kot prvič, bom spet med odtekanjem vode skakala po stanovanju in ruzak pakirala. user posted image

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
3.5.2010 9:07:33   
Zoja83
Jutro!
Mene je pa kr sram povedat, da me gnezdenje daje...in je kr HUDO. Zdej je soba končno končana in sem oprala že čisto vse, zlikala plenice in posteljnino, zdej mam pa še vsa oblačilca za zrihtat...user posted image
torbo za porodnišnico si bom pa tud ta teden zrihtala...jst sm glede teh stvari kr mal čudna-hočem vse sama zrihtat, morem met vse pod kontrolo user posted image  v bistvu ni preveč dobra lastnost, sam mi pa dostikrat prav pride...sm kr živčna, če nimam vse pod nadzorom user posted image  moj je pa itak že navajen...
zdej šibam še v litijo zrihtat porodniško, pa mal zapravljat (zadnjo plačo) user posted image
se slišimo user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
3.5.2010 9:13:10   
top10
Jutro!

Ste bile pa pridne s pisanjem! Sem imela danes čas vse prebrati, ker je zunaj slabo vreme... Ne vem več katera je spraševala glede CR, če ga imaš prvič, da je drugič apriori? Ni nujno, moja kolegica ga je prvič imela, drugič pa rodila po naravni poti. Tud pri nas bomo videli kaj bo user posted image še vedno leži prečno, včasih se mi zdi, da me bo raztrgal.

bcljka user posted image user posted image user posted image za seznam in slikice so zelo lepe. AJa, da pokometiram še otroško sobo, full lepa!user posted image

Zatekanje zaenkrat še nimam težav, upam, da tako ostane.

Gnezdenje kupljeno že bolj kot ne vse, treba je še vse oprati in zlikati, to bom pa proti koncu mesca zrihtala. Tudi torba še vedno ni pripravljena, se mi zdi, da imam še full časa user posted image .

Izvajate masašo presredka? Jaz je še ne, pa ne vem če se bom spravla zravn...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
3.5.2010 9:30:14   
meymey
Helou!

Obisk v Zagrebu uspel... ne moreš verjet kako so ljudlje drugačni do tebe, ko s sabo vlačiš en ogromen trebuh!! :D

Na meji se je policistka kr presedla, ko me je zagledala, potem se je začela fuuul smehljat (pa to na HR strani). Nazaj grede me je naš policaj kr ogovoril... je mislil najbrž da se peljam direkt v porodnišnico in je debelo pogledal, ko sem rekla, da imam še mesec časa.user posted image

Jaz imam na 3/4 pripravljene stvari, zato se sploh ne sekiram in ne obremenjujem. Samo oprat je še treba stvari - to pa lahko naredi tudi moj v teh treh dneh, če ne bo revež preveč pijan user posted image - kako pa gledate ve na to "proslavljanje" očetov ob rojstvu otrok? Nekateri imajo navado, da se napijejo do kome in potem taki pijani po porodnišnici hodijo.. boljš, da se niti meni z alkoholnim zadahom ne približa, kaj šele otoku...

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
3.5.2010 9:40:56   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

- to pa lahko naredi tudi moj v teh treh dneh, če ne bo revež preveč pijan user posted image - kako pa gledate ve na to "proslavljanje" očetov ob rojstvu otrok? Nekateri imajo navado, da se napijejo do kome in potem taki pijani po porodnišnici hodijo.. boljš, da se niti meni z alkoholnim zadahom ne približa, kaj šele otoku...

