|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
10.11.2009 14:45:58   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

http://www.youtube.com/watch?v=ZsC377Kl7JA

men je uspel sam prvič jo not naštimat user posted image sem pa našla video,sam jezik je mal čudn,sam pokaže pa dost dobr,sicer  nisem še spet probala ampak mislim da s pomočjo tega videa kr gre

pa pred ogledalo se postavi in vadi user posted image user posted image
jaz dam mojga fajn v sling, če je oblečen za ven, takle, za doma, pa sploh noče noter bituser posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
10.11.2009 14:55:40   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

http://www.youtube.com/watch?v=ZsC377Kl7JA

men je uspel sam prvič jo not naštimat user posted image sem pa našla video,sam jezik je mal čudn,sam pokaže pa dost dobr,sicer  nisem še spet probala ampak mislim da s pomočjo tega videa kr gre

pa pred ogledalo se postavi in vadi user posted image user posted image
jaz dam mojga fajn v sling, če je oblečen za ven, takle, za doma, pa sploh noče noter bituser posted image

ojej upam da vaja dela mojstra user posted image ...sploh mi ne gre. pa še Maks protestira, ful joka k ga dam not...mu je mord neudobno ??

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
10.11.2009 15:00:02   
Dulsineya
A boste šle na redna cepljenja? Kaj pa cepljenje proti pnevmokoknim okužbam in rota virusu?

A lahko tudi ne greš? Ker ima Lili zdej pri 3 mesecih že menda prvo cepljenje in sama nisem nekak naklonjena, da se jih kr neki cepi, čeprav teh bolezni že dolgo ni več...že par kolegic in znank z malimi otroci, mi je zatrdilo, da je to ceplenje čisto spremenilo njihove otroke in da so po tem veliko bolj nemirni in jokaviuser posted image , zdej pa res ne vemuser posted image Ker če ni potrebno oziroma lahko rečeš, da vztrajaš da otroka ne cepijo? Sej bi jo npr. dala cepit proti rota virusu, ker je tukaj tveganje preveliko glede na to, da bo šla naslednje leto v vrtec in da so otroci menda res bogi ko zbolijo za tem.

Pupček tvoja Luana pridobiva na teži in to je najbolj važno! Mogoče bo pa kasneje hitreje dobila na teži. Pa nikar si ne vzemi k srcu vse kar rečejo v našem ZD. Sama bi jo v tem primeru dajala na obe, a šele takrat, ko prvo izprazni jo daš na drugo in drugi podoj nadaljuješ tam kjer sta prej zaključili. Sama sem imela podobne probleme, ko je imela Lili 1 mesec in sem šla v Ajatutajo in si za en teden rentala tehnico in jo tehtala pred in po podoju in tako na lastne oči videla, da poje dovolj in sčasoma je tudi Lili začela kar naenkrat pridobivat na teži in nasledni teden imava spet posvetovalnico za 3. mesec in me prav zanima koliko bo imela.

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
10.11.2009 15:12:38   
vila MaLiNa
Pozdravljene septembrske mamiceuser posted image

Čas tako hitro teče... vsak dan kaj novega, vsak dan je moja punčka večja, bolj zvedava in vesela. Sedaj se tudi že malo pogovarja z nama z možemuser posted image user posted image . Zaspimo okoli 21 ure zvečer, pa se že okoli 19-19:30 začnemo pripravljati za v posteljo. No in nato sledi še zmeraj zbujanje na 2-3uriuser posted image . Ponavadi komaj čakam jutro, da se mož spoka v službouser posted image in da dam Saro k sebi in nato poležavava še tja do 10ihuser posted image .

No mi dve sva šle tudi na tehtanje in so nama stehtali 6000g točno, kar je le pol kile več kot na zadnjem tehtanju (seveda, ko lumpa mala toliko poliva, da ji prav po kislem iz ust smrdiuser posted image ) in je zdravnica rekla, da če ne bo imela na naslednjem tehtanju kaj več, da bom morala začeti dodajati rižolino.user posted image Mleka imam pa za izvoz, a naj ga stran začnem metat al kajuser posted image . No namerili so jo pa za celih 64cmuser posted image . Veliki smo ni kajuser posted image

Jasmina lepo, da si se oglasila in povedala kako vam greuser posted image . Me veseli, da ste vredu in da sta s tvojim dragim vztrajna in nepopustljiva. In tako kot Bety, tudi sama verjamem, da se bo izšlo v najboljši možni smeri. Veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Škorpijončica naši zakladi se niso nič rodili v napačnem času. Rodili so se mamicam, ki jih obožujemo. Dajemo toplino, ljubezen in prijazen nasmeh. Aja... pa tudi mi nimamo vse novega. HB za prijateljice in svakinjo, pa seveda sestreuser posted image user posted image user posted image . Upam, da ti je Nia že podarila nasmeh. Maček je pa itak fenomenalenuser posted image . Naš se pa sploh ne zmeni za Saro, samo zraven nje bi se ulegel.user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
10.11.2009 15:16:29   
Bety11
svetujem da preberete.....

http://www.svood.org/

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
10.11.2009 15:17:50   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: Dulsineya

A boste šle na redna cepljenja? Kaj pa cepljenje proti pnevmokoknim okužbam in rota virusu?

