|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
10.11.2009 18:09:40   
Bety11
Kar se tiče antibiotikov, pa naj ti povem, da moji otroci ne vedo, kaj je to....In jaz jih nisem zaužila že celih 20 let........Pijemo jabolčni kis, jemo česen....in vse drugo, kar je zdravo....pa živimo zdravo.....

Se da, nič bat....user posted image user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
10.11.2009 19:35:02   
altaja
Evo nas iz druge posvetovalnice. Škratek je velik 62 cm (v dveh mesecih je zrastel za celih 10 cm), težki pa točno 6kg. user posted image Ja, je že kar konkreten tale naš dečko. Pleničke tud midva uporabljava 3, mu veliko bolj odgovarja, dvojkice se mi zdijo že tako male. Mi jih je pa nekaj ostalo in jih kar ne morem uporabiti..če se pokaka ni variante da zdrži, pa tud tesne se mi zdijo, tko da..trojkica user posted image

Cepljenje: odločila sem se, da ga proti rota virusu ne bom cepila, pri obveznih pa ne mislim komplicirat. Glede na to, da so obvezna verjetno niso brez razloga. Nas so tud cepili (z veliko močnejšimi in slabšimi cepivi) pa smo glih tko preživel. Ma sej pravim, nimam pojma kaj je bolj prav.. bom še malo brala in se pozanimala..pa ne (samo) pri biologih user posted image

Glede cepljenja in vrtca pa baje ni več nujno, da je otrok cepljen, rabiš samo neko potrdilo od pediatra...baje, tko sem slišala.

V porodnišnici pa proti tuberkulozi cepijo samo tiste otroke, ki so v rizični skupini - ne samo v Postojni, tudi drugje.

Ah...eni so zelo za, drugi zelo proti, jst bi pa rada nardila tko da bi blo najbolj prav..zdaj pa bogsigavedi kaj je tisto pravo user posted image

Tulpek: Vid se zahvaljuje za čestitke, hkrati pa čestita Tjašu za 2 meseca. Bemtica, že 2 meseca odkar sva težile tle ko sta zamujala user posted image . Ko sem prišla iz P sem šla najprej pogledat če si že rodila, sem se večkrat nate spomnila..no..in sem vidla da si bla še vedno v enem kosu. Naslednji dan je blo pa sporočilo, da se je rodil fantek. Jp..čas hitro beži...

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
10.11.2009 20:51:58   
polari
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

kolk velike pleničke (2,3) maste pr cca 6 kg?

jzt sm do zdej mela dvojkico ampak razmišljam da bom kar 3 začela

Midva uporabljava že 3, od prejšnjega tedna....mislim, da imamo že okoli 6 kg, čez 9 dni imamo spet pregled...dvojka pa so ga res že stiskale, pa še ven je vedno vse pogledalo....3 pa so super, mamo pa pamperske....pa take lepe barve so....user posted image user posted image user posted image

Glede dojenja pa imamo isto kot Škorpijončica ti, na eni, pa če zaspi, sklepam, da ima dovolj, drugače dam še na drugo....samo to se zgodi fuuul redko....sploh mama probleme, ker je, podere kupčka in potem dalje ne bo nikoli jedel...se takoj začne dret.....tak da ima verjetno dovolj, jaz mislim, drugače bi že jedel, ne....user posted image Me prav zanima, kolko smo težki.....
Edino zvečer imamo največ problemov s hranjenjem, ker se večkrat joče, tam  od 20h naprej, in se ne naje dovolj, po mojem....zbudi se sicer čez 3 urce....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
10.11.2009 21:19:10   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Mož......Ti si pa faca...user posted image ......Magistra biologije, ki z medicino nima nič skupnega....user posted image user posted image ....Ta je pa dobra.......

Vsak naj presodi sam......

Če vse to ni res, zakaj famozno cepljenje takoj po rojstvu, BCG, je naenkrat neobvezno??????
V Postojnski porodnišnici ne cepijo več otroke....samo tiste, ki v sorodstvu imajo stike s tujino in okužbami.....