moj ma narjen že spisek povabljencev s 100 ljudmi za Pika party! še clo band bo mel... SVAŠTA! men je ful bedno zato ker jst ne bom mogla bit zravn (predvsem to me mot, ker mene ne bom tmuser posted image )... kaj bo on žuru pa pil jst bom pa tm v porodnišnici... no ampak, to kao morš nazdravt za zdravje otroka... je pa res da odkar sm noseča je šel samo 1x vn... tko da nej mu bo ane user posted image user posted image user posted image

upam samo da ne bo tko podrt k po fantovščini k se še 3 dni ni mogu premaknt s postle... user posted image glede na to da nč ne trenira se lahko že bojim... čeprou glede na to da ni v formi, loh hitr dol pade in se še clo naspi do naslednjega dneva... ampak spet ni nujno ker ga kile vn vlečejo da se ga ne prime tok kmal user posted image zajebana situacija! user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
3.5.2010 10:02:24   
meymey
Ja, sem brala ene raziskave da vsi športniki trdo trenirajo, ampak še bolj tredo pijejo... user posted image

Jaz nimam nič proti temu, da se proslavi, ampak sem od nekdaj za zmerno pitje in veliko zabavo!

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
3.5.2010 10:09:40   
Bonnie_RR
Zdravo.user posted image

Kar ne morem verjet, da je že konec praznikov in tukaj maj. Še malo, še malo...user posted image

Mi smo soboto preživeli na pikiniku z mojimi, nedelja je bila pa v znamenju počitka in lenarjenja. Je tud pasalo...
Danes je pa res bolj aprilsko vreme, ampak se, glede na razvajanje z vremenom prešnji teden, ne smemo preveč pritoževati, ne?user posted image

Še pokomentiram aktualne teme:

torba za v P... Še ni pripravljena. Verjetno jo bom enkrat po naslednjem pregledu.

"proslavljanje user posted image "... Moj že spet napoveduje, da bo user posted image treba fajn zapit. Prvič je imel "3 dnevno oz. večerno misijo", sedaj mislim, da bo podobno. Meni je važno samo, da poskrbi za tamalega in da pride na obisk v P "normalen", kako se bo zorganiziral, je pa njegova stvar. user posted image

flaške, cuclji, steriliziranje ipd... Mi smo imeli 3 flaške (aventove, vse 3 velikosti), cuclje smo pa dokupovali sproti, ustrezno starosti user posted image zaradi pretoka. Uporabljali smo grelec, ga imam še zdaj, za primer, da bi bilo spet potrebno dajati adaptirano mleko. Glede steriliziranja pa nismo nekaj komplicirali. Na par dni sem vrgla flaške, cuclje in dude v lonec in jih prekuhala, pa še to od začetka bolj redno, nato pa vse manj. Obvezno pa, seveda, pred prvo uporabo.

ravnanje z user posted image ... Js sem sicer vedno oboževala otroke, ampak sem vseeno bila, recimo s tujimi user posted image na začetku kar malo lesena. Ko sem dobila pa svojo šručko v roke, je pa to čist en drug filing. Kar znaš no. Ne vem. Steče samo od sebe... Mora. user posted image

poporodna depresija...
Js sicer te, na srečo, nisem imela, se pa spomnim, da sva imela midva kar krizo nekaj mesecev. Sva oba nekako vsak pri sebi pričakovala, da bo to ena sama sreča in veselje, pa so utrujenost, drug ritem, druge skrbi in vse skupaj naredili svoje. No, na srečo ni trajalo predolgo in sva kmalu le prišla do točke, ko sva postala spet tudi partnerja in ne samo starša...user posted image

No, da ne bom dolgovezila. Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
3.5.2010 10:48:47   
mamimo
Ojla!

Zdaj razumem tiste, ki ste doma in jamrate, da nimate časa pisat. Ta teden sem še na dopustu, potem pa že porodniška in odkar sem doma vas še brati nimam časa...

Pa da malo pokomentiram.

