Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 7:27:32
|
|
|
|
lenybaby
|
mayamaya - na tem listu js ne vidm nobene telefonske številke Gre se za Šlajmerjevo 6 v Ljubljani, Zavod RS za transfuzijsko medicino tko da ti dam tlele lahk sam splošne podatke z n jihove strani pa kr sem poklič in razlož svoj problem. Boste že kako uredili ni vrag! Kontakti za vprašanja info@ztm.si Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino Šlajmerjeva 6 1000 Ljubljana, Slovenija Telefon: (01) 5438 100 Fax: (01) 2302 224
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 7:37:23
|
|
|
|
lenybaby
|
Ja in kako pol to zdej veš s temi luncami A najdeš uno k je bla najbliži zadnjemu dnevu menstruacije in prišteješ/odšteješ par dni in pol isto nardiš pr deveti al kako? K če je tko je moj 10.11.! Al bi bil hec, še na polikliniko mi neb blo treba it cukra kazat! Aja drgač pa a boste vse jemale dudke s sabo v porodnišnco? Da vem če morm načet paketek pa dat prekuhat še preden pridemo domov. Nisem niti gledala še po BC ipd. - a se dobi kaka škatlca za dudko da se ne umaže? K js je nimam v kaj dat Pa še neki sm se spomnla - a maste vse te prsne črpalke oz. a ste jih pri prejšnjih otrocih (tiste ki jih že maste) potrebovale al ne? Je prepozn če se to kupi po prihodu iz P?
< Sporočilo je popravil lenybaby -- 9.11.2009 7:38:37 >
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 7:58:20
|
|
|
|
mayamaya
|
lenybaby hvala za tele info. ma imam v glavi kot da je pisalo nekje zraven, da se pokliče na neko številko enga kurirja. glede dude, pa jaz sem jo dala v torbo, sicer baje niso glih navdušeni v P nad njimi, ma jo bom imela vseeno s sabo. sem pa jaz kupila tisto škatlico za dat dudico notri. prnse črpalke pa nimam, upam, da je ne bom rabil, če pa... jo bom kupila naknadno
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 8:13:14
|
|
|
|
lenybaby
|
U razen če pride drugačen dopis za tiste ki nameravajo rodit v ljubljanski porodnišnici in tiste iz drugod Tko da tega res nebi vedla. Po mojem res najboljš kr poklicat pa bojo že kej povedal uporabnga.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 8:40:27
|
|
|
|
tassika
|
Duda, jaz je nisem imela s sabo, tudi črpalke ne, si jo lahko v LJ sposodiš, dudo smo rabili šele po 1t včeraj, pa še to samo za zaspat, potem je bila celo noč brez in tudi zdajle je nima, dojenčki v porodnišnici itak ves čas spijo in mislim, da je ni tam nič pogrešala, kljub temu, da so ji jo na intenzivni dali.
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 8:40:35
|
|
|
|
mayamaya
|
ma ja sej verjetno najboljše, da res pokličem
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 8:45:57
|
|
|
|
tassika
|
Na FB sem zasledila da je murkica končno rodila punčko Lano. Več pa ne vem Čestitke mladi družinici.
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 8:55:48
|
|
|
|
spelap1
|
mayamaya številka je 041-711-188 upam da boš darovala v javno banko, keer to je številka od javne banke iz dopida kam pokličeš, upam da je prava zate zdej pa šibam grem na ctg pa še vodo moram dati, lepo se imejte
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:11:11
|
|
|
|
ninka80
|
Jutro, tassika, full lepe slikice. Pa ne sekiraj se za dudo. LAžje bo dat dudo stran, kot pa prstek. Naš je bil isti, pa smo mu jo dal, potem sva jo pa vzela brez težav. Itak jo je imel samo za zaspat. Čestitke tudi murkici za Lano. Danes morm pa mal pospravit, pa likat. Zdej bom pa počasi zalaufala, da uspem vse nardit, ker itak vmes rabim pavze. Pa se med njii še tukaj oglasim. Lep dan in mamicam z .
