|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
6.8.2009 12:41:36   
jazzz27
ella tudi mi smo šli z lupinico....naš se je pa tako pokakaluser posted image ..mislim...že v avtu ga je blo fulllll slišatuser posted image user posted image ...potem pa še pri njegovih doma...do sredine hrbta. Še dobro da vzamem vedno nekaj za preoblečt sabo.

kolk mi gre na živce tole napenjanje, ker se revček od tega napenjanja zbudiuser posted image user posted image pa komaj ga uspavam.....user posted image user posted image .

Rodila se bo legenda! :)

Imamo jo!! Ime mu je Boris.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
6.8.2009 12:56:41   
_ella_
vim- mi smo imeli isti problem s našo pupo. Na porodni teži moraš biti v 14 dneh nič prej. Čez dan jo pa kar na 3 ure zbuji in če noče jesti jo malo požgački po podplatih. Tudi jaz sem jo morala zbujati, ker si nisem smela privoščiti da bi prespala en obrok. Je hotela dopoldan kar 5 ur skupi spat. Sej se bo potem hitro uredilo in ti jo ne bo treba več zbujati. No tko je bilo nam rečeno, da moram narediti. Pa se naša pupa zdej fajn doji in redi, moram že eno številko večjo ven vlečt, ker ji kar naenkrat nič ni več pravuser posted image user posted image

k pediatru v lupinci, OK sem tudi jaz razmišljala, vendar je pupa s lupinco vred krepko težja kot pa tistih dovoljenih 5 kg k jih lahko nosimo po porodu. Upam, da b imel moj čas da me gre zmenoj.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 152
6.8.2009 13:14:40   
bybyka_1987
jz sem po prvem porodu dobla menstro po 7t cisca je pa trajala 3t zdej po drgem pa se trajapo kapljica ad3 pa nikoli krcev user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil bybyka_1987 -- 6.8.2009 13:15:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
6.8.2009 13:17:47   
sinskaT
Hojla mamike,

naš mali me je čisto očaral, kar ne morem verjet, da je tako nezahteven. Je pa ena slaba stran tega, da podnevi fulll spi in tud zvečer ne joka, ni krčev (trkam!!!!!!), hja, so pa zato noči bolj pestre. No saj ni hudega, zaspi ob ene 20h in tam do 1h-2h, ko je seveda lačen in pol čez dve urce pa kr začne mrmrat, pa mu dam zizo ampak mali ne zaspi nazaj, on bi se mal pogovarju user posted image , no čez kakšno urco ga vseeno premami spanec..saj vem, da to sploh ni hudo ampak sem navajena spat celo noč user posted image user posted image user posted image , pa me je mal zadel dons...aja polna luna bo krivec za to. No danes ga probam čimbolj animirat čez dan, da bo ponoč bolj spali (kao hehe to bomo še vidli).

Je pa ratal pravi pubertetnik s temi mozoljčki, raste ko gobica...ja ja hitro gredo dnevi.

K pediatru imam namen it kr na mestni avtobus, v slingu..če bom šla z avtom pa seveda v lupinici.

Ella  - kako se obnese pouch (če se ne motim se tako reče)?

♪♫♪♫♫

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 154
6.8.2009 13:37:44   
Vixen
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_
Vixen a si sprobala  kengerujček?

Sem, ravnokar, evo:
user posted image

Malo je kompliciran za sestavit, ampak že naslednjič bo OK, po moje. Anže je pa navdušen, kot vedno, ko se premika (danes sva se vozičkala dobre pol ure, pa se je zbudil samo na blagajni v štecuni za pol minute, ker smo stali pri miru; čim smo štaratali, je bilo, kot bi pritisnila na OFF gumb user posted image ).