Torba za porodnišnico: sicer sem drugorodka ampak vseeno  me gnezdenje daje skoraj bolj kot prvič. Sem že vse oprala za malega, zase imam pa večino tudi že pripravljeno, čeprav ne še zloženo v torbo. Ne vem, kar nekaj me priganja...user posted image

Proslavljanje rojstva: meni je to tako čudno. Me 9 mesecev nosimo malčke in gremo skozi nosečnost, me rodimo - lahko tudi zelo težko - na koncu so pa naši dedci tisti, ki imajo žurko... Njihov prispevek do tedaj je bila zgolj ena semenčica user posted image In žurko imajo še pregovorno v času, ko me še vse polomljene ležimo v porodnišnici...  O.k. naj grejo na pijačo, ampak ni pa treba biti koma. Mojemu bom kar rekla, da ima tokrat že enga otročka doma in da je on na prvem mestu in naj veseljačenje malo prilagodi temu dejstvu. Da ga ne bo slučajno za par dni naprtil tašči ali moji mami! user posted image

Flaške, cuclji:
sama s tem nimam izkušenj, smo se polno dojili. Ampak kolikor vem je treba na začetku kar pogosto sterilizirati, nato pa vedno redkeje. Malo poglejte po forumih, sigurno je kar nekaj debat na to temo. Samo upam, da se bomo tokrat tudi samo dojili, ker je res najbolj enostavno... Ampak bo kar bo, pustimo se presenetiti.

Otekanje: se mi zdi, da malo imam otekle noge in prstan sem tudi že dala dol. To pripisujem večinoma toplejšemu vremenu pretekllih dni. Danes s tem zato ne bi smelo biti težav...

No, pa adijo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
3.5.2010 11:20:13   
tukaj
Glede proslavljanja - moj bo zagotovo proslavljal, a upam, da nekako v zmernih količinah. Tako, da bo lahko prišel k nama v porodnišnico trezen, ker pijanega nočem gledati tam - pa tud nerodno bi mi bilo pred drugimi. Sem pa mu predlagala, da bi piknik za tiste prijatelje, ki so najini skupni in s katerimi se veliko druživa naredila kak mesec po rojstvu, da bom lahk tud jaz poleg - vsaj malo. Ker mislim, da si vso pohvalo za rojstvo zaslužimo me, ki bomo morale prestati porod in 9 mesecev prej.

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
3.5.2010 11:25:55   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Ja, sem brala ene raziskave da vsi športniki trdo trenirajo, ampak še bolj tredo pijejo... user posted image

Jaz nimam nič proti temu, da se proslavi, ampak sem od nekdaj za zmerno pitje in veliko zabavo!

ne rabš brat raziskav, loh greš na en difovski žur pa ti je vse jasno user posted image user posted image user posted image

torba za v P - kaj ste/boste dale not? drugorodke, kkšn nasvet kaj je nepogrešlivo??

moj seznam stvari:
- milo
- zobna krtačka
- zobna pasta
- glavnik
- krema
- labella
- gumice in špange za lase
- nogavice 2x
- spodnje hlače obične 2x
- mrežaste spodnje hlačke 3x
- modrc za dojenje
- prsne blazinice 10x
- vir80 1paket
- brisača velika
- mobitel + polnilec
- fotoaparat + polnilec
- kopija poročnega lista
- spodnji del trenirke
- frutabele 10x
- sterilizirana duda
- lamislil
- deodorant
- obroč (za v vodo) - presredek

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
3.5.2010 11:49:57   
dvojčica6
IZVIRNO SPOROČILO: bcljka
- lamislil

user posted image Kaj je to bcljka?

Drgač pa mislim, da bom tut js mela neki tazga... pa še robo za bebita: komplet za ga nest vn pa kake plenice...

Nisem pa še nabavla nobenga modrčka za dojenje in teh blazinic... a ta modrc pride draga zadeva? Pa vložke moram tut še dokupit... pa te mrežaste hlačke so menda res ok za začetek...

Joj presredek... pa zakaj morajo to tolk pogosto delat... sem brala, da ga pr nas izvedejo v 60% al neki tazga... Pa če prištejemo še vse CR, ga pol res skor vsaki naredijo... Ma zakaj pa je v tujini tega tolk manj? Mene kar skrbi kako bo tam odpodaj vse razbolelo, po možnosti bom še kake hemeroide staknila glede na to kolk se napenjašuser posted image
Drugorodke??? Izkušnje z zgoraj omenjenima nevšečnostima?

