|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
7.11.2009 13:35:32   
tassika
Rožica hvala za odgovor, saj sem poštudirala sistem enak tvojemu, jo dam k sebi in nato nazaj v posteljico, pa ponoči se mi ful dogaja, da noče joške zagrabit, kot da ne zna, pol se pa malo loviva in se še s tem zbrihta, ampak vsak dan nama gre boljeuser posted image

Popek, meni ga je prevezala z nitko, zdaj pa nekje sopadaj tudi malo krvi brišem, ne vem a jo je kaj ranila al kako, tako da ga vsakič čistim s fiziološko in 1x na dan z alkoholom, če se mi zdi, da je malo več krvi in izcedka, grem še 1x z alkoholom, mislim da ne škoduje, ga je itak patronažna zahtevala, sama ga nisem imela in je mogel moj na vrat na nos v lekarno, še dobro da je pod blokom.

Zdaj grem pa pojest kosilo, mala spet spančka ko angelček.

Aja ko kolca jo dam jaz nazaj malo na jošk da ene parkrat potegne in se ji neha, tako so mi svetovali v porodnišnici.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
7.11.2009 13:36:06   
alexjera
Čestitam novim mamicam, veselo cartanje.

Pri nas nič novega, samo trebuh mi je pa res začel otrdevati, hvala bogu. Sem pa včeraj zvečer že mislila, da se je začelo. Me je namreč 4x zašravfalo, čisto kot pravi popadki, samo bili so na 5 minut, kar pa ni normalno. Na koncu sem dobila drisko, ki jo je povzročil kozarec 100 % soka. Ha-ha, jaz sem pa mislila, da bom hitro rešena. Potem pridem pa v spalnico in začne tamala mami mami buba. Pa smo imeli zopet celo noč, zaspala je šele po peti uri, cirkus malo s potenjem in malo z novo trojko v ustih. Pa naj kdo reče, da življenje ni pestro.

Danes pa perem, pospravljam, da bosta imela naslednji teden vse pripravljeno. Možek bo naredil kosilo, seveda zapackal celo kuhinjo, ki potem čaka name. Potem pa gremo na krajši sprehod s kolesom, kar tamala obožuje in sedaj tega že en mesec nismo naredili, ker so nam kopali cesto, danes so pa končno položili asfalt.  user posted image user posted image user posted image

tassika - če zaspi pri tebi ni nič narobe, samo potem jo preloži v njeno posteljo, da se ne navadi preveč tvoje bližine in toplote, ker boš v primeru, da je zelo cartljiva, imela hude0 težave, saj ne bo hotela spati brez tebe.

pikica - jaz sem, ko sem začela dodajati, tamali dajala domač čaj iz malo kumine, kamilc in janeža, brez sladkorja, kar tako mali otroci ne poznajo sladkorja in ga ne pogrešajo, pa tudi zdrav ni. Lahko daš tudi hippov čaj ali prekuhano vodo. Dodajanje čaja je odvisno tudi od tega kako dodajaš. Jaz sem si mleko črpala na 3-4 ure, da sem s tem spodbujALA KONSTANTNO TVORJENJE NOVEGA, shranila sem ga v hladilnik ali zmrzovalnik takšno količino, kot jo je mala pojedla v enem obroku. Vmes pa sem ji dajala adaptirano in takrat potem ponudila tudi čaj. Je pa dobro da dodajaš čaj od 4 meseca dalje, ko začneš uvajati trdo hrano, da se otrok navadi na dudo, ker znajo drugače kasneje zavračati tekočino, ki ni iz prse. 

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
7.11.2009 13:41:04   
zupica
no, midve iz porodnišnice in CTG-ja, 5 dni po PDP. in ... vse mirno je bilo. niti enega popadka (čeprav me je doma in na poti v P zvijalo). nazaj moram čez dva dni. ne vem, al obstaja še kakšna metoda, ki je nisva sprobalauser posted image pomoje neuser posted image

ati je bil pa tako razočaran, da ne bova še zibala, da sem ga komaj potolažilauser posted image

sicer pa iskrene čestitke mamicamuser posted image user posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
7.11.2009 14:09:53   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Punce izbiram naslov naše nove teme, na kateri bomo čvekale mamice.
Kaj mislite na novembrski kostanjčki in bučke/gobice 2009

nekaj jesenskega, da ne bo samo tak pust naslov. Evo z idejam na plan.