Zakaj???? Prav zanima me....

V Sloveniji vse prepogosto "samo presojamo". In prav o zdravstvu, šolstvu in vzgoji največji se največji laii proglašajo za največje strokovnjake. Žal, Fakulteta za zaravoslovje, smer biologija, tudi slučajno nima predmetov infektologije, epidemiologije, mikrobiologije človeka. Tudi interne medicine s propedevtiko, pediatrije in nevrologije, ne.  In mag. Karin Rižner nima nikakršne medicinske izobrazbe, tudi specializacije iz mikrobiologije ne.
Cepljenje proti BCG je bilo s splošne populacije preneseno na ogrožene skupine, ker se je incidenčna stopnja TBC v Sloveniji zmanjšala pod mejo, nad katero je benefit cepljenja upravičen. Cepljenje proti BCG namreč ne zaščititi pred okužbo s TBC, zmanjša pa nevarnost hude oblike TBC (miliarne TBC in TBC meningitisa) pri otrocih, mlajših, od 5-let. Ko je incidenčna stopnja v Sloveniji padla pod 15/100.000 preb na leto, se je tveganje, da bi se dojenček sploh srečal s TBC, izjemno zmanjšalo. Ker cepljenje proti TBC spremeni odzivnost organizma na tuberkulinsko testiranje (cepljeni so, seveda, pozitivni, četudi ni sveže okužbe), bi z nadaljevanjem cepljenja izgubili izvrsten test za odkrivanje "na novo" ouženih. Zato se je cepljenje preneslo na skupine s povečanim tveganjem, kjer vendarle obstaja večja verjetnost, da se malček sreča s povzročiteljem v otroški dobi. Skupine z večjim tveganjem so: otroci, katerih starši prihajajo s področij, kjer je incidenčna stopnja TBC višja (npr. države bivše SFRS); pa otroci iz družin, v kateroh so imeli v zadnjem letu bolnia z aktivno TBC, ipd. Skupine z epidemiološko indikacijo, kot temu rečemo strokovno, so vsako leto opredeljene v letnem programu imunizacije in kemoprofilakse, ki ga na predlog IVZ sprejme Ministrstvo za zdravje. 

Cepljenje proti TBC pa je, seveda, možno tudi na samoplačniški osnovi; zanj se zlasti odločajo mamice, ki imajo namen že z dojenčkom veliko potovati - npr. v države bivše Jugoslavije, pa v Indijo, Tibet, na Kitajsko, ipd.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
10.11.2009 21:23:47   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

Se smeji, ampak samo kadar kaka al pa prdne. najbrž od olajšanjauser posted image

Pri nas se je začelo enako! Tak da še malo, pa bo. Zdaj se pa smeji že, ko vidi, da ga bom vzela iz kinderpeta, pa tudi ostalim se smeji, očku, moji mami in sestri...
In že namerno zagrabi proti igrački, včasih jo celo prime in vleče... se mi zdi, da je sedaj pa res vsak dan nekaj novega, da se zelo pozna. Tudi kravice že lepo pase (ampak res mi ni jasno, zakaj se tako rečeuser posted image ).

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Tulpek: Vid se zahvaljuje za čestitke, hkrati pa čestita Tjašu za 2 meseca. Bemtica, že 2 meseca odkar sva težile tle ko sta zamujala user posted image . Ko sem prišla iz P sem šla najprej pogledat če si že rodila, sem se večkrat nate spomnila..no..in sem vidla da si bla še vedno v enem kosu. Naslednji dan je blo pa sporočilo, da se je rodil fantek. Jp..čas hitro beži...

Čestitam za pregled! Mi ga imamo v petek, računam pa tudi na 62 cm, vsaj cotke so mu te velikosti kot ulite, bomo videli. Teža bo pa verjetno malo manj, mislim da 5700-5800g, mogoče me pa preseneti. Ampak se mi zdi pa že tak velik, sploh ni več mala štručka.

