|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
8.1.2010 8:26:51   
christiana21
emma, kako to misliš vstrajat? Vsakič znova, ko se vidimo, jo spraševat, ali takrat, ko se vidimo, da se ne pustim odpraviti in jo kar sprašujem, ter vztrajam, da bi rada odgovor?

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
8.1.2010 11:29:33   
thaiss

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Dobili smo odobreno dokumentacijo za aparate in ostale pripomočke user posted image . Sedaj pa manjka samo še princeska user posted image .

Imam super truper novico: Gaja nima več bakterije v grlu user posted image . Rešeni smo te trdovratne nadloge.

superuser posted image user posted image user posted image

Gloria in Gašper user posted image user posted image user posted image user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
8.1.2010 12:40:50   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

emma, kako to misliš vstrajat? Vsakič znova, ko se vidimo, jo spraševat, ali takrat, ko se vidimo, da se ne pustim odpraviti in jo kar sprašujem, ter vztrajam, da bi rada odgovor?

Jaz bi na tvojem mestu vztrajala tudi pr. dr. Grumfu al kateri je že operiral in zaj* Glorio, ker noče posredovati zapisnika z operacije, ker naj bi se izgubil. Na tvojem mestu bi mu najprej omenila, da boš prišla z odvetnikom po ta papir (čeprav nimaš tega namena), zagrozila pa bi mu tudi s prijavo inšpekciji urada za varstvo osebnih podatkov konkretno pri informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar, ki je parkrat živa znorela, ko je izvedela, da so na onkološkem inštitutu, pa v celjski bolnišnici in še kje "izgubili" in napačno hranili bolniško dokumentacijo med katero sodi tudi operacijski zapisnik.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
8.1.2010 12:44:53   
Andromeda
dadaegon - čestitke Larisi za 5. svečk! user posted image user posted image Za Gašperja pa nešteto user posted image
da se trebušček pozdravi!!!

Rubin
- super novička!! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 8.1.2010 12:45:12 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
8.1.2010 13:55:15   
christiana21

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Jaz bi na tvojem mestu vztrajala tudi pr. dr. Grumfu al kateri je že operiral in zaj* Glorio, ker noče posredovati zapisnika z operacije, ker naj bi se izgubil. Na tvojem mestu bi mu najprej omenila, da boš prišla z odvetnikom po ta papir (čeprav nimaš tega namena), zagrozila pa bi mu tudi s prijavo inšpekciji urada za varstvo osebnih podatkov konkretno pri informacijski pooblaščenki Nataši Pirc Musar, ki je parkrat živa znorela, ko je izvedela, da so na onkološkem inštitutu, pa v celjski bolnišnici in še kje "izgubili" in napačno hranili bolniško dokumentacijo med katero sodi tudi operacijski zapisnik.

Saj ni nikoli rekel dr. Rumpf, da se je zapisnik izgubil, niti ni rekel, da ga noče posredovati. Mislim, da ne ve, da Bogdan in jaz veva, da bi moral ta zapisnik obstajati. On samo noče kaj dosti govorit o tem kaj je naredil in koliko je odrezal, bolj kot ne se izmika. Zaenkrat itak kaže, da bo dr. Gvardijačičeva operirala, ker je našla del, ki naj bi bil v zapisniku, na drugem izvidu in malo vsaj ve za kaj se gre. 12.1. imamo pregled pri njej, pa nam bo povedala več, če bo operirala, potem je predviden datum 28.1.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
8.1.2010 15:48:56   
emaa

Takrat, ko jo dobiš (jo je težko dobit) vztrajat naj ti razloži, al pa reči, da bi rada sestanek z njo, da ti razloži. Jaz sem takrat spraševala vse, pa so ji pol prenesli, pa mi je le mal bolj razložila. Vprašala sem kar sem se takrat spomnila. Kar reči naj ti da pač odgovor, ki ti ga lahko da, ker prognoz pa vem da ne marajo delat. Od vseh zdravnikov mi je bil tam eden super, pa ga ni več dr. Sojak, ko so Davidu razpisali operacijo za venski kateter (meni sploh povedali niso, še dobro, da je pisalo nad inkubatorjem), je sam prišel do mene (pa sam enkrat sem vprašala kaj je to za ena operacija) in mi razložil potek, vsa tveganja, vse. Res si je vzel čas, kot bi si ga morali vsi ti zdravniki in se mi posvetil, da nisem bila preveč prestrašena. 