Naša noč je bila pa danes dokaj mirna, je nisem budila, se je sama na 3 ure, sicer uspavanje je še vedno problem ponoči ampak jo zdaj pustim pri meni da zaspi cca pol urce in potem jo dam nazaj v njeno posteljico, mogoče ne delam prav, ampak samo tako smo vsi srečni in naspani.

oj...mi je všeč, da bi imeli res kakšen drugačen naslov teme...meni najbolj - KOSTANJČKI...user posted image user posted image user posted image

glede uspavanja no midva najinega Ožbija uspavamo s vrtiljakom in glasbo...Ko ga nahranim, podreva kupčka in ga položim v posteljico, mu dam dudico (ker bi bil on non stop pri prsih)..in prižgem vrtiljak s nežno glasbo...Nam pali to...Probaj..mogoče vam rata...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
7.11.2009 14:39:08   
pikica 28
hvala za odgovor...ampak kot po čudežu, sem danes polna mleka...ne vem kaj je bilo včeraj in predvčerajšnim...je pa res, da sedaj več jem in sem veliko bolj sproščena, ker vem kako ravnati ko pride napad krčkov...
Mi je patronažna rekla, da samo pristavljam naj jenčka na prsa in mleko bo spet nazaj...zaenkrat deluje...upam da bo šlo še tako naprej. Krivo je bilo pa po vsej verjetnosti to, ker sem se živcirala zaradi krčkov in mali ni dosti jedel...je bil preveč utrujen in je takoj zaspal...sama si pa nisem šla takoj črpat mleko in se je takoj količina zmanjšala... Potem je bil pa včeraj zeloooo lačen in meni je mleka zmanjkalo... Danes pa kot po čudežu imava dovolj...Tako, da tudi ko se naje...še vedno priteče mleko iz prsi...

Tako, da živče na pašo...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
7.11.2009 15:48:31   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: kajjada

Drugače pa glede cunjic, naš fant je pri enem tednu oblečen v 62 in 68. Sem ga v bolnici komaj oblačila, ker imajo bolj male cunjice. Ima pa res že 4,5 kg oziroma danes že kaj več.

Tiste, ki že imate jenčije, a vam je tisto na popku že odpadlo, ker nam kar nekam visi in me je kar malo strah, če pade čez vikend vstran, ker čudno zgleda. Upam, da bo zdržalo do ponedeljka, ko pride patronažna sestra k nam.

kajjada, naš jenči je tudi že prek 4,5kg. je že mel tolko v sredo. oblačim pa ga v 62, 56 odpadejo, hlače pa mamo kar 68, ker mamo še dvojno široko povijanje. a se dojita?

našemu jenčiju še popek ni odpadel. pa je danes star 14dni. popkovina je bila zelo debela in nam P pravi, da je po vsej verjetnosti premalo vezano in zdaj ga vozimo, da mu sušijo popek. z nečim namažejo in pol se počasi suši.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
7.11.2009 17:20:49   
petkapet
Najprej bravo Menta in tvoj Martin, čestitamouser posted image user posted image user posted image !!

Iii, Tassika, meni so tudi zelo všeč Novemberski kostanjščki. Neki sem razmišljala, v smeri jurčki in lisičke, ma je super in krajše kostanjčki. A, pa javi v katerem podforumu bo.

Mi gremo zdej na "marinov" žur. Pa smo imeli vsi popoldansko siesto, user posted image , kar dve uri.

Nevem, zakaj vedno, ko se zbudim imam rahle popadke in trd trebuh user posted image . Mogoče, ker je glavica nizko user posted image . V glavnem me pritiska zadaj na rito, ampak pol ko se malo sprehodim, je malo boljše.