Hvala za čestitke, tudi naš mali se zahvaljuje. Mi je zelo všeč ime vajinega user posted image , ker imam enega malega Vida kar fejst rada in se vedno spomnim na njega, ko ti omeniš svojegauser posted image .

Ampak res dvomim, da je katera tako težila tukaj, kot sem js user posted image user posted image user posted image . Je bilo nadležno čakanje... za naslednjič bom boljše pripravljena. Minilo mi je pa neverjetno hitro.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
10.11.2009 21:28:39   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

Glede dojenja pa prsi menjavam po občutku...pustim na eni in če zaspi sklepam, da ima dovolj, če pa godrnja ji postrežem še z drugo.

Cepljenja ne bom nič zavračala, sicer pa za rota virus žal ne bom cepila čeprav gre drugo leto v vrtec, ker baje veliko stane.
Sebe ne bom cepila niti za običajno in niti za novo gripo. Se bo pa proti novi gripi cepila moja mami, ker dela v zdravstvenemu domu. Glede cepiva proti novi gripi pa sploh ne vem več kaj naj verjamem, ker mediji ful zavajajo. Mi je pa jasno, da varno res ne more biti, če ga šele sprobavajo. Znanec se je cepil pa so se mu dva dni roke tresle. Mož kako je bilo pri vas? Saj zase se ne bojim, sam za dojenčke je pa nevarno.

Osebno po cepljenju proti pandemski gripi nisem imela nikakršnih težav, otroci pa proti sezonski (za pandemsko drugorojenka še ni prišla na vrsto) pa tudi ne. Ni res, da cepivo, šele sprobavajo. Vse komponente so preskušene, edino, česar pa ne moremo vedeti, saj se epi-pandemija šele razvija, je, kakšna bo dejanska ulčinkovitost cepljenja. Učinkovitost merimo v razmerju cepljenih in necepljenih, ki so bili dejansko izpostavljeni virusu, in so zboleli/nezboleli. Imunogenost cepiva (delež cepljenih, ki po cepljenju razvije dovolj visok titer protiteles) pa je dobro znana tudi pri dojenčkih. Na Sekciji Preventivne medicine so bile objavljeni tile podatki (prof. dr. Čižman, spec. pediater in Predstojnik Pediatričnega oddelka Infekcijske klinike v Lj)
Do tvorbe protiteles pri otrocih, mlajših od 36 mesecev v starostni skupini 12-35 mesecev, je prišlo v 100% in pri
otrocih starih 6-11 mesecev v 94%. Doseženi titri zagotavljajo 100% zaščito pri vseh otrocih po enem odmerku. V vsako starostno skupino je bilo vključenih 17 otrok, pri katerih so določali tvorbo protiteles  in opazovali neželene učinke do 21. dne po cepljenju. Ugotovili so, da je bila lokalna bolečina najpogosteje (~ 40%) prisotna
v starostni skupini 25-35 mesecev, rdečina in oteklina pa pri otrocih 12-24 mesecev največ do 47%. Splošni simptomi kot razdražljivost oz. preobčutljivost so bili prisotni le v skupini dojenčkov starih 6-11 mesecev (~41%). Nihče ni imel vročine na 39 st.C. Razdražljivost oz. preobčutljivost si razlagamo kot reakcijo dojenčka na bolečino.

Prehodna razdražljivost, nemir, jokavost, večja ali manjša zaspanost, ki izgine v 48 urah po cepljenju so zelo dobro poznane in jih srečamo praktično ob vsakem imunskem dogajanju pri dojenčku (seveda, v mnogo hujši obliki ob okužbi s povzročiteljem nalezjive bolezni kot ob cepljenju)

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
10.11.2009 21:46:44   
jasmina in tadej
Bom pisala ko bom imela malo več časa!

Upanje pa vedno umre tazadnje!!!!!