V glavnem - jaz sem navdušena. Podpora pod user posted image  je super, je udoben, izgleda varen. Fajn, no. user posted image

Lp

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 155
6.8.2009 14:38:58   
sinskaT
Vixen zanimiv kengurujček. Moj možek ima še unega navadnega babybjorn-a (noče slingat user posted image ), zdaj pa vidim, da so že neki novga pogruntal..

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 156
6.8.2009 14:41:37   
donna22
Punce, mene zanima, kdaj se  običajno user posted image sami obrnejo? Jaz sem jo danes pustila spat na levem boku in licu, ko sem pa prišla, je bla budna (se je drla) in je bla na trebuhu in desnem licu ... Sem bla ziher, da nekaj časa še ni panike, da bi kje padla dol, zdaj pa zgleda, da bo treba ful pazit, da ne bo preblizu roba posteljeuser posted image  

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 157
6.8.2009 14:44:22   
Vixen
sinskaT, ja, pa naklon lahko spreminjaš (da ma glavico mal višje), ko je user posted image  večji, ga pa lahko daš pokonci (običen kengurujček) - tko da user posted image  gleda proti tebi ali naprej. Edino velikost je samo za do enega leta, ampak pol ga jaz na daljše variante itak ne mislim več nosit, sploh, če bo tako pridno papal kot zdaj... user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 158
6.8.2009 14:45:39   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

kolk mi gre na živce tole napenjanje, ker se revček od tega napenjanja zbudiuser posted image user posted image pa komaj ga uspavam.....user posted image user posted image .

A ga ponoči tudi napenja?
si probala bio gaia kapljice (men se zdi,da našemu pomaga) al pa čebričkanje

♪♫♪♫♫

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 159
6.8.2009 14:47:15   
Anonimen
Hojla, sm pa biser, šele zdej sm opazila, da je tema že odprta. Pa da dam še jaz kako svojo izkušnjouser posted image .

Krčki nas mal matrajo, pomagajo pa nam kapljice GAS BIMBI. Zvečer zaspimo ob 21.30-22.00 in spimo do 1.30-2.00. Dojenje, pa spet spimo do cca 5.00, pol pa sam do 7.00. Sicer po vsakem nočnem hranjenju takoj zaspi nazaj, tako da ni panike. Čez dan pa spi nekje max 2 uri, dostkrat tut manj. Se mi zdi, da je non stop na zizi.

Smo bili pa na morju prejšnji teden 5 dni, ker smo šlik mojim staršem, ki sta peljala starejša dva fanta v Vodice in moram povedat, da je tam pa Aljaž spal tut po 3 ure skup čez dan. Mu je morsko ozračje ful pasalo. V ponedeljek pa ga je prišla patronažna ponovno stehtat na mojo željo in je imel mali že skor 5 kil. Torej napreduje user posted image .

Otroško posvetovalnico imamo mi šele 19.8. (star bo že mesec in pol), vendar ne gre drugače, ker so dopusti.

Ko bom mela mal več časa, bom še mal za nazaj prebrala in še kaj pokomentiralauser posted image .

Čuvejte svoje sončke user posted image

(odgovor članu Vixen)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
6.8.2009 14:50:46   
sinskaT
Donna - čist odvisno od jenčija, eni so že pri 1m ful "okretni" drugi še pri 4m ne..novorojenčki imajo še bolj kot ne refleksne vzgibe in tko se kao obrnejo oz. prevagnejo user posted image . Ni jih za puščat same na previjalni..

Vixen - uf pri 1 letu se ti niti ne bo pustu tko nosit, ker bo hotel sam raziskovat svet hehe

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 161
6.8.2009 14:53:46   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: Vixen

IZVIRNO SPOROČILO: _ella_
Vixen a si sprobala  kengerujček?

Sem, ravnokar, evo:
user posted image

Malo je kompliciran za sestavit, ampak že naslednjič bo OK, po moje. Anže je pa navdušen, kot vedno, ko se premika (danes sva se vozičkala dobre pol ure, pa se je zbudil samo na blagajni v štecuni za pol minute, ker smo stali pri miru; čim smo štaratali, je bilo, kot bi pritisnila na OFF gumb user posted image ).