Neposredna povezava do sporočila: 1231
8.1.2010 16:25:31   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Saj ni nikoli rekel dr. Rumpf, da se je zapisnik izgubil, niti ni rekel, da ga noče posredovati. Mislim, da ne ve, da Bogdan in jaz veva, da bi moral ta zapisnik obstajati. On samo noče kaj dosti govorit o tem kaj je naredil in koliko je odrezal, bolj kot ne se izmika. Zaenkrat itak kaže, da bo dr. Gvardijačičeva operirala, ker je našla del, ki naj bi bil v zapisniku, na drugem izvidu in malo vsaj ve za kaj se gre. 12.1. imamo pregled pri njej, pa nam bo povedala več, če bo operirala, potem je predviden datum 28.1.

Sem očitno narobe razumela vse skupaj... Sicer pa važno, da bo Gloria operirana in da bo vse v redu!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1232
9.1.2010 14:04:17   
koala
dedagon, upam da vas Gašper ne bo več tako strašil.

Ch.21 upam da kmalu porihtajo tvojo princesko, bogica mala, pa ti tudi. naj se te težave že enkrat končajo.

Rubin super za urejeno papirologijo, zdaj pa res samo še Gaja manjka.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
9.1.2010 23:36:39   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

Rubin. kako lepe novičke!! user posted image

Christiana in Dadaegon
vama pošiljamo na milijone user posted image user posted image user posted image inuser posted image user posted image user posted image . Držita se!!

Podpis. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
11.1.2010 21:30:59   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Takrat, ko jo dobiš (jo je težko dobit) vztrajat naj ti razloži, al pa reči, da bi rada sestanek z njo, da ti razloži. Jaz sem takrat spraševala vse, pa so ji pol prenesli, pa mi je le mal bolj razložila. Vprašala sem kar sem se takrat spomnila. Kar reči naj ti da pač odgovor, ki ti ga lahko da, ker prognoz pa vem da ne marajo delat. Od vseh zdravnikov mi je bil tam eden super, pa ga ni več dr. Sojak, ko so Davidu razpisali operacijo za venski kateter (meni sploh povedali niso, še dobro, da je pisalo nad inkubatorjem), je sam prišel do mene (pa sam enkrat sem vprašala kaj je to za ena operacija) in mi razložil potek, vsa tveganja, vse. Res si je vzel čas, kot bi si ga morali vsi ti zdravniki in se mi posvetil, da nisem bila preveč prestrašena. 

A res? No potem pa imam jaz srečo. Jaz lahko pohvalim vse zdravnike tako v Lj kot v Mb. V Mb mi vedno vse razloži, kaj se tiče Gajinega zdravljenja, tudi glede posega, ki je bil opravljen v Lj, mi je vse razložila, zakaj je potreben, kako poteka,.... . Jaz jo ponavadi kar sproti sprašujem kaj me zanima. Če je pa kaj novega mi pa itak sama pove. Me že poznajo, da sem zelo radovedna mama. Prav tako,ko je bila Gaja v Lj in sem klicala kako je bilo, so mi povedali, kako je potekal poseg, kako poteka zdravljenje pri njih, kaj so spremenili, oba zdravnika s katerima sem se pogovarjala sta bila prijazna. Tudi ko sem bila pri njej na obisku, so mi dežurni zdravniki (bil je vikend) bili na voljo. Sestre tudi lahko pohvalim. Tako, da jaz imam same dobre izkušnje glede razlag. Edino z eno sem imela bolj slabe, pa ne da mi ne bi hotela kaj razložit, še preveč mi je. Sedaj pa je raje nič več ne vprašam in se obračam na njeno osebno.

Drugače pa nič novega. Čez vikend je bila malce bolj nemirna, povišana T, visok pulz,  posledično teža stagnira, ampak mislim da je mimo in gremo z optimizmom naprej.

Vsem našim borcem in borkam pošiljam topel objemček in velik koš moči.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
11.1.2010 23:36:48   
lillchy123
drage mamice,
vsakič, ko vidim da je na tej temi nova objava me stisne pri srčku. In globoko vdihnem in odprem temo. in potem s solzami sreče in na žalost včasih tudi žalosti berem vaše zgodbe. in ko končam, grem najprej polupčkat mojega sina in se zahvalim nekomu tam nekje, da ga imam in da je vse tako kot je. Pa nisem drugače neka jokica (ajd, pustmo filme user posted image ), mi je pač življenje dalo svojo lekcijo. Za moj okus kar kakšno preveč. ampak tako pač je. In žal, kljub temu, včasih pozabim na tisto, kar je res pomembno. in ob vaših zgodbah se ponovno spomnim.
nekaj malega strahu in nemoči in žalosti in jeze in vseh čustev sem izkusila tudi sama, zato vem, koliko moči in volje je potrebno, da gledaš naprej z optimizmom. zdaj, ko je najhujše že za nami, se velikokrat spomnim na en citat iz najljubšega filma moje zlate žal pokojne stare mame : ko bog nekje zapre vrata, se nekje odpre okno. In res je tako.
Želim vsem, da je najhujše že mimo in da bo leto 2010 zaznamovano s smehom naših zakladov- naših otrok.