Betty11  nisem dobila zs

< Sporočilo je popravil jasmina in tadej -- 10.11.2009 21:47:02 >

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
10.11.2009 22:05:43   
altaja
Mož*: ti pa obvladaš tole user posted image

(odgovor članu jasmina in tadej)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
10.11.2009 22:20:08   
Mož*

Mož*: ti pa obvladaš tole user posted image

No, ja, se trudim, z infektologijo in imunologijo se ukvarjam zadnjih 20 let. Lepo se imej!

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
11.11.2009 7:57:11   
anitka7
Dobro jutro

vidm da je tle kr ornk debata o cepljenju user posted image mi smo tavelzga obvezno cepil in tmalo bomo tud. Proti rotavirusu je ne bom ker itak ni 100% da pol ne bo zbolela za rotavirusom,pa še precej drago je. Kar se pa tiče antibiotikov,glih nisem neki ful pristaš,ob kašljanju,smrkanju začnemo z domačo "terapijo" -slezov sirup,krema materina dušica in smo do sedaj kr nekak zvozil brez antibiotikov user posted image

Glede dojenja jaz jo tud najprej podojim cca 10 min najprej na eni strani pa pol še cca 10 min na drugi strani,po približno 5 min na eni strani podreva kupček pa seveda tud preden jo prestavim na drugo stran. Ker če vmes podreva kupček pol manj poliva,to je predlagala ena tle gor,sam se ne spomnim več kera

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
11.11.2009 9:54:57   
Pupček
Hvala za nasvete glede dojenja. user posted image user posted image user posted image
To, da se mleko dela sproti in, da ni tok hranljivo, nisem vedla - tako, da vstrajanje na eni strani več kot 15 min, verjetno nima smisla. No, včeraj sem začela doiti iz obeh straneh, trikrat nam je celo uspelo pridet do druge zize. Gledam, da je na prvi zizi vsaj 10 min (tako sem mirna, da je vsaj neki hranljivega mleka dobila).
Danes me mikena spet jezi s tem hranjenjem user posted image - noče jest! Ponoči se je 2x zbudila za jest, jedla pa je le 5 min, pa zdej sem jo tudi morala silit, da je 3 min jedla.

Cepljenje... mal me stisne ko na to pomislim, ampak jo bomo vseeno cepili, kar je obvezno. Proti rotavirusu ne bomo, razmišljam še, da bi jo proti pnevmokoknim okužbam. Kolko pa to stane? Tudi pri nas je kriza user posted image .

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
11.11.2009 10:43:09   
Ajsha
No jaz se pa ne ukvarjam z infektologijo in imunologijo, ampak vem pa, kako potekajo registracije zdravil pri javnih agencijah za zdravila. Najprej je potrebno vedeti, da cepiv ne izdelujejo šalabajzerji v garažah, ampak so to podjetja, ki morajo strogo upoštevati vsa pravila, ki veljajo pri izdelavi, testiranju in prodaji zdravil. Ta podjetja so neprestano pod nadzorom inšpekcija in prepoved prometa z zdravili se lahko dobi tudi z banalnimi razlogi (neustrezna dokumentacija o prezračevanju na hodnikih na primer), kaj pa šele z večjimi neskladji. Kot je rekla Mož*, so vse sestavine cepiva  - brez komponent virusa - temu se reče MOCK cepivo, preverjene in ustrezno stestirane - nov je le antigen - komponente virusa H1N1. Konzervans, ki vsebuje živo srebro, se v telesu kmalu razgradi in izloči, pa tudi cepivo ga ne vsebuje veliko. Če ne bi bilo konzervansa v multi-dose vialah, bi se lahko okužili s čim drugim in imeli velike težave na mestu vboda - pa ne bi zdaj o tem. Skvalen, ki ojača imunski odgovor, je naravno prisoten v organizmih sesalcev, tako da imamo skoraj vsi v telesu protitelesa proti skvalenu, ki jih tako velikokrat omenjajo v senzacionalističnih novicah - tisto o posttravmatskem sindromu vojakov, cepljenih proti antraksu - na koncu so ugotovili, da skvalena v tistem cepivu sploh ni bilo. Pa da skrajšam, imunosti proti določenim virusom se ne da sčarati drugače, kot bodisi, da virus preboliš in tako ustvariš protitelesca, ali pa se cepiš, to pa žal ne gre tako, da bi pojedel eno žličko sirupka, ki bi vseboval magični prašek, vodo in sladkor, pa bi bil imuniziran brez stranskih učinkov. Žal še ne.

