skačica
|
Čer! Imam malo časa za forum, potem grem pa počasi spat. Sem malo prej spekla dva biskvita za roladi, ju bom nesla na RD jutri. Mislim, da bom kremo kar jutri delala, se mi zdele ne da. Ena je spraševala, mislim da Pelegia ali rolado zvijem. ja, seveda jo na koncu tudi zvijem. Je pa res dobra, probaj jo narest, itak je čist na izi. rizkoo- se odločaš med CE in LJ? Jaz tudi, ker ne živimo več v okolici Velenja, ampak nekje na sredini med LJ in CE. V prvo sem rodila v Celju in bila res full zadovoljna. Kot sem že pisala, sem imela krasno babico Brigito, rojevala sem na kolenih, na koncu pa rodila sede. Vmes sem ves čas poslušala Fantasy, porodna je bila lepe roza barve, ma ni da ni. Na oddelku je bilo potem tudi ok, edino ena glupa sestra me je maltretirala zato, ker pač 2 dni nisem imela navala mleka in mala ni imela kaj veliko vleči. Zato tudi ni pridobivala na teži, ampak je skoraj preveč zgubljala. No, tretji dan je potem to steklo, tista sestra je pa menjala smeno al kaj, ne vem, nisem je več videla. V sobi sva bili dve, vložkov vedno dovolj, spalnih srajc tudi, v kopalnici nikoli nobene gužve pa je bilo takrat veliko mamic(v tisti noči se je rodilo 10 otrok), sestre so pedenale otroke,...skratka jaz sem bila res zelo zadovoljna z vsem, zato me tudi sedaj vleče bolj tja. Se bom pa še malo pozanimala o nadstandardu, čeprav ne vem, če bi bila ravno v sobi sama, meni čisto paše družba, tudi obiski me niso motili, še vesela sem bila, če je kdo prišel.Pa zanima me ali se lahko odločaš katera babica bi bila zraven pri porodu, verjetno pa ne. Ampak sem brala, da je v CE kar nekaj babic, ki jih mamice pohvalijo. Glede presredka- jaz mislim, da je tudi tu vse odvisno od raztegljivosti, tako kot pri koži. Jaz ga verjetno nimam ravno raztegljivega, sem se malo pretrgala, ampak res samo malo, ker je babica full čuvala, da se ne bi. Se pa nisem nič mazala, se tudi zdej ne bom. Bom kar med porodom babici naročila naj pazi malo tudi na to. Šivanje presredka mi je blo mal bedno, ker je to kar vse na živo , kot da nimaš že vseh bolečin dovolj, ampak spet ni tako hudo, ker je itak vse tako razboleno, da ne čutiš full. Sem pa lahko naslednji dan po porodu normalno sedela na stolu in jedla kosilo. BP. Zdele sem pa naložila, a? Grem. Lahko noč.
|