A lahko tudi ne greš? Ker ima Lili zdej pri 3 mesecih že menda prvo cepljenje in sama nisem nekak naklonjena, da se jih kr neki cepi, čeprav teh bolezni že dolgo ni več...že par kolegic in znank z malimi otroci, mi je zatrdilo, da je to ceplenje čisto spremenilo njihove otroke in da so po tem veliko bolj nemirni in jokaviuser posted image , zdej pa res ne vemuser posted image Ker če ni potrebno oziroma lahko rečeš, da vztrajaš da otroka ne cepijo? Sej bi jo npr. dala cepit proti rota virusu, ker je tukaj tveganje preveliko glede na to, da bo šla naslednje leto v vrtec in da so otroci menda res bogi ko zbolijo za tem.

To se tudi sama sprašujem!!!
Tudi meni ni najbolje všeč, da otroke tako kmalu cepijo.In če bi bilo možno je zelo rada nebi. Vsaj do 2-3 let, tako kot to delajo Japonci.
A mislite, da se da kaj podkupiti sestre, ki jih cepijo naj jih neuser posted image user posted image user posted image . Vem, da če bom omenila pediatrinji (ki je v letih in seveda naklonjena cepljenju), da me bo kar živo požrla. Ampak vem, da bo Sara na koncu cepljena, ker na žalost druge izbire nimam. Pa taka demokratična država...user posted image

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
10.11.2009 15:23:28   
baby blue
Lana se večinoma doji samo na eni dojki ji zzadošča... Se pa kdaj zgodi tudi da jo moram pristaviti tudi na drugo... Mi je pa glavno da lepo pridobiva na teži... Je rekel danes zdravnik da je lepo na povprečni teži in da naj kar tako nadaljujemo user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
10.11.2009 15:44:39   
veselka
Aurora ima ta teden tud ziher že 6 kg. ma že fino zalita kolenčka user posted image

sem se pa odločla, da od nexta naslednjič kar 6-9 vzamem. da bo vsaj za nekej časa zaleglo. en kompletek sem že zdej, ker 3-6 niso več mel, pa ji je čist ok. je pa res, da so hlače brez stopalčkov.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
10.11.2009 15:54:43   
Bety11
Jaz sem pediatrinji dala jasno vedeti,  da se ne bomo cepili in zakaj....Kopirala sem gradivo te magistre, ki je vse lepo razložila in podkrepila z dokazi....in mi je samo rekla, da mi bo dala nekaj za podpisati, ker nisem  jaz edina in da na Inštitutu za zdravje potrebujejo seznam vseh otrokj, ki niso cepljeni...samo informativno rabijo podatek in da se ve točno, koliko je otrok cepljenih in koliko ne....Pa nič drugega....user posted image user posted image ..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
10.11.2009 16:02:13   
tulpek
Bety, pa imamo pravico zavrniti cepljenje ali ga pa odložiti za nekaj časa? Je kje kak zakon ali kaj, na kar se lahko sklicujemo, če nas nočejo upoštevat?

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
10.11.2009 16:03:46   
Sarchi
mi mamo čez 14 dni posvetovalnico pri 3.mesecih in se bomo cepili tudi za rota virus. upam da ne bo preveč bogi po cepljenju. takrat tud vidmo kolk je zrastu in se zredu naš frajerčekuser posted image

ne vem ne bom komplicirala  s tem cepljenjem....user posted image

včer smo meli kontrolo kolkov in smrk smrk še 6 tednov širokega povijanja...zaradi medenične vstave baje, sicer sta oba 1a, ampak.... bogec sm bla že zih da bomo fertik s temi tetra in povijalkami. pa ni kej.

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 10.11.2009 16:06:03 >

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
10.11.2009 16:04:45   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

zakaj ležalnik ni primeren za dojenčka? user posted image naš rad spi noter. a kaj podložite ležalnike?