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
3.5.2010 12:55:38   
misar
dober dan

no naša frčafelca spi pa mam par minutk za branje in komentiranje.

priprave na bebita- še vedno tam kjer je bilo...nobenih user posted image

torba za P: hmmm ni pripravljena, po moje ša kak mesec tud ne bo. se nič ne mudi. gotovo pa ne bom imela tolko stvari kot bcljka. osnovne stvari: gel za tuširanje, šampon, krtačka, pasta, kaka gumica, mobitel, polnilec, kej denarja, pa za oblečt sebe za domov - vložke pa mrežaste gate itak dobiš tle v CE porodnišnici. navadne gate pa itak ne pridejo v poštev, preveč neudobno. pižame- spalna srajca majo pa tud v P kar ok. pa brisače ti tud oni dajo. oblačila za bebita bom pripravila in spakirala v drugo torbo, ki jo bo moj prinesel v P naknadno.

proslavljanje novopečenih očkov: kar naj ima svoje veselje. je v prvo bila huda žurka, mu jo privoščim tudi v drugo. je prišel naslednji dan k meni najverjetneje s huddddim mačkom, ma se je držal čist fajn. tokrat bo itak mal več dela z našo frčafelco, pa naj jo poturi kak dan svoji mami, ne vidim razloga zakaj neuser posted image

flaške, sterilizatorji:
imela sem eno flaško in pumpico, ker sem še dodatno črpala ob prvih navalih mleka. sem pač v lonec vrele vode vrgla in prekuhala. tamala ni marala flaške, je bila kar ziza zakonuser posted image user posted image user posted image

otekanje: ni ne duha ne sluha še o temuser posted image user posted image hvala Bogu

kako pa kaj zgaga
? men je popustila imam tud občutek, da se mi je trebuh spustil.

brcike:
zvečer me mali tako brca, da nikoli ne morem najt položaja za zaspat. čist je divji in jaa boli..koji vrag glih zvečer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ravnanje z novorojenčkom:
jaz nikoli prej nisem držala tako majhnega dojenčka v rokah, dokler nisem dobila svoje štruce. priznam bila sem okorna, štorasta, vendar sem se v dveh dneh v P naučila hendlinga kot za šalo in sem domov prišla že skor profi user posted image user posted image so pa mene mučili enaki strahovi kot vas. kar pogumno punce, zmogle boste!

poporodna depresija: ja ne vem, če je bila glih depresija je bilo pa kar divje prve mesece. utrujenost, neprespanost pač naredijo svoje. sva bila kar nekaj mesecev z mojim čist izgubljena kar se partnerstva tiče. ampak se stvari poštimajo. ni pa vse rožnato in veselo, kot želijo vsi prikazat začetne mesece. men je bilo hudo utrujajoče in mogla sem imeti neverjetno veliko volje, da sem zmogla. kak dan je pač tudi malo slabši kot siceruser posted image

grem bejbike...pa božajte svoje trebuščke in pazite na svoje male pikice user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
3.5.2010 13:09:04   
Aninchy
dvojčica6 - voziček: ne vem, če ga že imaš in kakšni so ti všeč, vem pa, da s iskala "bolj poceni" varijanto... kaj tega si že pogledala?

http://www.otroska-trgovina.com/

Jst bom imela takega, ampak druge firme (baby boom), je pa enak tudi All terrain X3 user posted image , sam cene so mal različneuser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

Neposredna povezava do sporočila: 4163
3.5.2010 13:16:30   
milabe
ja glede pitja sem tud jst kar mal v strahu. Od njega že vsi prijatelji komaj čakajo, da dobi potomca in vem, da bo hudo. Fajn je to, da bo žurka pri meni doma, ker imamo ogormen piknikplac. in me ne bo skrbelo glede vožnje... POleg tega zadnji dve leti nisva neki vn hodila in ni navajen pit, spije 2 piva in je že 'fajhtn' ;) upam da bojo lepo delali z njim.
Mi je čist ok, da ga zapijejo, samo naj ne hodi pijan v P, to pa bi me motilo. Naj si doma spočije, magari ga 1 dan ni v P, sam da ne hodi pijan noter.