V glavnem - jaz sem navdušena. Podpora pod user posted image  je super, je udoben, izgleda varen. Fajn, no. user posted image

Lp

user posted image user posted image user posted image user posted image da si ti tole sestavla...meni kar nekaj viška hodi

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
6.8.2009 14:54:06   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT

Donna - čist odvisno od jenčija, eni so že pri 1m ful "okretni" drugi še pri 4m ne..novorojenčki imajo še bolj kot ne refleksne vzgibe in tko se kao obrnejo oz. prevagnejo user posted image . Ni jih za puščat same na previjalni..

Vixen - uf pri 1 letu se ti niti ne bo pustu tko nosit, ker bo hotel sam raziskovat svet hehe

Hvala user posted image Saj je ne puščam same na previjalni, že od začetka ne, ampak sem pričakovala, da še imam nekaj časa, preden bo začela to počet ... Saj mi tudi že glavo ful dviguje ... Ji gre vedno boljše.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 163
6.8.2009 15:54:13   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

Katarinka - pri meni se je tud čišča čist umirila, zadnje par dni pa opažam bolj svetlo krvavitev. Po moje je to ok, če nimaš nobenih bolečin. Sej boš vidla - po 6 tednih itak mora minit.

mislim da je to to, no sej bom opazovala pa bom vidla kako in kajuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bybyka_1987

jz sem po prvem porodu dobla menstro po 7t cisca je pa trajala 3t

a tako kmalu zeuser posted image

drugače pa me motijo edino ti mozoljcki po obrazu - je tok pikcasta, upm da bodo kmalu izginiliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 164
6.8.2009 16:52:08   
anci banci
ojla

vidim da že dobro klepetate... jaz redko kdaj najdem čas da pridem do računalnika(namreč moj dragi ga je okupiral) in takrat jaz najraje pobegnem od doma na sprehod...

naš Svit še vedno lepo spi ampak med spanjem (od polnoči pa do 4 zjutraj) tako godrnja in prdi da zaradi tega ne morem spat, ker to tako glasno počne

malo se mi zdi da ima krčke amapk ni pa hudo ker ko prdne se stokanje preneha, prdi pa zelo pogosto
ga je pa začel biksat, ker noče spat v svoji postelji... zvečer ko ga dava v posteljico še zaspi, ponoči ko se zbudi za dojit pa ga nazaj nikakor ne moreva spravit

vim vidim da sprašuješ kdaj se gre lahko ven z dojenčkom in kaj se ga oblači.. naš je bil zunaj že po enem tednu (bilo je vroče in ni pihalo), jaz sem pa šla z nji šele na sprehod po 4 tednih (po navodilih patronažne )
na začetku je bil oblečen v dolge rokave-bodi in v hlačke pa še štunfke je imel in kapico, sedaj je pa zunaj le v bodiju s kratkimi rokavi in nič drugega

kar se tiče mozoljčkov jih ima naš tudi

kako ste kaj zadovolje s plenicami... mi smo imeli na začetku pampres-new born pa je dobil izpuščaje potem pa smo prešaltal na baby love in se je zadeva umirila ... so nam pa že mini premajhne in moramo imeti od 4 do 9 kil (midi)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 165
6.8.2009 16:58:11   
Anonimen
Mi smo do sedaj uporabljali Pamperske 1 in 2, ker smo jih dobili. Sedaj ko jih bo pa zmanjkalo, bom pa probala z Milerjevimi, tut 2 (3-6kg), jih imam že en paket doma. Pri Jakobu so se mi super obnesle, pa še cenovno so ugodne. Sploh so pa za pozimi fajn, ker so mal debelejše.

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
6.8.2009 19:31:37   
Špela30
Hey mamice!

Je sedaj kar dela ja, ko imamo male štručke ane:).

