Bety11
|
Jasmina in Tadej.....((((Kar jokat sem začela, ko sem zagledala sporočilo....ufffff.....Timotej pa je CAR... .....Velikega lupčka mu pošiljam......In sem TRDNO prepričana, da bo ta fantina podiral vse rekorde, prepričana, tabuje, medicinsko doktrino.......Bog je!!!! ..... Jasmina, napiši nam res malo več o vsem, kar počnete.....Pa ne vrži puške v koruzo....Osebno sem bila priča uspešnem napredku punčke, ki je rojena s genetsko napako.....hudo... ....Zdravniki so čakali da zavedno zaspi že 10 minut po rojstvu......Pa je punči migala in dihala....Potem so palamudili, da nima sesalnega refleksa, da jo je treba na sondo hraniti in da bo v zelo kratkem času zopet zaspala z angelčki.....in je punči še vedno dihala in migala a mamica jo je hranila po žlički....Konzilij zdravnikov je zahteval, da to hranjenje mama tudi pokaže vsem in so se čudili....Čudež pravijo.....In ta punči danes še živi, hodi, se smeji, gruli, spozna vsakega kar po glasu, da o videzu ne govorim.....in veselo praznuje svoj 23.rojstni dan.. Nikoli ni za obupati.....NIKOLI!!!.... Pa primer otroka s hudo celebralno paralizo in epilepsijo na Švedskem!!!...... ....O tem ste zagotovo slišale....Mama je snemala svoja prizadevanja za to punčko......Tako hudo je bilo, da njene mišice niti pljuč niso stiskale in so zdravniki rekli, da se bo zadušila....Pa je mama delala vaje, nabavila stroj, ki je pljuča stiskal celo noč in je pučni dihala......In na koncu, da ne duljim, punčka je shodila normalno in sedi za mizo s starši, cela nasmejana, sama je iz krožnika in je mentalno povprečen otročiček..... To je vztrajnost......zato, samo pogumno....karkoli je, ni dokončno..... Premagajte ovire napačnih prepričanj.....črnih prognoz....človeške omejenosti...... Jasmina, imaš ZS..... Polari...hmmmmmmmm......Ti bi rada, da izmenjujemo izkušnje uspešnega dojenja......Kaj pa vem.....Jaz to nič znanstveno ne delam.. ..Vse je bolj na izi in z zaupanjem v te moje joške.....prva stvar, redne obroke hrane imam, pa ne pretiravam v količinah le vztrajam na tem, da vsake dve uri nekaj pojem in to po možnosti tekočega ali pa vsaj v tekočini.....Sveže sadje si privoščim zjutraj oz.dopoldne.....Ob tem ne razmišljam, da bi otrok imel krče zaradi tega, ker je itak vse v glavi.....Otrok rabi vitamine.....Vedno imam veliki lonec skuhanega kompota na razpolago (brez sladkorja, ker ni potrebno, da se jaz redim)....To si privoščim kadarkoli se spomnim....Mleko imam rada in zjutraj pijem toplega ....samo ali kakav....kave ne pijem.....Na dan spijem najmanj en liter mleka, kar pomeni, da si privoščim tudi 2 litra, če mi paše.....Zraven posteljice, kjer dojim, imam vedno pripravljeno flašo s vodo (voda iz pipe)....Tik pred dojenjem pa naredim kakšen požirek vode ali se pa kar napijem, ker sem kar žejna.....in vedno tako silovito teče Damjanu v usta, da je slišati, kot da bi mu ga zlivala v usta.....Od hrane pa jem največ enoločnice....Vse je z manj soli narejeno in brez popra... Pri juhah ni treba gledati na zaužito količino, ker ne redijo tako kot druga hrana.....Kar pomeni, da neobremenjeno pojem kolikor hočem.....Jem pa drugo čisto vse (meso, pire, pašto....) v manjših količinah, ker se drugega, tekočega toliko najem, da tisto nimam kam spravit.....Mlečni riž je zakon....Če ga pa skuhaš na domačem mleku (ki ni posneto), pa ti garantiram, da ti bo mleko teklo po nogah......Seveda to skuham s manj sladkorja, ker zopet ne rabim nabiranja kilogramov.....Včasih si rumenjak zmešam z eno žlico sladkorja in to pojem.....Mleto sezamovo seme pa je idealna hrana.....Zmeljem en mlin (dve veliki žlici pride mletega) in ga dam v mleko....To pojem zopet brez sladkorja.....ufff......Ko Damjan sesa, kar čutim, kako mleko priteka in priteka.....Vsega iz ene joške ne more pojest.....Polenta tudi.....Čokolino na reeeedko narejen.....Ovseni kosmiči........Domač ješpren carska hrana......Juha iz stare kure.... ...... Pa nekako, umirjena sem.....Ne razmišljam prav o nobeni stvari, kot o Damjanu.....Vse probleme in skrbi sem dala na stran....Klinc gleda vse skupaj....Jaz zdaj dojim in drugo bo počakalo....... Srečno!
|