Zanimivo vas je brat mamice user posted image . Zdaj imamo že vsaka svoje težave, nas nosečke še matrajo kolki in tiščanjie navzdol, vas pa že dajejo druge skrbi dajejo. A skupno je vedno nespanje user posted image .

Lep večer še naprej!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
7.11.2009 17:23:16   
petkapet
Ma še kakšne user posted image , se mi že zatika jezik user posted image , ne na "marinov " ampak na "Martinov" žur.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
7.11.2009 17:56:16   
nogavicka80
Oooo, pridne pridne - tako tiste, ki pišete, kot tiste, ki rojevate :).

user posted image DOBRODOŠLI VSI NOVI JENČIJI IN ČESTITKE ATIJEM IN MAMICAM!!!!!!user posted image

Pri nas pa je vse po starem. Slabosti, pritisk na dno, težko vstajanje,...pa veselo miganje ritke po trebuščku in uživanje v teh brcikah :)). Se nam prav nične mudi v porodnišnico. Smo se pa dogovorili, da bi šli 19., ko je oči fraj službe user posted image . BOmo videli, kako ubogljivo dete imamo user posted image .

NAj vam težave s krčki čimprje minejo, nosečke nam pa čim manj tegob in uživanje v brcikah!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
7.11.2009 18:03:53   
nogavicka80
Aja, še naslov - Tassika meni so tudi najbolj všeč KOSTANJČKI.

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
7.11.2009 18:46:21   
korala
Glasujem za KOSTANJČKE user posted image

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
7.11.2009 20:23:38   
valerija77
Tudi jaz.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu korala)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
7.11.2009 22:58:29   
giotti

Mi imamo pa probleme s spanjem, jo podojim in ko jo dam v posteljico takoj v luft in se gremo tudi po dve uri skuapj, zdajle spet noče zaspat, jaz sem pa tako utrujenauser posted image

Naj zaspi skupaj s teboj, vsaj nekaj mesecev. To bitje je še tako nebogljeno, ne bi znalo samo preživeti, skoz je bilo v tebi, ob tebi, zdaj mora bit pa kar naenkrat sama... zelo močno se vprašaj, ali ni bolj naravno da je ves čas ob tebi ali je bolj naravno, da jo daš od sebe in te kar naenkrat več ne čuti, vidi, sliši... kaj ti govori tvoje srce? Moj sinček bo absolutno spal z menoj oziroma jaz z njim. Že zdaj si ne morem zamislit, da zaspi sam, pa ga sploh še ne vidim v učke... tako mali, tako nebogljen, tako potreben bližine in varnosti in toplote maminega telesa...
Srečno, punce!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
7.11.2009 23:04:45   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28
Ko ga nahranim, podreva kupčka in ga položim v posteljico, mu dam dudico (ker bi bil on non stop pri prsih)..

To je zelo naravno in normalno, da bi bil skoz na prsih... V drugih kulturah, kjer so ženske bolj v stiku z naravo in same s seboj, dojijo zelo, zelo pogosto, tudi na 20 minut, vmes spijo in spet dojijo in spijo... škoda, ker mu daš dudo, ki nikakor ne more nadomestit mamine bližine.
Kakorkoli, ti že veš, saj si mama.

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
8.11.2009 0:30:57   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Mi imamo pa probleme s spanjem, jo podojim in ko jo dam v posteljico takoj v luft in se gremo tudi po dve uri skuapj, zdajle spet noče zaspat, jaz sem pa tako utrujenauser posted image

Naj zaspi skupaj s teboj, vsaj nekaj mesecev. To bitje je še tako nebogljeno, ne bi znalo samo preživeti, skoz je bilo v tebi, ob tebi, zdaj mora bit pa kar naenkrat sama... zelo močno se vprašaj, ali ni bolj naravno da je ves čas ob tebi ali je bolj naravno, da jo daš od sebe in te kar naenkrat več ne čuti, vidi, sliši... kaj ti govori tvoje srce? Moj sinček bo absolutno spal z menoj oziroma jaz z njim. Že zdaj si ne morem zamislit, da zaspi sam, pa ga sploh še ne vidim v učke... tako mali, tako nebogljen, tako potreben bližine in varnosti in toplote maminega telesa...
Srečno, punce!