Menstruacija... meni se je tudi zdelo, da sem jo dobila in sem vprašala babc'o, če je to možno 4 tedne po porodu in je rekla, da je čisto mogoče, saj je le to odvisno od hormonov in na to nima vpliv niti to, da polno dojim. Da pa je to menstruacija mi je potrdilo tudi dejstvo, da je Taj en cel dan kar naprej zavračal dojko... Menda naj bi jo ravno zaradi nihanja hormonov in ker naj bi bilo mleko v času menstruacije drugačnega okusa (le prvi dan M.).

Pleničke... midva sva naredila test Pampers pleničk in Mullerjevih pleničk. Mullerjeve so NO1user posted image . Poleg tega pa so še cenejše, kar je še dodaten plus.

Krčki... Taj jih HB nimauser posted image . Dan ali dva je imel težave z napenjanjem - kakanjem in so mu pomagale biogalia kapljice + koroške kapljice. Oboje mu še vedno dajem (bolje preventiva kot kurativauser posted image ).

Spanje... od polnoči do 4h, nato dojenje in takoj zaspančka nazaj. Nato se zbudi ob 6h, dojenje, preoblačenje in še obvezno crkljanje nekje do 9h. Potem je nekje do 12h pokonci, nakar zaspančka in se zbuja na 2 uri, ga podojim, preoblečem in vedno se še malo poigramo, pogovarjamo, pojemo, plešemo, vse živouser posted image . Od ponedeljka naprej bo verjetno malce težje, ker gre user posted image po mesecu dni ponovno v službo in ne bo dodatne pomoči.

Nasmeh user posted image ... včeraj se je naš sonček prvič zavedno na veliko nasmehnil. Nikoli ne bom pozabila tega prelepega prenutka (sijoče učke, odprta ustka in nasmeh do ušes). Res prelepouser posted image .

Obračanje... kar naprej. Če ga dam ležat na bok, se brez problema obrne na hrbet ali na trebušček in potem toliko časa muva z ritko sem ter tja, da pride iz enega konca sedežne na drugega. Je treba res pazit, da ne bi kam padel ja.

Kopanje... vidim, da že skoraj vsi kopate svoje user posted image . Taja še vedno ne smeva, ker popek še vedno ni popolnoma zaceljen. Menda naj bi v nekaj dnevih končno bil ok.

Jazzika... wauuu, Boris pa je res že pravi "dec"!!! Ti še danes kaj pišemuser posted image .

Zdaj pa se sonček počasi skriva, tako, da gremo vozičkat. Jeeeee...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
6.8.2009 21:39:03   
zoga08
Hoj mamice,
na hitro, ker bo kmalu akcija. Naša Lea je stara že dober mesec.

Spanje: Mi imamo pravo zaspanko. user posted image Spimo ponoči od 11.00 do 6. sem danes uotovila da se v bistvu zbudi ob 3 ampak takoj zaspi nazaj ker imava temo v spalnici, tako da je ne zbujam če bi bila lačna bi jokala. Podnevi je pa točna kot ura na 3 ure. Vmes večina spi mogoče je pokonci 5 ur skupaj.

Trajanje dojenja. Zanima me koliko časa dojite midve se dobre pol ure.Potem še kučki (rigne ko dec)user posted image  in previjanje in je ura naokoli.user posted image  Tako da je ful hitr konc dneva.

Krčev nima je pa zato glasna user posted image , ko prdi oz. kaka. Tako da se še midva spogledava če je to kdo od naju.user posted image

Glede pridobivanja teže, je ena spraševala. Mi smo v enem mesecu prišli čez porodno težo ker je v P izgubila pol kile. Ker je spala tud po 6 ur sem jo zbujala na tri ure en teden potem se je navadila sama zbujatuser posted image . Ponoči je nisem nikoli budila. Teža je lepo naraščala ampak po sponji meji ( važne so polulane in pokakane pleničke, in izgled otroka), delaj po svoji vesti in se ne obremenjuj z nasveti.Če ti zaspi ga daj spat. Vem da se ti kar srce para ker ga je potrebno zbudit ko pa tako lepo v miru spi.user posted image  Sedaj je vse OK smo bili pri peditru. user posted image Kolke moramo še široko povijat do slikanja.

