neka_noč
|
Nax s prvim otrokom se vse spemeni - glede pospravljenosti. Fogaš folgaš, potem pa imaš enkrat dovolj stalnega pospravljanja za nekom. Sama sem se sicer spremenila že v nosečnosti, ki je bila obupna - sem samo spala in nič mogla. Potem sem pa v eni knj. tudi prebrala, da žive stvari imajo prednost pred neživimi - in ta stavek mi je spremenil pogled na pospravljenost tipi top. O tem bi ti lahko napisala marsikaj. Se rajši vzdržim. Lahko omenim le to, da sem sedaj ponosna nase, kadar imam nepomito posodo na pultu in kadar me to ne moti. Bila sem nepoboljšljiv primer kar se tiče čistoče in pospravljanja. Zdaj imamo pri nas velikokrat atomske bombe. Glede očetovskega dopusta ti ne vem svetovati. Midva bova tokrat naredila zamik. Taka je bila najina prva izkušnja z . Morda pa mi tokrat ta zamik ne bo odgovarjal. Kdo bi vedel. Mogoče potrebuješ oporo takoj na začetku, ker boš prvič postala mamica. Morda bi ti lahko priskočila na pomoč tvoja mami. Ne vem kaj naj ti svetujem. Moja prednost je v tem, da imam spodaj v hiši taščo, ki mi bo lahko, če bo potreba, šla tudi v trgovino kaj iskat. Pa tudi moja mami se je ponudila, da mi pride pomagat. A ona mi bo bolj prav prišla pri prvem sinu - da ga bo pop. peljala kaj ven, da bom imela mir in bom lahko kakšno oddremala z . Bolj v tem smislu. Mislim, da je bolje da se o tem pogovoriš s tvojim kdaj bi koristil očetovski dopust. Tudi sama sem pri prvem porodu imela psičko. Imela sem srečo, da je bila prava zaspanka - pred deseto dop. je nisi spravil ven. Pri nas je bil problem ko je šel moj v službo in jo je moral peljati ven, ona pa ni hotela. Kasneje, ko pa sem jo sama vozila ven, sem jo bila včasih primorana tudi le spustiti zadaj za blok, s seboj pa sem vzela baby phone. A sem bila hitro nazaj. To ni bil nek sprehod. Na sprehode smo hodili skupaj ven s tamalim. Ven greš lahko z v bistvu takoj. Itak so na začetku zelo kratki sprehodi, ker je toliko predpriprav da sploh prideš ven, potem je pa že zelo hitro na vrsti dojenje. Razlika je sicer ali rodiš pozimi, ko ni dobro hoditi ven z novorojenčkom - morda na balkon prvo za 5 minut, nato za 10 min itd. Po malo podaljšuješ. Kadar je smog itak nimaš kaj početi zunaj. Ampak me bomo rodile spomladi in bo (upam) lepo vreme. Idealno za sprehode. Eni pravijo 6 tednov nikamor - da je smrt pod posteljo ali nekaj takega. A meni je patronažna rekla, da naj grem čimprej ven. Res pa je, da sem takrat rodila konec junija. Odvisno je od tvojega počutja kdaj boš šla ven, ter od vremena (ko so novorojenčki, kasneje greš ven v vsakem vremenu). Je pa res, da naj ne bi hodila po nakupovalnih centrih! Mislim da je to razumljivo. Mkbk vidiš, imaš izkušnje. Tega sigurno sedaj ne boš v drugo počela. Mislim z vodo. Mi smo tudi našega previjali ponoči, pa mu nisem dajale nobene vode ali čaja - je bil polno dojen. Pa v mš pravijo, da ponoči se pa ne previja! Hallo?! Pa saj ne moreš pustiti otroka polulanega, ne? Res, starši marsikaj potrpimo, pa je kasneje pozabljeno. Lahko bi nanizala nekaj naših obdobij, ki so bili ...uf. Kje pa si doma - če ni skrivnost? Ja, pa glede kužkov in njihovih sprehodov - je tako kot si napisala. Velikokrat smo primorani improvizirati - glede na dano situacijo. Imam eno sosedo, ki ima tudi dva otroka - ena je še dojenčica. Ona kadar je bila bolna je otroke naložila v avto, ga "zakurila", dala zadaj psa, ter peljala psa na nemško cesto , ga spustila ven, da je tekel, vohal,... skratka bral pasji časopis, oni pa so se lepo počasi peljali v avtu. Dokaz - improvizacije. Ni kaj. Mi bomo morali tudi nekaj skombinirati, ker imamo sedaj nemško ovčarko,ki potrebuje več gibanja kot pa ga je prejšnja. Pa mlada je še, polna energije. Na začetku bo težko, ker bom po Cs. in imamo strme stopnice, tako da se bojim, da cca 2-3 tedne sploh ne bom zmogla ven. Bomo videli in se znajdli.
|