Po eni strani se strinjam z giotti, po drugi pa moram reči, da je to izvedljivo mogoče pri prvem otroku, kasneje ne moreš ves sistem podrediti le enemu otroku, druge pa zaradi njega ignorirati..malčki večino dneva prespijo in valda ne bom ležala cele dneve z njim...poleg tega mamica nujno rabi malo časa zase, ker si čez čas tako utrujen in naveličan vsega da enostavno moraš imeti uro zase na teden...po drugi strani pa je moja drugorojenka bila takšna..podojila sem jo, je zaspala..pol pa v postlo in v jok...pa sem jo nosila, spala je samo po mojih rokah in občutno premalo, ker je bila potem še bolj razdražena..no in sem ugotovila da ji ustreza če jo podojim v moji postelji in je potem kr tam zaspala in potem je od danes na jutri kot drug otrok..veliko spala, ko je bila budna je bila dobro razpoložena, jaz sem bila pol manj zmatrana..vse je bilo drugače, pa še prvorojencu sem se lahko več posvetila...probaj tako..ko jo neseš v svojo posteljo, je sprememba temparature, ni več tvojega vonja, toplote...tko pa ubsitvu po dijenju greš i stran vse ostalo pa ostane tam pri user posted image -probaj!!!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
8.11.2009 0:39:22   
pikica 28

Ko ga nahranim, podreva kupčka in ga položim v posteljico, mu dam dudico (ker bi bil on non stop pri prsih)..

To je zelo naravno in normalno, da bi bil skoz na prsih... V drugih kulturah, kjer so ženske bolj v stiku z naravo in same s seboj, dojijo zelo, zelo pogosto, tudi na 20 minut, vmes spijo in spet dojijo in spijo... škoda, ker mu daš dudo, ki nikakor ne more nadomestit mamine bližine.

NO midva se non stop cartava, samo ko je čas za spanje pa ga položim v posteljico in takoj zapančka. Glede dudice...pa sem bila prisiljena, da sem mu jo dala, ker mi je bradavico čisto razgrizel...pa to tudi ni problem, samo nismo imeli nobenega pravega obroka. Sva se non stop dojila in je potem revež samo bruhal...A to je pa bolje? Mislim, da je bolje, da ima za 5 minut dudico, potem jo pa itak sam ven vrže. Ko se pa zbudi, ga pa takoj vzamem k sebi in se nahraniva, podreva kupčka, se pocartava in ko že počasi drema, ga položim nazaj v posteljico... Ko pa so krčki, pa panka med mano in očijem...
Morem pa rečt, da je najin sinko tako priden in taka carta... Je pa res, da imam srečo, ker mi panča v posteljici, brez velikih problemov...

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 8.11.2009 0:42:26 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
8.11.2009 0:42:52   
eva1

Vidiš jaz sem to naredila pri prvemu otroku...kao ne bo imel dude, naj ma mene..zaradi močnega sesalnega refleksa, je hotel kr naprej vleči in viseti na joški, seveda sem mu ugodila, ampak potem je non stop bruhal ker je imel preveč hrane in seveda hujšal ker je izbruhal še tisto kar nebi smel...dokler pač nisem ugotovila da ima res ful močan sesalni refleks(kar so mi že v P rekli) in sem mu dala po dojenju dudo ..ko sva začela "normalno" se dojiti je lepo napredoval na teži in pol manj polival.
Tak da mogoče ni vse tako preprosto...

Giotti veš včasih je biti mama težje kot si misliš..enostavno ne veš kaj je prav in kaj narobe...teorija je nekaj praksa pa drugo..

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
8.11.2009 0:51:16   
pikica 28
eva 1 se popolnoma strinjam s teboj... kot sem napisala, sem bila primorana dati dudico, zaradi njegovega bruhanja. Mi je pa bolje, da ima dudo, kot pa da se revež mantra in mi bruha čez noska in usta hkrati!

