Bety11
|
Za Gajo!!! Opravičilo: Opravičujem se, če ne odgovarjam slučajno na vsa vprašanja...Enostavno, nimam časa, da bi redno prebirala vse in ko skočim na internet, je to samo za 5 minut..... Cepljenje: Jaz cepila ne bom, to sem pediatrinji povedala in mi je rekla, da bom samo podpisala eno izjavo, ki jo ona mora dostaviti na Inštitut za Zdravje zaradi spremljanja števila necepljene počulacije....To je vse... Kolike in vetrovi: Nekaj sem prebrala.....Dojenček s prvimi podoji dobi probiotične bakterije v svoje črevesje....z naslednjimi podoji, ko je že mleko konkretno, pa teh bakterij ni več v mleku....Zato se kolike pojavijo ....črevesje je nezrelo, hrana se ne prebavlja v redu, nastanejo vetrovi, ki črevesje napenjajo in ustvarja bolečino..... Priporočajo kapljice BioGaia.....to naj bi bili probiotiki....Imate izkušnje s tem??? Jaz bi jih nabavila preventivno in dala otroku vsak dan eno kapljico, ker je to naravna in neškodljiva zadeva....Lahko mu samo koristi....Kaj menite???? VilaMalina.....Jaz ne bi prenehala aktivno dojit(če imaš veliko mleka) in bi edino vztrajala pri podiranju kupčkov, kot je svetovala Rižko...kupčki, kupčki in kupčki.....Pa v postelji, kjer otrok spi, bi vzdignila vzglavje ali pa kar inprovizirala s vzglavniki, da je otrok vedno v pol sedečem položaju....Tako naj bi podiral kupčka sam ponoči in naj ne bi polivali......Za poskusiti je.... D vitamin, in AD3 kapljice.....Brala sem, da je vitamin A strup....naj bi otroci imeli posledice zaradi uživanja teh kapljic.....in še ene študije, da te vitamine otroški organizem ni zmožen sploh apsorbirati, samo ga mučijo in obremenjujejo.... Sončenje....Naj bi sončenje bil edini varen in zdrav način pridobivanja vitamina D....Kot sem že enkrat pisala, pozimi 1 ura na dan in poleti 15 minut je dovolj....To, okrog tega kopanja po sončenju, pa nisem še slišala.....in to ne bi vzela za znanstveno resnično....potem poleti ne bi nihče dobil tega vitamina, ker se kopamo in kopamo.....skozi navadno šipo pa mislim, da prehajajo vsi sončni žarki.....še posebej UV, ker je dobro znano, da zaščitna očala morajo imeti posebno zaščito in da navadno steklo ne ščiti..... Jaz sem to nalogo sončenja vzela resno in lovim vsak dan te žarke....na balkonu doma, kot od zunaj..... LP
|