ravnanje: sem čist zgubljena. Ma ko bo v mojih rokah bom pomoje že vedela kaj delat, če ne bom pa klicala prjatlce z otroki okol, da svetujejo za dojenje itd... ;)

depresija - me je je strah fuuuuul! Čeprav sem drgač zelo pozitivna, se bojim, da me bo zagrabla, še posebej če ne bo steklo vse vsaj malo po planu...

zdi se mi, da se mi je na kresovanju obrnila na glavo!!! upam!!! brcike čutim na drugih mestih (spodaj in zgoraj v rebrih) no bomo ju3 videli na UZ, če je res.

lp vsem

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
3.5.2010 13:18:49   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: bcljka
torba za v P - kaj ste/boste dale not? drugorodke, kkšn nasvet kaj je nepogrešlivo??

moj seznam stvari:
- milo
- zobna krtačka
- zobna pasta
- glavnik
- krema
- labella
- gumice in špange za lase
- nogavice 2x
- spodnje hlače obične 2x
- mrežaste spodnje hlačke 3x
- modrc za dojenje
- prsne blazinice 10_x_
- vir80 1paket
- brisača velika
- mobitel + polnilec
- fotoaparat + polnilec
- kopija poročnega lista
- spodnji del trenirke
- frutabele 10_x_
- sterilizirana duda
- lamislil
- deodorant
- obroč (za v vodo) - presredek

Lamislil? Lamisil? user posted image Zakaj pa bi to potrebovala? user posted image
Jaz bi tvoj seznam še malo skrajšala (no, nujno ni, ampak glede na moje izkušnje od prej). Prvič sem v vsej ihti hitela pakirat, pa nisem ničesar pomembnega doma pozabila. user posted image Pač zadeve za osebno nego (za tuširanje, kreme, nega zob, čim bolj nevtralen deo, labela...), lanolin od Multi-Mam (za bradavice pri dojenju, se ful dobro obnese, ni potrebno nič izpirat pred dojenjem), potrdilo o priznanju očetovstva, materinska z vsemi izvidi, zdravstvena, modrc za dojenje, prsne blazinice, telefon, fotič (baterije bodo pri obeh že zdržale tiste 3 dni), nekaj gotovine, obroč za vodo (o, ja, zelo prav pride, če se želiš na stol vsest). Mrežaste gate smo imeli na voljo, vložke tudi, brisače tudi (P Celje)... Dude nobene, je tudi kasneje nismo uporabljali, pa itak je prve dni pa res ne rabiš. Cunje zame za domov in za user posted image je vse moj prinesel, sem mu samo povedala, kaj rabim, ker pripravljeno nisem imela nič. Čaj je bil na voljo v neomejenih količinah, dodatne zadevice za grizljanje (piškote itd.) pa mi je tudi moj prinesel prvi dan. Jah, kaj naj rečem, sem pač na ekspres pakirala. user posted image

Presredek
- nič masirala, nobenega malinovega čaja pila, fasala 1 šiv, ker je prišlo do male raztrganine (niso ga pa rezali). Lagala ne bom, spodaj še nekaj dni orng boli user posted image (priporočam napihljiv obroč pri sedenju). Hemeroidi pa ravno zaradi pritiskanja pri porodu po mojem mnenju res ne bodo nastali. user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 3.5.2010 13:23:35 >

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
3.5.2010 13:26:45   
Aninchy
pa še jst mal pokomentiram...user posted image

torba za v P - nimam še nič pripravljeno, mislim, da so to itak take osnovne stvari, da jih ne bom pozabila, sicer mi pa tudi kaj lahko naknadno prinesejo, če bi že blo treba... Dokumente imam pa itak vse v Materinski knjižici, samo denar še morem dat not za "spremstvo" pri porodu, da ne bova oba glih brez denarja, pa nekaj drobiža za avtomat (sladkarije in pjačauser posted image )