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
8.11.2009 3:36:23   
Nezy85
Oh, kako lepo vas je brat drage mamice, mi še pa kr čakamo da bo naš škrat prikukav na tale svet!!
Saj do roka še imama dobrih 6 dni, in sem že rahlo nestrpna!!!user posted image

Tudi jaz sem za kostančke, super ideja!!!!user posted image

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
8.11.2009 5:45:37   
divja
ja res je zanimivo brati mamica :) da malo vemo kaj nas čaka in kako si bomo lahko olajšale ... user posted image

jaz pa ne morem spati, včeraj sem bila spet preveč leteča, zvečer sva šla še v Celje v šoping, in mi je bilo tako vroče, ko pa sva šla do avta me je pa malo zmrazilo, danes me pa že grlo boli :(
zdele se z mandarinami hladim, mi prav paše ker so tako kisle....

jaz sem tudi za kostanjčkeuser posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
8.11.2009 9:03:01   
alexjera
Dobro jutro,

danes je naš PDP in ponoči smo imeli popadke in to kar konkretne od 20 minut tudi na 8 in nazaj. Je moj hotel že kar v porodnišnico, pa tašča je že težila, da morava iti, da mi kaj ven ne pade. Hvala bogu, da nismo šli, ker se je po zajtrku vse nehalo. Bomo videli, kaj bo prinesel dananšnji dan.

Dekleta nekaj se morate zavedati, kar se tiče dojenja, spanja, cartanja, dude in podobnih stvari, da tako kot smo si ženske različne preden postanemo mamice, tako smo si še bolj različne, ko to postanemo. Enako so si različni naši dojenčki, še dva iz istega gnezda nista enaka. Tiste, ki že imamo doma prvorojenca pač imamo neke izkušnje, zadevo smo si prilagodile tako, da nam in našim malčkom najbolj ustreza, vsaj mislimo tako. Nevarno pa je drugim soliti pamet, kaj ja in kaj ne, vsaka se zase odloči in potem nosi posledice svojih odločitev. Tiste, ki imamo izkušnje jih samo posredujemo naprej, vsak pa se ravna po svoje. Da ne boste mislile, da koga napadam, vendar sem po zadnjih postih zasledila neko napetost v zvezi s spanjem in dudo. Zavedajte se, da se boste s svojimi težavami morale soočiti same, pri odločitvah pa prav pridejo različne izkušnje in ne nekoristni nasveti. Če se bo katera čutila užaljena zaradi mojega pisanja, se ji opravičujem.

Duda načeloma ni slaba zadeva, sploh pri tistih dojenčkih, ki bi kar naprej viseli na dojki, koristna je tudi kasneje, ko rastejo zobje, seveda v primerni količini. Dobra je tudi v zimskem času, da ti dojenček ne vdihava hladnega zraka skozi usta. Po izrastu mlečnih zob, pa jo je potrebno ukiniti. Pomembno je tudi, kakšno dudo izberemo. Odločitev zanjo pa je stvar odločitve.

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
8.11.2009 9:25:03   
pi82ka
ojla mamice...čestitke za vašeuser posted image korenjakeuser posted image

Jaz imam pa en problem in sicer ko vstanem al pa ko hodim po stopnicah al pa naprimer ko grem lulat in se usedem na školko pa pol vstanem, me full boli pod trebuhom...kot bi imela "muskelfiber" od hoje ali pa trebušnjakov. Tko po celi širini od levega do desnega kolka.  Ali še katero tako boli. Ko vstanem iz postelje, komaj pridem do wc ja, sploh ne moem normalno pokončno hodit. Sem pa v 37t in 5d.