Čišča meni je trajala 4t.

Vožičkanje mi smo šli ven že prvi teden za 5 min, potem vsak dan 5 min več. Sedaj smo pa že skoz zuniuser posted image . Ne prenaša rukanja in se držimo bolj asvaltauser posted image . Pa sva kupla voz Mutsy za makadam in gozduser posted image .

Oblečena je po navdihu vremena in mami. Se še vedno kdaj uštejem in jo preoblečem tud 4 na dan, bodi s kratkimi rokavi, kratke hlače.  Pokrita s pleničko.
Ponoči tanka pižamica z dolgimi rokami in pokrita z dekco.

Kopanje naša se ful rada kopa. Jo kopam na dva dni ali pa vsak dan odvisno, če mi lahko moj oz. kdo pomaga, je še nisem sama (prenašanje bance z vodouser posted image ).

Jaz se počutim odlično sem naspana in rana po CR se lepo celi samo moj trebuh ne izgineuser posted image  sem kot v 4m nosečnosti. Bom mogla kar pridno telovadit z vožičkom, da bom nazaj na -15 kg.

Smejanje je ful lep dogodek moja se že velikokrat zasmeje in takrat se nama kar srce topi od sreče.

Premikanje po postelji. Jo dam spat na en bok sedaj že raje na hrbet zbudi se na drugem koncu posteljice ali počesuser posted image . Glavico pa ful obrača nazaj in okol je pravi babji firbc.

O sem bila dolga, no je res da nimam velik časa da bi se vsak dan oglasla, vas pa če se le da mal preberm.

Pozdravčka. Sedaj pa jest in kopat pol pa spat.

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 168
6.8.2009 22:27:43   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: zoga08

Trajanje dojenja. Zanima me koliko časa dojite midve se dobre pol ure.Potem še kučki (rigne ko dec)user posted image  in previjanje in je ura naokoli.user posted image  Tako da je ful hitr konc dneva.

Dojiva se midva 10 minut. Res pa je, da se na 2 uri (z izjemo ponoči, ko v kosu spi 4 ure). Je pa tako, da nikoli noče spiti iz obeh dojk, ampak le iz ene in čez 2 uri še iz druge... Sem probala vse variante, da bi spil iz obeh, a noče. Če se ne bi redil po 50g/dan bi me še skrbelo, da ne poje dovoljuser posted image . No, mi je pa patronažna sestra danes rekla, da ima zelo intenzivno sesanje.

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 169
7.8.2009 9:11:22   
katrinka
dobro jutrouser posted image

spela - meni je mala zdele 2 dni cudna k dojim - kar ene zvoke daje od sebe k jih prej ni, zdaj sem posumila da je to lahko se en znak da sem dobila menstruacijo - morm svojo g vprasatuser posted image a ja - sivi ne bolijo vec a vsakic k grem na wc me tok pece da se skor zjokam-loh kera pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image

eno vprasanje - te dni sem se spravla vlogo za otroski dodatek izpolnjevat - pa rabim nasvet - ali naj jo oddam sedaj ko sem se uradno zaposlena ali naj pocakam en mesec da vidim ce mi bodo podaljsali pa potem oddanuser posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 170
7.8.2009 9:11:47   
katrinka

