JaLuca
|
Pupček - ne se sekirati glede teže, moja druga punca npr. prvi mesec ni nič zrasla, sredila za 900g, drugi mesec pa samo za 500g, pridobila pa 4 cm (v 36 dneh), torej približno 100 g na teden, pa P ni nič komplicirala, samo me je vprašala če imam mleko (ga je kar ven špricalo), da jo tudi pogosto pristavljam (tudi ponoči sem jo dojila povprečno na 2 uri. No pri letu dni je bila visoka 78 cm in težka 9890g, pa še danes je pri dveh letih mala punca (85 cm, dobrih 12 kg), ampak P vidi da se normalno razvija, je skozi zdrava (razen močnejši prehlad), pa že drugo leto obiskuje vrtec. Pa tudi P vidi da sem jaz pri tamanjših, moj tudi ni velik (njegove sestre so še manjše od mene), pa še enkrat je bila moja mama zraven, pa je tudi vidla, da je ona pri tamanjših. Sem jo dojila eno leto (kakor prvo punco), brez flaše brez dodatkov, pri 5 mesecih sem jo začela navajati na gosto hrano. Dojim pa jaz vedno na eni zizi, kakor dolgo hoče, če se ne joka, pustim da se še muli oz. carta, če pa se pokaže, da je potrebno, pa še pristavim drugo. Ure nimam omejene npr 5-10 min na eni, pustim dokler je mleko, pa če zadremucka in še malo žuli, tudi pustim, ponoči tudi dojim, kakor nanese. To isto izvajam tudi pri tretjem... jem vse, pijem vodo, čaj, kompot, razen mogoče določene stvari jem dopoldne.
|