Baje zato, ker ni trd in hrbtenica nima opore, ki jo v prvih mesecih potrebuje. So že bile debate na RR na enem drugem podforumu.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
10.11.2009 16:08:13   
spela**
Lep pozdrav ,
vidim da teče debata o cepljenju.mi bomo bora dali cepiti vsa redna cepljenja pa tudi proti rota virusu.kako je če ne cepiš nevem...nam pa je pediatrinja rekla da če otroka ne zeliš redno cepiti moras podpisat papir ki ga posredujejo inštitutu za zdravje pa še nekam pa se zaj ne spomnim kam,da pa znajo bit problemi pri vstopu v vrtec saj naj bi bil otrok pred vstopom redno cepljen.baje da pri vpisu komplicirajo.tako so mi povedali,kako pa je v praksi pa ne vem.!
Pupček naš Bor ima tudi samo 4375g pa velik je 56 cm,zredil se je pa v enem mesecu 860g kar je na tedn priblizno 200g,pa ni noben nič kompliciral.Tako kot so ti punce napisale vazno je da pridobiva na teži in da je tvoja princeska zadovoljna in zdrava.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
10.11.2009 16:11:30   
JaLuca
Pupček - ne se sekirati glede teže, moja druga punca npr. prvi mesec ni nič zrasla, sredila za 900g, drugi mesec pa samo za 500g, pridobila pa 4 cm (v 36 dneh), torej približno 100 g na teden, pa P ni nič komplicirala, samo me je vprašala če imam mleko (ga je kar ven špricalo), da jo tudi pogosto pristavljam (tudi ponoči sem jo dojila povprečno na 2 uri. 
No pri letu dni je bila visoka 78 cm in težka 9890g, pa še danes je pri dveh letih mala punca (85 cm, dobrih 12 kg), ampak P vidi da se normalno razvija, je skozi zdrava (razen močnejši prehlad), pa že drugo leto obiskuje vrtec. Pa tudi P vidi da sem jaz pri tamanjših, moj tudi ni velik (njegove sestre so še manjše od mene), pa še enkrat je bila moja mama zraven, pa je tudi vidla, da je ona pri tamanjših.

Sem jo dojila eno leto (kakor prvo punco), brez flaše brez dodatkov, pri 5 mesecih sem jo začela navajati na gosto hrano.

Dojim pa jaz vedno na eni zizi, kakor dolgo hoče, če se ne joka, pustim da se še muli oz. carta, če pa se pokaže, da je potrebno, pa še pristavim drugo. Ure nimam omejene npr 5-10 min na eni, pustim dokler je mleko, pa če zadremucka in še malo žuli, tudi pustim, ponoči tudi dojim, kakor nanese.

To isto izvajam tudi pri tretjem...

jem vse, pijem vodo, čaj, kompot, razen mogoče določene stvari jem dopoldne.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
10.11.2009 16:12:15   
Sarchi
kolk velike pleničke (2,3) maste pr cca 6 kg?

jzt sm do zdej mela dvojkico ampak razmišljam da bom kar 3 začela

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
10.11.2009 16:16:15   
JaLuca
Drugače, hiška napreduje, upam, da nam bo uspelo se do božiča se seliti.......

Z drugorojenko hodim zdaj na terapije glede prsteka, ker ga je "malo" pozabila uporabljati, prvorejenka je imela prehlad pa je bila doma celi teden, zdaj pa je spet v vrtecu, zadnji pa je kar priden (more biti), ker pač mama more še porihtati punci, edino rad spi v avtu ali pa na rokah čez dan, zvečer pa je kar zraven mene, ati pač spi na kavču , ker tak večinoma tudi ponoči dela.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
10.11.2009 16:17:27   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

mi imamo že skos za 4-9 kg, ker manjših alana ni.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
10.11.2009 16:17:27   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Rezultati današnjega tehtanja... v enem tednu je pridobila 170g. Smo na spodnji meji user posted image . Težka je 4450g, dolga 57cm.

Punce kako dojite, tiste ki imate imate dovolj mleka. A sam na eni dojki, ali na obeh. Jaz imam dosti mleka in jo sam iz ene dojim, pa so mi sestre svetovale naj iz obeh, torej 5-10 min iz ene in 5-10 min iz druge. Tako naj bi se bolj redila, kar mi ni logično. Tako k večjemu dobi več prednjega mleka, ki pa ni tok hranljivo kot zadnje. Ma kaj jaz vem user posted image .

Meni bi se tudi zdelo bolj logično tako, kot pišeš ti. A si kdaj pogledala, kakšno je tisto zadnje mleko, ki ga dobi? mogoče pije na koncu mleko, ki sproti nastaja (se mi zdi bolj svetlo kot mleko prej a vseeno manj kot začetno) in bi ga bilo res boljše dati na drugo, sicer pa dvomim.