user posted image
user posted image
user posted image

NICK            PDP      RODILA    IME           VEL.       TEŽA

1. furlica               6.7.       14.5.        Maša         44 cm    2170 g 

2. knutek              27.6.     18.5         Nik            47 cm    2690 g

3.
netopircy         16.7.      20.5.        Maja         47cm     1960 g

4. zaspančka         24.7.      4.6.        Tjaš          47cm      2240g

5. hrupka               8.7.       15.6.     Larisa         45 cm    2070 g

6. nikita                 4.7.       18.6.      Julija         50 cm     3400 g

7. naty-taja         27.6.      18.6.      Urban         50 cm    3400 g

8. svet                   6.7.       18.6.       Ana            48 cm    2670 g 

9. pupa1005        20.7.      19.6.       Ažbe          48 cm    2735 g

10. ninocka           7.7.       21.6.     Lian Neo     51 cm     3150 g

11. sabina84         5.7.       24.6.       Lia            52 cm     3420 g 

12. hator               1.7.       25.6.       Luka          51 cm     2940 g

13. linaema            10.7.    25.6.       Zoja          51cm      3080 g

14. lučka25            20.7.    26.6.       Neža         50 cm     2790 g

15. bdubadu            9.7.      27.6.       Tisa          54 cm     3920 g

16. melika               4.7.      27.6.       Niko         50 cm     2970 g

17. ksandra               ?        27.6.      Jakob         47 cm     2990 g

18. žoga08            29.6.     28.6.        Lea           52 cm     3900 g

19. mravljica123    3.7.     30.6.        Nika         47 cm      2720 g

20. janejajaneja   22.7.      1.7.         Neli           48 cm     2770 g

21. ana                   2.7.        1.7.         Val            52 cm    3940 g

22. smile30          11. 7.      1. 7.       Zoja            51 cm    2980 g

23. katana37*2      5.7.       1.7.     Amadej         50 cm    2920 g

24. jazzz27            7.7.        2.7.       Boris           52 cm    3450 g

25. anci banci        16.7.      2.7.        Svit            51 cm    3150 g

26. donna22          10.7.      2.7.        Zala            49 cm    3100 g

27. NO720091       1.7.       2.7.        Alja            51 cm     3450 g

28. katalena2007  11.7.     2.7.        Sara

29. andy28             9. 7.      6. 7.      Julija           52 cm     3530 g

30. jaknik1             6.7.       8.7.       Aljaž            54 cm     3720 g

31. _ella_               3.7.       8.7.     Nina Heidi     52 cm     3350 g

32. lero                   5.7.       8.7.       Filip             56 cm     4400 g

33. kaos                 13.7.     9.7.        Maj              50 cm     3630 g

34. jasna81            4.7.     10.7.      Inaja            50 cm     3520 g

35. dd77                15.7.    10.7.      Luka            55 cm      3550 g

36. ribica80             9.7.    10.7.      Ožbe            50 cm     3170 g

37. liam                   5.7.     10.7.       Zala            51 cm     3550 g

38. tacamuca           3.7.    10.7.       Taja             51 cm    3500 g

39. inuasa                5.7.    11.7.       Vito             52 cm     3510 g

40. katrinka           27.7.   13.7.  Suzana Vanesa 50 cm    2910 g

41. monty                6. 7.  13. 7.       Iza                50 cm    3425 g

42. jazzmine          24.7.   14.7.      Matic             50 cm    3430 g

43. bybyka_1987 15. 7.  14. 7.     Julian             51 cm    3650 g

44. Belika              28. 7.  14. 7.                            49 cm     3300g

45.štrimpf               7.7.    15. 7.       Vid               53 cm     3665 g

46. sinskaT            12.7.   16.7.        Nik               55 cm
     3730 g

47. marjetyca                   16.7.        Staš              55 cm     3730 g

48. češnca             16. 7.  18.7.        Juš               52 cm     3430 g

49. Alex01             11. 7.  17. 7.      Nejc             57 cm     4380 g

50. chatty              20.7.   17.7.      Tristan           53 cm     3300 g

51. dannyS                        18.7.      Florijan         54 cm     3680 g

52. _lenca_           12.7.    18.7.       Nika                            3180 g

