simonae
|
Pozdravljene! Pri tem še nisem sprobala, a povem, kako je bilo pri starejših: Dojenje v javnosti - kjer je potrebno (le kak bolj miren kotiček, če se da, pa eno majico ali pulover čez križ. Nimam posebnih majic za dojenje) Previjanje - v vsakem lokalu, po možnosti na kaki klopi, ali v ogretem avtu. Se ravno odpravljamo ta vikend na obalo - če bo vreme in bom sprobala, pa potem poročam, če je šlo. Zaspi? Najraje v rokah , a mami se trudi, da tudi z dudo v posteljici - ponavadi to uspe le po kopanju in kratkem dojenju za tem. Sicer pa ponavadi v vozičku, zato se trudim, da sva zunaj čim več. Tudi po dežju sva se že sprehajala - a je ravno začel in ni ravno lilo - seveda s prevleko za dež, jaz pa sem imela kapuco. Ob hudem deževju se pač ne bova. Cepljenje Prvi je cepljen vse po protokolu in še klopni meningitis, saj smo blizu gozda. Menim, da sama cepiva niso slaba in načeloma nisem proti. A pri drugem se je zataknilo - huda alergija na jajca in mleko in tako je cepljen le za prvo skupino bolezni (davica, tetanu, oslovski kašelj itd.) A sedaj vedno bolj dvomim, da bi dala tretjega tudi za to cepiti - saj se je alergija pojavila oz. hudo poslabšala po prvem cepljenju, po kasnejših pa je postal hudo slabokrven - HE le 87, medtem, ko je imel Fe zadosti!!, pomanjklanje cinka itd. Zdravniki so le stalno jemali kri in ga opazovali, pa cink smo jemali in to je vse. Seveda je posledično precej neodporen, imel je tudi tur na ritki - pod splošno anestezijo so ga odstranili... DA ZAKLJUČIM - NE VEM VEČ, ČE SO TA NAŠA CEPIVA RES TAKO VARNA? Res je da ne morem dokazati, da je to vse posledica cepljenja (čeprav je bil pa prej zdrav, tudi He je bil visok...), a tudi zdravniki mi ne morejo dokazati, da res to ni od cepljenja. Mislim torej, da je nujno potrebno, da bi se preverilo vsaj pri takšnih, ki imajo v družini neke reakcije, ali niso alergični na kakršnokoli sestavino v cepivu. Menda to tudi v zakonu piše?! O tem, kar sta dve pisali, ki se na stvar spoznata pa naslednje: Da je to varno zato, ker inšpekcija stoji za tem ... Ja stem je tako - v zakone vpišejo še dovoljene meje "večjih ali manjših strupov", ki so dovoljeni za uporabo in oni le to kontrolirajo, ali pa to res škodljivo vpliva na ljudi ali ne pa ne preverjajo, SAJ ZA TO NISO PRISTOJNI kot tako radi uporabljajo danes ta stavek vsi, ki naj bi bili za kaj pristojni. Pa še to - danes se žav vse vrti okoli denarja in zato vsem, ki so plačani od farmacevtskih združenj ne verjamem nič več. Sicer pa sem vama in ostalim hvaležna za informacije o tej temi, ki me res "matra", saj teh hudih bolezni tudi ne bi rada, da moj otrok preboli, da bi bili doma pa ne pride v poštev - pri babici, ki še 7-letniku želi zavezati čevlje in mu vse k rit prinesti ... Lep sončen pozdrav
|