|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
6.11.2009 21:07:03   
Anonimen
Ellam sporoča:

Danes 6.11. točno ob 19.09 sem postala starejša sestrica. Mojemu bratcu je ime Lucas in je velik 52cm in težak 3990g.
Vsi smo super.

(odgovor članu valerija77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2626
6.11.2009 21:10:28   
pikica 28
problem je v tem, da sem hotela samo videt koliko imam mleka..in ugotovila sem, da mi je čudežno skoraj izginil v enem dnevu...in sedaj sem mogla malemu dodat novalak mleko... 

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
6.11.2009 21:19:08   
petkapet

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ellam sporoča:

Danes 6.11. točno ob 19.09 sem postala starejša sestrica. Mojemu bratcu je ime Lucas in je velik 52cm in težak 3990g.
Vsi smo super.

Ellam čestitke tebi in Lukasuuser posted image user posted image user posted image !

šO, ma ta "zaspan" dan pa ni kar takouser posted image . Pa še fantički so spet začeli, no tudi jaz bi kr šla rodit že, čeprav še ni naš teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
6.11.2009 21:35:21   
kajjada
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

kajjada, se enkrat cestitke, je pa slo kr hitro tole, prava supermami siuser posted image . Kaj pa presredek, kaj sivana?? Sori, sem radovednauser posted image .
Pa aka dogodivscina pri ginekologu, svastauser posted image
Sem pa ravno hotla vprasat, ce ktera sploh dobi zjutraj, ker vse nekaj zvecer in ponoci hodite rojevat. No, zdaj pa ena za zgleduser posted image , tako bi meni pasalo, da zjutraj malega v vrtec dam, grem rodit, pol pa popoldne domov z dojenckomuser posted image .

Menta, kr nazeni naso bejbo venuser posted image , meni je danes vse prekipelo, sem psihicno in fizicno izcrpanauser posted image , ne morem vec...

piska goriska, lepo, da mirno prenasas vse, super to!

Upam pa tudi, da statistika zdrzi tudi mene in bo hiter porod!

Drzite se punce!

Že pri prejšnjih dveh sem bila šivana, tako da sem vedela, da bom spet. Se mi zdi, da je to še najmanj, kar mora bit, samo da gre otrok ven.

Drugače pa glede cunjic, naš fant je pri enem tednu oblečen v 62 in 68. Sem ga v bolnici komaj oblačila, ker imajo bolj male cunjice. Ima pa res že 4,5 kg oziroma danes že kaj več.

Tiste, ki že imate jenčije, a vam je tisto na popku že odpadlo, ker nam kar nekam visi in me je kar malo strah, če pade čez vikend vstran, ker čudno zgleda. Upam, da bo zdržalo do ponedeljka, ko pride patronažna sestra k nam.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
6.11.2009 22:16:19   
tassika
Kajjada pri nas je enako s popkom, če pade stran nni panike, enako čistiš naprej, samo da si pač malo pomagaš, sem prebrala, da s levim palcem in kazalcem razpreš popek in narediš krožni gib z vatko namočeno s fiziološko, še vedno gledaš da je zunaj ne znotraj plenice, če imaš 1x dnevno z alkoholom, jaz sem ga mogla it kupit, ker ga je patronažna želela.

Mi imamo pa probleme s spanjem, jo podojim in ko jo dam v posteljico takoj v luft in se gremo tudi po dve uri skuapj, zdajle spet noče zaspat, jaz sem pa tako utrujenauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
6.11.2009 22:40:56   
mayamaya
najprej čestitke vsem novim mamicam za njihove štručke user posted image user posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: petkapet

Čestitke tudi za Daisy1980 in njenega Galauser posted image user posted image user posted image !!!

Res je bil čuden deževen dan, no zdej je tema, se vsaj ne vidi mokrote user posted image .

Danes je pa moj micek v trebušku kr miren, pa nevem al od vremena ali od česa user posted image . Vsako tolko zamiga pol pa je celo uro pri miru.

KLUB brez imen:user posted image , mi smo komi dva tedna od tega našli dve imeni. Pa sva rekla, da ko se rodi, bomo videli katero mu bo najbolj pristajalo. No, včeraj sva našla še eno....katero bo od treh , ve sam buh user posted image .

Mayamaya, če si imela pregled krvi za troksoplazmozo, kolko krat si jih imela, že ki sva pri istem G?

Hvala Korala za odgovor o toksi user posted image !

petkapet
jaz sem tudi samo 2x dala kri za tokso user posted image . sem že čisto pozabila na to dokler je nisi omenila. valda je v redu tako...user posted image ga bom v torek vprašala.

je pa moj user posted image bil danes tudi precej miren čez dan, da sem ga že rukat začela. najbrž ker je bila včeraj pa cel dan žurka, pa si mora revček tudi malo moči spet nabrat user posted image . no, sej zdaj zvečer je pa spet kot pestro kot ponavadi.

me pa mika, da bi se že kaj začelo dogajat...jaz bi kar šla gor. imam še 4 dni do PDP, pa se mi zdi to tako daleč. no, počutim se pa v redu, vsaj to.