53. gaja                 20. 7.   19. 7.      Ažbe            48 cm     2690 g

54. tanc555           24.7.    20.7.        Žan             53 cm     3825 g

55. tilča                  15.7.   20.7.       Jakob           55 cm     4000 g

56. gigglica            24.7.    21.7.      Bianca          52 cm     3020 g

57. ip77                 22.7.    21.7.                           52 cm     3700 g

58. ally1                26.7.    21.7.        Luka           51 cm     3055 g

59. lejkica             12.7.    22.7.        Zoja            53 cm     3700 g

60. elevitka           27.7.   22.7.         Tai              50 cm     3680 g

61. ll01                  17.7.  22.7.          Ela              54 cm     4130 g  

62. andmoj            25.7.   23.7.      Kristina         51 cm     2870 g

63. chebellca         20.7.  24.7.         Lili               52 cm     4075 g

64. busika              24.7.  24.7.         Jaša             55 cm     4300 g

65. šivilja              27.7.  25.7.         Hana            54 cm     4115 g

66. lenna               30.7.  25.7.         Lovro           52 cm     3450 g

67. darjussa         26.7.  26.7.          Kiara           51 cm     3400 g

68. vixen              18.7.  27.7.          Anže            51 cm     3780 g

69. tina69            24.7.  27.7.         Tilen             50 cm     3420 g

70. skorpy            29.7.  27.7.        Mathias        51,5 cm   3860 g

71. vim                 30.7.  28.7.        Gašper          53 cm      3430 g

72. upsss              24.7.  31.7.          Pia              50 cm      3730 g

73. urshak            25.7.   1.8.       Veronika         51 cm      3920 g

74. sempervivum 28.7.   3.8.        Klemen          58 cm      4150 g

75. boomer           27.7.   5.8.        Julijana         53 cm      3420 g

76. rina22            23.7.   6.8.         Timeja          51 cm      3600 g

punčke = 36
fantki = 40

user posted image Naty-Taja & Urban
user posted image Svet & Ana   
user posted image Sabina84 & Lia
user posted image Ana & Val

user posted image Melika & Niko
user posted image Ninocka & Lian Neo
user posted image Anci banci & Svit
user posted image Zoga08 & Lea
user posted image Donna22 & Zala
user posted image Spela30 & Taj
user posted image Netopirčy81 & Maja
user posted image Bybyka_1987 & Julian
user posted image Jaknik1 & Aljaž
user posted image _ella_ & Nina Heidi
user posted image jazzz27 & Boris
user posted image jasna81 & Inaja
user posted image češnca & Juš
user posted image katrinka & Suzana Vanesa
user posted image ribica80 & Ožbe
user posted image  sinskaT & Nik
user posted image linaema & Zoja
user posted image ally1 & Luka
user posted image bybyka_1987 & Julian
user posted image chatty & Tristan
user posted image elevitka & Tai
user posted image lejkica & Zoja
user posted image vixen & Anže

user posted image andmoj & Kristina
user posted image kaos & Maj
user posted image alex01 & Nejc

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 171
7.8.2009 9:58:01   
Češnca
Dan!

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

dobro jutrouser posted image

spela - meni je mala zdele 2 dni cudna k dojim - kar ene zvoke daje od sebe k jih prej ni, zdaj sem posumila da je to lahko se en znak da sem dobila menstruacijo - morm svojo g vprasatuser posted image a ja - sivi ne bolijo vec a vsakic k grem na wc me tok pece da se skor zjokam-loh kera pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image

eno vprasanje - te dni sem se spravla vlogo za otroski dodatek izpolnjevat - pa rabim nasvet - ali naj jo oddam sedaj ko sem se uradno zaposlena ali naj pocakam en mesec da vidim ce mi bodo podaljsali pa potem oddanuser posted image

Žal ne vem, ne morem nič svetovat...