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:11:23
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
Dobro jutro! Da se se jaz malo javim....nic novega...danes sem 3 dni cez rok. Ze cel vikend cutim neko spikanje v krizu, pa krce podobni M, ampak konkretno kaj pa nic. Danes grem na CTG - prvic! Bomo vidli kaj bodo rekli.... Ali mi lahko katera pove, kaj v P razen CTG-ja delajo? Ali samo to naredijo ali te tudi pregledajo, koliko si odprt, kaka je plodovnica, itd... Rada bi namrec bila na tekocem, da vem da kaj slucajno ne izpustijo.... Bebika se je presenetljivo umirila, ze cel vikend je bolj tak tak. Mogoce pa ta teden bo kaj... No se vam se javim, glede mojih vprasanj pa vam bom resnicno hvalezna ce mi katera odgovori.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:29:18
|
|
|
|
mayamaya
|
spelap1 hvala murkica čestitke za malo Lano srecna_zvezda na CTG te priklopijo za ene 15-20 min, pač odvisno koliko je živahen. pri nas to dela babica, no pravzaprav dela aparat vse sam. izriše ti krivulje utripa in pa popadkov, potem greš pa s tem papirjem do G, pa on to potem pregleda in naredi pregled, če si tako zmenjena .
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:34:24
|
|
|
|
lucky girl
|
Pozdravljene in mamice Končno sem uspela priti do interneta :) da Vam sporočim veselo novico: V zgodnjih jutranjih urah v sobot je naša Menta postala mamica malemu živahnemu dečku z imenom Martin. Se veselim s teboj ob tem veselem dogodku, ravno tako pa z vsemi ostalimi, ki smo in še boste postale mamice...
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:38:54
|
|
|
|
tassika
|
Ninika80 tikerček moraš zamenjat
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:40:39
|
|
|
|
tassika
|
NOVEMBRKE ======================================================= NOSEČKA DATUM ROJ. PDP OTROK MERE ======================================================= 01. Miška73 02.09. 10.11 ROK,NEJC 1420 g/1430 g 02. Lucky girl 08.10. 02.11 JON JANEZ 03. Nina68 17.10. 13.11. TJAŠ 2600g/48cm 04. Pikica28 20.10. 02.11. OŽBE 3170g/51cm 05. Pecorella 20.10. 09.11. JON 2520g/47cm 06. Lilynovy 23.10. 03.11. IAN07. Nončika 24.10. 30.10. TIMON 4180g/54cm 08. rožica13 29.10. 31.10 LINA 09. Kajjada 30.10. 05.11. JAN 4650g/53cm 10. Tassika 31.10. 23.11. ZOJA 2525g/49cm 11. Sanjacka 31.10. 02.11. NINO 3740g/51cm 12. Lupinca 02.11. 06.11. LAURA 3520g/51cm 13. Bojana82 02.11. 05.11. PUNČKA g/cm 14. Barbchen 03.11. 20.11. SARA 2410g/48cm 15. Daisy1980 06.11. 07.11. GAL 3890g/52cm 16. Ellam 06.11. 01.11. LUCAS 3990g/52cm 17. Menta 07.11. 22.11. MARTIN g/cm 18. Murkica 08.11. 31.10. LANA g/cm
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 9:55:49
|
|
|
|
*I.am.happy*
|
dobro jutro so in pa mamice in bebice... poglej poglej, kolk je že dolg tale seznam. pa še 1/3 novembra se še ni obrnila čestitke za nove meni pravijo, naj se naspim, ker se potem ne bom, samo bolj, kot se bližam PDPju slabše spim komi čakam ta dogodek. včeraj, ponoči in zdaj imam tak čudn občutek, kot pred M nekoč, sam men se to ne zdi tko boleče al kej tazga!?!? mamice, dejte mi povedat kako ste ve občutle te prve popadke, da ste vedle, da zdej morte pa v P??? aja pa še to. Porodni načrrt, ga nimam, ste ga imele? A ste se kaj sprehajale po porodni? Rodile leže al polsede al kako drugače? Poleg vseh stvari nimam spakirane dude, črpalke pa sploh nimam. hm hm hm...bom dala v kategorijo kupimo naknadno po potrebi
