kajjada
|
Živjo punce, HVALA za vse čestitke. Kako je zgledalo rodit tako težkega fanta? Zjutraj so se mi začeli popadki, ampak ne redni, in ker sem bila naročena dopoldne na ctg pri svoji ginekologinji, nisem komplicirala, češ bo že ona povedala, kako daleč sem. In potem, kljub dvema popadkoma med ctg-jem, je bila na tistem grafu samo ravna črta. Seveda moja G bog ne daj, da bi me pogledala, češ če mislim da imam popadke naj grem v P. In sem šla ob 12.00 tja. Tam so mi spet delali ctg in so se popadki videli (mislim, da sestra pri moji G tiste naprave sploh ne uporablja pravilno). Potem je sledilo dve uri dihanja in pihanja, in ob 14.05 se je rodil Jan. Najtežji je bil samo zadnji del, ko ga je bilo treba izstisniti, ker je imel glavico nekje na pol poti, jaz pa naenkrat brez popadkov. In sem potem kar tako brez popadkov nekajkrat pritisnila in je prišel ven. Seveda so bili vsi šokirani, ker kot je rekla potem pediatrinja, to pa ni več novorojenček, ampak dojenček. Ponavadi pri taki teži delajo CR, sploh ker sem jaz velika komaj 160 cm, ampak glede na to, da sta druga dva otroka imela manj kot 4 kg in da je bil en teden prehitro rojen, tega nihče ni pričakoval in tudi niso delali ultrazvoka. Zdaj je vse za mano in pozabljeno, Jan je pravi cartljček, samo je in spi in te pogleda, da si cel mehek. Ne glede na velikost otroka, so popadki pri vseh podobni, mora nekaj bolet, da se telo pripravi na porod, to je naravno, zadnji del poroda pa ponavadi traja tako kratko in intenzivno, da nimaš časa razmišljat. Zato se nič ne bojte poroda, ampak mislite na trenutek, ko boste zagledale vašega otročka, ko bo prvič zajokal.
|