Špela30
|
Hey mamice! Je sedaj kar dela ja, ko imamo male štručke ane:). Menstruacija... meni se je tudi zdelo, da sem jo dobila in sem vprašala babc'o, če je to možno 4 tedne po porodu in je rekla, da je čisto mogoče, saj je le to odvisno od hormonov in na to nima vpliv niti to, da polno dojim. Da pa je to menstruacija mi je potrdilo tudi dejstvo, da je Taj en cel dan kar naprej zavračal dojko... Menda naj bi jo ravno zaradi nihanja hormonov in ker naj bi bilo mleko v času menstruacije drugačnega okusa (le prvi dan M.). Pleničke... midva sva naredila test Pampers pleničk in Mullerjevih pleničk. Mullerjeve so NO1 . Poleg tega pa so še cenejše, kar je še dodaten plus. Krčki... Taj jih HB nima . Dan ali dva je imel težave z napenjanjem - kakanjem in so mu pomagale biogalia kapljice + koroške kapljice. Oboje mu še vedno dajem (bolje preventiva kot kurativa ). Spanje... od polnoči do 4h, nato dojenje in takoj zaspančka nazaj. Nato se zbudi ob 6h, dojenje, preoblačenje in še obvezno crkljanje nekje do 9h. Potem je nekje do 12h pokonci, nakar zaspančka in se zbuja na 2 uri, ga podojim, preoblečem in vedno se še malo poigramo, pogovarjamo, pojemo, plešemo, vse živo . Od ponedeljka naprej bo verjetno malce težje, ker gre po mesecu dni ponovno v službo in ne bo dodatne pomoči. Nasmeh ... včeraj se je naš sonček prvič zavedno na veliko nasmehnil. Nikoli ne bom pozabila tega prelepega prenutka (sijoče učke, odprta ustka in nasmeh do ušes). Res prelepo . Obračanje... kar naprej. Če ga dam ležat na bok, se brez problema obrne na hrbet ali na trebušček in potem toliko časa muva z ritko sem ter tja, da pride iz enega konca sedežne na drugega. Je treba res pazit, da ne bi kam padel ja. Kopanje... vidim, da že skoraj vsi kopate svoje . Taja še vedno ne smeva, ker popek še vedno ni popolnoma zaceljen. Menda naj bi v nekaj dnevih končno bil ok. Jazzika... wauuu, Boris pa je res že pravi "dec"!!! Ti še danes kaj pišem . Zdaj pa se sonček počasi skriva, tako, da gremo vozičkat. Jeeeee...
|