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:04:53
|
|
|
|
among_the_clouds
|
Živjo punce, vidim, da vas ene zanima, kako boste vedele, da je pravi čas za v p. Mene so hoteli že kar par dni nazaj tam zadržat, ker je ctg kazal redne popadke, ampak to še ni bilo to (bila sem samo na pregledu). Pri prvem sem šla v p tisti dan, ko me je začelo prvič (in redno) zvijati po trebuhu na 5 minut, zdaj pa me zvija že kar nekaj tednov. Ampak vsaj po mojih izkušnjah so tisti pravi popadki močni, močnejši kot pri m in res do minute točni. Je pa res, da sem jaz čisto zaprta in bom te popadke čakala doma, tiste pa, ki ste že kaj odprte, pa ne vem - najbrž je v tem primeru treba iti v p malo hitreje
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:06:38
|
|
|
|
among_the_clouds
|
aja, še to - duda je zakon jaz je prvič nisem imela s sabo v p, zdaj pa jo bom vzela. V DM-ju sem kupila škatlico za shranjevanje (ena je o tem spraševala). Pa otroka sploh ni težko odvaditi od dude, res ne!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:12:19
|
|
|
|
tassika
|
Drugače imajo pa aventove pokrovček na cuclju. Kako sem vedela da moram v p. voda im je odtekla in potem res ni bilo več kaj naredit , popadki so se začeli na poti v porodnišnico in stopnjevali po klistirju, res pa se jih dobro čuti, ker kar boli, se pa moja ni nič umirila, še med popadki je ful brcala. Za črpalko sem pa že povedala, da v lj si lahko njihovo sposodiš, če je pa boljši občutek, da imate svojo, pa pošljete svojega dragega da jo kupi, sej ne more veliko zgrešit, moj mi je letel v mullerja po modrc in pleničke, ko sem prišla domov pa še v BC po nove hlačke, ker sem imela vse preveliko kupljeno in je vse prinesel prav, pa še z mojega računa ni šlo
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:18:16
|
|
|
|
among_the_clouds
|
ja, saj res, modrci - v muellerju imajo največjo košarico D, tako da tiste, ki imate že pred porodom npr. C, pošljite svoje možičke kam drugam v HM-ju imajo do E, ampak se mi ne zdijo prav velike košarice. Joj, kere številke, res, ampak vsaj meni so se po prvem porodu povečale za dve celi ševilki, pa že med tut kar konkretno. Ni kaj, potem se ene pač spremenimo v mlekarno črpalke pa jaz pri prvem otročičku nisem nikoli rabila.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:24:01
|
|
|
|
tassika
|
Evo meni je šlo s 75A na 80C, tako informativno, sploh ko je bil največji naval mleka, zdaj mislim, d abi mi bil čisto lepo prav 80B. Aja pa ko pride do navala mleka, jaz sem mislila, da mi bodo joške odpadle, sva se dojili na 3h pa je vse bolelo, ful pomaga, mi je v porodnišnici svetovala ena mamica, masaža pod toplim tušem vsaj 10 min, jaz sem visela notri pomoje 20 min, samo potem obvezno blazinici,. ker meni se je kar ulilo vn
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 10:49:46
|
|
|
|
ninka80
|
evo, moja pavza tassika, bom, hvala. modrc...meni so od lisce zakon, pa še dokaj pocen se mi zdijo. Sem dala zanj 16 evrov. Pa tudi večje številke imajo. porodni načrt...ga nisem 1. imela, ga tudi sedaj nimam. Jst sem full časa hodila, ko sem prišla v porodno je bilo pa express. Upam, da bo sedaj isto. Ta pravi popadki pa res bolijo tako, da tut hodit ne moreš med njim.