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
7.11.2009 7:04:16   
pikica 28
punce pomoč rabim...

Smo ugotovili, da imam premalo mleka in sedaj moram dodajati...pa me zanima ali moram sedaj ko kombiniram dojenje in adaptirano mleko še dodajati čajčka ali ne? Hvala za pomoč...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
7.11.2009 7:36:44   
caryn
ojla user posted image

eno vprašanje - danes se mi je odluščil čep...tistim, katerim se je to zgodilo me zanima, koliko časa je minilo da se je porod začel. a moram bit na kaj pozorna, na kaj pazit? popadkov za enkrat nimam...

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
7.11.2009 7:42:50   
valerija77
Pikica, lahko mu ponudiš malo čajeka, pol boš pa videla ali ga bo pil. Najboljše pa je da mu daš čajeka od komarčka. Če ga kupiš v filtru, mu poskusi dati kr grenkega ali pa ga le malo sladkaj, če pa boš kupila od Hippa pa ga ne sladkaj ker je že sladek.

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
7.11.2009 8:02:59   
Mandek
Drage nosečke in mamice, sporočam vam,  da je danes rodila naša Menta in sicer fantka Martina!
Čestitke novopečeni družinici in dobrodošlica malemu Martinu!

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

Neposredna povezava do sporočila: 2635
7.11.2009 8:15:50   
valerija77
MENTA ČESTITKE!!!  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma zdaj so pa očitno res fantki na vrsti...ko bi že bla jaz tud...user posted image tak pa se bomo očitno še kr načakal. Se še nič ne dogaja.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
7.11.2009 9:31:16   
lenybaby
Joooooj spet same novosti!!! Ma kuk lepoooo! Čestitke mamice! Al ste cele đekice ej - kr naenkrat zginejo in drug dan že kr majo družbo.... Jst bi tuuuuud.... Čestitke še enkrat!

To ko govorite o napihljivem šlavfu za sedet - a to je v redu tud čist navadn za otroke za u vodo al more bit kak prou namenski user posted image  Js ga še nimam sam u never know, mogoč pa neb blo slabo tud na to pomislt...

Joj tolk bi rada vidla da bi blo kej še preden mam pregled 11. ... Se mi zdi toooolk deleč to vse. Dans je mini me ful miren, vsake tolko se mal prestav pol pa spet obmiruje. In ponoč na enem izmed mislm da štirih obiskov wc-ja me je vse bolel kt da je že na pol poti z bučko... user posted image  Trebuh je itaq skoz ku kamen, boli kt pred menstro ampak to je pa tud vse. user posted image  Pa vsake tolko se tolk upre v moja rebrca da prou boli! Zanč ne vem al je stojo delu al kuga - tolk me je stisnl da nism bla zmožna normalno dihat ampak sam čist plitko. In je trajal neki cajta pol se je pa spet zložil nazaj kot mora bit in je blo vse kul. Ajej lump je tale moj user posted image ! Me bo čist ugonobu še preden bo prvič zajoku! Dej mali moj, prid že končno ven da vidm kdo je ta barabca k mi nagaja v mojem bauhiju... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2637
7.11.2009 9:49:40   
tassika
Punce izbiram naslov naše nove teme, na kateri bomo čvekale mamice.
Kaj mislite na novembrski kostanjčki in bučke/gobice 2009

nekaj jesenskega, da ne bo samo tak pust naslov. Evo z idejam na plan.

Naša noč je bila pa danes dokaj mirna, je nisem budila, se je sama na 3 ure, sicer uspavanje je še vedno problem ponoči ampak jo zdaj pustim pri meni da zaspi cca pol urce in potem jo dam nazaj v njeno posteljico, mogoče ne delam prav, ampak samo tako smo vsi srečni in naspani.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
7.11.2009 10:01:26   
mayamaya
dobro jutro!

čestitke Menta za malega Martinauser posted image user posted image user posted image .

no, pa se je tudi Martinovo že začelo user posted image . koliko jih še bo te dneve user posted image

ja, moj user posted image je tudi danes precej miren, malo se obrne, pa spet zaspi. tako, da...na obzorju nič novega...vsaj pri meni ne user posted image

tassika tile kostanjčki in bučke so meni všeč user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
7.11.2009 10:04:38   
valerija77
Lenybaby ja šlaufek je kr navaden otroški za napihnat dober. Če boš šivana pride zelo prav, ker je ponavadi zaradi šivov vse razboleno.
Tassika čist ok je da dete zaspi pri tebi. To ni nič narobe. Tud moj prvi je zmeraj pr men zaspal, pa sem ga pol dala v posteljco.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
7.11.2009 10:16:57   
valerija77
Punce imam eno vprašanje. Rada bi oprala blazino za dojenje pa ne vem če jo lahk dam v pralni stroj ali jo moram oprati na roke. Ker če jo grem prat na roke se bo sušila celo večnost.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2641
7.11.2009 10:21:29   
tassika
valerija, moja se je zgornja prevleka slekla in sem dala samo to prat, jaz moje niti ne spravim v stroj ker je dolga 190cm in se jo ne da toliko zvit, a pri tebi se nič ne sleče?