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
12.1.2010 23:08:53   
*anč*
punce, jst vas občudujem!! malim borcem pa želim, da čimprej pridejo domov k svojim družinicam. 

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
15.1.2010 14:16:04   
koala
Ch21. kako je Gloria?

Rubin pa Gaja, je temperatura mimo, teža napreduje?

Dedagon kako pa kaj Gašper? Je trebušček kaj bolje?

Nisem vedela

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
16.1.2010 17:27:35   
tasa_m
Drage moje...vsem vam in vašim (našim) borčkom pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image   in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
18.1.2010 17:17:11   
Rubin.
Danes pa je en tak ful slab dan, pa sploh ni izgledalo da bo tako user posted image .

Najprej pridem v bolnico vidim, da je cev raspiratorja prežmikana in ven uhaja zrak. Opozorim sestro, pravi nič hudega, če bi bilo kaj narobe, bi aparat piskal user posted image . Jo gledam čukasto. Čez nekaj časa pride druga sestra in pravi, da bodo cevi zamenjali. Gaja pa kar spi. Kar je zelo nenavadno, sej ponavadi zelo reagira na moj glas, tudi če spi. Dobro, pomislim da so ji verjetno dali pomirjevalo, kar naredijo običajno, kadar je nemirna. Naredim nego, Gaja še kar spi. Povem sestri, da se mi zdi čudno, da kar spi - nič. Nakar grem na Zzzs urejat papirje. Vse poteka vredu. Pridem v bolnico, Gaja še kar spi. Bila je čist neodzivna, roka ji je kar omahnila. Ponovno se obrnem na sestro, pa se ji ne zdi nič čudnega. No, pa sem imela dovolj in sem zahtevala zdravnico. Naredi pregled, kljub temu da je kao spala, je potrebovala 70%, da je bila saturacija malo čez 90. Utrip okoli 100. Da naredit plinsko sliko, vse v mejah normale, vzame tudi bris. Najbolj pa me je zaskrbelo, ko mi pove, da danes sploh ni dobila pomirjeval. Zakaj potem samo spi in je ni moč prebudit???? Končno nekje ob 13h Gaja pokaže znake življenja. Ampak daleč od kakšne živahnosti. Jo pestujem, ji prigovarjam, vidim da se trudi, poskuša odpirat oči, me prime za prst,... Okoli pol tretje ure ponovno zaspi. Res sem v skrbeh. Mi je popoldanska sestra obljubila, da bo pozorna. Ufffffff.

No da je dan "popoln" naknadno izvem, da so dali poizvedbo za raspirator, to pomeni, da bo Gaja dobila, kakšen star raspirator od pacienta, ki je umrl. Sem jezna kot user posted image . Kaj naj potem pa bom vsak dan v strahu, kdaj bo nehal delovat. In če bo nehal, kaj potem? Gaja ga rabi 24/7.

Upam, da je samo ta dan takšen in ne bo ves teden. Ker v sredo imam še en odločilen sestanek, zato držite pesti.

Ja še vedno je pestro pri nas, zato zmanjkuje časa za vse drugo.

Gašper in Glorija upam, da se imata vidva kaj boljše, pošiljam vama pikepoke, in mamicama tudi.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
18.1.2010 19:58:29   
anajmad
Ma ne morem verjet,kaj se dogaja glede respiratorja-no coment.
Tole z Gajo,pa tudi meni ni preveč všeč. No,sej jo nadzorujejo in če je zdravnica naredila plinsko sliko bo v redu. Mal kasneje pokliči na intezivno,pa boš videla kako je mala princeska. Tudi naša Ula je bila enkrat tako tik pred zdajci domov. Mi smo celo paniko zagnali. Naredili so vse preiskave,pol pa je rekla Dr. Cerrarjeva rekla naslednji dan,da je imela rahlo vnetje mehurja,ki je pokazalo na vodi. Takoj je dobila antibiotik in ji je bilo bolje. Upam,da ni kej resnega,držim pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image za "našo" Gajo.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
18.1.2010 20:00:29   
blanč
Rubin sploh ne vem kaj naj ti rečem. Držim pesti, da bo z malo Gajo vse dobro in da boste kmalu doma skupaj in, da aspiratorja kmalu sploh ne boste več rabili.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
18.1.2010 20:15:11   
miska73
Rubin mislim na vaju z malo borko Gajo tudi če se bolj poredko javim. En velik objem.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gašper, Gloria in mamici tudi za vas pošiljam dobre misli.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
19.1.2010 13:20:36   
koala
Ojoj Rubin kaj jaz to berem, upam da je Gaja že super odzivna.