pozdravček vsemuser posted image

l

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
8.11.2009 9:27:53   
alexjera
Pi82ka - jaz imam take težave že od 5 meseca, pa mi ginekolog ne zna razložiti zakaj. Proti koncu se samo stopnjujejejo, tako da sedaj že komaj hodim.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
8.11.2009 10:05:22   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Dekleta nekaj se morate zavedati, kar se tiče dojenja, spanja, cartanja, dude in podobnih stvari, da tako kot smo si ženske različne preden postanemo mamice, tako smo si še bolj različne, ko to postanemo. Enako so si različni naši dojenčki, še dva iz istega gnezda nista enaka. Tiste, ki že imamo doma prvorojenca pač imamo neke izkušnje, zadevo smo si prilagodile tako, da nam in našim malčkom najbolj ustreza, vsaj mislimo tako. Nevarno pa je drugim soliti pamet, kaj ja in kaj ne, vsaka se zase odloči in potem nosi posledice svojih odločitev. Tiste, ki imamo izkušnje jih samo posredujemo naprej, vsak pa se ravna po svoje. Da ne boste mislile, da koga napadam, vendar sem po zadnjih postih zasledila neko napetost v zvezi s spanjem in dudo. Zavedajte se, da se boste s svojimi težavami morale soočiti same, pri odločitvah pa prav pridejo različne izkušnje in ne nekoristni nasveti. Če se bo katera čutila užaljena zaradi mojega pisanja, se ji opravičujem.

Jaz se strinjam..doma imam 2 otroka, čisto sta si kontra-včasih že misliš da nekaj veš, pa ugotoviš potem da je spet vse kontra! Jaz nisem nič užaljena, priznam pa da včasih ful burno reagiram..jaz sem pač napisala naše izkušnje...

Drugače pa zvečer do 2h nisem mogla zaspat...2 dni se mi že dogaja da mi je po vsaki jedi slabo..pa sploh ne pojem tok velik..pol me pa zvija, pa zvija...včeraj sem mogla kr 3x zaporedoma na WC, pol je blo pa ok...danes me pa spet zvija, kt bi mogla na wc pa ne gre...joj mi gre to na živce!

Jutri mam pregled in CTG-bomo vidli..upam, da vsaj malo pogleda kako je stanje spodaj..da vem na čem semuser posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 8.11.2009 10:12:10 >

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
8.11.2009 10:05:35   
bellamia
dobro jutro!

debata o dojenju, spanju, dudici....
vsaka naj prisluhne svojemu otroku, vsaka mama ve kaj je za njenega otroka najbolje, ne moreš falit, vsak nasvet, ki vam ga nekdo da, pa vzemite za "dobro", tudi iz izkušenj drugih se da veliko naučiti (čeprav sem jaz to pri prvem user posted image jemala kot "solenje" pameti), važno da ste mirne in da ravnate po svojem instinktu.....

dva primera iz moje prakse: 1. spanje (načelo: otrok naj spi v svoji postelji), pri nas to ni vžagalo in vedno zaspi pri nama, je pač otrok ki rabi veliko topline in bližine, ko sem to spoznala mi je bilo veliko lažje...se strinjam če je otrok 9m v tebi da potrebuje tvojo bližino (no, nekateri pa ne tako izrazito, vsak otrok je zgodba zase...)
2. dojenje (načelo: dobro je če dojiš eno leto, več pa ne)s tem "nenapisanim" načelom sem bila tako obremenjena, ampak nisva mogli nehat, dojile sva se 1leto in 10m, ko pa sem šla v službo sem samo ukinila dnevno dojenje (v nasprotnem primeru otrok res trpi v varstvu)......pa še bi lahko naštevala

danes vsaki mamici rečem, če me za kaj vpraša: lej, pri nas se je obneslo tako...lahko ti povem svojo izkušnjo, kako bo pa ista situacija pri drugem otroku....pa ne vem(o).....

vse dobro in prisluhnite sebi....

lep dan!!!

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Hrana
binyy

Koliko denarja na mesec porabite za hrano?

od 100 do 200 (27%)

od 200 do 300 (35%)

od 300 do 400 (21%)

od 400 do 500 (12%)

od 500 do 600 (1%)

600 ali več (4%)

Število vseh glasov: 252

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!