proslavljanje - hmm... mislim, da bo pri nas kar hudo.user posted image Ima oče od mojga svoj lokal in mislim, da bo ene par dni kar 24/7 deloval... user posted image user posted image user posted image Z mano pri porodu pa bo moja mami in je že rekla, da jst rodim in gre ona na fešto... Da ne bo nič čakala potem z mano, da ne bo kaj zamudilauser posted image Ijooj, še dobro, da nosečnost tok dolgo traja, ker se je komaj imela kaj časa streznit!user posted image Iz moje mami bom nardila kronika!?user posted image

flaške in to... - moja kolegica ne doji, ampak sta na aptamilu, pa ima kljub temu samo eno flaško (ta veliko) za mleko in eno malo za čaj. Ne vem, zakaj kupovati več flašk, saj naenkrat itak samo iz ene pije! user posted image Prekuhava jih pa približno enkrat na teden, ker itak jo z zelo toplo vodo umije, pa je rekla, da se ji zdi brezveze non-stop prekuhavatuser posted image Pa po moje tud ni glih v redu, da ima čist vse u nulo razkuženo, sej neki bakterij pa otrok more dobit, da lahko rata odporen? No u glavnem, hotla sem povedat, da malemu ni nič hudega, če flašo samo umije pod toplo vodo...user posted image

brcike - uff! boljše, da ne govorim... po moje sem čist v modricah od znotri...user posted image

zgaga - je prava zgaga!!user posted image Vsak večer je moja "sladica" en rupurut, HB, da vsaj malo pomaga.

Zdej pa šibam na kavico, še vam eno privoščim, če je slučajno še niste, pa čajček tistim, ki vam kava ne diši...user posted image

Lp!user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
3.5.2010 13:46:30   
mamimo
Ste pridne, čveke user posted image

Seznam za v porodnišnico: za moje pojme je nujno:
-  "oprema" za osnovno higieno (krtačka, pasta, gel za tuširanje, BLAG deodorant ali še bolje: kristal - taka so priporočila - da bi otrok zaznal tvoj vonj ne vonj limonine trave user posted image , krema za obraz, glavnik ipd.),
- nedrček za dojenje - kupite samo enega, ker ne veste, koliko bodo vaše lepotičke po 3. dnevu vzkipele,
- blazinice za dojenje - vzemite le eno škatlo ali le nekaj blazinic, saj pravo mleko pride šele 3. dan; če boste imele premalo, vam jih lahko kdo prinese naknadno;
- plavalni obroč;
- en paket vložkov - načeloma jih dobiš v porodnišnici, ampak tam lahko pride do pomanjkanja (jaz nisem rabila svojih, prijateljica pa je v isti porodnišnici morala porabiti skoraj dva paketa svojih);
- copati z nepremočljivimi in nedrsljivimi podplati (za skupne kopalnice, WC-je);
- mazilo za bradavice (čeprav smo ga me dobile v porodnišnici),
- materinska knjižica z dokumenti;
- telefon in polnilec;
- fotoaparat

Vse ostalo naj vam prinesejo vaši najbližji - če bo potreba (npr. črpalko za dojenje, silikonske nastavke za dojenje, lastno spalno srajco, mrežaste hlačke- če bodo v porodnišnici "preškrti" z njimi, itd.)

Tudi oblačila za domov za vas in otročka lahko prinese vaš dragi na dan odhoda, priporočljivo pa jih je prej pripraviti in mu povedati kje so (če bo oblačila moral prinesti sam, ne da bi jih pripravile, se lahko zgodi, da boste šle domov bose user posted image )

Depresija:
jaz ne bi rekla, da sem jo doživela, nedvomno je bilo pa vse skupaj naporno, stresno zame, za mojega in za naju kot par. To niso lahke stvari in nekaj časa traja, da se vse normalizira. Zato je zelo fino, če imaš kakšno "sotrpinko" s katero si na vezi, ker nihče v tistem trenutku ne bo bolje razumel, kaj doživljaš kot nekdo, ki doživlja isto. Dobro bi bilo, da tudi me ostanemo v stiku tudi po porodu in si dajemo podporo ter nasvete.