Love is in the air...

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
11.11.2009 13:30:29   
dreja79
Dan,

danes sem že nekoliko boljše. Včeraj sem bila pri zdravnici in sem dobila antibiotik, ker vročina kar ni hotela padt in sem na koncu pristala na 39,4.user posted image  Počutim se res grozn, še sploh ker ne vem kako bo to vse skupaj vplivalo na Matica. Od sobote je prav siten in znerviran user posted image . Načeloma naj ne bi od mene nič dobil, ker naj bi dojeni otroci bili zaščiteni.

Kar pa se cepljenja tiče bom pa napisala izkušnjo, ki jo je imela moja sestra:
pri prvem otroku so se začele komplikacije po prvem cepljenju pri treh mesecih. Začel je kašljati in en teden na mesec je bil bolan! 
Potem je naštudirala, da bi to znalo biti od cepljenj. Pri drugem otroku, je prosila pediatrinjo, če lahko da otroku pregledat PROTITELESA!!! Pediatrinja jo je skoraj vrgla ven iz ordinacije, da kaj se ona gre, da sploh ne vem kako so to drage preiskave in bla, bla, bla. Skratka nekak jo je prepričala, da sta dali pregledati otrokova proti telesa. Ko so prišli izvidi, je sestro klicala pediatrinja, če se lahko zglasi pri njen. Izvidi so bili slabi, otrok je imel premalo protiteles in odgovor pediatrinje je bil : ŠE DOBRO, DA GA NISMO DALI CEPITI!!!! Okrog 1 leta so ta postopek mislim, da ponovili, protitelesa so ce v tem času dvignila ali namnožila, skratka ni bilo bojazni da otrok ne bi bil cepljenj in je tudi bil. Moj nečak je vsa cepiva prenesel normalno. 

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
11.11.2009 13:39:50   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Dan,

danes sem že nekoliko boljše. Včeraj sem bila pri zdravnici in sem dobila antibiotik, ker vročina kar ni hotela padt in sem na koncu pristala na 39,4.user posted image  Počutim se res grozn, še sploh ker ne vem kako bo to vse skupaj vplivalo na Matica. Od sobote je prav siten in znerviran user posted image . Načeloma naj ne bi od mene nič dobil, ker naj bi dojeni otroci bili zaščiteni.

kako dolgo pa že traja to? Js sem imela 3 dni visoko vročino ( do 39,5), moj mali pa se ni ničesar nalezel. Sem ga dojila, če vročina ni bila nad 38,5, sicer pa črpala in mu dala malo ohlajeno mleko. nisem pa dobila nič AB.

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
11.11.2009 13:49:10   
vila MaLiNa

Ah...eni so zelo za, drugi zelo proti, jst bi pa rada nardila tko da bi blo najbolj prav..zdaj pa bogsigavedi kaj je tisto pravo user posted image

S tem se pa čisto strinjam!!!
Ko bi vedeli kaj je tisto pravo... to cepljenje/ne cepljenje je res dvorezen meč.

In če mene vprašate bi morali vsem otrokom delati te teste, ki so jih opravili pri drejinemu nečaku.

