Belika
|
Dobro jutro punce :). Naše dete je danes staro 3 tedne, in sva prvič sama doma, ker je atiju potekel očetovski dopust. No saj po par ur sva bila že prej, ampak nikoli pa ne tako dolgo kot se bova morala navaditi sedaj. Moram reči, da nama je ati kar v veliko pomoč in je bilo marsikatero delo mamici prihranjeno. Drugače imamo pa pridnega fantiča. Prve dni je sicer podnevi spal, ponoči pa se hudalčkal. Potem sem ga dva dni imela čez dan malo na silo zbujenega... no budila ga nisem če je zaspal, le čim več sem se ukvarjala z njemu da ni takoj zaspal, potem pa smo se še kopati začeli, in od takrat se zbudi pribl. 2x na noč, ko je lačen. Kopamo se pa kar vsak dan, saj je vroče in tudi malemu paše vodica. Sicer pa se ne vsak dan z milom in šamponom, ampak samo z vodico in olivnim oljem. Tudi drugače se maževa samo z olivnim oljem in bepanthenom, pa imamo tako lepo kožico, da ga patronažna vedno pohvali. Imam sicer nabavljeno ostalo kozmetiko od Mustele, vendar nam je patronažna predlagala, da počakamo še z njo da bo imel vsaj 2 ali 3 mesece. Le 2 x na teden si glavico našamponiramo s tistim šamponom. No danes je bila prvo noč samo mamica dežurna, sva hotela atija pustiti spati (ampak se je vseeno zbudil ), ampak ni bilo sile, ob 2h nam je po želodčku krulilo in nato spet ob 6.30. Če bomo imeli take noči bo kar super. Z dojenjem imamo še malo težav in kreganja, zato mu žal dodajava tudi kupljeno mleko ali pa moje kolikor si ga uspem načrpati. Ampak še vedno sem optimistka in upam, da bomo kmalu samo na mojem mleku. Je tudi precej bolj praktično . Tudi vozičkamo že, žal je vedno toliko obveznosti, da so naše poti bolj mimo lekarne, trgovin in podobno, vendar ga v trgovine zaenkrat še ne vzameva s seboj, oz. počakava midva zunaj pa gre ati v nabavo ali pa obratno... ne vem no se mi zdi še čisto premajhen da bi ga vozila med tisto gužvo, sploh pa sedaj, ko sem izvedela, da je tudi v našem kraju ene 10 ljudju okuženih z novo gripo. Ravno je sestrična od malčka na Krfu, sem ji že predno je šla povedala, da ko se bo vrnila naj tri dene kar ne hodi na obisk.... čeprav to je zelo težka zadeva, konec koncev je pa veliko v stiku s taščo in tastom in ravno tako tudi midva. Ne vem ali paniko delam, ali se vam zdi moja skrb upravičena? No tudi moj ki je flegmatik, je sedaj ko se je njegov prijatelj vrnil iz Mehike (in takoj klical, da bi prišel malčka pogledat ), kar lepo povedal, da bi rad videl, da pridejo čez par tednov... Ne vem no, saj nočem biti panična ali malega zavijati v folijo (čeprav najraje bi ga imela kar v vitrini ), ampak da se pa na koncu s čimer koli okuži zato ker sem bila vljudna in dovolila obiske, to pa ne želim reskirati... Joj kako se zadeve spreminjajo, če bi bila še vedno brez dojenčka sem prepričana, da bi se smejala paniki ki jo nekateri delajo zaradi gripe... sedaj pa mi to sploh ni več smešno
|