Rubin.
|
Mal kasneje pokliči na intezivno,pa boš videla kako je mala princeska. Sej sem . Samo potem nisem imela časa na rr nič napisat, ker je naše taveliko dete spalo v vrtcu dve uri, potem pa imamo doma juhuhu do 22h, ko nas itak že vse pobere . So me potolažili, je bila proti večeru že živahna in danes me budna pričakala. HB. Ne vedo, kaj je bilo včeraj, vsi izvidi bp, so jo pa imeli na opazovanju, ker sedaj ko ima kanilo ima direkten pristop do pljučk in infekt se lahko zgodi mimgrede. No jaz upam, da je to samo muha enodnevnica, mi je pa naredila kar nekaj sivih las in vedenje, da še nismo na konju. Sem bila zadnje čase zgleda preveč samozavestna. Tako mi je dala vedeti, da je še vedno na intezivni. Jah, mislim da bom najsrečnejše bitje pod soncem, ko bomo šli z tega oddelka. Ko je otrok bolan je mama v skrbeh, ko pristane v bolnici, se te loti rahla panika, ko pa je na intezivni pa veš da je na zadnji postaji. In milo rečeno intezivna ni za navadne smrtnike. Vsaj za mene ne. Gaja si deli sobico z punčko, ki je približno enako stara, vendar je še večji bošček kot ona. In zadnjič se ji je zamašila kanila. Saturacija je začela padati, aparat piskati, pride sestra, začne aspirirati, stanje se ne izboljša, saturacija pada, deklica je postajala modra. Jaz sem se oprijela ograje, prijel me je krč v želodcu, samo sem molila, ne umri, ne umri,.... No zadevo so uredile, ampak je bilo zelo resno. Še nekaj časa sem bila čist bleda, ko pa sem se spomnila, da se to lahko zgodi tudi Gaji, me je pa obšla čista groza. A ni hudič imel mlade, čez dva dni mi Gajina zdravnica pravi, da se ji zamašila kanila, ko je bila na viziti. OMG. Povedala mi je po čem spoznam, da je nekaj resnično narobe in kako se moram odzvat, seveda ko bom z njo doma. Upam, da če/ko bo prišlo do tega, da bom dovolj prisebna in pravilno odreagirala. Ja na intezivni so otroci, ki so hudo bolni in z njimi so njihove mamice, ki zelo trpijo. In zgodbe se te dotaknejo, greš z njimi domov, razmišljaš, res ni fer, ni pošteno da se to dogaja otrokom, ki niso nič krivi da je temu tako. Pred 14 dnevi se je mojemu angelčku pridružil še en. Žalosten je ta oddelek in resnično komaj čakam, da ga zapustim in vsak dan posebej bom prosila, da se bova nanj vračali redko, še redkeje. Hvala vam, da mislite na nas. Danes ima moja 831g princeska 3230g in iz 33cm je zrasla na 49cm .
|