lp

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
3.5.2010 13:49:27   
top10
milabe user posted image user posted image user posted image  da se je obrnila! Pri meni ni še nič, pa sem dober teden pred tabo. user posted image

proslavljanje jaz se s tem sploh ne obremenjujem, naj naredi kot sam želi, brez tega itak, da ne gre. Moj je že zdaj čist v luftu, ko je user posted image  v trebuhu, si kr predstavljam, ko rodim, da bo noro.
depresija tega je tudi mene full strah, nikoli ne veš kaj te doleti, upam da se me izogne. user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
3.5.2010 13:57:31   
čeb Maja
hej,
ooo sem napisala že cel spis pa me je ven vrglo user posted image user posted image user posted image uff sem jezna
No še 1x user posted image ...

torba - še nimam, ampak bom kmalu. Sem se ''posrala'' ta vikend... Bila sva na izletu na morju ta vikend in sva bla na sprehodu, se ustaviva na kavi in grem na wc - sp. hlačke čiiist mokre, za ožet; probam trenirko - isto čiiist mokra - ŠOOK res sem se ustrašila. Nisem vedla al mi je voda odtekla al sem tolk zašvicala - da bi dol tolkle zašvicala se mi še v življenju ni zgodilo. Nič, sem počakala, počutla sem se ok, žabon se je še naprej normalno premikal... In verjetno sem samo zašvicala - sem še 2v1.
Tko da moje je reku - konec z izleti. Jaz sem pa rekla - torbo naštimat pa jo kar v avto dat če kam grevauser posted image user posted image user posted image
Sva bla pa na hr in res ne bi šla rada nekam tko ''na silo'' rodit. Sem se res ustrašla...

CSD - danes sem oddala papirje. A bojo vaši dragiji šli na ta plačan 15 dnevni očetvksi dopust? men se zdi, da je to kr super varianta?

bcljka - samo 10 frutabel??? Z mano bo šla gora hrane user posted image user posted image user posted image
Kaj pa je to lamislil?
Pa jaz bom mela kakšno brisačo več - menda je v Lj. kar fajn imet al pa da ti partner vsak dan odnese staro pa prinese svežo...

zgaga - sicer je včasih, mam pa občutek da mi trebuho še gor raste - prosti joškam, da se še ne spušča in je vsakič več zgage, če kaj takega pojem.

brcike - boli ko user posted image kdaj, ampak tolk uživam (skoraj) v vsaki. Kotalinka se notri kot nor. Ful mam očutek, da se ''odriva''

lulanje - sicer veliko pijem vvode, ampak jaz sem mi zdi hodim lulat na 5 minut, po 5 kaplic, pa mam občutek kot da imam galono vode v mehurju. A je še pri kateri tako?

Zdej pa dooost, kdo bo pa vse to bral.
Grem kuhat...

baj baj

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
3.5.2010 14:29:01   
milabe
top10 - ne se veselit prehiter, ker jaz samo !mislim!, da se je obrnila. Nikoli nimam pojma kje in kako leži, vem samo, da čutim brcike drugje, zato samo domnevam da je obrnjena. Boš pa jutri zvedela, če je res, samo da na UZju vidimo...

očetovski - ja ziher ga bo korisil, samo še ne veva v enem delu ali v 2. po moje kar v 1 delu, da mi pomaga doma in da pride k sebi po proslavljanju user posted image .  Potem ima fixno 14 dni v avgustu dopust, za septembrsko morje, bo še pa par dni svojega koristil. (sprva sva mislila da bi ga v sept. porabil še 5 dni očetovskega)

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
3.5.2010 14:46:49   
gajka
Očetovski dopust - seveda bo koristil, bi bilo neumno, da ne bi, ker je itak polno plačan. Btw. gre dejansko za 11 dni dopusta (2×2 dni so mišljeni vmesni vikendi, ker je v osnovi mišljeno 15 zaporednih koledarskih dni, ki pa se jih lahko koristi tudi v več delih), da ne boste preveč planov o fraj 3 tednih delali.