Striženje nohtov - kako, kdaj? Na roki jih postrižem, ko spi in sicer s strigico, ker se mi zdijo škarjice preveč okorne. Na nogicah ji pa še nisem ampak bo počasi treba. Če jih bom na nogcicah strigla takrat, ko bo spala, jo lahko zbudim, ker jo bo zeblo... ko je pa budna se pa ne upamuser posted image

Danes je tak lep sonček, da sva že bili zunaj na sprehodu in je bilo prav fajnuser posted image user posted image . A ve greste na sprehod tudi takrat, ko dežuje ali pa rosi Kako takrat tamale zrihtate in kako sebe?

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
11.11.2009 14:02:04   
baby blue
Jst sem moji tudi že nohtke postrigla že ene parkrat... Zaenkrat samo na rokicah ker na nogicah še ni potrebe...

Smo bili pa že na sprehodu in je bilo prav fino... Lepo toplo sam pihalo je malo ampak mala je k sreči tako na varnem v košari pa še oblečena je bila ko medvedek user posted image

Če dežuje mi ne hodimo ven... Zadnjič je sicer rosilo in sem jo kar v naročju nesla do mojih staršev moj nama je pa dežnik držal nad glavo user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
11.11.2009 14:23:44   
Sarchi
Dan

mi tud strižemo nohtke že na rokicah in nogicah...sej bo drug teden že Maks imel 3 mesece...ufff leti

zuni sva bla tud midva dns. je blo krasno, toplo...sm ga kr mal predebelo oblekla. drgač pa če pa da dž midva ne greva ven, greva pa če je oblačno. oblečem ga pa ko je tja okrog 10 stopinj bodi, majčko in v pajaca...ko je pod 10 stopinj pa dam 3 rokave pod pajaca (bodi in 2 majčki) ter če še piha in je mrzlo pokrijem z dekco...

zdej pa bo ura za papat...

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
11.11.2009 14:38:43   
altaja
A nohtke kar strižete? Men je blo naročeno, da jih pogrizem. Tko da sem par dni nazaj med dojenjem grizljala njegoven nohtke ker si je  po nosku naredu že par prask .

Če dežuje ne greva na sprehod, čeprav mam dežno prevleko (uporabim jo, kadar piha). Drugače pa kar redno hodiva ven. Če je mrzlo in bolj kislo vreme so sprehodi krajši, drugače pa bistveno daljši. Danes je sonce pokukalo ravno ko sva prišla nazaj user posted image . Oblečeva se pa načeloma: bodi, majčka, žabice,kavbojke, bundica, kapa, rokavice in nogice pokrijem s flis oddejo. Če je bolj mrzlo pa: bodi, majčka, žabice, zimski pajac, kapa rokavice in seveda oddeja. Vsake toliko naredim kontrolo toplote in ga nikoli ne zebe.

Mož* in Ajsha: vesela sem vajinega mnenja, sploh če je to vajino področje. FDV-jevci pač ne vemo veliko o infektologiji in imunologiji user posted image . Še vedno zbiram mnenja in moram priznat, da so večinoma vsi s katerimi sem se pogovarjala, in jim je to področje profesionalno blizu, cepljenju naklonjeni.

Mož*: Če recimo opravim vsa cepljenja (obvezna in dodatna), a ni to malce preveč za take malčke?

Neposredna povezava do sporočila: 1393
11.11.2009 14:50:53   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Dan,

kako dolgo pa že traja to? Js sem imela 3 dni visoko vročino ( do 39,5), moj mali pa se ni ničesar nalezel. Sem ga dojila, če vročina ni bila nad 38,5, sicer pa črpala in mu dala malo ohlajeno mleko. nisem pa dobila nič AB.