Js ga dojim večinoma samo na eni, tisti ki je manj polna. izprazne jih ne, ga imam pa ravno zato, ker je po nekaj minutah mleko bolj kalorično, raje na eni čim dlje. če ga imam pa zelo dolgo (včasih imamo 2-3urne maratone v dojenju) pa sesa mleko, ki sproti nastaja (vsaj zdi se mi). Je svetlejše, bolj tekoče in počasneje teče.

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
10.11.2009 16:20:08   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

svetujem da preberete.....

http://www.svood.org/

Gre za laično in žal, zelo nestrokovno stran. Organizirajo celo srečanja, na katerih starše učijo, kako necepiti otrok (kar je glede na obveznost cepljenja celo kaznivo dejanje), staršem razlagajo, kako nejemati antibiotikov, ...Mag, Karin Rižner, ki se pojavlja kot avtoriteta, biologinja, nima nobene zveze z medicinsko znanostjo.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
10.11.2009 16:20:38   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

3ko. mu veliko boljše paše na ritko.

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
10.11.2009 16:31:26   
Mož*
Jaz tudi običajno dojim izmenoma: levo do nezavesti, (mu pustim, da vleče, ko mleko sproti nastaja); pa potem drugič desno... Sem pa gledala zadnje člane o dojenju, (od tod tudi navodilo iz ZD), ki spet dokazujejo, da je najboljši ritem 10 minut na eni strani, potem pa na drugi (česar si osebno v praksi našega, med dojenjem 100x zaspalegam sesača čisto ne predstavljam). Lep pozdrav!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
10.11.2009 16:44:39   
tulpek
po 10 minutah je moj user posted image sit, ker mi teče tako, da komaj požira sproti. Če spusti zizo je pošprican on in js, če ne opazim tega takoj, ker sem preveč zaposlena z RR ga moram preoblečt... En čas sem razmišljala, če ne je slučajno premalo, potem sem si pa enkrat črpala in v 5 minutah dobila skoraj 100ml ter sklenila, da dobi dovolj. Se pa hoče dojit na 2 uri ali še pogosteje, razen ponoči, zato pa ima zvečer maraton.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
10.11.2009 17:07:19   
škorpijončica
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Škorpijončica naši zakladi se niso nič rodili v napačnem času. Rodili so se mamicam, ki jih obožujemo. Dajemo toplino, ljubezen in prijazen nasmeh. Aja... pa tudi mi nimamo vse novega. HB za prijateljice in svakinjo, pa seveda sestreuser posted image user posted image user posted image . Upam, da ti je Nia že podarila nasmeh. Maček je pa itak fenomenalenuser posted image . Naš se pa sploh ne zmeni za Saro, samo zraven nje bi se ulegel.user posted image

Se smeji, ampak samo kadar kaka al pa prdne. najbrž od olajšanjauser posted image

Danes je maćek ob petih zjutraj praskal na vrata od spalnice pa kar ni hotu odnehat. Da ne bi zbudil tamale sem šla pogledat kaj hoče. Peljal me je v dnevno sobo na kavč, sem se malo ulega in mi je šel v naročje pa zadovolno predel,jst sem ga pa božala(čeprav se ponavadi ne pusti)in tako sva se crklala dokler me ni Nia pogrešala.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
10.11.2009 17:18:40   
škorpijončica
Glede dojenja pa prsi menjavam po občutku...pustim na eni in če zaspi sklepam, da ima dovolj, če pa godrnja ji postrežem še z drugo.

Cepljenja ne bom nič zavračala, sicer pa za rota virus žal ne bom cepila čeprav gre drugo leto v vrtec, ker baje veliko stane.
Sebe ne bom cepila niti za običajno in niti za novo gripo. Se bo pa proti novi gripi cepila moja mami, ker dela v zdravstvenemu domu. Glede cepiva proti novi gripi pa sploh ne vem več kaj naj verjamem, ker mediji ful zavajajo. Mi je pa jasno, da varno res ne more biti, če ga šele sprobavajo. Znanec se je cepil pa so se mu dva dni roke tresle. Mož kako je bilo pri vas? Saj zase se ne bojim, sam za dojenčke je pa nevarno.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
10.11.2009 18:00:51   
Bety11
Mož......Ti si pa faca...user posted image ......Magistra biologije, ki z medicino nima nič skupnega....user posted image user posted image ....Ta je pa dobra.......

Vsak naj presodi sam......

Če vse to ni res, zakaj famozno cepljenje takoj po rojstvu, BCG, je naenkrat neobvezno??????
V Postojnski porodnišnici ne cepijo več otroke....samo tiste, ki v sorodstvu imajo stike s tujino in okužbami.....

Zakaj???? Prav zanima me....

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.