Ploha
|
ADAMOVO KOKOSOVO PECIVO (BREZ JAJC IN MLEKA) 400 g moke 240 g sladkorja 1 pecilni prašek 6 žlic olja 2-3 vanilijeve sladkorje 6 pesti kokosove moke (cca. 100 g) 1/2 litra gazirane mineralne vode neškropljena limonina lupinica (ali malo limoninega oz. pomarančnega sirupa) 15 minut prej prižgemo pečico, saj je pomembno, da je ogreta na pravo temperaturo. Vse sestavine (po vrsti) stresemo v visoko posodo in zmešamo z mešalnikom. Takoj ga zlijemo v pekač, v katerem je na dnu peki papir in takoj postavimo v pečico. Pečemo 20 do 25 minut pri 175 stopinjah. Za spremembno lahko kdaj naredimo marmorni kolač, s tem da tretjino ali polovico mase zlijemo v drugo posodo, primešamo 3 zvrhane žlice kakava in 1 žlico sladkorja ter nekaj mineralne vode, da bo podobne gostote kot prej. Maso zlivamo v pekač po plasteh, najboljše je, da je na vrhu in spodaj svetlo testo. Lahko da vam bo premalo sladko: dodajte kakšno žlico sladkorja. . Opazila sem, da kokos naredi pecivo bolj rahlo in puhasto, zato ga dodam veliko. To pa je dobro tudi zato, da jed dobi okus (drugače ima bolj "voden" okus). Pomembno je, da je pečica vroča, ko daste peči, ker drugače se pecivo ne dvigne. Recept sem malo priredila (dala sem manj olja, manj pecilnega praška, dodala kokos, ki delno nadomesti pecilni prašek...), drugače je pa original v knjigi Živalim prijazna kuhinja. Pa še nekaj! Ko je vroče, ni dobro. In velikokrat se zgodi, da izgleda, ko je še vroče, da ni dovolj pečeno. Ko pa se ohladi, je v redu. jest sem še dodala naribano jabolko, kar eno celo.....zdej če maš tak modelček kot mam jst za mafine, pol nared samo iz pol sestavin, sicer če ti zmanjka mase, jo v 5 minutah nardiš Maš pa to v 45 minutah narejen...men je dobr...
< Sporočilo je popravil Ploha -- 24.10.2009 20:48:52 >
|