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 2642
7.11.2009 10:49:50   
valerija77
Ne da se slečt. Sicer na listku kaže ročno pranje ampak mi je ni na roke prat. Če pa bom mogla bom pač.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
7.11.2009 10:55:19   
tassika
ma pa daj v stroj z malo manj centrifuge, jaz vse perem v stroju, tisto kar piše ročno dam pa na 30 stopinj pa je, do zdaj nisem še nič uničila user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 2644
7.11.2009 10:56:16   
Metuljcica77
pozdravljene čvekice,

najprej čestitke Menti za Martinčkauser posted image  ... a zdej so fantki na vrsti? a pol morva midve z našo pupo še počakat user posted image  ... je biu učer zvečer mal lažen alarm ... očitno bo treba res počakat na CTG v sredo.

šlaufki ... jaz sem si kupila za vsak slučaj navaden otroški za v vodo v BC, je stal le 2€ ... čeprav upam da ga ne bom rabila user posted image

kolcanje ... a se vašim user posted image  kaj kolca, naša zadnji teden kar 2x na dan

sem ravnokar s sprehoda, sedaj pijem kavico in malo srfam po netu, potem grem pa še knjigo brat, ne boste verjele, meni kar hitro gredo dnevi ...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
7.11.2009 10:58:49   
tassika
Moja je ful kolcala in kolca še sedaj, je rekla patronažna da je to zaradi zaklopke pri požiralniku, ki še ne dela pravilno, se počutim ko takrat ko sem jo imela v trebuhu jo celo premetavauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
7.11.2009 11:01:52   
eva1
Menta-čestitke za Martinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

metuljčica-jaz sem to že 1x spraševala...mojem se kolca večkrat na dan(tudi po 4x)...pa se je tamalim dvema tudi ful kolcala, že v trebuhu pa tudi pol k sta bila dojenčka!

Za mano je pa ena ful luštna noč..včeraj sem zaspala ob 21h, se vmes zbudila dala tamalima antibiotik, pa šla nazaj spat, pa do 9h...kt top..sej parkrat sem se zbudila ampak takoj zaspala nazaj..res super noč..sem rekla mojmu zjutraj-danes grem pa komot rodit k mam tok energije! Ampak itak ne bo nič...bom šla k bom najbolj zmatrana vrjetn(vsaj tako je ponavadi)user posted image

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
7.11.2009 11:25:35   
srecna_zvezda
Zivjo nosecke in mamice!

Vse cestitke ellam in menti za njihova soncka! Kar malce zavidim vama da se ze lahko crkljate....user posted image

Pri meni nic kaj novega, so lazni alarmi, na 2-3ure hodim ponoci na wc, bebi je se vedno aktiven na polno. Nic ne kaze na porod ce res drzi da dojencek pred samim dogodkom umiri....user posted image

Vreme je pri nas tako kislo, me kar naprej vlece nazaj v posteljo... Nic bo danes potrebno malo po makadamu se vozit in v klance rinit, pa mogoce kaj sprozimo...user posted image

Nic punce mejte se pa se se kaj pisemo..... ce slucajno kaj prej ne preseneti....smo pa en dan cez rok.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
7.11.2009 12:16:21   
valerija77
Ok. Bom probala pa da vidim kaj bo. Hvala

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
7.11.2009 13:28:19   
rožica13
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Kajjada pri nas je enako s popkom, če pade stran nni panike, enako čistiš naprej, samo da si pač malo pomagaš, sem prebrala, da s levim palcem in kazalcem razpreš popek in narediš krožni gib z vatko namočeno s fiziološko, še vedno gledaš da je zunaj ne znotraj plenice, če imaš 1x dnevno z alkoholom, jaz sem ga mogla it kupit, ker ga je patronažna želela.

Mi imamo pa probleme s spanjem, jo podojim in ko jo dam v posteljico takoj v luft in se gremo tudi po dve uri skuapj, zdajle spet noče zaspat, jaz sem pa tako utrujenauser posted image

Lini je sponkico včeraj patronažna dokonca odstrigla, ker se je še čisto malo držalo in čistim isto kot prej, le da kožico pod popkom malo dol nategnem, da lahko gubico od znotraj očistiš.

Tudi pri nas so problemi s spanjem, sploh pozno popoldan se začne, je previta, sita, pa gleda kot čuk v postlci, pol jo pa mal crklamo pa nosmo sm pa tja, pa spet probamo dat spat, pa jest, pa tko, pozno zvečer sigurno zaspi user posted image . Ponoči jo pa tudi jaz če noče zaspat vzamem oz. pustim pri sebi in po nekaj časa ko zaspi, dam nazaj v postlco. Jaz mislim da ni s tem nič narobe, ker dojenček rabi bližino mamice!

Kolcanje - tudi naši se večkrat na dan kolca, je pa rekla patronažna da zaradi še ne dovolj razvite zaklopke tudi več bruha.

Tassika meni se naslov za novo temo dopade!

Čestitke vsem novim mamicam!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Epiziotomija
emaodanje

So ti naredili epiziotomijo?

Ja (54%)

Ne (46%)

Število vseh glasov: 222

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!