Pet dni sem imela vročino. Začelo se je z 38,1, končalo pa z 39,4. Mislim, da je pljučnica. Sicer zdravnica tega ni dobesedno rekla, rekla je samo da gre za infekt. Ampak, če mi temperatura še skoz ne bi padla, mi je pa rekla, da pa moram pridt nazaj, da mi bo dala slikat pljuča. Tko, da predvidevam da se mi nekaj v tej smeri kuha oz, se je. Danes zaenkrat še ni vročine, očitno je antibiotik začel delovati.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
11.11.2009 14:59:01   
tulpek
Nohtke strižem že skoraj od začetka, ker se je rodil z dolgimi in tudi sedaj mu zelo hitro rastejo (ima vsaj to po meni, če je že sicer čist atiju podoben). Sem vprašala patronažno in mi je rekla, naj jih s škarjicami skrajšam, ampak za to sem antitalent (niti sebi jih ne morem) in sem jih s tistim otroškim ščipalcem, pa gre brez problemov. Na rokicah mu postrižem med spanjem, na nogicah pa med previjanjem, ko je miren. Včasih čist preveč brca in ne gre, včasih je pa prav priden. Ampak nikoli mi ne uspe vse naenkrat urediti.

Če dežuje ne gremo na sprehod, sicer pa. Danes mi je uspelo biti zunaj 1uro in 20 min user posted image . Pa ne zaradi sonca, ker se je prikazal šele pred kakšno uro, zdaj pa žal ne morem ven, ker imam mokro glavo user posted image .. ampak me mika. Oblečem ga tako, da mu vrh tistega, ker ima za po hiši (bodi z dolgimi r., zoknčki, pajac z dolgimi rokavi) dam pajac, ki je narejen podobno kot spalna vreča, za noge ima en prostor in potem ima še rokave, ki so kar dolgi in ima mali rokice fajn noter v njih. Ta stvar je debelejša in fajn topla za trenutne temperature. Dodatno mu dam še ene pletene copatke in pa seveda malo bolj konkretno kapico. Ima sicer tisti pajac tudi kapico, ampak ne stoji fajn. V košari ga pokrijem z dvema dekicama in vedno, ko preverjam, kako je topel, je rezultat zadovoljiv. Ko bo še hladneje, ga bom pa še bolj oblekla.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
11.11.2009 15:01:37   
tulpek
Dreja, fajn da je boljše. Meni niso nič konkretnega rekli... samo da če vročina po 3 dneh ne pade, naj pridem nazaj na preglede krvi. Pa je bilo boljše. Mali so pa baje res zaščiteni od našega mleka.
Js sem bila potem še nekaj dni čisto izmučena se mi je kar vrtelo, čeprav vročine ni bilo več.
Držim pesti, da bo samo še na boljše šlo.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
11.11.2009 15:36:45   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Danes je tak lep sonček, da sva že bili zunaj na sprehodu in je bilo prav fajnuser posted image user posted image . A ve greste na sprehod tudi takrat, ko dežuje ali pa rosi Kako takrat tamale zrihtate in kako sebe?

jap, edino, če lije potem ne.oblečem ga normalno, dam v jajčko in dežno prevleko čez. naslednjič bomšla pa s slingom.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
11.11.2009 16:44:30   
Mož*
Altaja, otroček se dnevno sreča s 1000x in več antigeni, kot jih je vključenih v vsa cepiva skupaj.  Rezultati študij ob sočasnem cepljenju npr. proti rotavirozam in di-te-per-IPV-HIB (sestavine, zajete v kombinirano cepivo za pbvezno cepljenje) niso pokazali več stranskih pojavov po hkratnem cepljenju v primejavi s posamičnimi.
Striženje nohtov: pri nas smo jih prvič postrigli z ukrivljenimi škarjicami pri 1 tednu starosti, od takrat pa že vsaj 5 krat (sicer me praska kot volk).
Sprehodi tudi v dežju.  

Neposredna povezava do sporočila: 1398
11.11.2009 17:00:14   
Mož*

Sprehod v dežju ja, lupinica, čez pa dežna prevleka. V lupinici imam originalno zimsko vrečo, notri ga dam oblečega v žabice, body, čez pa podloženi pajacek.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
11.11.2009 17:20:10   
dreja79
Tulpek hvala user posted image .
No, zdaj je pa zbolel še moj prvošolček. Pravkar smo štartali z vročino 37,4. Vidim, da bo še pestro!!!

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.