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 11:09:35
|
|
|
|
spelap1
|
evo me iz ctg-ja nism najbolj zadovoljna, je ful srček skaku pol se je pa na hitro umiril pa še pritisk me neki jezi imam povišanga-verjetno tudi vpliva ker je naša biba tko vlka da mi zlo gor pritiska, pa še mal živčki. tko da grem jutri spet na ctg, bi me rada imela gin malo bolj pod kontrolo. komaj čakam da bo konec, sem že vsega naveličana, pol te še pa mal prestrašijo. lahko bi se že kej začelo saj imam danes teden že pdp. če me pa bo pritisk še naprej zajebavu se pa lahko naredi da mi porod sprožijo upam da bodo jutri bolj dobre novičke lepo se imejte
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 11:19:43
|
|
|
|
valerija77
|
Spelap kdaj si pa bla pr g? A si morda sedela zunaj pred ZD? Jaz sem bla nekaj do 9 gotova, ker mi je danes naredla samo ctg in dala napotnico za P, kjer mi bodo v petek ponovno naredli ctg, če ne bom prej gotova. Imam pa v petek rok. Eh tud jaz sem že vsega navelčana in komaj čakam na popadke ker vem da bom takrat kmal gotova. Sem pa misla da bom mogla iti že sinoči ampak sem pol ugotovila da so bili lažni. Začelo me je namreč pikati v križu, vendar so bili popadki kratki in malo boleči, bili pa so na 4-5 minut. Sam ne bi pa rada hodla sredi noči, bi raje šla čez dan, ker pol bi mogla še sina zbujat in ga vozit k babi sva pa še vedno brez avta in upam da ga greva jutri ali najkasneje v sredo iskat.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 11:26:09
|
|
|
|
spelap1
|
ne nism sedela zunaj, sm ob 9ih komaj prišla pa sem šla prvo dati vodo, na vrsto sem pa prišla komaj ob 10 ih, tko da smo se verjetno zgrešile. ko bi js vsaj kake lažne popadke imela pa jih še ni, pol bi vsaj vedla da se neki prpravla, tko mi pa zaenkrat še samo skrbi dela. sej bo kmal bolš, ko jo bom držala v naročju bo vse pozabljeno
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 9.11.2009 11:58:39
|
|
|
|
lenybaby
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninka80 Danes morm pa mal pospravit, pa likat. Evo sva že dve! Me čaka že cel teden tale likanje... ajooj... kolk je tega! Kaj za boga sm delala vs ta cajt mi tud ni čist nč jasn... Sam zdele grem najprej mal zalegnt za eno urco pol bo pa treba kosil narest. Ponoč ni blo kej dost od počitka, me je tko zvijal skoz da sm popiiii....!!! Vstala sred noči pa si delala čaj pa je blo pol mal boljš - sm ugotovila da je vse sam prebava s kero do zdej še nikol nism mela problemov! Ampak ne čez dan, ponoč k se lepo uležeš in bi rada spala do jutra... Za znort. Po en stran bi rada da je vsega konc čimprej, po drug stran me je pa včer kr mal zvil k sm sam pomislna da je to mogoče to Hmmmm... Jah nimamo kej zdej je kr je, ne?! Pa itaq si grem na živce k sm k slon in se vrtim celo noč z levga boka na desnga in je to ratal že cel podvig... ojojoj... Aja a pol se da sposodit črpalko pa dudo če je nujno kr u P? No pol nam pa nč s sabo jemala. Naše dudke nimajo pokrovčkov, nukove so pa še tko pakirane dve v kompletu... Bom pa šla res pogledat za škatlco enkrat k se mi zdi kr mal nagravžn da se to vala povsod po nekih košarcah, vrečkah, torbah pol pa hop v usta... Bomo vidl. Nč, pejmo ninat mal...
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?