No, mi bomo pa ju3 stari 3 tedne, kopali se še nismo, se pa pridno redimo (mali ma že dobre 4 kg), ena pižamica mu je že premajhna! user posted image
Dojenje - če bi bilo po Juševo, bi se ves čas!!! user posted image No, podnevi včasih kar na pol ure, načeloma pa na uro in pol do dve uri, ponoči na 3... Saj bo vedno lažje! user posted image Zdej se mi ta velki ne zbuja več, kot se mi je ta prvi teden in je prov fino! Sicer pa samo dojenje traja različno dolgo, ker mal zakinka vmes, al se pa cartat začne (in mu služim za dudo, ki je ne mara). Ja, vse skupaj traja tud pri nas včasih eno uro.
smejko je pa itak ta pravi, še oke v take lepe lunce naredi zraven. user posted image
premikanje po posteljici - že ves čas, ga najdeva kar na sredini posteljce, pa vedno se da na hrbet! Da ne govorim, kako pase kravice! Se da kar sam na rokice. user posted image
sprehodi - men jih patronažna še odsvetuje user posted image - da se mi zmeša!!! Itak sem že šla ven, pa sej še ne bom šla na Triglav, no! user posted image Mali je pa rekla, da lahko gre. Tako, da sva šla na začetku do bližnjega igrišča, da se je Anžej mal naguncal itd., zdej pa tud že mal korakov več nardimo. Je pa mali tak kot ta velki - v vožičku spi kot angelček, bolj ko trese, bolše je.

Evo, eno poročilce iz našega konca!
Fajn se mejte!!! user posted image user posted image user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 172
7.8.2009 10:49:16   
jazzz27
Dan!!!

Na hitro vprašanje ... podiranje kupčka .... naš lump ga ponoči noče, pa če ga na glavo postaviva...kaj naj naredim? Pa tudi podnevi ga včasih noče podret....in mislim da ga potem ta zrak moti!!!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 173
7.8.2009 11:43:46   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

sprehodi - men jih patronažna še odsvetuje user posted image - da se mi zmeša!!! Itak sem že šla ven, pa sej še ne bom šla na Triglav, no! user posted image Mali je pa rekla, da lahko gre. Tako, da sva šla na začetku do bližnjega igrišča, da se je Anžej mal naguncal itd., zdej pa tud že mal korakov več nardimo. Je pa mali tak kot ta velki - v vožičku spi kot angelček, bolj ko trese, bolše je.

Tudi meni je prva patronažna sestra, ki je bila pri nas rekla, da naj bom vsaj 1 mesec doma, tralala... No druga in tretja, ki sta prišli, pa sta mi obe rekli, da normalno, da naj grem tudi jaz ven, vozičkat, saj se bom tako še bolje počutila... Tako, da mislim Česnca, da greš komot na zrakuser posted image .

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 174
7.8.2009 11:48:47   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

Dan!!!

Na hitro vprašanje ... podiranje kupčka .... naš lump ga ponoči noče, pa če ga na glavo postaviva...kaj naj naredim? Pa tudi podnevi ga včasih noče podret....in mislim da ga potem ta zrak moti!!!

Največkrat menda podrejo kupčke, če jih daš na ramo in visijo čez kot "vreča". Zraven pa jih tepkaš po hrbtu z dlanjo, ki jo imaš "ukrivljeno" v šalčko, tako da se sliši kot mali odmev. Če ne bo šlo, pa malega zravnaj vodoravno, da se mu trebušček poravna, ga malo poguncaj in ponovno poskusi čez ramo. Upam, da šlo.
Ni pa nujno, da čisto vedno podre kupček - lahko, da kdaj ne poje poleg hranjenja nič zraka...

Zdaj spet čakam patronažno, da pride ponovno pogledat in očistit popek, potem pa upam, da mi uspe napisat kakšen soliden mailuser posted image .

Evo, že zvoni...baj

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?