Glede respiratorja pa bom raje tiho............ Za te male corce ni denarja za novega, medtem ko se velikanske zneske zmeče ven za druge brezveznosti.

Nisem vedela

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
19.1.2010 18:25:30   
tasa_m
Rubin. upam,da je danes stanje Gaje že boljše in da je že bila bolj odzivna. user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image

Glede respiratorja pa ... brez besed user posted image

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 19.1.2010 18:27:29 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
19.1.2010 20:05:02   
Rubin.

Gaja vse naj, naj, naj.

Dočakali smo magično sedmico,

od zdaj naprej naj to bo kot v pravljici.

user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
19.1.2010 20:16:24   
tasa_m
Jaaaa, še tukaj ji čestitam user posted image

Vse najlepše in najboljše za tvoj 7. mini roj.dan user posted image

Rubin. kako je Gaja, je bolje kot včeraj?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
19.1.2010 20:23:21   
Rubin.
Mal kasneje pokliči na intezivno,pa boš videla kako je mala princeska.

Sej sem user posted image . Samo potem nisem imela časa na rr nič napisat, ker je naše taveliko dete spalo v vrtcu dve uri, potem pa imamo doma juhuhu do 22h, ko nas itak že vse pobere user posted image .

So me potolažili, je bila proti večeru že živahna in danes me budna pričakala. HB. Ne vedo, kaj je bilo včeraj, vsi izvidi bp, so jo pa imeli na opazovanju, ker sedaj ko ima kanilo ima direkten pristop do pljučk in infekt se lahko zgodi mimgrede. No jaz upam, da je to samo muha enodnevnica, mi je pa naredila kar nekaj sivih las in vedenje, da še nismo na konju. Sem bila zadnje čase zgleda preveč samozavestna. Tako mi je dala vedeti, da je še vedno na intezivni. Jah, mislim da bom najsrečnejše bitje pod soncem, ko bomo šli z tega oddelka. Ko je otrok bolan je mama v skrbeh, ko pristane v bolnici, se te loti rahla panika, ko pa je na intezivni pa veš da je na zadnji postaji. In milo rečeno intezivna ni za navadne smrtnike. Vsaj za mene ne. Gaja si deli sobico z punčko, ki je približno enako stara, vendar je še večji bošček kot ona. In zadnjič se ji je zamašila kanila. Saturacija je začela padati, aparat piskati, pride sestra, začne aspirirati, stanje se ne izboljša, saturacija pada, deklica je postajala modra. Jaz sem se oprijela ograje, prijel me je krč v želodcu, samo sem molila, ne umri, ne umri,.... No zadevo so uredile, ampak je bilo zelo resno. Še nekaj časa sem bila čist bleda, ko pa sem se spomnila, da se to lahko zgodi tudi Gaji, me je pa obšla čista groza. A ni hudič imel mlade, čez dva dni mi Gajina zdravnica pravi, da se ji zamašila kanila, ko je bila na viziti. OMG. Povedala mi je po čem spoznam, da je nekaj resnično narobe in kako se moram odzvat, seveda ko bom z njo doma. Upam, da če/ko bo prišlo do tega, da bom dovolj prisebna in pravilno odreagirala. Ja na intezivni so otroci, ki so hudo bolni in z njimi so njihove mamice, ki zelo trpijo. In zgodbe se te dotaknejo, greš z njimi domov, razmišljaš, res ni fer, ni pošteno da se to dogaja otrokom, ki niso nič krivi da je temu tako. Pred 14 dnevi se je mojemu angelčku pridružil še en. Žalosten je ta oddelek in resnično komaj čakam, da ga zapustim in vsak dan posebej bom prosila, da se bova nanj vračali redko, še redkeje.

Hvala vam, da mislite na nas.
Danes ima moja 831g  princeska 3230g in iz 33cm je zrasla na 49cm user posted image .

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
19.1.2010 20:25:47   
tasa_m
Super za mere in super da je bolje ! user posted image  user posted image  

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
19.1.2010 20:36:13   
botrca
Bravo Gaja user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image . Pa za mali jubilej tudi...user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?