mimi30
|
murkov zos kumare sen naribala in jih na mal olja prepražla, mini solila in zalila z vodo in pokuhala. dodala zmečkan krompir in z vilico še vse mal premečkala. piščančje meso z cvetačo z malo kisle smetane krompir z mesom bučke na olju in malo čebule podušila, dodala malo bazilike in origana ter soli, skuhala malo riža s korenčkom, vse zmiksala pa ne fejst, dodala še nekaj naribane jabolke. naribala še malo sira - in pojedel vse. Na vrh pa par kapljic vode. piščančka z rižkom z bučkami, korenčkom, brokolijem, cvetačko, zeleno, ,.....v glavnem ni da ni. Dodana kapljica olivnega olja in čist mičken soli. Puranje meso in veliko zelenjave iz domačega vrta(stročji fižol, korenje, paradižnik, paprika, brokoli, por) Vse skupaj popražim na kapljici olivnega olja, zalijem z vodo, solim in zdušim. danes sem pa prvič vkuhala še malo pšeničnega zdroba, ki je vse skupaj zgostil večji pisker govoje juhce - telečje meso, mal cvetače, par korenjev, por, peteršilj. Danes sem mu zakuhala kvinojo, puranji file, kvinoja + zelenjava. govejo juho s kuskusom, drobnjakom, timijanom, meso narezala na male koščke. tortilje s polno zelenjave in puranjo in piščančjo meso sem dala not ajdovo kašo z brokolijem in cvetačo.