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
3.5.2010 15:06:19   
dvojčica6
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

dvojčica6 - voziček: ne vem, če ga že imaš in kakšni so ti všeč, vem pa, da s iskala "bolj poceni" varijanto... kaj tega si že pogledala?

http://www.otroska-trgovina.com/

Jst bom imela takega, ampak druge firme (baby boom), je pa enak tudi All terrain X3 user posted image , sam cene so mal različneuser posted image

Ej sm se že navdušla, sam pol sem vidla kolk na veliko se zloži in je vse spet padlo v vodo... sploh ne vem če bomo dobili voziček k bo šel v naš avto.. Pikolo in Jane nista šla noter... danes grem sprovat še Quinny buzz in pol še Jaguar car... in pol nabavit nov avtouser posted image user posted image user posted image Ne grem se več res s temi vozeki... Je pa res, da naš ljubi avto postavlja zahteve! in ne izbirčna staršauser posted image Aninchy, tebi pa hvalauser posted image in user posted image za dober nakup!

Kar se tiče očka party... že vem, da bo hudouser posted image Je prvi v klapi k bo očka in so vsi še težki žurerji, tako da bo tut on doživel svoj delež bolečin mijauuuuuser posted image user posted image Sej je prav! Nej tut on mal trpiuser posted image Čeprav kolkr ga poznam, jo bo na koncu odnesel kar dobro...

Opala, na materinsko šolo sem pa prav pozabla... dvakrat sem bla in pol mi je ušlo z glave... A te tam učijo tud tistega dihanja... ker mene edino to še zanima... Kje se drugače naučiš pravilno dihat med porodom?

Ok, zgleda da bo hmali šlo zares, ker smo že na težkih debatahuser posted image user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
3.5.2010 15:14:21   
tukaj
Aninchy - torej ne bom edina, ki bom ob sebi imela mami (če se ne zgodi kaj nepredvidljivega). Bo pa moj tudi tam, samo ne vem, če bo ves čas zdržal v porodni, ker ni ravno tip za to. Pustimo se presenetiti. Glavno, da bo ob meni nekdo, ki mu zaupam in ki bo ves čas na voljo. Vse drugo bo nekako že.

Neposredna povezava do sporočila: 4173
3.5.2010 15:22:55   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: tukaj

Aninchy - torej ne bom edina, ki bom ob sebi imela mami (če se ne zgodi kaj nepredvidljivega). Bo pa moj tudi tam, samo ne vem, če bo ves čas zdržal v porodni, ker ni ravno tip za to. Pustimo se presenetiti. Glavno, da bo ob meni nekdo, ki mu zaupam in ki bo ves čas na voljo. Vse drugo bo nekako že.

Moja kolegica je rodila pred pol leta, pa je šel najprej njen z njo, pa je po desetih minutah čist bled mogu it ven na pir in je vskočla njena mami. user posted image user posted image user posted image Pa je rekla, da HB, da jo je imela zraven, ker je bla veliko bolj v oporo kot pa njen dragi, ki ga po barvi skor ni ločila od steneuser posted image user posted image user posted image
Moj dragi pa je tud reku, da njemu ni do tega, da bi šel zravn, pa ga nisem nič silila in sem rekla mamici, če bi šla... Ona pa čist nora! user posted image user posted image Mi je blo všeč, ker je bla tok ponosna.user posted image

Se mi zdi, da je blo zdej par let kar "moderno", da so moški hodli zraven, zdej nas je pa čedalje več, ki bomo zraven vzele mame! user posted image user posted image Trendi se spreminjajo! user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
3.5.2010 15:25:37   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6

Opala, na materinsko šolo sem pa prav pozabla... dvakrat sem bla in pol mi je ušlo z glave... A te tam učijo tud tistega dihanja... ker mene edino to še zanima... Kje se drugače naučiš pravilno dihat med porodom?

Ti se nič ne sekiraj glede tega! Itak te med porodom babice naučijo, kako predihavat! user posted image

< Sporočilo je popravil Aninchy -- 3.5.2010 15:26:12 >

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?